Тема: дезинфекция

comment 0
visibility 621
Измити и дезинфекцирани са училищни дворове в район "Илинден"

Измити и дезинфекцирани са училищни дворове в район "Илинден"

Продължава миенето на улици в София по график, а също и училищни дворове. С дезинфектанти се обработват улиците в столичните райони Красно село, Сердика, Слатина, Надежда, Младост, Кремиковци, Подуяне, а миенето е от дневната смяна на фирмите за чистота. Извършва се ежедневна дезинфекция на спирки, улични кошчета, обеществени места, както и подходи към подлези и метростанции. Дезинфекциран е и Центърът за временно ностаняване "Св. София" в квартал "Захарна фабрика", съобщиха от Столичен инспекторат. По повод 24 май празника на Българската просвета и култура, дворовете на голяма чяст от столичните училища се мият, независимо че учениците са на дистанционно обучение. Днес са измити дворовете на училища в район Илинден  ОУ " Марин Дринов", 2 -ро ПУ "Проф. Г. Ангушев", 113 СУ "Сава Филаретов", в район Младост 81 ОУ , 128 СУ, 10 ОУ и др.

comment 0
visibility 215
Екип на ВМА София дезинфекцира показно болницата в Пазарджик

Екип на ВМА София дезинфекцира показно болницата в Пазарджик

Специален екип от Военно медицинска академия в София направи огнищна дезинфекция наобщинската МБАЛ в Пазарджик вчера. Те обработиха отделенията по анестезиология и интензивно лечение, защото там има 14 медици с положителни проби за COVID-19. "Ще дадем своите препоръки, a след като направим оглед, ще дадем и допълнителни указания какво да се прави", заяви полк. доц. Андрей Галев, началник на Научно-приложен център по военна епидемиология и хигиена. Доцентът се срещна с ръководството на болницата и направи експертни препоръки по отношение на дезинфекционните планове и програми в лечебното заведение. Даде и методически указания за последващи превантивни мерки, съобщиха от ВМА София. Днес целият медицински персонал на болницата в Пазарджик преминава през извънреден инструктаж за вътреболничните инфекции, COVID-19 инфекцията, както и употребата на лични предпазни средства. Болницата в областният град е втората, в която е изпратен специализиран екип от ВМА София, който оказва подобна помощ. На 8 май бе направена такава дезинфекция и на болницата във Видин. Към момента в Пазарджишка област има 2062 души под карантина, а общият брой на заразените са 70, а повечето случай се лекуват в МБАЛ Пазарджик.

comment 0
visibility 1244
Изследват с бързи тестове за COVID-19 служителите на "Общински приходи"

Изследват с бързи тестове за COVID-19 служителите на "Общински приходи"

Всички служители на "Общински приходи" на Столична община ще бъдат изследвани с бързи тестове за COVID-19, съобщи радио София. Преди седмица за офисите на дирекцията бяха закупени UV лампи с озон. Те унищожават бактерии и вируси и се включват в почивките на служителите, защото не трабва да има хора когато работят. Всички касови салони на "Общински приходи" се дезинфекцират ежедневно. Извънредното положение заради епидемията от коронавирус не попречи на стотици да отидат до офисите, за да си платят налозите. В район "Витоша" средно на ден минават по 250 души. Подобен е и потокът от столичани в останалите райони на София. Столична община още в първите дни на епидемията осигури на данъчните служители дезифектанти и лични предпазни средства. Иначе е увеличен броят на плащаните онлайн местни данъци и такси в София от началото на епидемията.Само седмица преди Великден са внесени общо 1,9 млн. лв. в каса, а през интернет страницата на Столична община постъпленията са общо 142 800 лв. Столичани могат да платят местните данъци и такси с 5% отстъпка не до 30 април, а до 30 юни т. г. Срокът бе удължен заради извънредното положение. Плащания могат да се правят и през банки и финансови посредници, с които Столична община има договори.

Реклама
comment 0
visibility 1157
Дезинфекцираха улици и контейнери в 9 столични района

Дезинфекцираха улици и контейнери в 9 столични района (СНИМКИ)

Продължава миенето и дезинфекцията в различни райони на Столична община. Днес в дневната смяна се извършва миене с дезинфекция срещи коронавирус в 9 столични района - Красно село , Изгрев, Слатина, Младост, Надежда, Красна поляна , Люлин, Илинден. В район Кремиковци са обработени трасета в с. Г. Богров, с. Д. Богров и  с. Желява. Също така са третирани и съдове за битови отпадъци във всички райони на столицата, спирки и улични кошчета. В районите Триадица и Искър, фирмите, отговарящи за разделното събиране на отпадъци, продължават да извършват миене и дезинфекция на цветните контейнери. Във Филиповци днес се извършва щателна дезинфекция на рискови места пред магазини, спирки на градския транспорт, както и на трите КПП- та. Целта е да не се допуска задържане на отпадъци се извършва ежедневно извозване на едрогабаритните боклуци. Регулярно се правят оборки на пространствата около пропускателните пунктове и обществените места. Стриктно се спазва на графика на сметоизвозване. Инспекторите съставиха акт на строител в район Витоша във в.з. Симеоново, който е допуснал да разположи строителни материали, химическа тоалетна, будка за охрана на обществена площ без разрешителни документи. Контролът продължава на територията на столицата.

comment 0
visibility 1444
Дезинфекцираха "Възраждане" и още 6 района

Дезинфекцираха "Възраждане" и още 6 района

В седем столични раона бе извършена дезинфекция и миене на улици. Тази нощ във Възраждане са измити улиците ул. арх. П.Момчилов, бул. Инж. Иван Иванов, ул. Димитър Петков, ул. Камен Андреев, ул. Св.Св. Кирил и Методий, ул. Одрин. Излъскана и обработена е зоната от бул. Т.Александров до ул. Св.св. Кирил, ул. Антим I, ул. Батолова воденица, ул. Брегалница, ул. Българска морава, ул. ген. Цончев, ул. инж. Иван Иванов от бул. Акад. Ив. Евст.Гешов до ул. Костенец, ул. Зайчар. Миене с дезинфектант се извърши още и в районите Искър, Слатина, Подуяне, Средец, Надежда и Красна поляна. Рано сутрин, както във всеки район се извършва ежедневна дезинфекция на спирки на градския транспорт и подходи към подлези. В момента продължава дезинфекция на съдовете за смет след тяхното обслужване. Инспекторите от района извършват контрол за качеството на дейностите. Следи се за спазването на графиците за извозване на отпадъците. Днес, на 14, се извършват почистване на обществени територии като площите около църквата Св. Неделя, цветна борса и др. Със затоплянето на времето започна почистването на дворове от клони и храсти. От Столичен инспекторат призовават гражданите да не ги оставят безразборно по тротоари, а бъдат събрани до контейнерите. Да следят графиците за едро-габаритен отпадък.

comment 0
visibility 1287
Започна миенето на Околовръстното по Южната дъга

Започна миенето на Околовръстното по Южната дъга (СНИМКИ)

Миенето на Околовръстното по Южната дъга започна от днес, съобщиха от Столичен инспекторат. То ще продължи до 16 април т. г. Продължават дейностите за миене и дезинфекция на територията на Столична община. С противоинфекциозни препарати се третират спирки на градския транспорт, контейнерите за битови отпадъци и пространствата около пощенските станции, болнични заведения и аптеки. Времето е подходящо и стартира отново миенето на столичните улици и булеварди по график. Днес екипите на фирмите по чистота работиха в районите Сердика, Подуяне, Слатина, Илинден, Надежда и Панчарево. Централните райони Триадица, Оборище, Средец и Възраждане миенето и дезинфекцията ще се извършва след 22.00 ч., предупредиха от Столичен инспекторат. Механизирана дезинфекция днес се извършва в кв. Христо Ботев на уличните платна в квартала. Третирани са и индивидуалните съдове на домакинствата. Инспекторите осъществяват контрол за качеството на изпълняваните дейности.

comment 0
visibility 1537
4 от дарените автомобили на Столична община са за дезинфекция и 4 за достав

4 от дарените автомобили на Столична община са за дезинфекция и 4 за доставка на храна (СН...

Столична община получи дарение и от днес екипите, които помагат и правят доставки на нуждаещи се стилачни, ще разполагат с още 8 автомобила. Те са Рено, Нисан и Дачия, които ще се ползват за екипите за дезинфекция 4 автомобила и 4 за доставките на храни. За дарение съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на профила си в социалната мрежа. С дезинфектанти продължават да се обработват улици, подлези и градския транспорт в София, което е първата важна задача на Столична община. Втората е доставката на храна и лекарства на възрастни и социално слаби, написа столичният кмет. София вече има истинска армия от общински служители и доброволци, след като се присъединиха над 250 граждани с желанието да помагат. От утре екип от 25 доброволци ще дезинфекцира допълнително градския транспорт на последна спирка. "6 екипа на Аварийната дирекция на общината днес ще дезинфекцират рискови райони в „Красна поляна“, „Христо Ботев“ и „Люлин“. Това е дейност, която извършваме планирано заедно с полицията", припомни Фандъкова. Фандъкова: Обмисляме постепенно облекчаване достъпа до паркове и планини след Великден Тя споделя, че в последните дни с премиера Борисов и председателят на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски са обсъждали възможности за облекчаване на част от ограничителните мерки. Със сигурност обаче това няма да стане преди края на Великденските празници, защото най-важното е подготвени да се посрещне очаквания от лекарите пик на епидемията от cOVID-19. "Обсъждаме различни възможности за постепенно облекчаване на режима, които ще приложим само след решение на Националния щаб. За мен лично в първия възможен момент трябва да дадем варианти за излизане в големите паркове и на Витоша на семействата с малки деца, които са най-потърпевши от стоенето в къщи. Разговаряме и с директора на СДВР, така заедно с мерките ще въведем и допълнителен контрол. Най-важно е сега да не изпуснем ситуацията извън контрол и то след добрите резултати, които постигнахме благодарение на дисциплина и лична отговорност. Нужно е още търпение и да продължим да сме солидарни и разумни", обясни в социалната мрежа столичният кмет. Йорданка Фандъкова изказва специални благодарности на изпълнителния директор на Рено и Дачия за България Емил Гърнев, на изпълнителния директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева, на главен комисар Николай Николов затова, че и София получи част от автомобилите на Рено за времето на извънредното положение.

comment 0
visibility 1383
Излъскаха и дезинфекцираха улици в Люлин 5 (СНИМКИ)

Излъскаха и дезинфекцираха улици в Люлин 5 (СНИМКИ)

Изчистиха, измиха и дезинфекцираха улиците в Люлин 5. Работата на фирмата за чистота в район Люлин бе забелязана от журналиста Карина Караньотова от БНТ, която се включи наживо в социалната мрежа. По-чисто никога не е било в тези улици! Тя сподели, че работниците също са доволни от заплащането и отношението към тях, но и затова, че имат работа. Дезинфектантът се разтваря във водата и при миенето улиците се третират срещу коварната зараза. Дезифектантите не са опасни за хората и животните. До обяд днес бяха обработени улици „501“, „504“, „Мичман Светогорски“, ул.“Поручик Григории Загорски“, „Зидар“ и др. От Столичен инспекторат съобщиха, че продължава ежедневното третиране на спирки на градския транспорт. Почистват се регули на улични платна от наноси и отпадъци и след това се мият с дезинфектанти. Вчера екипите на фирмите за чистота са работили в "Илинден", "Красно село", "Сердика" и "Триадица". Обработени са улиците "Г. Измирлиев", "К. Ботев", "К. Тулешков" и бул."Петко Каравелов" в район "Триадица". Дейността миене ще се извършва по график и при подходящи метеорологични условия. Къде и кога ще се мие, столичани могат да видят в сайта на Столичен инспекторат в секция "Миене".

comment 0
visibility 1552
Йорданка Фандъкова

Взети са мерки за бизнеса и бюджета на Столична община

Една от основните задачи сега е да се почисти и дезинфекцира столицата, сподели пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова. Въпреки валежите в неделния ден, дезинфекцията на спирките продължава, допълни тя. С извозването на боклука няма проблем. Възложени са задачите за миене и дезинфекциране на града. Факт е, че работещите в чистотата работят в рискова зона, каза столичния кмет. В момента се водят разговори с църквата за начина на провеждане на предстоящите празници Цветница и Великден. Кметът на столицата призова гражданите да си останат по домовете, за да избегнат заразяване при струпване на хора в храмовете. Пространствата около църквите ще се дезинфекцират. Ще се изнесат навън масите с върбови клонки. Тъй като от началото на извънредното положение се констатират финансови загуби за Столична община, наложи се да се предприемат мерки за някои конкретни мерки. Вече има икономически съвет, в който влизат водещи експерти. Към момента има постигнато пълно съгласие всички неработещи заведения зарад извънредното положение да се освободят от такса тротоарно право. Същото се отнася и за наемите на общински помещения или терени, включително на пазарите, които не работят. Предвиждат се и гаранции за малки и средни предприятия. Загубите на ЦГМ за март месец са приблизително 6 млн. лв. Загубите за април ще са още по-големи. Карти и билети почти не се продават. Вероятно ще бъде продължена валидността на картите за градския транспорт и служебния абонамент за „синя“ и „зелена“ зона  за времето, в което на са функционирали.

comment 0
visibility 1214
Спирки и улици в кв. Витоша са измити и дезинфекцирани

Спирки и улици в кв. Витоша са измити и дезинфекцирани (СНИМКИ)

По график продължава почистването и дезинфекцията на столични улици, спирки за градския транспорт, публични пространства и контейнери за отпадъци. В момента тези дейности не се извършват заради неподходящите метеорологични условия. Почистване и дезинфекция е извършена междукварталните улици на "Витоша", район Лозенец, потвърдиха от Столичен инспекторат пред Столица.bg. По бул. Симеоновско шосе също са обработени спирки на градския транспорт с дезинфектант. В периода от 18 март до края на месеца са дезинфекцирани ул. Асен Разцветников, "Ангел Каралийчев", "Константин Петканов", "Георги Райчев", "Слав Караславов", "Борис Арсов" и др., обясниха от инспектората на Столична община, който извършва контрол на дейността на фирмите за чистота. Когато времето позволява се мият улиците и във водата има дезинфектант. В момента тази дейност не се извършва заради снеговалежа и ниските температури. Спирки, подлези и подходи се дезинфекцират с пръскачки. За предстоящото миене и дезинфекция може да се провери в сайта на Столичен инспекторат в секция "Графици".  

comment 0
visibility 1117
Дезинфекцират контейнери и спирки в 10 столични района (СНИМКИ)

Дезинфекцират контейнери и спирки в 10 столични района (СНИМКИ)

В 10 от 24-те столични района днес бяха дезинфекцирани съдове за битови отпадъци и пространства около тях, съобщиха от Столичен инспекторат. Ежедневно продължава работата по обработка на контейнерите в софийските райони и спирки на градския транспорт. Днес екипити са третирали зоните в Лозенец, Искър, Нови Искър, Панчарево, Триадица, Младост, Илинден, Сердика, Красно село, Люлин, Слатина. Едновременно са третирани и пространства срещу коронавирус и продължават и дейностите по почистване от наноси на регулите на пътните платна. От наноси бяха почистени улици в районите Витоша, Илинден, Сердика, както и по  бул. "България", ул. "Видин", "Казанлък", ул. "Трън" и др. При текущ контрол в район "Красно село" инспекторите са установили силно замърсена зона, която е зад спирка на градския транспорт. Купчината с отпадъци  от извърляни салфетки, ръкавици и други отпадъци е на ул. "Дойран", бл. 2 на спирка на тролей № 2 и 9 в посока ж.к. Борово. Инспекторите са предприели необходимите мерки за незабавно почистване на отпаъците и тяхното събиране.

comment 0
visibility 1087
Във "Филиповци" и "Младост":  Дезинфекция на контейнери за смет

Щателна дезинфекция на контейнерите за смет във "Филиповци" (СНИМКИ)

Във всички столични квартали продължава дезинфекцията на контейнери за смет, спирки на градския транспорт и се мият улици. Това съобщиха от Столичен инспекторат.    През днешния ден дезинфекция на контейнери за битови отпадъци се прави в районите: "Искър", "Изгрев", "Нови Искър", "Банкя", "Красно село", "Люлин", "Триадица", "Илинден", "Слатина", "Надежда". Третират се и спирки на градския транспорт в "Нови Искър" и "Банкя". Във "Филиповци" тече щателна дезинфекция на контейнерите за битови отпадъци, както и на пространствата около тях.   Извършва се и почистване на регули на пътни платна. Екипи на фирмите – изпълнители мият с препарати против разпространение на коронавируса в районите "Подуяне" , "Слатина" и "Овча купел" и на улиците : „Могилата“, „пор. Г. Кюмюрджиев“,  ул."Попова шапка“ , „Калиманци“ и на бул. „Президент Линкълн".   Фирмата, отговаряща за разделното събиране в район „Младост“, започна дезинфекция на цветните контейнери, които обслужват района.    

comment 0
visibility 1254
Дезинфекция  в "Красно село"

Дезинфекция на подлези и спирки в „Красно село“ и днес

И днес, 27 март, в район „Красно село“ е направена дезинфекция на пешеходните подлези, подходите към тях, спирките на градския транспорт и уличните кошчета, съобщават от Столичен инспекторат. Дезинфекцията с препарати е направена от фирмата-изпълнител, която отговаря за района. На място е осъществен контрол от екипи на инспекторите от район "Красно село".

comment 0
visibility 1587
В Банкя: Чистене, извозване на боклука и дезинфекция

В Банкя: Чистене, извозване на боклука и дезинфекция

В Банкя с пълна сила тече освен дезинфекция на града заради коронавируса, но и извозване на боклука и чистене на улици и обществени пространства.    През днешния ден 24 души работят по хигиенизирането и почистването на Банкя.Тези дни същите хора имаха работа и със снега. Те получиха заповед от Директора на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева при изпълнение на служебните си задължения да не се събират на групи повече от двама и да са на разстояние минимум два метра, да носят маски и ръкавици.   Два големи сметосъбирателни камиона извозват отпадъка и един малък, където минаването на големите машини е затруднено. По график се събира и едрогабаритният отпадък. Напоследък дори работата на фирмата е нараснала, тъй като непредвиденият престой в дома, накара много хора да направят основно почистване и да се разделят с някои ненужни предмети. Пролетният сняг попречи за своевременното им извозване, но това ще стане след неговото оттегляне.  

comment 0
visibility 1238
Дезинфекцираха "Факултета" и около Виетнамските общежития (СНИМКИ)

Дезинфекцираха "Факултета" и около Виетнамските общежития (СНИМКИ)

Столичният ромски квартал "Факултета", район Красна поляна, днес бе серизоно обработен с дезифекционни препарати. Третирани са съдовете са битови отпадъци, съобщиха от Столичен инспекторат. Служители на почистващите фирми са дезинфекцирали и по ул. Ришки проход и цялото пространство около бившите Витнамски общежития в район "Красна поляна". След обработката инспектори от районното кметство са извършили проверка извършената дейност.

comment 0
visibility 831
Дезинфекция на спирките по Южната дъга, изчистен сняг в "Панчарево" и "Вито

Дезинфекция на спирките по Южната дъга, изчистен сняг в "Панчарево" и "Витоша"

Поради спиране на снеговалежа в повечето райони не са извършвани  обработки за почистване от сняг. В  "Панчарево" е извършено цялостно снегопочистване на улиците с масов градски транспорт и пътищата, които са част от общинската пътна мрежа. Това съобщиха от Столичен инспекторат.    В район "Витоша" са почистени частично опасни и стръмни участъци и рискови такива по трасетата на Южната дъга на "Околовръстен път". С днешна дата се извършва дезинфекция на спирките, разположени на Южната дъга. Обработвани са и някои улици в "Овча купел". На терен са работили 12 снегопочистващи машини. От Столичния инспекторат се прави постоянен контрол на снегопочистването, дезинфекцирането,както и на спазването на графиците за сметоизвозването на територията на столицата.   Опесъчени са пътищата в ПП "Витоша" - „Драгалевци - Алеко“ и „Бояна – Златни мостове".    В Оперативния център на Столичен инспекторат на телефон 02 987 5555 няма постъпили сигнали свързани с обстановката. Съобщено е само за едно ПТП на Южната дъга, но поради несъобразена скорост. Осигурено е движението на градския транспорт по график.   

comment 0
visibility 607
Дезинфекцират столичната Пета градска болница, има случаи на COVID-19

Дезинфекцират столичната Пета градска болница, има случаи на COVID-19

В столичната Пета градска болница в момента се прилага процедурата на Столична РЗИ за дезинфакция, тъй като в лечебното заведение има два случая на заразени с COVID-19. Лечебното заведение ще е затворено за 24 часа, заради цялостната дзинфекция, съобщиха от Столична община. Единият от пациентите е бил установен в събота и е откарант в друга столична болница. Вторият е установен в неделя и все още е в Пета градска. Всички отделения, в които са лежали пациентите с коронавирус са под карантина. Зам.-кметът по здравеопазване в Столична община Дончо Барбалов съобщи, че медиците от Втора градска, която за 72 часа трябваше да стане инфекциозно отделение, ще се върнат на работа. Повечето от тях били разколебани да напускат. "Очакваме едно по едно отделенията да започнат своята нормална дейност. Естествено, едно отделение ще бъде обособено и е подготвено за лекуване на болни от коронавирус", казва Барбалов, цитиран от БНР.    

comment 0
visibility 848
Продължава дезинфекцията на столичните подлези

Продължава дезинфекцията на столичните подлези

Дезинфекцията в София продължава. Обработката срещу COVID-19 продължава по столичните подлези, стълби, парапети, спирки на градския транспорт, публични пространства. Вчера за пореден ден бяха дезинфекцирани подлези, подходи към тях, спирки, улични кошчета, съобщиха от Столичен инспекторат. Третирането с препарати се извършва съответните почистващи фирми в районите, но се наблюдава и контролира от Инспектората на столична община. Продължава и дезинфекцията на контейнери и съдовете за битови отпадъци в районите Люлин, Илинден, Сердика, Подуяне и др.  Уличните платна и тротоари се мият като във водата се добявя дезинфектант. Третират се и съдовете за разделно събиране на отпадъци от фирмите, които отговарят за тази дейност. От Инспектората призоваха гражданите на столицата да спазват графиците за изхвърляне на едрогабаритен отпадък, както и на зелени отпадъци, за де не се допуска застояване на различни видове отпадъци на територията на столицата. Също така заради дезинфекцията гражданите да порверяват графиците и да не паркират автомобилите си на места, които трябва да бъдат обработени срещу COVID-19.      

comment 0
visibility 1264
мерки за безопасност- Общински приходи

Мерки за дезинфекция и безопасност в отделите "Общински приходи" (СНИМКИ)

  Служителите в районните отдели "Общински приходи", които работят с граждани, са снабдени с маски и дезинфектанти, за по-голяма безопасност и на двете страни. В касовите салони се допускат по един или двама души, в зависимост от броя на работните места.Това съобщи в социалната мрежа заместник-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов.     Той напомни, че е най-добре гражданите да използват възможностите за безконтактно обслужване, които се предоставят от общинската и държавна администрация.   Електронният адрес, на който софиянци могат да извършват проверки и плащания на местни данъци и такси е: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.js  

comment 0
visibility 929
продължава дезинфекцията на пазарите

Дезинфекция и миене на Женския пазар и на пазар "Димитър Петков" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Продължава регулярната дезинфекция на Женски пазар и на пазар „Димитър Петков“, както и на предгаров площад „Ротонда“, които се стопанисват от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД, съобщиха от дружеството.   Спешните мерките за превенция и недопускане разпространението на COVID-19 на територията на тържищата бяха предприети още преди въвеждането на извънредното положение в страната.    Дезинфекцията на откритите пазарни площадки след приключването на пазарния ден ще се комбинира с миене на цялата територия на тържищата с оглед по-голяма превенция и грижа за здравето на клиентите и търговците на площадките. Дружеството продължава да осигурява нужните предпазни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на служителите си и на търговците на двата пазара.    „Ние не можем да раздаваме на търговците безплатно предпазните средства, тъй като сме търговско дружество, а те не са наши служители. Но за нас е по-важно, че сме осигурили предпазните средства, когато цялата ни страна изпитва затруднение в тази посока. Маските, дезинфектантите и ръкавиците могат да бъдат получени в Административните сгради на двата пазара и всеки може да се снабди с необходимото. Разчитаме на съзнанието и отговорността на нашите търговци и вярваме, че те ще продължат своето отговорно поведение както към себе си, така и към клиентите си в превенцията от зараза. Хората, които пазаруват при нас могат да са спокойни за своето здраве - няма струпване на потребители по едно и също време и се пазарува при спазване на нужната дистанция“, казва Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД.    Допълнително, със заповед на изпълнителния директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД, е разпоредено да се допуска по 1 човек в търговските обекти, тип павилиони на пазарните пространства, а изчакването да става отвън на дистанция 1,50 м. На дистанция от 1,50 трябва да пазаруват и клиентите на масите за сергийна търговия.    Мерките, които са предприети за превенция са съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването и оперативния щаб на Столична община за превенция на разпространението на корона вирус.                                         

comment 0
visibility 953
В София продължава продължава дезинфекция на подлези, контейнери и миене на

В София продължава дезинфекция на подлези, контейнери и миене на улици (СНИМКИ)

Продължава изпълнението на дейности за дезинфекция с цел предотвратяването на разпространението на COVID-19 в София. Извършва се ежедневна дезинфекция на пешеходните подлези на територията на Столична община, съобщиха от Московска 33. Миенето на улици и булеварди на територията на Столична община също продължава и се извършва като към използваната вода се добавя и дезинфекционен препарат. Днес екипите ще продължат дейности по миене в районите „Илинден“, „Изгрев“, „Подуяне“ и др. Дезинфекцират се и контейнерите за битови отпадъци, които са разположени в районите. Дейностите ще се извършват на всеки три дни. През последния ден това е направено в районите "Младост", "Лозенец", "Триадица", "Надежда","Панчарево", "Връбница", „Красно село“ и "Банкя". Сметосъбирането и сметоизвазването се извършва по установения за това график. Дезенфекцирни са и открити обществени пространства със специализирана техника в кв. „Христо Ботев“, район "Слатина", кв. „Филиповци“, район "Люлин" и в район "Красна поляна.

comment 0
visibility 1085
Започва ежедневна дезинфекция на столичните подлези

Започва ежедневна дезинфекция на столичните подлези

Всички софийски подлези ще се дезинфекцират ежедневно от днес. Това съобщиха от Столичен инспекторат. На всеки три дни ще се обработват с препарати и контейнерите за битови отпадъци в районите на Красно село, Надежда, Триадиц, Панчарево, Банкя, Връбница, Младост и Лозенец. Сметоизвозването и сметосъбирането на територията на Столична община продължава по установения график. Противоепидиомологичните мерки за борбата с COVID-19 включват и миенето на булеварди и улици с автоцистерни, след като във водата се добави дезинфекционен препарат. От днес в район Слатина, квартал Филиповци, квартал Христо Ботев и Виетнамските общежития на Красна поляна екипите на почистващите фирми, обработиха със специална техника и с дезинфектанти спирките, уличните платна и публични пространства. Засилените мерки бяха приложени на улиците: "Рилска проход", "Братя Найденови", "Мими Балканска", "Суходолска4, "Вл. Минков –Лотков", Трети март, Земеделска и Източна тангента.

comment 0
visibility 1491
дезинфекция

Дезинфекция на обществените места в Банкя (СНИМКИ)

Противоепидемичните мерки в Банкя се изпълняват с пълна сила. Дезинфекцират се тротоарните площи на спирките на градския транспорт,  кошчетата за отпадъци, обществени места като площи пред магазини, аптеки и пр. Това съобщават в социалната мрежа от администрацията на района.   Служителите  от поддържащата чистотата фирма в Банкя се отправиха в началото по улица „София”, след което маршрутът им бе по ул. „Александър Стамболийски” и така, докато обиколят центъра и кварталите на Банкя.