Тема: дупка

comment 0
visibility 1464
Пропадна Самоковско шосе

Дупка зейна от пропадане на Самоковско шосе (СНИМКИ)

Големичка дупка се отвори по Самоковско шосе в резултат на натовареното движение, неподдържания път, дъждове и климатични влияния. Дупката срещу СБА е зейнала вследствие на пропадане на пътя, алармираха от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне в социалната мрежа. "Вече почти седмица я заобикаляме дупката най-покорно с навлизане в насрещното платно", предупреждават от Сдружението. Пропадането е реална предпоставка за ПТП-а и инциденти. За да не пропадне автомобил или човек в дупката, граждани са  поставили клони от елхичка и конуси, които да предупреждават шофьорите за опасността. Повече от 3 години местните жители настояват за пълна рехабилитация на пътя, който води към Самоков. Те искат да обнови настилката и да се оправят тротоарите, както и бордюри, осветление, спирки на градския транспорт и джобове. Преди седмица от организацията имаха среща в Столична община и се разбраха отново да се видят през септември. Първоначално трябва да се преработи проектът за ремонта на Самоковско, който е от 2015 г. На срещата присъстваха зам.-кметът Дончо Барбалов и представители от "Транспортна инфраструктура" на Столична община и АПИ. Те са поели ангажимент Самоковско шосе да бъде заложено за финансиране от бюджета през 2020 г.  

comment 0
visibility 898
Дупка в Дружба 1

Дълбока 1,5 м дупка зее на ул. Тирана в Дружба 1 `(СНИМКИ)

Отворена шахта застрашава здравето и живота на пешеходци на ул. Тирана в Дружба 1, видя Столица.bg. Решетката е открадната и зеещата дупка стои повече от месец. В нея пропадаха автомобили, които паркират пред хипермаркета. Има опасност в шахтата да падне дете или жена, което гарантира осакатяване. Дупката е дълбока около метър и половина и се намира на пътното платно, точно пред местата за паркиране. "Вечер по 5 - 6 автомобила изкривяват ламарини от пропадане в шахтата", разказват очевидци. Решетката е открадната за метал, но интересното е, че в съседната шахта, явно по здраво е хваната, решетката си стои. Улицата е доста оживена от автомобили и пешеходци. Намира се в близост до детска градина. Вечер мястото не е осветено и ако някой падне в шахтата, която е пълна с боклуци, може да се пребие или най-малко да се потроши, възмущават се шофьори.  

comment 0
visibility 422
Дупка

Голяма дупка се отвори до зоологическата градина в София

Голяма дупка се е отворила на тротоар близо до зоологическата градина в София. Дупка се е появила преди близо месец пред детска поликлиника и ветеринарна клиника, съобщава bTV. За няколко дни тя обаче започнала да пропада. Дълбочината и е близо 1 метър. Живеещите в района няколко пъти подават сигнали до столичния инспекторат и ВИК, но така и не получават отговор. Вчера от общината са изпратили проверка, която е установила, че в този участък има проблем със подземните комуникации. На място се отзовават и екипи на Софийска вода извършващи видеозаснемане и проверка с техника за течове. От там обясняват, че проблемът обаче не е в тяхно съоръжение, а в канализационно отклонение на близката сграда. Очаква се още днес мястото да бъде засипано с баластра и балирано против пропадане.  

Реклама
comment 0
visibility 856
дупка

Дупка с диаметър 3 метра се появи в „Редута”

Огромна дупка с диаметър 3 метраи дълбочина 2.50 - 3 метра зейна на оживена улица в столичния квартал „Редута”. За опасността съобщиха живеещи в района граждани пред Нова телевизия. Те са подали няколко сигнала на телефоните на общината за спешни и аварийни сигнали, но без успех. За да не стане беля доброволци сами обезопасяват дупката. Първи на място се отзовават представители на район Слатина. След което дълбокият трап е обезопасен и обграден с ограда и ленти на Софийска вода. Очаква се скоро дупката да бъде запълнена.

comment 0
visibility 754
авария до операта

Отклоняват тролеите от "Раковска" по "Васил Левски" заради авария на "Софийска вода"

Тролеите, които се движат по улица "Раковска", ще бъдат отклонени по бул. "Васил Левски" от 12 часа днес. Причината е авария на "Софийска вода". Дефектът се е появил на метри от сградата на Софийската опера и балет. Улица "Раковска" е затворена в участъка "Дондуков" - "Московска". Има струпана строителна техника, видя Столица.bg. Заради аварията ще бъде изключена контактната мрежа, което налага и промяна на маршрута на тролеите по бул."Левски". Районът с аварията ще бъде затворен и за автомобили.            

comment 0
visibility 664
Стоп кадър

Жител на „Люлин“ сам ремонтира дупките по пътя

Жител на столичния квартал „Люлин“ е решил да не разчита на институциите за поддръжката на улиците около блока, в който живее. Кристиян сам се заема със запълването на дупките, информира Нова ТВ. Пред репортер на Нова мъжът споделя как ден след ден пред очите му дупката до болка се увеличава и колите се затрудняват с преминаването през участъка, особено в пиковите часове. В един момент му писва, запретва ръкави и сбира материали – чакъл, изхвърлени около кофите за смет строителни материали и започва да запълва огромната дупка. Той е на мнение, че не е редно да се оставят пътните настилки в такова състояние в малките пресечки на столицата и в крайните квартали. Кристиян споделя, че е направил това не само за себе си, но и за всички коли, които водят децата до близката детска градина и училището. Така поне малко ще се облекчи движението в пиковите часове. Хората, които го видели какво прави, реагирали различно. Едни го порицали, други го похвалили. Той, обаче, не се притеснява от това. Запълването на дупката не е първият проблем по пътя, с който се правя. Кристиян споделя и за друг случай, при който преметени части от бордюр затруднявали достъпа до Банкя. Той сам преместил парчетата и никой дори не се опитал да му помогне. Кристиян си мечтае хората да бъдат по-добри и пътищата да са малко по-добри.

comment 0
visibility 420
дупка

Голяма дупка на тротоар в центъра на София

Появила се е голяма дупка на столичен тротоар в района на улица Драгша и бул.Иван Гешов, сигнализират граждани в социалната мрежа. Ямата е голяма и с остри ръбове около нея. Най-вероятно, преди да се образува, там е имало плочка. Дупката е оградена, за да се вижда, че там има нещо нередно. Хубаво е хората преминаващи в този участък да внимват, за да не се спънат или пропаднат. Преминаването по този тротоар, би било трудно за майки с деца и възрастни хора. Коментарът в интернет, е че Столична община е информирана за ямата. Няма информация дали тя е поправена.

comment 0
visibility 618
Изронени павета на бул. "Джеймс Боучер"

Огромна дупка на бул. "Джеймс Баучер"

Опасна дупка е зейнала на столичния бул. "Джеймс Баучер" в район "Лозенец". Появила се е  между релсите на трамвая, който минава там, сигнализира пострадал гражданин в социалната мрежа. Дупката е дълбока и се пълни с вода, което я прави невидима за шофьорите. Пясъчната настилка е измита от дъждовете и около образувалата се яма има изронени павета. Вижда се и зейнала, укрепваща релсите, желязна греда. Булевардът е тесен и шофьорите трябва да се движат с повишено внимание. Дупката е толкова голяма, че пешеходците трябва да са изключително внимателни. Пътното платно по "Джеймс Баучер" е тясно и павираната настилка е стара и неравна. Шофьорите често карат по трамвайните релси, а зейналата дупка е предпоставка за инцидент, коментират в социалната мрежа.