Тема: дворове

comment 0
visibility 574
Мият дворове на столични училища в "Илинден" и "Младост" преди 24 май

Мият дворовете на училища в "Илинден" и "Младост" преди 24 май (СНИМКИ)

По повод 24 май- празника на българската просвета и култура, дворовете на голяма част от столичните училища се мият, независимо, че учебните процеси текат онлайн. Днес в район "Илинден" се мият школата ОУ " Марин Дринов", 2 -ро ПУ "Проф. Г. Ангушев", 113 СУ "Сава Филаретов", в район "Младост" 81 ОУ , 128 СУ, 10 ОУ и др. Това съобщиха от Столичен инспекторат. В "Красно село", "Сердика", "Слатина", "Надежда", "Младост", "Кремиковци", "Подуяне" се извършва миене с дезинфекция на улиците. Тече и ежедневната дезинфекция на спирки, улични кошчета, обществени места ката подходи към подлези и метростанции, Център за временно настаняване "Св. София".

comment 0
visibility 1840
Заради пандемията: Директорите на училища в София да забранят достъпа до дв

Заради пандемията: Директорите на училища в София да забранят достъпа до дворовете

Писмо от Столичния инспекторат е изпратено до Дирекция "Образование" да се разпореди на всички директори на училища в столицата да забранят достъпа до дворовете на сградите. Мярката се прави във връзка с въведеното извънредно положение и действията свързани с предотвратяване на разпространението на коронавируса. Целта е да се ограничи възможността дворовете да се ползват като място за разходка на домашни любимци, струпване на хора и ползване на фитнес уреди, където има поставени, както и за изхвърляне на отпадъци.

comment 0
visibility 1199
забранено влизане

В "Изгрев": Забраниха влизането в дворовете на училища и детски градини (СНИМКИ)

Забранява се влизането в дворовете на училищата и детските градини на територията на "Изгрев", както и посещенията на площадките за игра на деца. Това идва след заповед на кмета на района д-р Делян Георгиев.   Общинската администрация апелира в социалната мрежа гражданите да проявят разбиране и отговорност. Всеки от нас трябва да се съобразява с извънредното положение и здравните рискове, пред които сме изправени като общество    

Реклама
comment 0
visibility 1267
Вода в дворовете във Владая

Некачествен ремонт превърна дворове в басейни във Владая (ВИДЕО)

Дворове на къщи във Владая се превърнаха в басейни и атрактивни водопади след поройния дъжд вчера, които се изля над София. За проблема сигнализираха от Инициативен комитет за Владая. Случилото се е резултат от ремонта на пътя София-Перник, който извършиха от АПИ през ноември на 2018 г. Причината водата да се излива в къщите е по-ниския бордюр, който е подменен при ремонта, а също и обрънатия наклон на пътя. Тогава трасето, минаващо през Владая бе затворено и движението изцяло спряно, точно заради поставянето на специална подложка под асфалта за отводняване.  Трябваше да има и специални улеи, но нищо не е поставено. По ремонтирания около километър участък пропаднаха и всички шахти от изхода на София до Владая, каза пред Столица.bg Васил Николов от неправителствената организация. Докато е вървял ремонтът от АПИ са ангажирали техен представител - Иваничков, да поддържа връзка с живеещите във Владая. Този човек беше неоткриваем и се наложи да пускаме жалби срещу него, спомни си Николов. Проблемите с пътната ивица - в по-голямата си част пътят завършва без бордюр или пътна ивица, без оформен банкет. Ако автомобил стъпи на банкета на места пропада в 20-30, а на места и 80 сантиметрова дупка, което е изключително опасно, пишат в жалба потърпевшите жители на Владая.

comment 0
visibility 1136
Отрова за кучета в Банкя

Масово тровят домашни кучета в Банкя

Седем кучета са били отровени в района на Банкя от началото на годината, този път не става въпрос за улични, а за домашни.Страшното в случая е, че отровата се подхвърля в дворовете на стопаните. Два от случаите са станали на 8 и на 26 януари, като са идентични. "Пускам ги да тичат сутринта, държа ги в мазето – там живеят. За половин час, докато се разхождат малко, да се изпишкат, след това гледам почват да повръщат и умират.Едното го карахме в клиниката в Суходол. Направиха изследване – бъбречна недостатъчност. Хвърлен е или антифриз или някаква друга отрова каза доктора", разказа един от стопаните пред bTV. Според него отровата е била хвърлена в двора му нарочно. Той се притеснява от този факт, защото има внучка на 1 година, която също ще тича в двора като се затопли времето. С загуба на домашен любимец се е разделил и друг местен. На 15 януари той и семейството му забелязали, че домашният любимец се държи странно. Въпреки че животното било прегледано от лекар, то починало. Кметът на Банкя Рангел Марков сподели, че е предал случаите на компетентните органи. "Имаме сигнал с описани няколко случая на отровени кучета, домашни, в дворовете на хората в различни части на града – случаят е доста обезпокоителен и веднага сме го изпратили на полицията, защото това е опасно не само за животното, но и за хората. Има малки деца в къщите", коментира Марков.