Тема: еднопосочно движение

comment 0
visibility 768
Децата от 38 детска градина направиха мартеници

Малчуганите от 38 ДГ "Дора Габе" са готови да посрещнат баба Марта

Малчуганите от 38 детска градина "Дора Габе" в район Надежда вече са готови да посрещнат баба Марта. Палавниците с помоща на учителките изработиха красиви фигурки от червено-белите конци. Вече са украсени и занималните, където децата ще пеят и танцуват ден след 1 март.  Тази вечер е последното обществено обсъждане за въвеждане на еднопосочно движение по ул.“Лиса гора“. Инициативата за въвеждане на еднопосочно движение в ж.к. "Надежда 2" е на представители на Обществения съвет в 38 ДГ "Дора Габе". Преди 2 седмици пред местните жители бяха представени два варианта. Единият заходът по ул. „Лиса гора“ се осъществява зад бл. 244, а при втория се осъществява покрай бл. 239.

comment 0
visibility 894
схема

Схема за еднопосочно движение в част от "Надежда"1 представиха на обществено обсъждане

Район „Надежда“ представи свое предложение на Схема за еднопосочно движение в част от жк „Надежда“ 1 по време на общественото обсъждане. Инициативата за въвеждане на еднопосочно движение в участъка между ул. "Хан Кубрат", ул. "Христо Силянов" и ул. "Възрожденска“ е на граждани, подкрепена с подписка.   „Първоначалното предложение на Схема за въвеждане на еднопосочно движение в посочения участък, изготвена от екип на ОП „София проект“, имаше известни слабости. С моя екип нанесохме съответните корекции и представяме на вашето внимание Предложение за изменение на схема за въвеждане на еднопосочно движение на екип на район „Надежда“, това каза инж.Димитър Димов, кмет на район „Надежда".     Еднопосочното движение намалява конфликтните ситуации на пътя и осигурява допълнителни паркоместа за автомобилите., допълни инж. Димов.   Основните промени, предложени от екипа на район „Надежда“ са в две направления:   Счита се за нецелесъобразно въвеждането на еднопосочно движение по следните улици: -улиците около бл. №№ 129, 130, 137 и 138 (ул. „Вера Игнатиева“, ул. „Дядо Иван Добрев“, ул. „Борислав“, ул. „Червено знаме“ и ул. „Демир капия“ в участъка между ул. „Вера Игнатиева“ и ул. „Калотина“) - ул. „Калотина“ - ул. „Вера Игнатиева“ - подходните улици към бл. 122 и бл. 123 (зад ДГ № 172) - улиците покрай бл. №№ 104, 106, 108 и 107 - подходната улица към сградата на районната администрация и бл. 144 - ул. „Жорж Дантон“ в участъка между ул. „Демир капия“ и ул. „Царевец“ (покрай 101 СУ) Променяне на посоката на движение по следните улици, с цел уеднаквяване посоката на движение по цялата им дължина в ж.к. „Надежда 1“: - ул. „Илинденско въстание“ (покрай 101 СУ „Бачо Киро“) - ул. „Жорж Дантон“ (в участъка между ул. „Възрожденска“ и ул. „Демир капия“) - ул. „Сава Филаретов“ (в участъка между ул. „Възрожденска“ и ул. „Демир капия“, покрай ДГ № 170) - ул. „Демир капия“ (в участъка между ул. „Илинденско въстание“ и ул. „Кирил Дрангов“)   На общественото обсъждане присъстваха още проектантът на заданието от страна на „София проект“ инж. Снежана Ралинова, инж. Спас Спасов, главен инженер на район“ Надежда“ и инж. Георги Александров, началник отдел „Инженерна инфраструктура, благоустройство и екология“ и граждани от ж.к. „Надежда“ 1 и 2 част.              

comment 0
visibility 934
Район Надежда

В "Надежда" организират обсъждане за еднопосочно движение

Еднопосочно движение ще бъде въведено по улиците в столичния Надежда 1. Промяната обаче първо трябва да мине през обществено обсъжсдане. То е организирано от районното кметство на 4 февруари 2020 г., от 18:00,ч., в Актовата зала на 101 СУ "Бачо Киро" на ул. „Илинденско въстание“ № 36. Тогава ще бъде представено схемата за „Въвеждане на еднопосочно движение в ж.к. „Надежда 1“. Новата огранизация на движението ще бъде по улиците, заключени в участъка между ул. „Хан Кубрат“, ул. „Христо Силянов“ и ул. „Възрожденска“. Писмени становища по предложението могат да се подават до 13 февруари 2020 г. по реда на чл. 23 от Наредба за реда и начина за провеждане на обществени обсъждания в областта на пространственото развитие и устройството на територията на Столична община в Деловодството на район Надежда. Също така питания и мнения могат да се изпращат и на имейла на района. От кметството предупреждават, че становища, постъпили след посочения срок, няма да бъдат разглеждани. Допълнителна информация по представената схема за „Въвеждане на еднопосочно движение в ж.к. „Надежда 1“ по времето за изготвяне на становищата ще представя инж. Спас Спасов - главен инженер на район Надежда в сградата на районната администрация на ул. „Кирил Дрангов“ № 55, ет. 3, стая 302. Заключителната дискусия ще се проведе на 19 февруари 2020 г. от 17:00 ч . в заседателната зала на сградата на районната администрация на ул. „Кирил Дрангов“ № 55, ет. 3, стая 308.  

Реклама
comment 0
visibility 1281
Изкъртиха знаци за еднопосочно движение в Овча купел

В Овча купел са недоволни от въвеждане на еднопосочно движение (СНИМКИ)

Проектът за еднопосочно движение в междуквартални улици в Овча купел е готов на 90%, но предизвика недоволството на гражданите. Все още автомобилите се движат в двете посоки. Преди да бъде въведена промяната ще има още едно обществено обсъждане, организирано от районното кметство по желание на гражданите.  Предвидено е еднопосочно да стане движението по ул. Маестро Кънев, Боряна и Любляна. Целта е да се разтовари трафикът при  детската градина на ул. маестро Кънев. Гражданите обаче искат преди това спешно да се асфалтира ул. 687, защото нея ще пинават автомобилите, идващи от ул. Камелия. Поставените, но все още не действащи пътни знаци в "Овча купел" бяха изкъртени от граждани. След проверка те отново са поставени, но са закрити. Промяната на движението ще бъде въведена, след като граждани и администрация стигнат до окончателно решение.

comment 0
visibility 2153
Промяна на движението, "Подуяне"

Питат хората в "Подуяне" дали искат еднопосочни улици

Проект за промяна на движението в столичния район "Подуяне" ще бъде представен утре в сградата на 49 ОУ "Бенито Хуарес" от 18 часа, съобщиха от администрацията на района.По време на обсъждането ще се дискутира дали да се направи еднопосочно движение на улиците, заключени между "Александър Екзарх", улица "Тодорини кукли" и бул. "Ботевградско шосе". Писмени становища по проекта за промяна на движението може да се подават до 23 април, адресирани до кмета на района. След като бъдат събрани всички писмени становища и препоръки по темата, на 23 април ще има обществено обсъждане от 18 часа в сградата на училище "Бенито Хуарес" на улица "Гаврил Кръстевич".    

comment 0
visibility 4160
Еднопосочни улици в Овча купел

"Маестро Кънев", "Любляна" и "Боряна" стават еднопосочни

Три улици в карето между "Монтевидео" и бул. "Овча купел" в едноименния район стават еднопосочни. Това предвижда проект, който е изготвен по искане на дирекция "Управление и анализ на трифика" към Столична община. Отдавна жители на район Овча купел правиха предложения да се облекчи движението в тази част на София. Те искаха промяна на движението, като в по-натоварените да стане еднопосочно. Всъщност целта е да се намали трафикът по ул. "Маестро Кънев", тъй като там има детска градина, спират автомобили и стават задръствания. Еднопосочни ще станат улиците "Маестро Кънев", "Боряна" и "Любляна". На 2 април т. г. отново е имало заседание на комисията по "Транспорт, организация и безопасност на движението" в дирекция "Управление и анализ на трафика" за въвеждане на еднопосочно движение за квартала, съобщиха от районната администрация. На него са присъствали представители на кметството, граждани и от Инициативен комитет за Овча купел. Въпреки, че преди започването на проекта е имало обществено обсъждане, този път граждани, които живеят на улиците с промяна на движението отново са изразили недоволоство. Според някои  първо трябва да се ремонтират тези улици. Други пък се притесняват от паркирането. Реализацията на проекта е към своя край и до дни по трите улици между "Монтевидео" и бул. Овча купел" ще бъде забранено за движението в двете посоки. Въпреки това ще има още едно обществено обсъждане, но което ще бъдат представени промените, ще се обсъдят и трябва да се стигне до решение и заключителен вариант, който да удовлетворява всички, коментираха пред Столица.bg от район Овча купел.