Тема: гараж

comment 0
visibility 1127
кражба

Крадци отмъкнаха луксозни велосипеди от гараж в "Лозенец"

Крадци отмъкнаха луксозни велосипеди от софийски гараж в "Лозенец". Цената на единия е около 6 000 лв. За да ги имат и усъвършенстват, собствениците са посветили години от живота си и са заделяли по колкото могат от всяка заплата. Единият човек, останал без скъпото си колело, е председателят на УС на Българската федерация по колоездене Антон Настев, разказват от Нова телевизия.   „Крадците влизат през топлата връзка между входа на жилищния блок и гаража. Не мога да си обясня как са влезнали, защото достъп до кооперацията имат само живущите. Следователите не намериха никакви следи от взлом. Тези велосипеди са част от фирма, в която работих като продуктов директор, а отделно се състезавам за отбора, който представлява фирмата”, каза потърпевшият.   Той обясни, че крадците са млади хора. „Момичето е със светло палто. Ако са били в района често, аз след тренировка се прибирам. Велосипедът прави впечатление. Не мога да изключа никой, но човек без достъп до входа, не може да знае, че в този гараж има такива велосипеди”, каза още Настев.   По думите му общността на планинските колоездачи в България е сплотена и тези велосипеди са разпознаваеми. „Всеки запознат с велосипедите ще алармира. Вчера имаше 850 споделяне на молбата ми. Полицията дойде и направи оглед на място. Ще бъде назначен разследващ полицай, на който ще трябва да предоставя документацията за велосипедите. Важното е, че има кадри”, заяви още Настев.   

comment 0
visibility 1454
незаконен гараж

В "Красно село": Направиха гараж на 2 метра от входа на блок

Гараж е построен на 2 метра от входа на блок на улица "Феликс Каниц" в столичния квартал "Красно село". Живеещите са подавали многократно сигнали до районната администрация, но до момента няма решение на проблема, разказват от Нова телевизия. За ситуацията с гаража пред камерите разказа един от хората в блока-Гари Димитров. Той поясни,че майки с колички и възрастни хора с трудности в движението не могат да минат покрай незаконния гараж. Според него от миналата година има предписание клетката да се премахне. Първолета Стефанова- собственик на гаража, обясни, че освен Гари Димитров никой от блока не се оплакал срещу клетката. Тя обясни,че вече има предписание и постройката ше бъде демонтирана в рамките на една седмица. Пред Нова телевизия заместник-кметът на „Красно село” Калин Николов каза, че гаражът ще бъде махнат за сметка на собственичката. Ако в рамките на тази една седмица това не стане, ще бъде направен акт и Столична община ще го демонтира със собствени средства. И после по съдебен ред ще си възстанови разходите.    

comment 0
visibility 825

С пирон драскат по коли в Банишора

Разсеяни шофьори или просто нахални плащат скъпо за паркиране пред гараж. В столичния "Банишора" драскат с пирон предния капак, ако колата е паркирана пред гараж. За новата възпитателна "технология" се съобщава и онагледява в социалната мрежа. Паркирана точно пред гараж кола бе "разкрасена" на предния капак с надпис "гараж" издраскано с пирон. "Когато не видиш надписа "ГАРАЖ", ти го изписват на капака, за да го видиш по-добре", гласи коментарът на доволен столичанин. В София, във всеки квартал си има специфично наказание. В Студентски град сипват жълта боя, в Дружба пръскат със спрей, в Лозенец използват нож или пирон, за да "изрисуват" колата, а в Банижора направо ти описват грешката върху капака. Преди време нямаше такива отмъщения, но явно е дошъл моментът за драстично превъзпитание!

Реклама
comment 0
visibility 1238

Обявиха евакуация на МОЛ „Люлин“

В обедните часове беше обявена евакуация на МОЛ „Люлин“. От управата обясняват, че системата за сигурност на търговския комплекс е имала някакъв проблем, който довел до блокирането  на автомобилите на посетителите в района на подземния паркинг, информира bgonair.bg. От блокиралите автомобили започнали да се изпаряват вредни газове, които проникнали към етажите с търговски обекти. За да не се стигне до нещастни инциденти, се наложило да се обяви превантивна евакуация.