Тема: играчки

comment 0
visibility 458
кражби

Серия от кражби на детски играчки от столичен мол (СНИМКИ)

Серия от кражби на детски играчки има в магазин в столичен мол. Посегателствата са на стойност над 1000 лева. На записите от охранителните камери се вижда, че при един от набезите участват баща и неговото дете. За това разказа пред камерите на Нова телевизия управителят на магазина Десислава Петрова.    Жената обясни, че на камерите се вижда как родителят слага конструктора, който струва 800 лева, в чанта и си излиза през вратата на магазина. Никой дори и не предполага, че може да се случи такова нещо. А и това е един доста неподходящ начин да се възпитават децата, допълва Петрова.   Няколко дни по-късно в същата верига магазини става и втора кражба. Този път това са организирана група от четири човека. Те влизат и разсейват касиерката. Отлепват стикерите от кутиите на конструкторите и си излизат без проблем. Подадени са сигнали към полицията, защото подобни нагли посегателства трябва да спрат.   

comment 0
visibility 1098
Новите Stikeez в Lidl

Stikeez се завръщат тази пролет в LIDL

Любимите на на всички деца, малки гумени фигурки този път идват като свежите храни, които учат малчуганите на здравословни навици. Най-новата колекция Stikeez “Свежо от хладилника” идва за първи път тази пролет в магазините Lidl под формата на свежи храни. С нея децата ще могат да се забавляват и едновременно с това лесно да опознават здравословните храни от ежедневието. Това е петата поред Stikeez колекция и включва 24-ма свежари – група авантюристи от Страната на храната, скокливи, смели и нетърпеливи. С идването на приказната пролет в родината им става все по-топло, а те искат да останат свежи възможно най-дълго. Затова и скачат дръзко в мисията на живота си – превземане на ледена крепост „Хладилника“! Кроасанът Франсоа, репичката Рейчъл, чушката Пол, кашкавалът Честър, пилето Джиджи са само част от свежите Stikeez герои, които са сред предпочитаните от малчуганите продукти. С новите цветни фигурки опознаването на здравословните храни се превръща в приятно забавление за децата. Колекция Stikeez „Свежо от хладилника“ ще бъде достъпна във всеки магазин на веригата от 04.03.2019 г. до 31.03.2019 г. или до изчерпване на количествата. За всеки 15 лв. от стойността на покупката от един касов бон, всеки клиент получава безплатно 1 бр. от най-желаните от малчуганите гумени фигурки. За най-големите фенове на новата колекция Stikeez има специално подготвен колекционерски албум във формата на хладилник, в който има място за всички 24 фигурки, както и специална колекционерска чанта. Те могат да бъдат допълнително закупени във всеки магазин на веригата. Новите фигурки Stikeez – симпатични, забавни и с формата на любими и вкусни продукти – дават и свежи идеи на родителите какво да сложат в кутията за училище на своето детето. В помощ за планирането на ежедневното меню на малките палавници, Lidl предлага и подбрани вкусни и балансирани рецепти, с които родителите могат да примамят на трапезата дори и най-претенциозните малчугани.

comment 0
visibility 942

Коледен ретро трамвай тръгва из София

Коледният дух завладява столицата още от утре. По столичните улици утре ще пътува Коледен ретро трамвай. Забавният трамвай ще тръгне от пл. „Възраждане“ през НДК до кв. „Иван Вазов“ и обратно. Организатор на това е Катаражина Естейт. Утре, 30 ноември от 16 до 18 ч., всеки пътник ще се вози без билет. Все пак пътуването ще си има своя цена. Всеки ще трябва да украси коледна играчка. Играчките ще бъдат подарени на децата, присъстващи на запалването на лампичките на столичната коледна елха. На 15 декември ретро трамваят пак ще пътува. В интервала 11 -13 ч. той ще е арт ателие за украса на коледни играчки, които ще се подарят отново на децата. В 13.30 до 15.30 ч. работилницата ще се пренесе в шатрата, разположена пред Street Chefs, на ъгъла на ул.Ангел Кънчев с ул. „Парчевич“. Там ще има забавно Коледно парти с много музика и изненади. Събитието се провежда със съдействието на Столична община и Столичен Електротранспорт ЕАД.

Реклама
comment 0
visibility 652

Играчки били причината за агресията в "Малкия принц"

Внасяне на лични играчки от децата сутрин в градината предизвикало агресия сред малчуганите. Това обясниха от 167-а детска градина Малкия принц" в район Триадица. Преди ден дете беше издрано от друго в групата. Майката се оплака и пусна снимки на сина си в социалната мрежа, които предизвикаха бурни реакции. Майката на агресивното дете е отказала всякакви срещи и е заявила, че детето повече няма да посещава градината. Директорът пък обещава да смени учителката в групата.  Вече е  назначил и психолог в групата. Други майки също потвърдиха, че има агресивно дете в тази група и техните деца също са пострадали. "Децата в групата са спокойни, играят и си пазят играчките като очите си", обясни психологът пред Нова телевизия. Проблемът е, че сутрин майките разрешавали на малчуганите да влизат в групата с играчки, а това е нарушение на правилата в детското заведение. От там започвали проблемите. Ръководството обясниха, че децата били под постоянно наблюдение. Защо тогава детето ми е надрано, попита майката на пострадалото момченце. Децата реагират по различен начин. Причината за агресията може да е  утвърждаване и себеутвърждаване, семейни конфликти липса на обич и топлина, обясни психоложката. Тя потвърди, че семейството на агресивното детето отказва категорично среща с психолог, педагог и  ръководството на градината. Екипът иска да установи проблема и да отстрани причината за агресията на малчугана. Предложихме на въпросната майка да дойде и да види детето поведението в групата, защото то е различно от семейна среда, тя отказва. След седмица ще има екипна среща, пак ще ги поканим, няма да оставим така децата, обещават от ръководството на детската градина. Според много родители обаче сигурността на децата им е резултат от честата смяна на персонала. Средата е нестабилна, коментират те.