Тема: инспекторат

comment 0
visibility 516
Мръсна улица в район Сердика

Технически ръководител си изпроси глоба заради замърсяване на улица в "Сердика" (СНИМКИ)

Горенето на открито на кашони и найолонови торби гарантира солена глоба на нарушителите. Сигналът за пушеците е подаден в III РПУ в София. Служтелите на Столичен инспекторат са реагирали веднага. Отпадъците са били запалени на ул. 321 №17 в район Красна поляна. Заради нарушението им е съставен акт по чл. 71 т. 17 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община. Глоба си изпросил и техническия ръководител на  на строителен обект на ул. "Лютиброд" №6-8, район "Сердика". Инспектори му съставили акт за административно нарушение, защото по време на строителството е допуснато замърсяване на уличното платно. Актът е съставен по чл. 61 т.2 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община, съобщават от Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 780
Нов корпус в Първа английска гимназия

Около 12 000 първолаци тръгват на училище в София (СНИМКИ)

Около 12 000 деца тръгват в първи клас тази година в София. Това показват данните на Регионалния инспекторат по образованието в столицата. През миналата учебна година училищният праг са прекрачили с 1000 деца по-малко, сочи справка. Точният брой на първокласниците за учебната 2019/2020 ще бъде окончателен в края на септември. До тогава е срокът за подаване на справките от директорите, научи Столица.bg. Свободните места за първокласници в София са 1077. "Да, има свободни места. Често желанието на родителите и възможностите на системата се разминават", коментира пред Столица.bg директорът на Инспектората по образование в София Ваня Кастрева. На откриването на учебната година - 16 септември т. г. В Първа английска гимназия ще бъде кметът на София Йорданка Фандъкова, директорът на инспектората Ваня Кастрева и други официални лица. Причината е, че втора поредна година в уччилището се открива нов корпус от цялостното разширение. С година по-рано врати отваря новата пристройка. В новопостроената сграда, с топла връзка към основната, има 41 нови кабинета и физкултурен салон, а на последния, трети етаж, многофункционална спортна зала. Там ще бъдат специализираните лаборатории по физика и химия, а ще има и асансьор за децата с увреждания. Новият корпус ще даде възможност учениците от двете училища в сградата - Първа английска и 112-о училище, да преминат на едносменен режим.

comment 0
visibility 646
строителен обект

Инспекторатът глоби три строителни фирми за замърсяване в район "Лозенец"

Инспекторатът глоби нови три строителни фирми за замърсяване при строителство. Те са в район "Лозенец"- местността ВЕЦ Симеоново. За откритите нарушения техническите ръководители на обектите са получили актове. Проблемите са били основно с откритата липса на уреди за измиване ходовата част на строителните машини, съобщиха от Столичния инспекторат. Адресите, на които бяха съставени глобите, са - един обект на улица "Асен Разцветников" 9-11 и две строителни площадки на улица "Георги Райчев".  

Реклама
comment 0
visibility 729
Паркиране , зелена зона, павета

Инспекторатът глоби 31 за неправилно паркиране само за ден в район "Витоша"

Съвместна акция на районния инспекторат "Витоша" и Общинска полиция докара само за ден 31 глоби за неправилно паркиране на хора, живеещи или работещи в района. Екипите обикаляха по улица "Иван Сусанин" и булевардите "България" и "Александър Пушкин", съобщават от Столичния инспекторат. Това не са случайно избрани локации.Там най-често има паркирани коли и хората от квартала подават сигнали,че това не е по правилата. Направени са 22 констативни протокола и 7 фишове, издадени на място.

comment 0
visibility 636

Премахват незаконни фирмени табели по "Граф Игнатиев"

От 11 проверени фирмени табели на ул. Граф Игнатиев само за една има одобрение и разрешение от общината. В момента от Столичния инспекторат се правят проверки на всички рекламни и фирмени надписи, които са поставени на партерните етажи на сградите по "Графа", научи Столица.bg. Инспекцията ще продължи и през следващите две седмици, за да се проверят всички по улицата. Тези, които нямат разрешение ще бъдат премахвани. От "Граф Игнатиев", който в момента се ремонтира и обновява ще бъдат свалени и всички кабели, висящи между сградите. Сигналът ще бъде изпратен по компетентност на ДНСК, в чиито правомощия е премахването. Така е изглеждала тази витрина преди да се постави портрета на Раковски. По "Граф Игнатиев" най-ужасно е положението с колоните на бившия магазин "Валентина". Стълбовете са издраскани с графити, с всевъзможни глупости и облепени, по няколко пласта, с плакати и обяви. До приключването на ремонта те трябва да са изчистени и излъскани. Общината вече е започнала да преобразява и изоставени търговски обекти по централната софийска улица. [caption id="attachment_29335" align="alignnone" width="643"] Снимки: Столица.bg[/caption] След почистването им се поставя снимка на национален герой. Мръсна и неугледна витрина е изчистена и е поставена огромна снимка на Георги Сава Раковски. До дни ще има обновена витрина и на ул. "Цар Иван Шишман". Всичко се съгласува с районните общински администрации, за да има информация за собствениците, които не поддържат фасадите и витрите си.