Тема: кал

comment 0
visibility 616
непочистен камион

Непочистен камион замърси бул. "Ботевградско шосе" с кал (СНИМКИ)

Камион с непочистена ходова част е замърсил с кал бул. "Ботевградско шосе" 229. Нарушението е открито от екипи на Столичен инспекторат при редовен контрол вчера с помощта на видеонаблюдение.   Ще бъде изпратена покана за съставяне на акт за установяване на административно нарушение на фирма "КОДА - ЕВ-ТРАНС" ЕООД, чиято собственост е товарния автомобил.   

comment 0
visibility 712
Замърсено пътно платно от ГБС-Инфраструктурно строителство

Глобиха ГБС- Инфраструктурно строителство за замърсяване на пътно платно

Една от най-гоемите строителни компании у нас ГБС-Инфраструктурно строителство е санкционираха, съобщават от Столичен инспекторат на сайта си. Инспекторите от сектор "Контрол по замърсяване от строителство" са наложили глоба на ръководителя на обект на компанията. Причината е, че е замърсено уличното платно, по което има много кал. Нарушението е установено на обект на Софийски околовръстен път. Пътното платно е с наноси от кал от непочистените гуми на тежкотоварна техника на фирмата. Мръсният участък на пътното платно е от пътен възел "Цариградско шосе" до пътен възел "Младост". За допуснатото нарушение е съставен акт за установяване на административно нарушение, съобщават от Столичен инспекторат. От контролиращото звено на Столична община продължават с ежедневните проверки, които са свързани с подобряването на качеството на въздуха в София.

comment 0
visibility 1594
три пъти

Три пъти глобяват строители за кал по пътното платно

Голяма строителна фирма от "Овча купел" на бул. "Президент Линкълн" за трети път е глобена за разлив на мръсна вода и кал на пътното платно.Това се случва след измиване на ходовата част на камионите, които излизат от обекта, съобщават от Столичен инспекторат.    Инспекторите са направили поредната проверка вчера и  са съставили акт за установяване на административно нарушение на техническия ръководител на обекта. Те са дали и предписание за почистване и измиване на замърсения път.      

Реклама
comment 0
visibility 604
Окалян Т. Каблешков

Глобиха две фирми за окаляния "Т. Каблешков"

Две строителни фирми получиха актове за замърсяване на бул. "Тодор Каблешков". Инспекторите от район "Триадица" при текущ контрол вчера, 4 декември т. г., установиха силно замърсяване на пътното платно. По улицата е имало кал от непочистени гуми, излизащи от строителни обекти. За допуснатото замърсяване фирмите Бартет ЕООД и Марибор Строй ЕООД получиха актове за установяване на административно нарушение, съобщават от Столичен инспекторат. Двете фирми са получили и предписания за незабавно почистване на пътното платно. Глобите за юридически лица започват от 500 лв.

comment 0
visibility 898
кал

Отмъщение: Заляха с кал автомобил (СНИМКИ)

Автомобил бе залят с кал в столицата, съобщават шофьори в социалната мрежа. Няколко черни торби с неприятна миризма и съдържание са буквално излети по тапицерията на возилото и на предните, и на задните седалки.Коментарите в социалната мрежа сочат, че калта най-вероятно е примесена с монтажна пяна. Намериха се хора, които твърдят, че в торбите има и биологични отпадъци. Болшинството са категорични, че в момента автомобилът или трябва да бъде продаден на половин цена, или да мине солидно претапициране.

comment 0
visibility 442
шахта

Кал от почистена шахта изхвърлена на улицата (СНИМКИ)

Екипи на Столичния инспекторат от "Красно село" са наложили глоба заради почистване на водосборна шахта. След края на манипулацията лицето е изхвърлило калта и земната маса от нея не на определено място, а на улицата- "Коломан". Тя е на метри от река Владайска.  

comment 0
visibility 925
Кал по улицата, разнасяна от камион

Камион омаза ул. Йордан Радичков", след като бе измита (СНИМКИ)

Камион, който излиза от строеж в столичния квартал Витоша, район Лозенец тотално омаза ул. "Йордан Радичков" в събота. И това се случва само ден, след като улицата е била измина и лъсната от фирма за чистота. За наглата постъпка сигнализираха възмутени граждани в социалната мрежа. Вероятно шофьорът е разчитал, че в почвините дни от Столичен инспекторат няма да го забележят и да го глобят. "Мърлячите от строежа се изгавриха с всички ни", коментираха живеещи в квартала. Според тях шофьорът на камиона е карал на зиг-заг, за да си изчисти по-добре гумите от калта още по "Йордан Радичков" преди да излезе на Симеоновско шосе. Разбира се, че по Симеоновско е по-голяма вероятността да бъде забелязан и глобен, коментират възмутени столичани.

comment 0
visibility 853
почистване

Ръководител на строеж с два акта за кал в „Обеля“

Служителите от Столичен инспекторат съставиха два акта на техническия ръководител на строителен обект в ж.к. "Обеля" 1, разположен в район "Връбница" срещу блок 117, съвсем близо до метростанцията. Причината за наложените санкции е замърсяването с кал на околното пространство при стартиране на земекопни работи. Единият от актовете е наложен заради липсата на устройство за почистване на ходовата част на камионите, излизащи от обекта. Вторият акт е наложен заради липсата на плътна предпазна ограда около строителния обект. След извършената проверка веднага е започнало почистването на подхода към метрото и пътното платно. Проверка по бул. „Сливница“  в район „Илинден“ констатира замърсено пътно платно от камион на фирмата, извършваща ремонта на Западен парк. Съставен е акт от Столичен инспекторат и е направено предписание за почистване на платното. Проверките продължават да се извършват.