Тема: карета

comment 0
visibility 672
Мият ул. Искър

Ул. "Искър" светна, мият карета в район Оборище (СНИМКИ)

Столичните улици "Кирил и Методий" и "Искър" светнаха тази сутрин. И двете бяха измити до блясък от Столичен инспекторат. В София продължава миенето на улиците по карета. Днес продължават в район Оборище, забеляза Столица.bg. Следи измиването има очевидна разлика на паважната настилка, коменитраха живеещи в зоната. Те са доволни, че улиците им са почистени. Веднага се усеща, че е чисто, дори въздухът се променя, доволни са гражданите. След Оборище започва миенето в район Средец, казаха от Столичен инспекторат.  

comment 0
visibility 1245
миене на улици

Тръгва миенето "на карета" във "Възраждане"

Стартира миенето на улиците в район "Възраждане" по "карета". Дейността ще се проведе от днес до 11 юли, съобщават от Столичен инспекторат. Добре е шофьорите да не паркират по улиците, където ще се прави обработката, за да не пречат на екипите. Ако машините не са преместени доброволно, ще бъдат репатрирани по други улици.  

comment 0
visibility 856
миене

Започва миенето "на карета" в "Триадица"

Започва миенето "на карета" в район "Триадица". Дейностите ще се извършат на 4 и 5 юли, съобщават от Столичен инспекторат. Те напомнят на шофьорите да не паркират на улиците, обявени в графика. Принудително ще се местят колите, които пречат на работата.  Приключи миенето "на карета" в "Красно село". Бяха обработени 55,539 дка.,включващи улици и булеварди.

Реклама
comment 0
visibility 868
Миене на улици

Започва "миене на карета" в центъра на София

В пет столични района започва миене на улици, по известно като "миене на карета" в централната градска част. В понеделник, 1 юли т. г. фиримте за чистота стартират по улици и булеварди в Красно село, Триадица, Възраждане, Оборище и Средец и ще продължи до 23 юли т. г., предупредиха от Столичен инспекторат. От контролиращото звено на Столична община предупреждават шофьорите да се съобразят с графика и да не паркират автомобилите си в зони, които трябва да се мият. Временната организация е направена от Пътна полиция на СДВР и Общинска полиция. Временно ще се спира движението от 7:30 ч. до 16:30 ч. на улици и булеварди, обявени за миене. В определените дни ще се закриват частично или изцяло участъци в зоните за платено паркиране и "служебен абонамент". Графиците за миене на карета с възлови улици и булеварди в центъра на София са публикувани на сайта на Столичен инспекторат и в Оперативния център на 02/ 987 55 55. Шофьорите, които не са се съобразили с графика и не са преместили автомобилите си ще бъдат вдигани принудително и местени на съседни улици. За това къде са преместени колите информация може да се получи в съответното Районно полицейско управление на София.

comment 0
visibility 662

Започва плановото миене на улиците в центъра на София

Още вчера започна подготовката за годшното миене на столичните улици с почистване на шахтите. Така ще се осигури пълното поемане на водата, която ще се използва за миенето. От Столичния инспекторат обещават столицата да стане много по-чиста. Поетапно ще се затварят отделни карета в централната част на София, като днес, 13 юли, ще се мие в район "Оборище", което включва бул. "Дондуков", бул "Цар Освободител" и ул. "Париж", информира Днес. Още сутринта собствениците на паркираните автомобили са помолени да преместят колите, но не всички са се съобразили с това. Паяци ще преместят на съседната улица оставените коли. Това почистване се осъществява за 10-та година. Улиците в кварталите също ще бъдат почистени.