Тема: каси

comment 0
visibility 1315
С UV лампи дезинфекцират касовите салони на данъчните служби

С UV лампи дезинфекцират касовите салони на данъчните служби (СНИМКИ)

Касовите салони на всички районни отдели "Общински приходи" ще бъдат дезинфекцирани всекидневно срещу бактерии и вируси със специални бактерицидни UV лампи с озон. Уредите бяха закупени от Столична община, за да се осигури по-голяма безопасност за здравето на служителите, които работят непрекъснато с граждани. Това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на столицата по финанси Дончо Барбалов. Въпреки извънредното положение, на ден през отдел „Общински приходи“ на район Витоша, например, минават средно по 250 души, които плащат местни данъци и такси, или си вадят различни справки и документи. Такъв е потокът от граждани и през останалите 21 районни отдела в София. Още в първите дни на кризата с COVID-19, Столична община осигури за служителите в данъчните отдели необходимите дезинфектанти и предпазни средства. Лампите допълнително унищожават бактериите и вирусите в цялото помещение. Те ще бъдат пускани по време на почивките на служителите, защото докато излъчват, в салона не бива да има хора. Освен тези мерки, вече се провеждат изследвания с бързи тестове за COVID-19 на всички служители на дирекция „Общински приходи“. Броят на плащаните онлайн местни данъци и такси в София се е увеличил от началото на кризата с коронавируса. Въпреки това, по-голямата част от столичани предпочитат да плащат местните си данъци и такси на каса или по банков път. В седмицата преди Великден на каса са внесени общо 1,9 млн. лв., а през интернет страницата на Столична община постъпленията са общо 142 800 лв. Както е известно, до 30 юни е удължен срокът за първата вноска на такса битови отпадъци, както и 5% отстъпка при плащане в пълен размер на местните данъци за недвижими имоти и МПС. Независимо, дали внасяте на части или напълно местните си задължения, най-удобният и безопасен начин за плащане, без чакане, е през портала на Столична община:https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsfПлащания могат да се правят и през банки и финансови посредници, с които Столична община има договори.

comment 0
visibility 1137
Софийска вода промени

"Софийска вода" променя работното време на касите си заради коронавируса

"Софийска  вода" предприема промени в ежедневната си работа, продиктувани от регистрираните случаи на коронавирус в София. Промените имат за цел повишаване на грижите по опазването на здравето на клиентите и служителите на дружеството.    Променя се работното време на Центровете за обслужване на клиенти. От утре (12.03.2020) - ЦОК Бизнес парк: от 08:00 часа до 17:00 часа (понеделник - петък) с 1 час обедна почивка от 12:00 часа до 13:00 часа, през която ще се извършва и дезинфекция на помещението;- ЦОК Мега Мол и ЦОК ЦУМ: от 09:00 часа до 18.00 часа (понеделник - петък) с 1 час обедна почивка от 13:00 часа до 14:00 часа, през която ще се извършва и дезинфекция на помещението;- ЦОК НАГ и Мобилен център временно преустановяват работа;   Клиентите са помолени да се обръщат към безплатния телефон на „Софийска вода“ или към официалната писмена форма през сайта на дружеството преди да посетят някой от центровете. Посещенията в центровете за услуги да бъдат само в случай на неотложна необходимост. Ако все пак не може да бъде отложено посещението в центровете за обслужване, да се изчаква пред офиса, докато служител на „Софийска вода“ покани всеки един вътре.   Във връзка с препоръчителното ограничаване на близки физически контакти, клиентите на „Софийска вода“ са помолени да се възползват от дистанционните начини за отчитане на индивидуалните си водомери: Безплатен телефон 0800 121 21; Интернет сайта на Дружеството – www.sofiyskavoda.bg ; Лист, залепен на входната врата на жилището; Върху него е необходимо е да се посочат следните данни:  Клиентски номер; Номер на водомер; Местоположение на водомера – кухня/баня/друго; Тип вода, минаваща през водомера – топла, студена; Показания на уреда.   Плановите и аварийни дейности няма да бъдат отменяни, с цел непрекъснатост на висококачествената и надежда работа на „Софийска вода“.              

comment 0
visibility 620
каса Топлофикация София

Касите на „Топлофикация София“ със строг режим на обслужване

Заради създадената обстановка за повишена опасност от заразяване с опасни вируси, ръководството на „Топлофикация София“ ЕАД издаде заповед за въвеждане на по-строг режим при обслужването на клиенти. От дружеството се обръщат с молба към клиентите да ограничат максимално посещенията си в клиентските центрове. Вместо това да използват активно дигиталните ни канали за комуникация (inf_r@toplo.bg; info_r@toplo.bg; ww.facebook.com/www.toplo.bg). Също така могат да се свържат с дружеството на  нформационния телефон  0700 11 111. Предприети са всички нужни мерки за безопасност и на клиентите, и на служителите. За да не се струпват повече хора в клиентските центрове, се умоляват гражданите да изчакат извън сградата реда си! На служителите са раздадени нужните предпазни средства, извършва се и периодична дезинфекция на местата за посещения на граждани.

Реклама
comment 0
visibility 525
неработещи каси до 2 март

От "Топлофикация София" напомнят: Касите няма да работят до 2 март

  „Топлофикация София“ ЕАД напомня на своите клиенти, че във връзка с актуализиране базата данни на дружеството и технологична оптимизация от  12.00 часа на 28 февруари 2020 г. до 07.00 часа на 2 март 2020 г. ще бъде спряна работата на всички каси на дружеството. В посочения период няма да се приемат плащания за топлинна енергия и в касите на Easy pay и Fast pay, както и  в платформата на E pay.    За улеснение на потребителите дружеството удължава срока за плащане на януарските сметки съответно: за  битови клиенти до 19 март 2020 г. и до 04 март 2020 г. за небитови клиенти.    До 4 март 2020г. включително се удължава и срокът за ползване на търговската отстъпка от 3% по програма „Лоялен клиент“. Също така в периода 29.02.2020 г. - 02.03.2020г. се спира и начисляването на лихва за всички стари просрочени фактури.      

comment 0
visibility 802
временно затваряне на касите

"Топлофикация София" затваря касите си временно- ето причината

„Топлофикация София“ ЕАД затваря временно касите си. Причината- актуализиране базата данни на дружеството и технологична оптимизация. Касите ще бъдат затворени от 12.00 часа на 28 февруари 2020 г. до 07.00 часа на 2 март 2020 г. В посочения период няма да се приемат плащания за топлинна енергия и в касите на Easy pay и Fast pay, както и  в платформата на E pay. В периода 29.02.2020 г. - 02.03.2020 г. се спира и начисляването на лихва за всички стари просрочени фактури, съобщават от дружеството.   За улеснение на потребителите дружеството удължава срока за плащане на януарските сметки съответно: за  битови клиенти до 19 март 2020 г. и до 04 март 2020 г. за небитови клиенти. До 4 март 2020 г. включително се удължава и срокът за ползване на търговската отстъпка от 3% по програма „Лоялен клиент“.    

comment 0
visibility 746
каса Топлофикация София

Удължават срока за плащане на януарските сметки за парно

Заради актуализиране базата данни на „Топлофикация София“ ЕАД и технологична оптимизация от 12.00 часа на 28 февруари 2020 г. до 07.00 часа на 2 март 2020 г. няма да работят касите на дружеството, информира „Топлофикация София“. В този период няма да се приемат плащания за парно и в касите на Easy pay и Fast pay, както и в платформата на E pay. За периода 29.02.2020 г. - 02.03.2020г. ще бъде спряно и начисляването на лихва за всички стари просрочени фактури. Дружеството ще удължи срока за плащане на януарските сметки: за битови клиенти до 19 март 2020 г. за небитови клиенти до 04 март 2020 г. До 4 март 2020г. включително се удължава и срока за ползване на търговската отстъпка от 3% по програма „Лоялен клиент“. „Топлофикация София“ ЕАД поднася извинения на своите клиенти за създаденото неудобство.

comment 0
visibility 567
Плащане на данъци

Остават два дни за плащане на данъци с отстъпка

Живеещите в столицата имат само два дни 25 и 30 април до крайния срок, в които може да заплатят дължимите данъци за недвижими имоти и моторни превозни средства с отстъпка. В края на този месец изтича и крайният срок за първата вноска за такса битови отпадъци, съобщават от Столична община. Местните данъци и такси могат да се платят и на части. Сроковете са за МПС 30 юни - 31 октомври, а за битови отпадъци са 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември. Заплащането може да бъде направено във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, без значени къде е адреса на имота или задълженото лице. На всякъде може да се плати и с дебитна или кредитна карта. Гражданите могат да платят и по банков път или през сайта на Столична община.

comment 0
visibility 846
Каса за данъци, район Сердика

Столична община изпраща 682 000 писма до столичани за данъци

Данъчните съобщения вече са напечатани и от днес 682 000 писма ще бъдат изпратени до столичани, собственици на недвижими имоти за налозите, които трябва да платят в Столична община. Много от гражданите са отказали хартиените съобщения и ще бъдат известени по имейл, съобщавата от Московска 33. Всеки може да си направи справка в интернет страницата на Столична община с ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП. До 30 април т. г. налозите могат да се платят с 5% отстъпка - данък сгради и данък МПС, но ако се внесе цялата дължима сума. До края на април е срокът и за първата вноска на разслоченото плащане за такса битови отпадъци. Столичани могат да платят данъците си във всяка каса на 22 данъчни отдела на Столична община, без значение от адреса на имота. По-голям данък сгради тази година ще има само за недвижими имоти в парк Витоша и в курортните зони Банкя и Панчарево, които са втори жилища, а не основни жилища. Това се налага от изменението на в Закона за местните данъци и такси, гласувани от парламента. Ето и датите са плащането на вноски на данък за недвижими имоти и данък МПС: 1 юли - първа вноска и 31 октомври - втора вноска. За такса битови отпадъци на четири вноски - 30 април, 1 юли, 30 септември и 2 декември.