Тема: коли

comment 0
visibility 712
без коли в локалното платно

Без коли по локалното на "Цар Освободител" заради снимки на "Откраднат живот"

Снимки на сериала "Откраднат живот" ще променят утре движението в централната част на столицата. Това съобщиха от Столична община.    От 20.30 до 22.30 часа утре се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип на локалното пътно платно на бул. „Цар Освободител“, до кръстовището с ул. „Св. Климент Охридски“.

comment 0
visibility 1861
риск заради пестене на време

Заради пестене на време: Пешеходци рискуват да ги пометат профучаващи коли

Пешеходци могат да пропаднат от стръмен склон и да се изпречат на пътя на профучаващи коли.Този риск се поема, за да спестят време и разстояние.   "Пътеката на ужаса", както я наричат потърпевши, е разположена край столичния бул. "Александър Малинов", разказват от Нова телевизия. "Пътят е опасен, защото може да се падне в канавката и защото в непосредствена близост преминават много автомобили. Направена е малка пешеходна част, която е за един човек и е невъзможно да преминават по няколко души", коментират минувачи.   „Когато бързам, минавам от тук. Страх ме е, но спестява време”, казват хора, които ползват маршрута.За да избегнат калната част, пешеходците използват и част от активната лента на бул. "Александър Малинов". Пътеката е дълга около 200 метра. Фронтално надолу се намира и шахта, в която би могло да се падне. Алтернативни маршрути има.    

comment 0
visibility 312
без коли

Без коли по "Цар Самуил" и "Христо Ботев" заради снимки на музикален клип

Снимките на музикален клип ще променят трафика в някои части на столицата днес и утре, съобщават от Столична община.    Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“ на ул. „Ивайло“ между бул. „Христо Ботев“ и ул. „Цар Самуил“, както следва:   – от 17.00 до 22.00 часа на 29.01.2020 г.;   - от 08.00 до 20.00 часа на 30.01.2020 г.  

Реклама
comment 0
visibility 409
вода

Протест на перничани заради водната криза спира колите по "Батенберг"

Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани днес-25 януари. Участниците ще се съберат на площад  "Княз Александър Първи Батенберг" в 11.30 ч. и с хлопатари и звънци ще се отправят към пл. „Независимост”, съобщават от БНР. Шествието е под надслов "Сурва от Перник", а организатор е Инициативен комитет "Спаси Перник".   Денят на протеста не е избран случайно. На 25 януари трябваше да започнат състезателните дефилета на отмененото заради водната криза и бедственото положение тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който е най-мащабното събитие в Перник и региона.    

comment 0
visibility 546
снимки на клип

Без коли по моста на бул. "Андрей Сахаров" заради снимки на рекламен клип

Заснемането на рекламен клип променя днес трафика по част от улиците в София, съобщават от Столична община.    От 15:00 до 23:00 часа днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на колите на снимачния екип на ул. „Методи Андонов“, пред бл. 69 – 25 (двадесет и пет) паркоместа.   От 16:00 до 23:00 часа отново днес се забранява влизането на пътни превозни средства по моста на бул. „Андрей Сахаров“ над бул. „Андрей Ляпчев“, като се пропускат колите на масов градски транспорт.  

comment 0
visibility 280
СДВР

СДВР към шофьорите: Не оставяйте работещите коли без надзор-дебнат крадци

Така наречените „кражби на ключ“ обикновено са хит през зимния период, предупреждават от СДВР. Често това се случва когато собствениците или ползвателите на моторни превозни средства оставят автомобилите си с работещ двигател докато ги почистват от натрупан сняг или скреж, докато слизат да си купят вестник, кафе или закуска. Без надзор, автомобилите стават примамлива плячка за противозаконно отнемане. За да не бъде всеки от нас поредната жертва на подобен вид престъпление от полицията призовават водачите да проявяват повече внимание и в никакъв случай да не оставят без надзор колата си, когато тя е в работен режим.    

comment 0
visibility 762
обири

Хванаха 34-годишен, крал от 2 коли в подземен паркинг на метрото

За броени дни служители на Четвърто РУ разкриха извършител на кражба от два леки автомобила. На 7 януари собствениците подали сигнал за кражби от паркираните им в подземен паркинг на софийска метростанция автомобили. В резултат на предприетите оперативно- издирвателни действия в рамките на образуваното досъдебно производство бил установен и задържан извършителят-34- годишен, криминално проявен мъж, от София. Това съобщават от МВР.   Откраднатите чужди  вещи са намерени и иззети. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура 34 – годишният е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 195 от НК и му е наложена марка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.  

comment 0
visibility 320
коли

Без коли по "Оборище" заради ученическо посещение на "Клетниците"

Организирано ученическо посещение на мюзикъла "Клетниците" в Софийската опера ще промени трафика в централната част на града, съобщават от Столична община.       От 8.30 ч. до 14.30 ч. днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на северозападната дъга на паркинга на пл.“Св.Александър Невски“ между ул.“Оборище“ и ул.“11-ти август“, с изключение на автобусите, превозващи учители и ученици от общинските училища.  

comment 0
visibility 4170
колите

Калкулатор изчислява новите данъци на колите в София (СНИМКИ)

"Информационно обслужване" АД изработи електронен калкулатор по предложение на Столична община. Чрез него всеки собственик на моторно превозно средство в София може да изчисли какъв налог за МПС ще дължи за 2020 г., съобщиха от Столична община.   Формула, по която се формира данъкът за моторните превозни средства, включва годината на производство, мощността и екологичният стандарт на колата.   В калкулатора за регистрираните в София автомобили са заложени новите параметри, приети от СОС на 30 декември 2019 г. Чрез калкулатора - cartax.uslugi.io, всеки собственик може да се ориентира какво дължи за данък МПС за 2020 г.   Налогът за автомобили в София е увеличен на принципа, който замърсява плаща, по предложение на столичния кмет. Повишението е максималното, позволено от закона.  Най-високи данъци ще плащат собствениците на автомобили, които най-старите и най-мощни коли.   

comment 0
visibility 604
коли

Регистрацията на автомобили в КАТ- София на 31 декември- до 13 часа

Регистрация на пътни превозни средства в столичния отдел „Пътна полиция“ на 31 декември ще се извършва до 13 часа, съобщават от МВР.    Причината- годишна инвентаризация в отдел „Пътна полиция“- СДВР. Това ще засегне издаването на документи за първоначална и транзитна регистрация, промяна на собственост, свидетелство за регистрация и дубликат.      

comment 0
visibility 1083
запалени коли

За пореден път: Запалиха коли в "Света Троица"

  За пореден път има запалени коли в столичния квартал "Света Троица". Хора от района публикуваха в социалната мрежа снимки, на които се вижда как пламъците са погълнали поредните автомобили, паркирани пред един от блоковете.    Според коментарите в интернет кварталът е подложен на огнен терор. Някои са убедени,че това е доста груб начин да се решават проблеми с паркиране на непозволени или чужди места. Други път са категорични,че става дума за разчистване на сметки и дори са намесени наркотици.    Припомняме, че предишният палеж в квартала бе на 10 декември късно вечерта. Тогава огънят унищожи машини, паркирани близо до голям хипермаркет.     

comment 0
visibility 4248
катастрофа

Катастрофа с бетоновоз и две коли на "Цариградско шосе"

Катастрофа е станала на бул. "Цариградско шосе" посока към "Орлов мост", съобщават водачи в социалната мрежа. Ударили са се бетоновоз и две коли.    В момента екипи на "Пътна полиция" са на място и регулират трафика. Уточняват се причините за ПТП-то.     

comment 0
visibility 498
паркиране

Без коли по "Московска" и "Ангел Кънчев" заради снимките на филма "Боби Блажения"

Снимките на филмовата продукция "Боби Блажения" променят трафика по част от улиците в столицата. Промените започват от днес и ще продължат в неделя- 15 декември. Това съобщават от Столична община. Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на колите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“.   Ето и точните дати и места:    От 09.00 до 17.00 часа на 13.12.2019 г. на ул. „Иван Денкоглу“, при сградата на КТБ.   1.2. От 13.00 до 17.00 часа на 13.12.2019 г. на ул. „Московска“, на гърба на Национална художествена галерия.   1.3. От 13.30 до 17.30 часа на 15.12.2019 г. на ул. „Ангел Кънчев“ и ул. „Иван Денкоглу“, покрай сградата на КТБ.   2. От 13.30 до 17.30 часа на 15.12.2019 г. да се забрани влизането на пътни превозни средства за максимум от 5 минути за заснемане на кадър по ул. „Иван Денкоглу“ между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Ангел Кънчев“ и на кръстовището на „Ангел Кънчев“ и ул. „Иван Денкоглу".                               

comment 0
visibility 499
паркиране

Без коли по "Московска" и бул."Витоша" заради снимки на телевизионния сериал "Любов"

Снимките на телевизионния сериал "Любов" променят движението на колите в голяма част от централните улици на София. Заради продукцията са забранени престоят и паркирането на пътни превозни средства (с изключение на колите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“). Измененията започнаха от вчера и ще продължат до 17 декември.   Ето точните места и часове:    - от 07:00 до 19:00 часа на 12.12.2019 г. на бул. „Витоша“ между ул. „Д-р Стефан Сарафов“ и ул. „Янко Забунов“;   - от 07:00 до 19:00 часа на 13.12.2019 г. на ул. „Булаир“ до Дома на културата;   - от 07:00 до 19:00 часа на 15.12.2019 г. на ул. „Московска“, в частта при ул. „Малко Търново“;   - от 17:00 часа на 16.12.2019 г. до 10:00 часа на 17.12.2019 г. на ул. „Майстор Миленко Радомирец“ № 9.  

comment 0
visibility 350
пожар

Пожар на паркинг в "Захарна фабрика", унищожени са три коли

Коли се запалиха на паркинг в квартал "Захарна фабрика" в София. Три автомобила бяха обхванати от огъня. Те са в непосредствена близост до жилищна сграда. Според разследващите на място е възможно причината за пожара да е акумулаторът на една от колите, която е с хибридно задвижванe. Малко след 22.00 часа вчера вечерта на мястото, в близост до бул. "Сливница", веднага са пристигнали екипи на пожарната и полицията, разказват от Нова телевизия.   Очевидци разказаха пред камерите, че огънят е тръгнал от среден автомобил и е обхванал коли в съседство. Чули са се и взривове, но все още не е уточнено дали са били и от трите автомобила.    

comment 0
visibility 1093
МВР

В София: Апаши отмъкват коли, докато собствениците им ги чистят от снега

Нова мода сред крадците на автомобили. Апаши задигат колите, докато собствениците им ги чистят от снега и леда. В София вече има няколко регистрирани случая. Някои от тях са документирани с видеозаписи от охранителни камери. Така наречените “кражби на ключ” са хит през зимата, разказват от Нова телевизия.   Пламен Максимов от отдел „Престъпления, свързани с МПС” към СДВР обясни пред камерите, че за последните 20 дни са регистрирани две такива кражби. Такива противозаконни отнемания се извършват само през зимния сезон, когато гражданите си оставят автомобилите със запален двигател и те изчезват за секунди, обясни той.   Максимов допълни, че в единия случай собственикът е оставил колата си да се размръзне и се прибира за малко до дома си. След това разбира, че тя е изчезнала. Другата кражба е извършена, докато притежателят на откраднатото возило си купува баничка. В момента  се работи по установяване на крадците.   Според него такива кражби може да има абсолютно навсякъде, тъй като извършителите са от различен контингент. Миналата зима са извършени 16 такива криминални деяния, 4 са разкрити, На извършителите им са с повдигнати обвинения. Някои от тях са наркозависими, а други имат криминални прояви. Трети пък не са се сблъсквали никога с органите на реда.  

comment 0
visibility 281
реклама

GENERALI мечтае за зелена Коледа и устойчиво бъдеще

Дженерали Застраховане АД закупи 10 броя електрически автомобили – BMW I3, които ще заместят по-голяма част от служебните дизелови автомобили на компанията в големите градове на България - София, Пловдив, Бургас и Варна. Дженерали Застраховане е една от водещите застрахователните компании в България и осъзнава, че при изключително разнообразните социални, екологични и културни условия в днешно време, е необходим ясен ангажимент в преследване на общата цел за устойчиво икономическо развитие, свързан с прякото въздействие от дейността на компанията. Затова ръководството на компанията следва целите и ангажиментите, поети, както от Дженерали Застраховане АД, така и от Група GENERALI, за опазване на околната среда и допринасяне за положителния принос за едно устойчиво бъдеще. Използването на електрически автомобили в големите градове на България като София, Пловдив, Бургас и Варна намаляват изключително много замърсяването на въздуха, както и звуковото замърсяване. Употребата на електрически превозни средства ще доведе до значително понижаване на емисиите на парникови газове и значително подобряване качеството на въздуха в големите градове, което е важно за нас. Дженерали Застраховане АД е една от водещите застрахователни компании в България, част от Generali Group и оперира на българския пазар от 2006 г. Общият брутен премиен приход на компанията за 2018 е над 169 млн. лева, което ѝ отрежда пазарен дял над 8% и седмо място. Компанията притежава собствен медицински център - Дженерали Закрила Медико-дентален център, който е лечебно заведение за специализирана извънболнична медицинска помощ, насочена към предпазване, възстановяване и укрепване здравето на пациентите, осигурявайки им висококачествено медицинско обслужване, съблюдаващо правилата за добра медицинска практика. Дженерали Застраховане АД предлага широка гама от застрахователни продукти и корпоративни решения в областта на имущественото застраховане, автомобилното застраховане, здравното застраховане и злополуки, на повече от - 1 900 000 клиенти в България чрез 150 офиса и над 1500 застрахователни посредници. Нашата цел, „да дадем възможност на хората да формират по-безопасно бъдеще, като се грижат за живота и мечтите си“, е причината да съществуваме и тя ни вдъхновява и мотивира. В един все по-сложен свят нашата способност да се грижим и помагаме на хората, като предлагаме иновативни, персонализирани продукти, ще им позволи да вземат решения и да оформят по-безопасно бъдеще за себе си, своите близки, бизнеса и своята общност. Тази цел, илюстрира нашия ангажимент към обществото и общностите, в които работим. Група Generali е един от най-големите доставчици на застрахователни услуги и такива, свързани с управлението на активи в световен мащаб. Създадена през 1831 г., тя присъства в 50 страни по света с общ премиен приход от над 66 милиарда евро за 2018 г. С близо 71 000 служители, обслужващи 61 милиона клиенти, Групата има водеща позиция в Европа и нарастващото присъствие в Азия и Латинска Америка. Стремежът на Generali е да бъде партньор за цял живот на своите клиенти.В Австрия, Централна, Източна Европа и Русия, Групата оперира чрез регионалния си офис в Прага, като е в топ три на застрахователните компании в региона.    

comment 0
visibility 319
паркиране

Без коли по ул. "Оборище" заради събитие на посолството на Финландия

  Събитие на посолството на Финландия ще промени временно днес трафика по столичната улица "Оборище", съобщават от Столична община. Проявата ще бъде в галерия „Оборище 5“.    Заради това от 15:30 часа до приключване на събитието днес се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „Кракра” и бул. „Васил Левски“.    

comment 0
visibility 319
Забранено влизането

Забраняват колите по ул. „Екзарх Йосиф“

В събота, 7 декември, временно ще бъде забранено влизането на коли в отсечка на ул. „Екзарх Йосиф“, съобщават от Пресцентъра на Столична община. От 19.30 часа до 21.00 часа в събота, 7 декември, забраняват влизането на автомобили,  с изключение на трамвайните мотриси,  по ул. „Екзарх Йосиф“ между бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Цар Самуил“ .

comment 0
visibility 349
паяци

Без коли по ул. „Георг Вашингтон“ заради рекламен клип

Снимките на рекламен клип ще променят утре движението  по столичната улица  „Георг Вашингтон“, съобщават от Столична община.   Заради продукцията ще бъдат забранени престоят и паркирането от от 06.00 часа до 16.00 часа. Изключението е за колите на снимачния екип и извън местата в режим на платно паркиране „служебен абонамент“ на ул. „Георг Вашингтон“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“ – 10 /десет/ паркоместа.    

comment 0
visibility 333
черен петък

Върволици от коли около моловете заради Черния петък, КАТ регулира трафика на входа и изхо...

Екипи на "Пътна полиция" регулират трафика на колите на входове и изходите на търговските центрове в столицата, видя Столица.bg. А причината за специалната организация на униформените е Черният петък.    Ако човек е решил да си направи бизнес среща вътре или около търговския център, го очаква кошмар, ожали се столичанин. Места за паркиране няма и трябва или да си оставите колата на поне километър разстояние от мола, или да дойдете на срещата пеша.    Вътре в големите търговски центрове човек не може да се размине от желаещи, които искат да си вземат една или друга стока с голямо намаление.    Комисията за защита на потребителите е проверила около 260 физически магазина в страната и е извършила над 100 проверки в онлайн пространството във връзка с Черния петък.Това каза пред камерите на bTV председателят Димитър Маргаритов. Установени са 15 нарушения, като част от проверките все още не са приключили.      Маргаритов сподели още общото си впечатление за протичането на тазгодишната кампания Черен петък. Според него тя се е изтеглила по-рано „основно заради това, че датата 29 ноември идва малко късно, а повечето търговци искат да направят своето намаление по-рано. През изминалите години беше по-скоро към средата на ноември Черният петък и повечето потребители сигурно също го очакват."  

comment 0
visibility 313
паркиране

Без коли на площад "Николай Гяуров" заради филма "Земя на мечтите"

Снимките на филма "Земя на мечтите" променят движението днес на и около площад "Николай Гяуров" в столицата. Това съобщиха от Столична община.     До 19.30 часа ще бъдат забранени престоят и паркирането на коли, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“ на паркинга на пл. „Николай Гяуров“.  

comment 0
visibility 660
гуми

Вандали нарязаха гумите на коли по улица "Черковна"

Пореден акт на вандализъм в столицата. Най-малко пет автомобила от столичната улица "Черковна" осъмнаха с нарязани гуми, съобщава БНР. Машините са били паркирани в района и са притежание на различни хора, които нямат никаква връзка помежду си. Полицията е започнала да търси апашите.   Преди време в същия район имаше друг подобен инцидент, при който отново пострадаха паркирани автомобили, припомнят от медията. По случая се води досъдебно производство.