Тема: контейнер

comment 0
visibility 450
контейнер

Контейнер за строителни отпадъци се озова върху велоалея на бул. "Цветан Лазаров" (СНИМКИ)

Контейнер за строителни отпадъци се озова изненадващо върху велоалея на кръстовището на бул.  "Цветан Лазаров" и ул. "Обиколна". За това свидетелстват хора от "Дружба" в социалната мрежа.  Гражданите недоволстват кой е позволил това своеволие. Така колоездачите не могат да ползват мястото.    След много сигнали администрацията на "Искър" направи проверка. Оказа се, че за наличието на контейнера няма съгласуване и разрешение от властите.  В кратък срок съоръжението бе махнато.   

comment 0
visibility 959
пожар

Кола и контейнер за смет горят в "Света Троица" (ВИДЕО)

Контейнер за разделно събиране на смет се запали в столичния квартал "Света Троица". От пламъците обаче пострада и най-близко паркирания до кофата автомобил. За това съобщават граждани в социалните мрежи. Хората от квартала коментираха в мрежата, че на сто процента стихията е тръгнала от хвърлена в контейнера незагасена цигара. Други пък бяха сигурни, че някой е излял нещо върху колата, защото пламъците са прекалено силни. Намериха се и такива, които казаха,че понеже става дума за контейнер за стъкло, заради това гори толкова силно. Нещата се отплеснаха в посока кой и защо си хвърля цигарите по софийските улици. Екип на пожарната пристигна на мястото и за кратко време потуши огъня. Автомобилът не става и за вторични, контейнерът също е напълно унищожен.    

comment 0
visibility 2018
контейнер в езерото Дружба

Контейнер за отпадъци изплува в езерото Дружба

Контейнер за боклук изплува от водите на столичното езеро „Дружба“. Тази новина се появи в социалната мрежа. Контейнерът, ясно се вижда, е вързан с верига. Предполага се, че е престоял вътре поне няколко години. Не е ясно какво прави контейнерът там. Нито какво има в него. Коментарите под публикацията са стотици. Някои се шегуват, че това е съкровището на пиратите от езерото, други, че някой го е заредил с бира, която се изстудява. Не липсват и такива, които са наистина зловещи. Предположенията стигат до това, че в него има труп. Всичко това е в рамките на шегата, но въпросът „Какво прави този контейнер там?“ е съвсем реален. Редно е да се предприемат необходимите мерки, за да бъде изваден от водите на езерото.

Реклама
comment 0
visibility 844

Глобяват за поставяне на контейнер за отпадъците на улицата

Контейнерите за строителни отпадъци да не се поставят на уличното платно. Това е нарушение, тъй като се създават предпоставки за затруднено движение по платното, а също и за инциденти с падащи предмети. Това предупреждават от Столичния инспекторат. Инспекторите правят редовни проверки и вече има санкционирани нарушители. Нарушение  е установено при текущ контрол в район "Средец" и на техническия ръководител на обекта е съставен акт. Контейнер за сторителни отпадъци е бил разположен на уличното платно на ул. "Княз Александър I Батенберг" №6.  От инспекотрата са съставили акт, тъй като е имало предпоставки за инцидент с падащи предмети от извършваните ремонтни дейности.

comment 0
visibility 555

Пожар се запали до Френската гимназия

Пластмасов контейнер се запали до Френската гимназия и причини малък пожар. Инцидентът е станал на ъгъла на бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Раковска". Контейнер за разделно събиране на отпадъците е изгорял за секунди, а пламъците се прехвърлили на съседно дърво. За много кратко време въздухът започнал да задушава минувачите. Пожарна е пристигнала и е потушила огъня. В резултат на това в района се е образувало задръстване.

comment 0
visibility 475

Изоставено такси в Зона Б-18 стана контейнер за отпадъци

Старо такси, което от години стои на ул. "Царибродска" 59, вход Б, в Зона Б-18 се превръща буквално в контейнер за отпадъци. Сигналът за безстопанственият автомобил е бил подаден посредством платформата HelpBook.info, допълва Днес. Гражданинът, който подава информацията, твърди, че таксито не е мърдало от това място от години. Таксиметровият автомобил е изпочупен, а през пролуките се пъхат всякакви боклуци. От Столична община са сложили лепенка миналото лято, с която са информирали собственика, че е наложително да вземе мерки колата да се махне от там. До момента няма никаква реакция.