Тема: кооперация

comment 0
visibility 1859
Отказаха разрешително за строеж на кооперация в "Дианабад"

Отказаха разрешително за строеж на кооперация в "Дианабад"

Кметът на район "Изгрев" отказа да издаде разрешително за строеж на жилищна кооперация в "Дианабад" и изпрати преписката към главния архитект на София. Това съобщиха във Фейсбук от администрацията на района.    Ето и как обоснова своя отказ кметът д-р Делян Георгиев: "Вярно е, че собствениците имат права, но нека не забравяме, че и бъдещите такива също имат права. Под тази евентуална сграда река Новачица влиза под земята, а строежът ще е върху нея. За мен това е неприемливо и крие много рискове напред във времето.Строителство върху речни корита се изпълнява трудно, често се случват и инциденти. Затова не смятам, че ние като общество трябва да поемаме излишни рискове."  

comment 0
visibility 826
пожар

Изгоря покривът на кооперация на ул. "Иван Денкоглу", 8 пожарни работят на място

Пожар е избухнал тази нощ около 3.30 часа в покривната конструкция на 5-етажна жилищна кооперация на столичната ул. „Иван Денкоглу“. На мястото на произшествието бяха насочени 8 пожарни автомобили и две автомеханични стълби. По време на гасителните действия от сградата са изведени 13 обитатели на сградата, съобщават от МВР.    Причината за инцидента е в процес на установяване. При инцидента е унищожена около 100 квадрата покривна конструкция.  

comment 0
visibility 890
Антипаркинг колчета

Антипаркинг колчета блокираха вход на блок в ''Лозенец''

Блок в столицата осъмна с ограничен достъп до автомобили и спешна помощ заради наскоро поставени антипаркинг колчета. Живеещите в сградата, преминават редовно на зигзаг. От Центъра за градска мобилност заявяват, че тези елементи са част от регламент за паркиране, съобщава Нова телевизия. ''Как хората с увредено зрение да преминат оттук като е пълно с колчета? Ако разхождате куче, то ще се оплете в тях'', разказва един живеещите в блока Михаил Цветанов. Хората от кооперацията се притесняват, че реално те нямат авариен изход. Също така няма как да влезе линейка, пожарна или катафалка. ''Този участък е изцяло обособен за пешеходци, като идеята е те да имат достъп до тротоара и пешеходната пътека'', разясни Венета Миланова от ЦГМ. От там призовават хората от проблемната сграда да участват в предстоящо обществено обсъждане и дадат тяхното предложение за промени.  

Реклама
comment 0
visibility 5700
Къща върху кооперация

Къща се озова на покрива на кооперация в ''Лозенец'' (ВИДЕО)

Цяла къща с двор, асансьор и дори озеленяване се оказа построена върху покрива на кооперация в столичния квартал ''Лозенец'. Интересната архитектурна идея се намира на ул. „Минзухар”. Оказва се, че собствениците живеят на седмия етаж, като са си направили асансьор, за да стигат лесно до къщата на покрива. Постройката е направена като вила, с озеленяване, климатици, соларни панели и дори няколко дръвчета, съобщава Нова телевизия. Собственичката е лекар по професия и по думите й наследила въпросния имот преди година от роднини. Според нея това не е къща, а само стая. Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков, заяви,че вече са проверили всичко и документи за постройката на покрива няма в районното кмество и и при главния архитект Здравков. По документи там трябва да има плосък покрив, а не къща. Вече е сезирана ДНСК.  ''Тази сграда е от висока категория и именно това е институцията, която трябва да провери и да каже законна ли е постройката и какво трябва да се направи”, каза Дреков.