Тема: КПП

comment 0
visibility 3642
Няма колони от автомобили, минаването през КПП в София отнема около 5 минут

Няма колони от автомобили, минаването през КПП в София отнема около 5 минути (СНИМКИ)

Няма колони от автомобили, които да чакат да преминат пред КПП-то на влизане в София по магистрала Тракия, видя Столица.bg. Движението е спокойно, а на пропускателния пунк не се чака. Въпреки това полицаите проверяват задължителните деклерации.  Влизането в столицата от "Тракия" отнема около 5 минути. Спокоен бе трафика до 13.30 ч. В по-късните следобедни часове се очаква движението да стане по-натоварено и потокът от автомобили, влизащи в София да се увеличи. Премиерът: Трябва да се спазват мерките, ако не, отменяме заповедтаСлед Гергьовден КПП-тата между областните градове ще отпаднат, обяви преди минути премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг. Отпадането на някои противоепидемични мерки за коронавирус бяха обсъдени на събиране на Националния оперативен щаб и министрите.

comment 0
visibility 2124
Патрулка

Километрични задръствания на изходите на столицата

Километрични автомобилни колони има на изходите на столицата през целия ден, съобщава Нова ТВ. Въпреки апела на властите и Националния оперативен щаб да се спазват мерките за превенция от заразяване с COVID-19, столичани се отправиха на път. Служителите на Пътна полиция ще се грижат за осигуряване на безопасността на движението по пътищата. Екипи на полицията ще следят за нарушения на пътя като висока скорост, рискови изпреварвания и маневри. Ще се контролират и водачите на мотоциклети и мотори.

comment 0
visibility 1526
задръстване

Пак колона на магистрала „Тракия“

Отново се образува километрична колона на АМ „Тракия“ на изхода на София, съобщава БГНЕС. За облекчаване на трафика съдействат от пътна полиция и доброволци. Затрудненият трафик отново е в навечерието на група почивни дни, които стартират в петък. Въпреки призивите на Националният оперативен щаб и здравните власти да не се пътува по празниците в условия на пандемия, явно много столичани отново, както по Великден са решили да пътуват.

Реклама
comment 0
visibility 3300
Лента

КПП-та на „Факултета“ и „Филиповци“ изчезват

Съгласно заповед на директора на РЗИ-София вече няма да има КПП-та в кварталите „Факултета“ и „Филиповци“, съобщава БТВ. Заповедта отменя противоепидемичните мерки в двата квартала. Тя е валидна от 00.00 ч на 28 април. Припомняме, че в кварталите бяха изградени КПП-та на 15 април  заради големия брой заразени с коронавирус и неспазване на мерките за превенция на заразяването с вируса. Само по основателни причини можеше да се минава през КПП-та.

comment 0
visibility 3202
Една трета от декларациите на столичните КПП-та са фалшиви

Една трета от декларациите на столичните КПП-та са фалшиви

Една трета от декларациите, оставени на КПП-тата в София са фалшиви. Документите били с невярна информация, показва проверка на полицията в събота, съобщи БНТ. От300 декларации 100 били с невярна информация. При проверка на самия пропускателен пункт на 45 лица е установено разминаване и те не са допуснати да продължат пътуването си. Много от пътуващите са декларирали, че отиват на работа, но не са открити на обектите. В някои декларации са посочени несъществуващи обекти. Работодатели да обяснили за 21 лица, че нямат връзка с нях и никога не работили при тях. От полицията продължават с проверките. Въпреки предупрежденията да не се пътува заради епидемията от коронавирус в петък имаше колони от автомобили за излизане от София. В неделя следобяд пък входовете на столицата отново бяха задръстени от чакащи, да се завърнат. София продължава да води класацията с най много заразени с 687 с коронавриус.    

comment 0
visibility 3621
задръстване

Столичани отново задръстиха изходите на София

Отново се образуваха километрични колони на столичните КПП-та, съобщава БНР. Почти 4 км е колоната на изхода от София на КПП-то към  АМ "Тракия". Към  АМ "Хемус", АМ "Струма" и в района на Владая колоните са около 2 км. Мерките за излизане от столицата в момента са затегнати и всички декларация, които пътуващите дават, се проверяват щателно. При констатирани разминавания и лъжлива информация в декларациите, ще се налагат санкции. Очаква се и в неделя да е натоварен трафикът за влизане в София.

comment 0
visibility 2144
68 552 човека пробвали да минат нерегламентирано през КПП-та на София

68 552 човека са пробвали да минат неразрешено през КПП-та на София

От КПП-та на територията на цялата страна са върнати 125 072 души. Най-много хора са се опитали да минат нерегламентирано през КПП-та, разположени на изходите и входовете на София – 68 552. 1048 досъдебни производства са образувани от началото на извънредното положение за неспазване на мерките и правилата във връзка с COVID-19. Най-голям е техният брой в област Варна – 136, следван от област Хасково – 91. Това съобщиха от прокуратурата. 116 от образуваните производства са за попълване на неверни данни в декларациите, предадени на органите на МВР за преминаване през контролно-пропусквателните пунктове. От въвеждането на извънредното положение на 13 март 2020 г. са съставени 12 852 акта за установяване на административно нарушение (АУАН) по чл. 209а от Закона за здравето - за нарушение и неизпълнение на противоепидемичните мерки. От съставените актове 8703 са за неносене на предпазна маска. Най-много хора са засечени без задължителните предпазни средства в Пловдив – 1502, а най-малко са в Перник – само 34. Нарушители по чл. 209а от Закона за здравето се наказват с глоба в размер на от 300 до 1000 лв., а при повторно нарушение от 1000 до 2000 лв.

comment 0
visibility 7998
Нови 23 досъдебни производства в Елин Пелин- за неверни данни на КПП-та и н

В Елин Пелин- 23 нови производства за неверни данни на КПП-та и нарушена карантина

Нови 23 досъдебни производства, образувани за два дни, се водят под ръководството на Районна прокуратура Елин Пелин. Една част от тях са за нарушаване на противоепидемичните мерки в условията на извънредно положение. Това съобщиха от прокуратурата.  Водят се разследвания и за преминаване през контролно-пропусквателен пункт при първокласен път № 1 /км 232 + 278/, Софийска област, при което били декларирани неверни обстоятелства. Престъпните деяния са били извършени от тях по време на пандемия и извънредно положение. Работата по досъдебните производства продължава .Разследването по тях се води от полицаи при ОД на МВР – София област.

comment 0
visibility 9905
20-годишен задържан на КПП в Божурище за неподчинение

20-годишен задържан на КПП в Божурище за неподчинение

Водач на 20 години от столицата е задържан за неподчинение на полицейско разпореждане. Вчера, на обособено КПП в Божурище за движещи се от и за столицата пътни превозни средства, служители на РУ- Сливница проверили товарен автомобил „Ивеко Дейли“, управляван от младежа.Това съобщиха от МВР. В представената от водача декларация за напускане на София в посока с. Златуша, като цел за пътуването било посочено „взимане на вещи и материали“. Полицаите се усъмнили в достоверността на декларираното. Разпоредили му да обърне автомобила. 20- годишният не се подчинил, започнал да се държи грубо и агресивно спрямо полицаите и направил опит да премине през контролния пункт. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

comment 0
visibility 18688
Стотици на влязоха в София, нощуваха по магистралите

Стотици не влязоха в София, нощуваха по магистралите

При засилени мерки за сигурност и строг контрол само малцина бяха допуснати да влязот в София снощи при завръщане от Великденските празници. Стотици бяха отбити на КПП- на магистрала "Тракия" и останаха да нощуват на магистралата в автомобилите си. Тази сутрин на КПП-то на Владая колоната достигна около 4 км и стигна до Драгичево, съобщи bTV. На пропускателния пункт на магистрала "Тракия" към столицата също има дълга колона. "Часовият диапазон за пропускане в София е увеличен от 6 до 9 часа, вместо до 8. Това важи и за вечерта от 18 до 21 ч.", съобщиха от СДВР пред Столица.bg. На КПП-та полицаите сверяват декларациите при излизане от София и сега при влизане. Пропускат основно хората с неотложност. За да се премине през КПП е необходимо да има служебна бележка за работа и декларация, както и адрес в София. Преди празниците около 70 000 автомобила напуснаха столицата, а след поредното предупреждения още около 15 000.

comment 0
visibility 7333
До 3 години затвор за лъжа в декларациите  на КПП-тата

До 3 години затвор за лъжа в декларациите на КПП-тата

Вътрешният министър Младен Маринов предупреди за строг контро на КПП-тата при влизане в София. Вчера една част от столичани за се завърнали. На излизане от столицата в четвъртък и петък гражданите посочвали в декларациите си, че живеят на село, а на връщане, при влизане, че са от София. Повече от седмица служителите на МВР по пропускателните пунктове правят порверки и доста от тарикатите са хванати в лъжа. "Проверката е висша форма на доверие" ще важи с пълна сила при прибирането на столичани след Великденските празници. Засилен трафик към столицата се очаква днес в късните слеобедни часове и утре - основно. Тарикатите трябва да са наясно, че за лъжа в декларациите носят наказателна отговорност. Според чл. 313, ал. 1 от Наказетлния кодекс ги грози до 3 години лишаване от свобода и глоба от 100 до 300 лв.  "Чл. 313. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение, изпратено по електронен път, които по силата на закон, указ или постановление на Министерския съвет се дават пред орган на властта за удостоверяване истинността на някои обстоятелства, се наказва с лишаване от свобода до три години или с глоба от сто до триста лева", гласи НК. С парична глоба могат да се разминат прегрешили за първи път, за други обаче може да се стигне и до лишаване от свобода.

comment 0
visibility 4649
Министърът на МВР: Ще има засилен контрол при влизане в София

Министърът на МВР: Ще има засилен контрол при влизане в София

Засилен контрол ще има при влизане в София в понеделник, когато столичани ще се прибират след Великденските празници. За това предупреди вътрешният министър Младен Маринов пред Нова телевизия. Министърът честити Великден на всички служители на МВР. "Забелязва се спад в битовите престъпления, въпреки че имаше 5 - 6 грабежа над възрастни хора, но колегите бързо ги разкриха. За домашното насилие не бих казал, че е тенденция да има повече сигнали. Може би повечето случаи стават достояние на телевизиите, тъй като хората комуникират повече през социалните мрежи и не подават сигнали при нас, коментира вътрешният министър. От вчера  се наблюдава поетапно прибирането към София, но колегите са върнали доста хора. На излизане доказвали, че живеят на село, а сега пък, че са софиянци. Такива тарикати, разказа Маринов.

comment 0
visibility 5312
Йорданка Фандъкова

Фандъкова: Контролът на влизане в София ще е много сериозен

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изказа своята благодарност към всички, които са останали в София за празниците. Спазването на мерките и отговорността на столичани ще допринесе за това да бъдат свалени по-бързо от забраните, каза кметът на София при посещението си в дом за възрастни хора. Тя недоумява какво са си мислили всички, които не се съобразиха с призивите на властта и излязоха от София за почивните дни. Контролът при влизане в столицата ще е много сериозен и връщащите се, които са излъгали за причината за пътуването си, ще  бъдат санкционирани. Пътуващите с лични коли за работните си места разполагат с времеви прозорец – сутрин от 6 до 8 ч. и вечер от 18 до 20 ч. Извън тези часове, хора с личен превоз за и от работа няма да се пускат, допълни Йорданка Фандъкова.

comment 0
visibility 9728
И село Балша е затворено, има КПП-та

И село Балша е затворено, има КПП-та

Село Балша, район Нови Искър също е с блокирано и има изградени КПП с полицейски екипи, Сигнал до Столица.bg.  подадоха жители на селото. Никой не ни е предупредил. Защо Доброславци не е затворено, а само Балша, питат граждани. От тази сутринт е забранено влизането в планинското софийско село. Мерките са предпирети заради прииждащите туристи и софиянци, които имат вили там. Блокадата е само за Великденските празници и засиленото полицейско присъствие с КПП-ата ще има до неделя, обясниха от кметство Нови Искър пред Столица.bg. Временно, за три дни, е само едното КПП, а другото е постоянно, в посока Костинброд, до края на извънредното положение. Местинте жители поискаха да се засилят мерките заради разпространението на заразата от COVID-19 и желанието им бе удовлетворено от кмета на района, обясниха граждани. Предложението е било прието от СДВР и влизането  и излизането в село Балша ще е пред пропускателни пунктове за следващите дни.   

comment 0
visibility 1187
Роми  ще помагат на КПП-та за попълване на декларации във Факултета и Филип

Роми ще помагат на КПП-та за попълване на декларации във Факултета и Филиповци

Местни жители на ромските махали в София - Филиповци и Факултета ще помагат на контролно пропускателните пунктове за попълване на декларации. Засега това е проблем, тъй като местните жители нямат декларации. "Ще се разпечатат над 3000 декларации и когато някой дойде ще му даваме, за да я попълни. Обособяваме и място с бюро, където ще могат да седнат, да пишат и на КПП-то ще идват с попълнени декларации", обясни Красимир Димитров, директор на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община. Докато една част от звеното на АПП е обособено в екипи за доставка на храна и лекарства на възрастни и неподвижви възрастни хора в София, другата част следят за реда и дезинфекцията в двете ромски махали. Още 19 заразени с COVID-19 в София, от изследваните във Факултета и Филиповци 50% са положителниПо нареждане на кметът на София Йорданка Фандъкова във Филиповци и Факултета се извършва по два пъти на ден активна дезинфекция, извозват се отпадъци и се мият улици и пространства. С препарати се обработват и всички КПП-та. Екипите на пропускателните пунктове са от полиция и жандармерия, но за двата дни на пълна карантина в кварталите хората имали проблем с декларациите. Няма напрежение. Разговаряхме с кмета на София и с районния кмет на Красна поляна Иван Чакъров да се изпарти по един представител на местните на КПП-тата да помагат, обясни Красимир Димитров.  ако възникне някакво напрежение сред местните жители, то ще се преодолее. Тя трябва да изтъпрят наложената забрана на Националния оперативен щаб. Банско беше под карантина и тук ще се справим, обнадежден е директорът на "Аврийна помощ и превенция". Тази сутринт той и екипите бяха във Филиповци, а през деня ще бъдат и във Факултета.

comment 0
visibility 1698
Шашми на КПП-та: Дават декларации,че отиват по работа, а са безработни

Шашми на КПП-та: Дават декларации,че пътуват по работа, а са безработни

От СДВР ще охраняват пространствата около храмовете в столицата. Това обясни на брифинг тази сутрин директорът на СДВР Георги Хаджиев. Ще се следи да няма струпване на граждани и спазване на мерките срещу заразата. Той допълни,че от вчера има 23 КПП-та в квартал „Факултета" и 5 във „Филиповци". Вътре също има екипи за контрол на спазването на санитарните мерки – избягване на струпване на хора, носене на маски и недопускане на безцелно движение вътре.   За нарушения на КПП-та в областите градове говори и главният секретар на МВР Ивайло Иванов. От направените на случаен принцип проверки на 9000 декларации на КПП-та са установени множество несъответствия. 641 лица, които са посочили основание "отиване на работа" нямат сключени договори за трудова дейност. 80 хитреци са посочили, че отиват на работа, а всъщност са безработни.   Ивайло Иванов уточни, че няма да се издава нова заповед за напускането на областните градове. Единствената разлика в четирите почивни дни е, че основанието "отиване на работа" отпада. Няма да се допуска обаче безцелно движение на хора.   Главният секретар на МВР допълни, че на КПП-та в София е имало засилено преминаване и призова всички да си останат вкъщи и да празнуват, след като заразата премине. "Не се опитвайте да заблудите полицията, останете вкъщи. Полицаите не са сложени на КПП-та за подигравка", подчерта Иванов.       

comment 0
visibility 2097
КПП-та  на Женския пазар и на пазар "Димитър Петков"

КПП-та на Женския пазар и на пазар "Димитър Петков" (СНИМКИ)

На територията на Женски пазар и пазар „Димитър Петков“, стопанисвани от Пазари Възраждане ЕАД, от днес се затягат мерките за борба с COVID-19. Това става със заповед на изпълнителния директор на дружеството Драгомир Димитров. Драконовските мерки са в отговор на заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки за борба с коронаривуса. Поставени са ограждения около търговските площи на двата пазара, въведено е и еднопосочно движение с пропускателен режим с КПП на входа и на изхода. С основна цел да се ограничи струпването на хора на едно място и да се минимизират възможностите за разпространението на заразата. Входната точка на Женски пазар е откъм ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, а изходящата, е откъм бул. „Сливница“. На пазар „Димитър Петков“ – входът е от откъм бул. “Ал. Стамболийски”, а изходът – откъм бул. “Т. Александров”. „До преди няколко дни на Женски пазар клиентите бяха малко, но топлото време доведе хората и това наложи да предприемем бързи стъпки за надграждане на предприетите от нас мерки още с въвеждането на извънредното положение и да ги затегнем. Въвеждането на пропускателния режим с две КПП-та ще ни позволи да управляваме човекопотока и достъпа на потребители до сергиите, както и ще подпомогне търговците да налагат дистанция при пазаруване от минимум 2 м., и най-вече да ограничи струпването на клиенти на една сергия. За целта на Женски пазар първоначално ще се пропуснат 80 човека, а за пазар “Димитър Петков” – това ще са 40 души, след което влизането в посочените сектори ще следва принципът “излязъл-влязъл. Това означава, че нови клиенти в зоните ще се допускат само след устно уведомяване на служителите на входните точки от служителите на изходните точки за напуснали такива. Осигурили сме радиостанции на охраната ни на входните и източните точки и комуникацията между тях ще се осъществява непрекъснато. Освен това нощната охрана ще работи през деня и ще помага на дневната смяна за спазване на мерките.“, каза Драгомир Димитров, Изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД. Търговците, наематели в зеленчуковата част на Женски пазар, вече са задължени да носят предпазни маски и ръкавици, и да дезинфекцират работното си пространство постоянно. Ако не спазват това изискване на общинското предприятия, което стопанисва търговските площи, ще се прекратяват договорите им за наем, уточняват от дружеството. Това изискване ще важи и за пазар „Димитър Петков“. На двата пазара са монтирани мощни тонколони, от които звучи запис от СДВР с напомняне на хората да спазват мерките за борба с COVID-19, а на павилиони и сергии са разлепени и писмени инструкции за гражданите. Чешмичките на територията на Женския пазар са снабдени с течен сапун и са превърнати в пунктове за дезинфекция. На територията на тържището са монтирани допълнително и още две мобилни чешми. Продължава и редовната дезинфекция на Женски пазар и на пазар „Димитър Петков“, както и на Предгаров площад „Ротонда“, които също се стопанисват от общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД. Дезинфекцията на откритите пазарни площадки се прави след приключването на пазарния ден и се комбинира с миене на цялата територия на тържищата с оглед по-голяма превенция и грижа за здравето на клиентите и търговците на площадките. Дружеството продължава да осигурява нужните лични предпазни средства – защитни маски, ръкавици, дезинфекционни разтвори на спиртна основа на служителите си и на търговците на двата пазара. Също така, със заповед на изпълнителния директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД, е разпоредено да се допуска по 1 човек в търговските обекти, тип павилиони на пазарните площадки, а изчакването да става отвън на дистанция от минимум 2 м. Такава е и дистанцията, на която трябва да пазаруват и клиентите на масите за сергийна търговия.          

comment 0
visibility 8242
Километрична колона за излизане от  София към "Тракия"

Километрична колона за излизане от София към "Тракия"

Километрична колона се е образували за излизане от София в посока автомагистрала "Тракия". Опашката от автомобили е толкова дълга, че се чака около час, за да се напусне територията на столицата. За голямото чакане алармираха пред Столица.bg, пътуващи служебно. Колоната започва от традициононто КПП на Църна маца и стига до разклона на магистралата за Нови хан, там където сега има КПП заради епидемията от COVID-19. На мястото има над 20 униформени и 7 патрулки.  Пазителите на реда минават, правят бързо интервю кой, къде и защо пътува, събират декларациите и пропускат автомобилите. Бързо и без порверка минават камионите. "Министърът каза да пускаме само при неотложност", предупредил полицай. "Ще се върнеш в София", наредил той на шофьор, който е тръгнал при възрастната си майка в провинцията. През "епидемиологичното" КПП не се пропускат шофьори без декларация и ги отбиват встрани на магистралата.  

comment 0
visibility 12898
Нови КПП на входовете на селата Локорско, Подгумер, Войнеговци и Кътина

Нови КПП на входовете на селата Локорско, Подгумер, Войнеговци и Кътина

На входовете на селата Локорско, Подгумер, Войнеговци и Кътина ще има разположени нови КПП от МВР днес и утре. Времето на действие на пунктовете е от 9 до 15 часа. А целта е  недопускане струпването на хора, практикуващи туризъм в изброените населени места, съобщиха от администрацията на район "Нови Искър".    Ще се пропускат живущите по постоянен и настоящ адрес, както и граждани, доказващи неотложност на придвижването към населеното място.   Кметовете на населените места са на разположение за разрешаване на възникнали проблеми с преминаването през КПП.    

comment 0
visibility 6178
Облекчения за минаването през КПП на областните градове- ето за какво и ког

Облекчения за минаването през КПП на областните градове- ето за какво и кога

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове. Това съобщиха от bTV.   През КПП-та се пропуска преминаването на лица само в случай на неотложност на пътуването, наложено от:   полагане на труд в населеното място; здравословни причини на пътуващия или на негови близки; завръщане на настоящ или постоянен адрес, или на адрес, на който пътуващият временно пребивава, когато е различен от неговия постоянен или настоящ адрес; необходимост от полагане на грижи за роднини или близки, когато населеното място, в което живеят те, е различно от това на постоянния или настоящ адрес на пътуващия; необходимост от снабдяване за себе си или лица, за които пътуващият полага грижа, със стоки от първа необходимост, когато в населеното място по техния постоянен или настоящ адрес няма търговски обекти или аптеки, от които да се снабдят с тези стоки.   МВР: Променена е декларацията за минаване през КПП на областните градове (БЛАНКА)   Столицата е с 23 КПП-та заради COVID-19 МВР пусна декларацията за преминаване през КПП на областните градове (Бланка)Обстоятелствата за преминаването през КПП-та се удостоверяват със: служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта; медицински документ; документ за самоличност; декларация от лицето за вида на причината, поради която се налага пътуването.   Според заповедта водачите и пътниците в товарни автомобили и автомобили, с които се осъществява охрана на ценни пратки и товари (инкасо автомобили), представят само документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта.   След представяне на документ за самоличност и служебна бележка от работодателя или служебен документ - карта, с приоритет се пропускат служители:   на хранителни вериги и аптеки; осъществяващи доставки на хранителни продукти и лекарства; в стратегически обекти по смисъла на Постановление № 181 на Министерския съвет от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност; на ВиК, електроснабдителните и топлоснабдителните дружества; извършващи неотложни ремонтни и/или аварийни дейности.   С приоритет се пропускат и превозни средства със специален режим на движение, както и лицата, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.          

comment 0
visibility 9608
От МВР: Обновена декларация за минаване през КПП на областните градове

МВР: Променена е декларацията за минаване през КПП на областните градове (БЛАНКА)

След анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на КПП-та в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби, от МВР уточняват: Променя се формата на декларацията за пътуващите. Новата бланка може да бъде намерена на сайта на МВР mvr.bg.(ОБНОВЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ).   Бланка за минаване през КПП- пунктовете правят спешно от МВР   Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.   МВР пусна декларацията за преминаване през КПП на областните градове (Бланка)   Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни.   Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация. Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.   От Вътрешното ведомство припомнят, че в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март 2020 г. за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост.  

comment 0
visibility 5029
Столицата е с 23 КПП-та заради COVID-19

Столицата е с 23 КПП-та заради COVID-19

Столицата е обградена с общо 23 Контролно-пропусквателни пункта заради епидемията от COVI-19. Днес сутринта е имало колони от автомобили и забавянето е било заради граждани без необходимите документи, съобщиха за Столица.bg от СДВР. На цялата територия на Столична дирекция на МВР има засилено полицейско присъствие и екипите от патрулиращите полицаи следят за спазване на мерките, наложени с извънредно положение на 13 март т. г. заради епидемията. Много от преминаващите през КПП-та тази сутрин са били без декларация или служебна бележка от работодателите. Причината е, че през уикенда не са успели да си вземат задължителните документи. От СДВР предупреждават, че от утре ще са безкомпромисни и всички преминаващи през КПП-та трябва да имат документи. Най-натоварено е било на 5 от всички 23 пропусквателни пункта. Най-дълги колони е имало на изхода на София към магистрала Тракия, в двете посоки на магистрала Струма, както и на КПП в местността Мечката, Ярема, Панчарево. Доста натоварено е било и на пункта на Драгичево в двете посоки и на Нови Искър. От СДВР призовават да се спазват мерките и изискванията за предвижването между областните градове.

comment 0
visibility 1515
Полиция

Няма голямо напрежение на столичните КПП-та

Не се констатира голямо напрежение на КПП-тата в София, съобщава БНР. Най-натоварено е в началото на магистрала „Тракия“. Пътуващите трябва да знаят, че за влизане или напускане на столицата се изисква документ, доказващ причината за пътуването. Има готови бланки за декларации в сайта на МВР. На всички КПП-та се проверяват декларации и лични документи. В София КПП-тата са: по пътя от Калотина за столицата при Божурище по пътя за Перник при КПП-то на Владая, на АМ "Тракия" в посока Бургас при разклона за Лозен за София - при Верила на „Струма“ посока Благоевград при първия тунел на АМ "Хемус" - при пътен възел Яна