Тема: Красно село

comment 0
visibility 604
Още 1800 домакинства без ток зарази изкопи на строители

Още 1800 домакинства без ток зарази изкопи на строители

Несъобразени изкопни работи на строителни фирми доведоха до повреда на още два кабела, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. Така скъсаните от трети страни кабели на дружеството през днешния ден станаха три. 200 домакинства останаха без електрозахранване в района на с. Кладница, общ. Перник за около 50 минути в 11:30 днес. По същото време, отново заради несъобразени изкопни дейности на строителна фирма, беше нарушен комфортът на още 1600 клиенти на дружеството предимно в кв. „Красно село“ в столицата, като засегнати бяха и кварталите „Гоце Делчев“, „Бъкстон“ и „Манастирски ливади“. Работата по отстраняване на повредата продължи около час. Малко по-рано днес прекъсна токът в кв. „Дианабад“ в столицата. Частично засегнати бяха и кварталите „Изток“ и „Студентски град. Наруши се спокойствието на 4000 клиенти за 50 минути. Екипи на компанията положиха усилия за максимално бързото отстраняване на нанесените повреди при трите инцидента. ЧЕЗ Разпределение България призовава фирмите да координират с компанията поне две седмици предварително къде и кога ще извършват изкопни дейности. Това може да става на телефон 0700 10 010 или на имейл кlienti@cez-rp.bg. Пресцентър ЧЕЗ Разпределение България

comment 0
visibility 1414
Граждани в Красно село стартираха  "Да си възстановим спортните площадки"

Граждани в Красно село стартираха "Да си възстановим спортните площадки"

Инициатива "Да си възстановим спортните площадки" стартира в социалната мрежа от групата Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето. Граждани са се активизирали да направят първо опис на съществуващите спортни площадки в района. Възстановяването ще е съвместно с администрацията на кметството в Красно село. Всички спортни площадки на територията - в кварталите Бъкстон, Борово, Бели брези, Красно село, Славия, Лагера, Крива река, Хиподрума, централна част ще бъдат описани в списък. Целта е те да бъдат ремонтирани и възстановени. Дейностите по обновяване ще започнат първо на обектите, които са най-занемарени и в най-тежко състояни. Организатори на инициативата "Да си възстановим спортните площадки" призовават всеки, който знае за спортна площадка да качва снимка с точния адрес в групата в социалната мрежа. Паралелно с това ще се напарви и списък и ще се обърне внимание на детските площадки в район Красно село.

comment 0
visibility 979
200 нуждаещи в Красно село получават топъл обяд

200 нуждаещи в Красно село получават топъл обяд (СНИМКИ)

Нуждаещи се хора - възрастни, неподвижни и със специални потребности, ще получават топъл обяд в продължение на месец. От вчера в район Красно село стартира проектът "Топъл обяд". Топла храна ще се доставя на 200 души, живеещи в района, които са от най-уязвимата част от населението. Те се получават супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Десет сътрудници и специално назначен екип готвачи, както и много служители от администрацията се включиха в изпълнението на дейностите. Пример даде и лично кметът на района Росина Станиславова. Вчера бяха направени първите доставки на хора в нужда. Сред доброволците бе и актьорът Фахрадин Фахрадинов.    

Реклама
comment 0
visibility 1429
В Красно село доволни от миенето на улиците, ул. Лерин светна

В Красно село доволни от миенето на улиците, ул. Лерин светна (СНИМКИ)

Живеещи в район Красно село похвалиха фирмата по чистота, която днес излъска улица Лерин. Гражданите изпратиха снимки до Столица.bg с измитата улица. Работниците на фирма Зауба са справили перфектно и са измили, и под паркираните автомобили. "Както тротоарите, така и ПОД паркиралите автомобили беше почистено и измито", доволни са живеещите в Красно село. От фейсбук групата "Район Красно село - инициативност и решения за бъдещето" изпратиха снимки на качествено измитата ул. Лерин. Перфектно бе измита вчера и ул. Ладога след като колите са преместени. Преди два дни "Столица.bg публикува снимки с непочистени наноси върху шахти и под колите след миене. Вчера тя бе измита повторно и перфектно, след като нямаше паркирани коли. Графиците за миене и дезинфекция на улиците е публикуван на сайта на Столичен инспекторат в секция "Графици".  Целта на графиците е гражданите да си преместят паркираните автомобили, за да може да се изчисти и измие добре пътното платно и да не се задържат наноси, обясниха пред Столица.bg от Столичен инспекторат. От контролиращото звено препоръчват колите да се преместят в дните, когато трябва да се мие съответната улица. 

comment 0
visibility 1299
Дезинфекция  в "Красно село"

Дезинфекция на подлези и спирки в „Красно село“ и днес

И днес, 27 март, в район „Красно село“ е направена дезинфекция на пешеходните подлези, подходите към тях, спирките на градския транспорт и уличните кошчета, съобщават от Столичен инспекторат. Дезинфекцията с препарати е направена от фирмата-изпълнител, която отговаря за района. На място е осъществен контрол от екипи на инспекторите от район "Красно село".

comment 0
visibility 1399
спор за имот

Жители на "Красно село" и собственици спорят чия е земята до блока им

Жители на столичния квартал „Красно село ” са завзели и заградили огромно пространство пред жилищните им блокове. Сложили са си врата, телена ограда и са си засадили дръвчета. Достъпът на външни лица е забранен. Влиза се само с чип.Същият този имот обаче се оказва, че си има законни собственици. Двете страни не могат да се разберат. Заради поредния ожесточен спор в сряда на мястото се е наложило да отиде и полиция. Общината също се е намесила, разказват от Нова телевизия.   „Имаме нотариални актове и скици на имота. Закупихме го през ноември 2019 г. Нямаме инвестиционни намерения до момента. Това е зелена площ, на която не може да се паркира или да загражда”, казаха собствениците на имота пред камерите.    „Бутаха вратата и я изкъртиха. Не сме виждали господата преди, за да знаем, че теренът е станал частен. Разбрахме, че има частен инвеститор”, обясниха живеещите в блока.   „За проблема разбрахме в сряда. Дойдох веднага на място. Става въпрос за интереси, които са в някаква конкурентна среда. Не е по силите ни да влезем в ролята на съд”, поясни кметът на район „Красно село"  Росина Станиславова.  

comment 0
visibility 1314
Стари лекарства

В „Красно село“ отварят мобилен пункт за опасни отпадъци

В район „Красно село“ от 8.30 до 14.30 часа на 13 март, петък, мобилен пункт ще събира опасни отпадъци, гененрирани от домакинствата. За това информират от Столична община. Пунктът ще се намира на бул. „Цар Борис III“ № 41, на паркинга пред Общински културен институт „Красно село“. В пунката безвъзмездно ще бъдат приемани живачни термометри, прекъсвачи, лакове, бояджийски материали, домакински препарати, химикали, мастила,замърсени опаковки и лекарства с изтекъл срок на годност. Гражданите могат да намерят допълнителна информация на интернет страниците на БалБок, Столична община и Столичен инспекторат, както и на страницата на БалБок във Facebook.

comment 0
visibility 4128
трета метролиния

Трета метролиния: Бързо и удобно за 5 минути от "Красно село" до "Патриарх Евтимий"

Пътуването от "Красно село" до бул. "Патриарх Евтимий" с метрото ще отнема 5-6 минути.Това съобщи в профила си в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя допълни още, че през май е планирано да бъдат пуснати първите 5 км с 5 метростанции от третата линия (от "Красно село" до кино "Одеон"), през лятото - 3-те километра от Орлов мост до бул. "Вл. Вазов". И след тях - 4-те километра през "Овча купел".   За този първи етап на третата линия - 12 километра метро, с ново метродепо и 20 нови метровлака, Столична община е защитила 390 млн. евро безвъзмездни европейски средства и е осигурила от бюджета на София 105 млн. евро собствено финансиране.  

comment 0
visibility 14027
блъсната жена

Автобус на градския транспорт блъсна жена на "Красно село"

Жена на около 45 години, пресичала на червено, е блъсната от автобус на градския транспорт на кръстовището на "Красно село", това съобщиха от СДВР, цитирани от DarikNews. Пострадалата е с контузна рана на главата, веднага е закарана в "Пирогов".   На място на инцидента има линейка и полиция. Блокирано е движението, спрени са трамваите.   Трамваите, идващи от "Княжево", се движат до колелото на "Бъкстон". На мястото на катастрофата има опашка от изчакващи мотриси.  

comment 0
visibility 1908
махнати

Махнаха неправомерно сложени антипаркинг съоръжения в "Красно село" (СНИМКИ)

Екип на Столичен инспекторат от район "Красно село" е констатирал неправомерно поставени антипаркинг заключващи се съоръжения на алея при бл. 122 в кв. "Хиподрума". Заради нарушението инспекторите са написали предписание и глоба на живущите. Служители на Центъра за градска мобилност са отстранили антипаркинг съоръженията.   Проверки за такива нарушения са част от ежедневните задължения на инспекторите. Когато бъдат установени неправомерно поставени елементи, те се отстраняват.    

comment 0
visibility 383
заледяване

Строители от "Красно село" глобени за заледяване на част от улица

Техническият ръководител на строеж на фирма Стронг Сити ЕООД в район "Красно село" е глобен от служители на Столичен инспекторат. Той е допуснал отвеждането на вода от строителната площадка на уличното платно на ул. "Ами Буе" № 30. При проверката е установено, че част от пътя се е заледил, за което е съставен и акта за установяване на административно нарушение.

comment 0
visibility 484
глобени строители

Глобиха строители от "Красно село" заради три нарушения

Строителна фирма, работеща на обект в "Красно село", е глобена от Столичния инспекторат. Проверката е направена на бул. "Цар Борис III", а фирмата е "ИЗОТЕХ ГРУП" ЕАД . Допуснато е да се извършват строително-монтажни работи с частично изградена ограда, липсва устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, както и разполагане на бетонпомпа на пътното платно без съответното разрешение.    На фирмата е съставен акт за установяване на административно нарушение на основание чл.61,т.12, т. 17 и чл.71 т. 22 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.        

comment 0
visibility 507
глобена фирма за саниране

Фирма за саниране в "Красно село" отнесе глоба за непочистени отпадъци

Фирма за саниране е глобена от Столичен инспекторат. Служители от "Красно село" са направили акт на фирма "Булстрой Груп" ЕООД след направена проверка на обект на ул."Невестина скала" бл. 14.    При саниране на сградата е допуснато разпиляване на отпадъци извън границите на обекта, установена е и  липсата на цялостна  плътна строителна ограда, за което фирмата е получила акта. Освен санкцията е дадено предписание за почистване на замърсените площи.

comment 0
visibility 366
отворени врати

ОКИ "Красно село" с отворени врати в Нощта на театрите

На 16 ноември в Нощта на театрите, ОКИ Дом на културата „Красно село” обявява отворени врати.От 17ч. Театър „Сириус” ще представи спектакъла „Игра на театър”. Режисьор е Александър Стоилов. От 20ч. театрална трупа "Чай-ки" ще покаже "Олд Сейдбрук" по Уди Алън. Режисьор е Ангелин Балсамаджиев.   Тази година в Нощта на театрите се включват 18 български града с над 150 събития. Само на 16 ноември театърът в 11 европейски държави се превръща в основна тема и събира по едно и също време всички, които го обичат. Европейската инициатива се обединява около посланието "Ти променяш играта. Играта променя теб", защото зрителите променят театъра, а театърът променя тях. Тази година платформата ще отбележи своята седма година в България.   

comment 0
visibility 16494
Отварят кръстовището на бул. „Цар Борис ІІІ“ и ул. „Житница“

Отварят кръстовището на "Цар Борис ІІІ“ и "Житница" в столицата (СНИМКИ)

Приключи реконструкцията на кръстовището бул. "Цар Борис ІІІ", ул. "Житница"  и бул. "Гоце Делчев" в столичния Красно село. От понеделник, 28 октомври 2019 г. се възстановяват маршрутите на автобусни линии № 73, 83 и 102 по ул. "Житница" и бул. "Гоце Делчев", каквито бяха до 22 март 2016 г. преди започването на реконструкцията, съобщиха от Столична община. Възстановяват се и прилежащите спирки в района на кръстовището, които обслужват автобусни линии № 63 и 260 и трамвайни линии № 4 и 5. Заради изграждането на кръстовището на две нива, се въвеждат промени в посоката на движение на улици в карето между бул. "Цар Борис ІІІ" – бул. "Гоце Делчев" - ул. "Дойран" и ул. "Пирински проход": - Движението по ул. "Княгиня Клементина" в отсечката от ул. "Дебър" до бул. "Гоце Делчев" става еднопосочно в посока към бул. "Г. Делчев", където ще има разрешен десен завой. - Обръща се движението по ул. "Хубча" в посока от бул. "Гоце Делчев" към ул. "Дечко Йорданов". Разрешава се ляв завой от бул. "Гоце Делчев" по ул. "Хубча" (виж картата - снимка 4). - Обръща се еднопосочното движение и по улиците "Дебър" и "Дечко Йорданов" /виж картата/. По ул. "Дебър" ще може да се влиза от ул. "Дойран", а по ул. "Дечко Йорданов" - от бул. "Цар Борис III" (виж картата - снимка 4). Възстановените маршрути на автобусни линии 73, 83 и 102 са както следва: Автобусна линия № 73 (в посока ж.к. Гоце Делчев): от ж.к. Овча купел 2 по действащия маршрут до кръстовище ул. „Любляна“/бул. „Овча купел“, наляво по бул. „Овча купел“ до ул. „Житница“, надясно по ул. „Житница“, направо по бул. „Гоце Делчев“ (в участъка на кръстовище ул. „Житница“/бул. „Цар Борис III“/бул. „Гоце Делчев“ автобусите се движат в локалните платна) и след кръстовището с ул. „Ген. Стефан Тошев“ по действащия маршрут до ж.к. Гоце Делчев д в у п о с о ч н о. Автобусна линия № 83 (в посока Хюндай България): от Зоопарка по действащия маршрут до кръстовище бул. „Гоце Делчев“/бул. „България“, направо по бул. „Гоце Делчев“ (в участъка на кръстовище ул. „Житница“/бул. „Цар Борис III“/бул. „Гоце Делчев“ автобусите се движат в локалните платна), ул. „Житница“, надясно по бул. „Овча купел“, бул. „Никола Мушанов“, бул. „Възкресение“, след спирка с код 0293 „Бул. Вардар“ автобусите се движат в споделеното трасе и спират допълнително на спирки с код 2098 „Ул. Освобождение“ и с код 0306 „Бул. „Възкресение“ за трамвайни линии № 11 и 22 и автобусна линия № 11 и след спирка „Парк Св. Св. Петър и Павел“ по действащия маршрут до Хюндай България д в у п о с о ч н о. В посока Зоопарка след спирка с код 1248 „Парк Св. Св. Петър и Павел“ автобусите продължават да се движат в споделеното трасе, спират на спирки с код 0305 „Бул. Възкресение“ и с код 2099 „Ул. Освобождение“ за трамвайни линии № 11 и 22 и автобусна линия № 11 и напускат трасето след спирка „Ул. Освобождение“ по действащия маршрут на автобусна линия № 11; Автобусна линия № 102 (в посока Студентски град): от ж.к. Овча купел 2 по действащия маршрут до кръстовище ул. „Житница“, бул. „Овча купел“, направо по ул. „Житница“ (в участъка на кръстовище ул. „Житница“/бул. „Цар Борис III“/бул. „Гоце Делчев“ автобусите се движат в локалните платна), по бул. „Гоце Делчев“ до бул. „България“, наляво по бул. „България“ до бул. „Акад. И. Е. Гешов“ и надясно по бул. „Акад. И. Е. Гешов“ по действащия маршрут до Студентски град д в у п о с о ч н о. Възстановяват се спирки: - двупосочна с кодове 0564 и 0569 „Балканкар АД“ на ул. „Житница“ за автобусни линии № 73, 83 и 102 в новоизградените джобове; - двупосочна с кодове 0079 и 0080 „АП Земляне“ на ул. „Житница“ за автобусни линии № 73, 83 и 102 в новоизградените джобове; - с код 0637 „Ж.к. Красно село“ за автобусни линии № 73, 83 и 102 на бул. „Гоце Делчев“ на 30.00 метра след бул. „Цар Борис III“ в новоизградения джоб в посока бул. „България“; - с код 0641 „Ж.к. Красно село“ за автобусни линии № 73, 83 и 102 в посока бул. „Овча купел”. Спирката е на ул. „Житница“ след бул. „Цар Борис III“ в новоизградения джоб. - двупосочна с кодове 0636 и 0638 „Ж.к. Красно село“ на бул. „Цар Борис III“ за автобусни линии № 63 и 260; - двупосочна с кодове 0639 и 0640 „Ж.к. Красно село“ на бул. „Цар Борис III“ за трамвайни линии № 4 и 5. На всички спирки са монтирани спиркоуказатели.

comment 0
visibility 675
Коли плуват в Красно село

Леки коли станаха амфибии в Красно село, кой ще плати водата? (ВИДЕО/СНИМКИ)

Леки коли се превърнаха в амфибии  и трябваше да преплуват езерото, което се бе образувало на улица в столичния квартал Красно село. За да се придвижат автомобилите успешно перодоляват образувалото се езеро. За уличния водоем съобщават граждани в социалната мрежа. Публикувано е и видео, на което се вижда как колите "елегантно" преминават водното препятствие. Големият проблем обаче си остава. Това е питейна вода, която някой трябва да плати. Езерото се е образувало при обилния дъжд на 5 октомври в София при бл. 200 в Красно село. "Преди година и нещо на два входа от този блок, от Софийска вода пратиха изравнителна сметка от 30 000 лв. Сега улицата е под вода за втори път за последните 6 месеца. Тази Вода кой ще я плати? Отводнителните каналите са идеално изчистени", написа в социалната мрежа авторът на видеото. Община Красно село ви пожелава: "Попътен вятър!", е сред най-забавните коментари в мрежата. Други съветват да се хвърля въдица, а трети се наслаждават на гледката "Как минава корабът"!    

comment 0
visibility 489
театър

Театър "Карлсон" разказва историята на Малкия принц в ОКИ "Красно село"

Прекрасната история на Малкия принц ще бъде разказана от Театър "Карлсон" с предпремиера на 6 септември от 11 часа в зала "Сириус" на ОКИ "Красно село". Премиерата на спектакъла ще бъде на 12 октомври от 17 часа. Трупата ще представи на малки и големи и творбите "Карлосн, който живее на покрива" по Астрид Линдгрен на 16 ноември, и „Магьосницата от килера”, по мотиви от едноименната приказка на Пиер Грипари, на 7 декември. Представленията ще бъдат отново в зала „Сириус” от 17 часа, разказват от културния институт. Театърът е основан от Неделчо Неделчев и Милена Мавродинова - актьор и режисьор, които представят бутикови куклени представления. Творците залагат във всеки нов проект на една нова и различна интерпретация на популярни, или не толкова у нас пиеси и приказки.  

comment 0
visibility 1501
Миене на улиците

Мият централни столични улици и булеварди

Започва поетапното миене на централни столични булеварди и улици от днес, 12 август, до 3 септември, сочи Нова ТВ. Това ще наложи промени в организацията на движение в пет софийски района. Според предварително утвърден график ще се спира движението по улиците, които ще бъдат измивани, в интервала от 07:30 ч. до 16:30 ч. В графика са включени главни улици и булеварди в „Красно село", "Триадица", "Възраждане", "Оборище" и "Средец".   В деня, който е определен за миене на съответни улици, ще бъдат временно закривани, напълно или частично, части от зоните за платено паркиране – „зелена“ и „синя“ зона. Тези автомобили, които не са преместени и пречат на измиването, ще бъдат принудително премествани. В сайта на Столичен инспекторат са качени подробните графици за миене на софийските улици.    Припомняме, че днес, 12 август, започва миенето на улици и булеварди в „Красно село“.

comment 0
visibility 1636
лагера

Кметът на "Красно село": Нова улица в "Лагера" може и да няма

Изграждането на нова улица в кв. "Лагера", срещу строителството на която, преди дни жители на квартала излязоха на протест, може изобщо да не се случи. Това каза кметът на "Красно село" Христо Апостолов, съобщава радио София. По думите му, в момента на терена текат проучвателни дейности. Мястото, през което трябва да премине бъдещата улица е през тревни площи и градинка, която жителите на кв. "Лагера" поддържат сами. Под терена обаче, са ситуирани много кабели, има и бомбоубежище и може да се окаже, че мястото не е подходящо за улица. Дори и да бъде изградена тя ще обслужва единствено Държавна агенция "Разузнаване", добавя Апостолов. Кметът на "Красно село" коментира още, че по регулация, теренът е отреден за улица. Възможно е изменение на подробния устройствен план, но това може да се случи в следващия мандат на Столичния общински съвет, тъй като в момента те нямат заседания. Отделно са необходими публични обществени обсъждания. Апостолов добави, че ако теренът се окаже неподходящ, ще се търси по-добро място за изграждането на улица.

comment 0
visibility 1507
незаконен гараж

В "Красно село": Направиха гараж на 2 метра от входа на блок

Гараж е построен на 2 метра от входа на блок на улица "Феликс Каниц" в столичния квартал "Красно село". Живеещите са подавали многократно сигнали до районната администрация, но до момента няма решение на проблема, разказват от Нова телевизия. За ситуацията с гаража пред камерите разказа един от хората в блока-Гари Димитров. Той поясни,че майки с колички и възрастни хора с трудности в движението не могат да минат покрай незаконния гараж. Според него от миналата година има предписание клетката да се премахне. Първолета Стефанова- собственик на гаража, обясни, че освен Гари Димитров никой от блока не се оплакал срещу клетката. Тя обясни,че вече има предписание и постройката ше бъде демонтирана в рамките на една седмица. Пред Нова телевизия заместник-кметът на „Красно село” Калин Николов каза, че гаражът ще бъде махнат за сметка на собственичката. Ако в рамките на тази една седмица това не стане, ще бъде направен акт и Столична община ще го демонтира със собствени средства. И после по съдебен ред ще си възстанови разходите.    

comment 0
visibility 1446
разкопана улица

В "Красно село": Три пъти за 4 месеца разкопават улица

Улица в столичния район "Красно село" е разкопавана три пъти за четири месеца. Става дума за "Хан Пресиян". За патилата си с непрестанните ремонти хората от квартала разказаха пред камерите на Нова телевизия. От началото на април до вчера три пъти е разкопавано кръстовището. Един път е била сменена канализацията, след това обаче се е скъсал кабел, после и водопровод. Две седмици теренът стоял разкопан и се получила доста сериозна яма, разказва Георги, който живее на улицата. Друга съседка- Виолета, казва,че тътенът от ремонта е все едно като от сериозно земетресение. Оказа се, че единствената организация, която работи в района, е "Метрополитен" ЕАД. Ангел Джоргов от фирмата обясни пред Нова телевизия какво прави и предстои да направи дружеството на улицата. По линия на строящата се нова метростанция на "Хан Пресиян" са направени два водопровода преди повече от две седмици. В края на юни работниците започнали да запълват изкопите и с днешна дата едната половина на улицата е асфалтирана. До петък и цялата ще бъде готова, обясни Джоргов.      

comment 0
visibility 1930
пожарна

Пожар унищожи апартамент в "Красно село"

Апартамент в столичния квартал "Красно село" бе унищожен от пожар днес, съобщава bTV. Два екипа огнеборци са дошли на място заради пламъците. Няма данни за пострадали хора. Все още не е ясна причината за появата на стихията. По думите на хора, живеещи в блок 194, около 13.50 часа техен съсед излязъл от сградата, крещейки за помощ. Според него в апартамента му избухнал пожар. Той не успял да се справи с него. Дълго време след потушаване на огъня кварталът бе силно задимен.    

comment 0
visibility 1689
миене

Започва миенето на улици в "Красно село" (СНИМКИ)

Миенето на улици в район "Красно село" започва от днес- 1 юли и ще продължи до 3 юли. То ще се извършва по определена схема, съобщиха от Столичен инспекторат. Заедно с това ще се дезинфекцират и контейнерите за боклуци. От Инспектората напомнят на шофьорите да не паркират на улиците, които са посочени в графика за миене. Автомобилите, които пречат на екипите, ще бъдат местени принудително в съседни улици.