Тема: Кремиковци

comment 0
visibility 1553
Мобилни екипи на ЦГМ ще работят във Владая, Мировяне, Кремиковци и Горна ба

Мобилни екипи на ЦГМ ще работят във Владая, Мировяне, Кремиковци и Горна баня

  Мобилни екипи за зареждане и продажба на различни видове карти за градския транспорт ще работят през тази седмица във Владая, Мировяне, Кремиковци и Горна баня, съобщават от ЦГМ. Адресите, графиците и работното време можете да видите тук.   ЦГМ разработва различни локации, за да може да осигури повече възможности на пътниците да се снабдяват с превозни документи. Всички пунктове и каси работят, партньорските търговски обекти - също. От дружеството напомнят, че от тази седмица контрольорите отново следят за редовността на пътуващите в превозните средства.       

comment 0
visibility 1652
мобилен пункт

"Кремиковци" и "Нови Искър" с мобилен пункт за опасни отпадъци от бита

Този петък-24 януари 2020 г., мобилен пункт ще приема опасни отпадъци от бита в районите „Нови Искър“ и „Кремиковци . От 8.30 до 11.30 ч. пунктът ще бъде в гр. Нови Искър пред сградата на районна администрация на ул. „Искърско дефиле“ № 121. По- късно през деня от 12.30 до 15.30 ч. ще се премести в кв. "Челопечене" на площада срещу кметството на ул. „Ангел Маджаров“, съобщават от Столична община. Домакинствата ще могат да предават безвъзмездно термометри, лакове и бояджийски материали, химикали, мастила,замърсени опаковки и лекарства с изтекъл срок на годност.

comment 0
visibility 1010
Овце пасат на новото футболно игрище в кв. Кремиковци

Овце и кози нападнаха ново футболно игрище в кв. Кремиковци (ВИДЕО)

Вместо деца или младежи да играят футбол овце и кози спокойно си пасат на ново футболно игрище в кв. Кремиковци. Животните нападнаха терена заради малко останалата зелена трева.  За зимната паша алармираха наблюдателни местни жители на 31 декември 2019 г. в социалната мрежа. Те пуснаха видео, на което се вижда как овце ползват спортното съоръжение.  Футболното игрище е ново и е построено от Столична община, за да има къде деца и възрастни даспортуват. Съоръжението е с ограда и осветление и е подходящо за целогодишно ползване. Дали се заключва или не и кой отговаря за него не е ясно. Със сигурност обаче да се пуснат овце вътре е безотговорно отношение и трябва да има наказани, искат местни жители. Спортното игрище се заключвало и те питат кой е пуснал животните.  

Реклама
comment 0
visibility 830
дирекция

Турска цистерна разля опасно вещество в Кремиковци

Разлив от железен сулфат има в промишлената зона на Кремиковци, научи Столица.bg от жители на района. Това е станало при инцидент с турска цистерна, която е карала вещество на клиент в София.   В момента движението е спряно, като е забранено и преминаването на хора, тъй като  зоната е отцепена. На мястото на произшествието е екипът на АПП/"Аварийна помощ и превенция"/ на Столична община, които обезопасяват района. Очаква се до края на деня проблемът да бъде решен.    По първоначална информация цистерната с веществото е била за клиент- "Софийска вода".         

comment 0
visibility 998
площадки

Деца и възрастни освежиха площадките в "Кремиковци" (СНИМКИ)

Потвърждение на старата максима "Сговорна дружина планина повдига" има в район "Кремиковци". Рамо до рамо доброволци и служители от администрацията освежиха детските площадки в "Челопечене" и в село Долни Богров. Там се изчистиха и се окосиха футболни игрища в местност "Савака", съобщават от общината. Най-малките жителите на Долни Богров също се включиха в работата. Едно, за да контролират какви ги вършат големите, пък и да помогнат местата им за игра да станат прекрасни.    

comment 0
visibility 943
почистване

Доброволци събраха 33 чувала с отпадъци в Сеславци

В кампанията "Да изчистим България за един ден", през уикенда в район "Кремиковци" и кв. Сеславци, бяха събрани 33 чувала с боклук. В района почистването преминава под мотото "Аз обичам район "Кремиковци". Освен отпадъци, в населеното място бяха боядисани детски съоръжения в парка. Асфалтът по пешеходните пътеки и пясъчника също е почистен от затревяване. Почистването ще продължи във всички населени места от район "Кремиковци" следващата събота и неделя (24 и 25 август), както и на 5 септември.

comment 0
visibility 916
почистване

Район "Кремиковци" с доброволна акция по почистване

Район "Кремиковци" организира почистване на всички населени места, попадащи на територията му. От районната администрация са планирали дати за всяко от местата. Почистването ще започне в събота (17 август), от 09.00 часа, от парк "Кремиковци" и зелената площ между алея "Горски път" и алея "Металург". По същото време и в кв. Сеславци ще започне почистване. Определеното място за старт на инициативата е пътят в посока към манастира "Николай Мириклийски". Доброволците могат да получат допълнителна информация в кметствата на всички населени места, като за гр. Бухово определеното място е Културния дом. Почистването ще продължи и на 24 и 25 август, както и на 5 септември.

comment 0
visibility 1161
Ботунец

Ново футболно игрище в кв. "Ботунец" до два месеца

До месеца предстои да бъде изградено ново футболно игрище в столичния квартал "Ботунец". На терена вече се работи, а строителството върви в срок. Футболното изрище ще бъде с изкуствена трева, а до момента е изградена цялата основа на игрището. Завършена е и дренажната система, която е с дължина около 600-700 метра и се намира под и около него, съобщават от районната администрация в "Кремиковци". Дори и при обилен дъжд, съоръжението ще може бързо да се отводнява и да се ползва веднага, обясняват от района. В изпълневние са и фундаментите на стълбовете на оградата. Игрището се изгражда по искане на жители на квартал "Ботунец" и е на стойност около 270 000 лева. В края на месец юли, в район Кремиковци" официално беше открито още едно футболно игрище, с размери на мини стадион. В близост до него е изградена и площадка за фитнес на открито.

comment 0
visibility 983
Завод на Фолксваген

До септември от VW решават за София или Измир

До началото на септември Надзорният съвет на "Фолксваген" (VW) ще реши, къде да се изгради новият завод в Източна Европа. Едната локация е край София, другата в Измир, Турция. Българският премиер Бойко Борисов не се е отказал от битката за спечелването на стратегическия инвеститор, като обещава и подкрепа на правителствено ниво. "Състоянието на нещата е, че няма окончателно решение на надзорния съвет", заявява премиерът на Долна Саксония Стефан Вейл, член на Надзорния съвет на VW. Той е категоричен, че това ще е икономическо решение, а не политическо изявление. Единият от аргументите му е, че поради ограничените демократични права в Турция, нов завод край Измир се смята за политически противоречив.Край София, България предлага на автомобилния концерн индустриална зона близо до летището, където преди беше стоманодобивният гигант Кремиковци. Борисов обещава благоприятна за бизнеса политика и държавни субсидии, пише "Монитор", цитирайки кореспондентът за Югоизточна Европа на вестник Нandelsblatt. Оказва се, че когато се вземе решението за локацията на обекта, нещата ще тръгнат с голяма скорост. Заводът и инфраструктурата могат да бъдат изградени за година и половина. Според документ, достъпен само за Handelsblatt,  сложната процедура за одобрение в България е между 180 и 210 дни.

comment 0
visibility 2599
Вход Кремиковци

Площадката на Кремиковци е наета от австрийци

От направени наблюдения на територията на Кремиковци, става ясно, че площадката се готви да приеме нов завод, споделя БТВ. Почти нищо не е останало от стария завод. След като събориха комините на стомано-добивния комбинат, спря да съществува Кремиковци. Пропускателният пункт на завода пустее. Живеещите наоколо недоумяват какво се случва с площадката. От високо се забелязва, че са работили багери. Уж няма завод, а в същото време на терена от 7000 дка има промишлен ток, газ и вода. Половината от индустриалния парк е нает от австрийци. Така няма да е толкова болезнено, ако „Фолксваген“ не предпочетат България. Площадката на Кремиковци ще посрещне явно друг завод.

comment 0
visibility 1341
Нов стадион с Кремиковци

На стадион за 200 000 лв. с естествена трева се радват в Кремиковци (СНИМКИ)

5 млн. лв. са инвестирани в район Кремиковци през последните 10 години. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес посети Кремиковци. Заедно със общинския съветник Анатоли илиев и секретар на София - Европейска столица на спорта и районния кмет Ивайло Панев откриха голямо футболно игрище, което е уникално за тази част на Столична община. Спортното съоръжение е много добро, защото е с естествена трева. Трябва да се поддържа и пази, препоръча столичният кмет. Йорданка Фандъкова не скри очакванията си към местния футболен клуб, който ще стопанисва новия стадион. Същевременно с това те трябва да осигурят достъп на всички, които желаят да спортуват и да го поддържа. Тревата трябва да се коси през ден. "Направихме и фитнес площадка. Изпълнихме си задачата, да осигурим във всяко населено място място за спорт, каза кметът Фандъкова. Цялото спортно съоръжение струва 200 000 лв., които са отделени от бюджета на Столична община. Кметът на район Кремиковци Ивайло Панев изграждал още два фитнеса - в Ботунец и в Долни Богров. Столичният кмет уточни, че от 10 населени  места в район Кремиковци само 3 са останали без спортни, но скоро и това ще бъде променено. Като Европейска столица на спорта в София трябва да осигурим безплатен достъп за спорт на гражданите, особено на младите и възрастните хора, коментира Фандъкова. Столичният кмет припомни, че в Кремиковци са направени доста инвестиции, с цел да се подобри живота на местните жители. "Изградени са 4 нови детски градини, училища и детски градини са ремонтирани. Ремонтирана е водопроводната мрежа в Кремиковци", каза още Фандъкова. Всички жители в района ще могат да ползват новия стадион. За изграждането на  стадиона е била нужна почти година и половина. Най-важното оаче е през есента са успели за засеят тревата. Според специалисти тя ще бъде най-хубава през следващата годдина обясни районният кмет ивайло Панев. Според футболистите от местния клуб към новия стадион ще поряват интерес за тренировки и мачове и колеги от всички частни на София.

comment 0
visibility 1899
боядисване

Училище в "Кремиковци" търси доброволци за боядисване

Свободни родители, приятели и роднини на учениците си търсят от 156 ОбУ "Васил Левски" в "Кремиковци", за да се включат в боядисване. То ще се проведе на 7 юли от 9 часа. В момента в школото вървят дейности по проекта „Обичам моето училище“, финансиран от фондация "LightSource" с председател Албена Спърлинг. Инициативата иска да преобрази класните стаи от скучни в магични за децата места. Това важи и за коридорите, училищната столова и фоайетата. На този етап работата по грубата шпакловка е завършена. Задава се боядисването. А материалите- четки, мечета и бои са подсигурени.

comment 0
visibility 894
косене на трева

От "Кремиковци" информират за косенето на тревата

Администрацията на район "Кремиковци" публикува в социалната мрежа график за косене на тревата в различните селища от общината. Ето как ще се случат нещата: кв. "Сеславци"—от 27.06/четвъртък/ до 29.06.2019г./събота/с. Яна—от 02.07/вторник/ до 03.07.2019г./сряда/с. Желява—04.07.2019г./четвъртък/от разклона на караулката до кв. "Ботунец"—от 05.07/петък/ до 06.07.2019г./събота/кв. "Ботунец" от 08.07/понеделник/ до 12.07.2019г./четвъртък/.    

comment 0
visibility 979
отличие на кмета

"Отличие на кмета" за детски градини и училища в "Кремиковци"

Успешното завършване на учебната година в район "Кремиковци" ще бъде отбелязано по един по-различен начин. В залата на администрацията на общината на 28 юни от 10 часа ще бъде връчено "Отличие на кмета". Призът се дава на най-добрите ученици и отличени учители и служители в образователните институции в района. Наградата е за всички, които са отличени като най-добри в работата и ученето през годината, допълват от администрацията на района.

comment 0
visibility 667
Пожар в Кремиковци

Три са версиите за възникналия пожар в "Кремиковци"

По три версии за пожара в склад на "Кремиковци" работят разследващите. Вътрешна проверка на фирма "Екометал Инженеринг" собственик на двете халета ще търси причините за възникналия огън вчера следобед, съобщава вестник 24 часа. Само ден след пожара версиите са небрежност на работници, случайно събитие или умишлен палеж. При инцидента за късмет няма пострадали хора. Пожарът бе гасен два часа от 10 противопожарни автомобила. В халетата се съхранявали стари автомобили и смазочни материали. На място не е имало служители на фирмата. Близо до тях се намират и офисите на дружеството. Няма замърсяване на въздуха като в квартала е паркирана специална станция която ще замерва нивата на въздуха и днес.

comment 0
visibility 536
Кремиковци

Патрули дежуриха цяла нощ до изгорелия склад в "Кремиковци"

Дежурни патрули наблюдаваха цяла нощ склада в "Кремиковци", който снощи изгоря. Стихията вече е овладяна, но има риск огънят отново да се появи заради особените материали, които са били съхранявани вътре, съобщи bTV. Пожарникари поясниха, че складът е бил пълен с горива и масла. Пламъците са тръгнали от халето на фирма, която се занимава с рециклиране. Запалили са се и части на коли втора ръка. Няма пострадали хора, нито пък има риск за хората от района. Изясняват се причините за инцидента. Днес ще продължат огледите на мястото.    

comment 0
visibility 598
пешеходци

Младежи от "Кремиковци" откриваха заедно хубостите на София (СНИМКИ)

Младежи от петите класове в район "Кремиковци" участваха в пешеходна обиколка "Заедно откриваме хубостта на София“. Те разгледаха забележителности в центъра на столицата. Пешеходната обиколка се прави по проект на Столична Община и район „Кремиковци“. Единственото условие, за да попаднат в разходката бе, младежите да са били отличени в една или друга област през учебната година. Децата и придружаващите ги учители и родители научиха доста интересни и малко познати факти от миналото на града, в който живеят толкова много хора. Обиколката приключи на площада на толерантността, образуван от разположените почти един до друг храмове: православната църква „Св. Неделя“, католическия храм „Св. Йосиф“, джамията Баня Баши и Синагогата. Оказва се, че в света има само три града, в които подобно съчетание на храмове от различни религии може да се види и София е един от тях.

comment 0
visibility 422
Пожарна

Овладяха пожара в Кремиковци

Овладян е пожара възникнал днес слредобед в халета за смазочни материали кв. „Кремиковци“. На място бяха изпратени 10 пожарни екипа и линейки. Пожарникарите са успели да го овладеят за час и половина, съобщиха пред Столица.bg от МВР. Живеещи в района съобщиха,че са чули взривове и топлината е била огромна. От пожарната успокояват, че няма обгазявани в района и каквато и да е опасност за гражданите. От фирмата собственик на халетата отказаха коментар. Причините за тежкия инцидент те първа ще се изяснява. Пожарникарите ще останат на място.

comment 0
visibility 1730
Пожарна

7 пожарни гасят производствен цех в „Кремиковци“

Производствено хале за смазочни материали гори в кв. „Кремиковци“. На място са изпратени 7 пожарни екипа, съобщиха пред Столица.bg от МВР. Няма пострадали хора при инцидента. Към мястото на пожара са изпратени още три екипа с автомеханична стълба и линейка. Сигналът за пожара е подаден в 14.40 часа. 

comment 0
visibility 589
спортен празник

Спортен празник събира детските градини на "Кремиковци"

Децата от общинските детски градини на територията на район "Кремиковци" ще покажат какво са научили в тичането, бягането и игрите на спортен празник на 17 май от 16.00 ч. Малчуганите ще излязат на сцената на Дом на културата в градския парк на град Бухово. Подкрепа на момчетата и момичетата в Деня на спорта ще окажат техните майки, татковци, братя, сестри и приятели. Проявата се организира от администрацията на района и с подкрепата на Столична община.  

comment 0
visibility 775
деца и безопасен интернет

Учат деца от "Кремиковци" как да познават насилниците в интернет

Деца от почти всички училища в район "Кремиковци" участват в кампания за превенция на рисковото поведениe на младежите в интернет. Тя е организирана от администрацията на района, Асоциация "Родители", Центъра за безопасен интернет и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към район "Кремиковци". С учениците от 4 до 7 клас са проведени 10 интерактивни обучения. Младите научиха какво е това НЕТИКЕТ- безопасно ползване на интернет, как да разбират кога един обикновен чат може да им донесе проблеми, как да докладват грубости в мрежата и евентуално да търсят помощ срещу интернет насилници. Младежите от 5 до 7 клас дискутираха по теми като рискови селфита, разпознаване на фалшиви новини, как да предпазим профила си от кражба и начини за справяне с онлайн тормоза. В кампанията бяха привлечени за участие и родители на деца от 115 ОУ "Св.св. Кирил и Методий" в село Горни Богров.

comment 0
visibility 508
Ученици

В Кремиковци се проведе форум-театър „Като на игра“ (СНИМКИ)

В НЧ „Светлина Кремиковци -1906“ се проведе форум-театър „Като на игра“. Той бе представен пред 85 ученици от 4-ти клас, представляващи всички училища в район „Кремиковци“. Събитието е по проект на Район „Кремиковци“ на тема „Толерантност в спорта – залог за разбирателство и човечност“ и е по Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община. В първата част децата наблюдаваха театралното поставяне на проблема в неразрешената му форма. След като бяха запознати с него учениците, бяха подканени да предложат и изиграят позитивни решения. Децата бяха изключително активни и техните отговори показаха важността на темата за толерантността и взаимното уважение между хората. Всички попълниха и анонимни анкетни карти за удовлетвореността от проектната дейност.

comment 0
visibility 641
Откриване на резервирана здравна служба

Откриха изцяло реновираната сграда на Здравната служба в кв. Кремиковци (СНИМКИ)

Отрита бе изцяло реновираната на сграда на Здравната служба в кв. Кремиковци. На събитието присъстваха кметът на район „Кремиковци" и хората от администрацията. Сградата е със сменен покрив, излята е нова плоча, сменени са всички керемиди, извършено и санирани. Общата площ на постройката е 160 кв.м2, направен е и цялостен ремонт на помещенията вътре, като е поставено и ново оборудване, съобщи Ивайло Панев кмет на район „Кремиковци" пред Столица.bg. Цялостният ремонт на сградата на Здравната служба в кв. Кремиковци е на стойност малко над 200 хил.лв. С този ремонт пожелаваме на жителите да бъдат здрави и щастливи, допълни още Панев.