Тема: кв. хаджи Димитър

comment 0
visibility 888
Изкъртено табло на спирка

Изкъртиха таблото на спирка в кв. Хаджи Димитър

Вандали са изкъртили и счупили електронно табло на спирка в столичния квартал "Хаджи Димитър" , район Подуяне. Снимката бе публикувана в социалната мрежа от възмутени граждани. Таблото е доста високо и със сигурност е коствало усилия на вандалите, за да го изкъртят. Няма как техниката сама да е паднала, тъй като е хваната здраво. Пияни, дрогирани или идиоти са посегнали на общинска собственост, но всъщност с действията си са ощетили данокъплатеца, който трябва да плати. Въпреки, че е изкъртено таблото продължава да свети на 8.25 часа, но не показва интервалите на движение на градския транспорт. Най-вероятно през нощта вандали са счупили таблото. То е забелязано сутринта от гражданите.

comment 0
visibility 21230
Трагедия в Хаджи Димитър

Намерен млад мъж в тежко състояние в столичния "Хаджи Димитър"

Млад мъж е намерен рано сутринта в безжизнено състояние пред блок 141 в столичния квартал "Хаджи Димитър". За случая потвърдиха от СДВР пред Столица.bg. Изяснява се дали е починал веднага. Сигналът е подаден около 8.15 ч. На мястото веднага е извикана линейка и полиция. До момента няма информация за състоянието на мъжа, който е около 25-годишен. По първоначална информация той  е скочил от петия етаж на блока . Дали е опит за самоубийство или е инцидент още няма информация. В момента кримналисити правят оглед на мястото.  

comment 0
visibility 2535
Стълб посред улицата в кв. Хаджи Димитър

Стълб насред улицата застрашава движението в кв. Хаджи Димитър

Стълб на улично осветление се оказа в средата на уличното платно в столичния квартал Хаджи Димитър, район Подуяне. "От толкова дъжд по улиците започнаха да никнат стълбове", шегуват се в коментарите си в социалната мрежа. Снимката беше публикувана днес, но за съжаление едва ли някой от институциите ще се впечатли, за да се премести стълбът. А той е почти в средата и точно на завой. Електричедкото съоръжение се намира на улицата между блокове 139 и 140. Със сигурност създава опасност за движението на автомобили. Още по-страшно е вечер, когато трудно се забелязва. Лошото е, че хората са свикнали с него.  И както често се случва у нас за този проблем ще започне да се разсъждава, едва след като стане инцидент. По улицата и тротоарите не е правено скоро ремонт, а се налага. Това обнадеждава живеещите в района, че евентуално при ремонт стълбът може да бъде преместен и уличното платно освободено от препятствието. Засега шофьорите ще разчитата на къмет и опит!

Реклама
comment 0
visibility 1633
"Пирогов"

От "Пирогов": В момента преглеждат децата от катастрофата

Пострадалите четири деца от катастрофата на столичния бул. Владимир Вазов са в стабилно състояние. В момента минават на прегледи при специалисти, потвърдиха от Пирогов пред Столица.bg. Тийнейджърите са на възраст между 15 и 17 години. Те са със сериозни травми, които не застрашават живота им. Преди час те бяха пометени от автомобил на кръстовище в кв. Хаджи Димитър. Докато пресичали на пешеходна пътека са блъснати от автомобил. От удара едно от децата пада в коритото на реката.  На мястото на инцидента продължават огледите от експерти на Пътна полиция. Няма информация за шофьора на автомобила. по първоначална информация той е блъснал децата, за да избегне челен удар с друга кола. На шофьора са взети проби за алкохол и наркотици. Той е невредим и категорично отрича децата да са пресичали на пешеходна пътека.