Тема: Манолова

comment 0
visibility 647
Манолова

Манолова: Благодаря на всички, които се изправиха в битка за достойнството си

Загубилата изборите за кмет на столицата Мая Манолова коментира пред журналисти изборните резултати. "Благодаря на хората, които гласуваха за мен. Благодаря на всички, които гласуваха по съвест. Останалите знаят колко струва съвестта им. Благодаря на всички, които се изправиха в битка за достойнството си. Ще коментирам изборите след обявяване на окончателните резултати", каза още Манолова.   Тя допълни, че е дала всичко от себе си в една трудна, жестока и нечестна кампания. Не е отговорила на агресията с агресия, на лъжата-с лъжа, на вандалските актове- с вандализъм. Защото подкрепата на хората и вдъхновението на хората са били по-важни от манипулациите и черната кампания.    Манолова каза, че не я е страх от загубата, от принудата, от директните заплахи, от силовото постигане на резултати.    Тя допълни, че ще намери начина и формата гражданската енергия да не бъде пропиляна.   

comment 0
visibility 889
обработени протоколи

При обработени 44.49% от протоколите: Фандъкова води на Манолова с 9,27%

В София са обработени вече 44.49 % от изборните протоколи. Данните са на ЦИК към 11.20 часа днес. Ето и резултатите: В София Йорданка Фандъкова има 36.57% - или 67 427 гласа пред Мая Манолова, която има 27.30% (50 336 гласа). Разликата между двете дами е 9,27 % в полза на Фандъкова. Арх. Борислав Игнатов продължава да държи третото място с 23 212 гласа, а Борис Бонев получава 10.98 на сто или 20 236 гласа.

comment 0
visibility 1777
Фандъкова

Резултатите на ЦИК към 9.45 ч. : Фандъкова-59 352 гласа, Манолова- 44 510 гласа

Към 9.45 часа днес са обработени 40.72 на сто от секционните протоколи в ОИК, съобщиха от ЦИК. Йорданка Фандъкова получава 59 352 гласа. В проценти- 36.38 от преброените бюлетини. Нейният опонент Мая Манолова има 27.28 процента. В гласове това е 44 510. Арх. Борислав Игнатов взима третото място с 17.70 на сто или 20 727 гласа. След него е Борис Бонев,"Спаси София" с 18 035 гласа.  

Реклама
comment 0
visibility 795
Манолова

Манолова ще променя столицата с 23 мерки

Издигнатата от инициативен комитет като кандидат за кмет на София Мая Манолова представи програма от 23 мерки, с които ще управлява града до 2023 година. Бившият омбудсман обясни пред журналисти, че програмата ѝ е развита около 5 основни стълба. Първият стълб е "София светла, умна и почтена", съобщи Bulgaria ON AIR.   Сред мерките, залегнали в програмата на Манолова, са дигитализиране услугите на Столичната община, спиране на презастрояването, изграждането на повече детски площадки, градини и паркове, справяне с мръсния въздух, прозрачни обществени поръчки, контрол и драконовски санкции за всички изпълнители, както и разширяване на метрото, повече трамвайни линии и буферни паркинги.   Мая Манолова подчерта, че ще носи отговорност за всички действия на Столична община и всички предприети мерки.    Столица.bg предоставя възможност на всички кандидати за кмет на София за безплатно отразяване на техните приоритети и послания до 23:59 на 26 октомври, съгласно чл. 187 от Изборния кодекс.      

comment 0
visibility 909
ново зелено пространство

Фандъкова успокои Манолова: Протоколите от избраните фирми ще се подписват от новия кмет

Столичният кмет Йорданка Фандъкова аргументирано отби атаката на кандидата за кмет на София Мая Манолова за провеждащите се в момента обществени поръчки за избор на доставчик на електробуси, тролеи и  трамваи. Столична община защити проект по Оперативна програма Околна среда/ОПОС/ по мярката въздух София да получи 217 млн. лева за екологични транспортни средства. Днес Манолова е обвинила отново Фандъкова, че не излиза в отпуска и че продължава да инспектира болници и да открива обекти.    "Това са процедури, които обявихме още през лятото. Те са за закупуване на електробуси, тролейбуси и трамваи. Тези процедури са със защитените средства по ОПОС. Искам да успокоя г-жа Манолова,че протоколите по завършване на тези поръчки ще бъдат със срокове по време на новоизбрания кмет. Обществените поръчки са средството да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не знам. Ако тя знае, нека да го каже. Очевидно не е информирана за условията и сроковете на оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, означава да лишим града от тази огромна възможност“, даде разяснения пред медиите по темата Фандъкова.     Градоначалникът днес откри ново зелено пространство - парк, разположен на 11 декара в близост до новостроящия се Аквапарк. Новата зелена зона е с детска площадка и според проекта се предвижда да бъдат засадени освен дървета и храсти и японски вишни.         

comment 0
visibility 303
леви партии

Леви партии зад гърба на Манолова за кмет на София

Четири леви партии застават зад гърба на Мая Манолова за предстоящата кметска надпревара на 27 октомври. Това са БСП, Движение 21 на Татяна Дончева, БСДП и АБВ. Техни представители се срещнаха с бившия омбудсман, съобщи OFFNews.   Манолова обясни, че първата ѝ работа като кмет ще бъде да има пълна ревизия на големите договори и обществени поръчки. За нея контролът върху договорите ще обхване и налаганите глоби за неизпълнение и това дали те наистина се събират.    Татяна Дончева обясни, че Манолова има уникалния шанс да отстрани корупцията от управлението на страната. За лидерът на Движение 21 София е "кална яма, а не златна ябълка" и се нуждае от "изриване на авгиевите обори".     

comment 0
visibility 800
Мая Манолова

Мая Илиева- медсестрата от протестите, излиза от комитета зад Манолова

Мая Илиева, медицинската сестра от протестите, излиза от комитета зад Мая Манолова. Тя обясни, че не е част от формацията, издигнала кандидатурата на бившия омбудсман  за кмет. И това може да се види и на сайта на Столична община, съобщи "24 часа".    Илиева не е сред лицата, които внесоха документите за регистрация на Манолова като кандидат за кмет от името на инициативния комитет. Но името ѝ фигурира в пълния списък на членовете му, изпратен до пресата на 4 септември. Тогава дори Илиева отправи приветствие от трибуната на събитието.    Медицинската сестра обяснява нещата по следния начин: Тя била на представянето на инициативния комитет, за да изрази благодарността за това, което е направила Манолова. Само тя застанала зад сестрите, докато протестирали.  Медицинските специалисти ще ѝ съдействат, но не искат да влизат в политически игри.       

comment 0
visibility 360
протест

Манолова: Нагласените обществени поръчки прозират върху плочките на тротоара

Мая Манолова обясни пред камерите на bTV кои са основните неща, които искат да се променят столичани. Това са зелена София, тротоари, по които да вървят хората, а не да са пълни с коли. Детски площадки и чист въздух.   Кандидатът за кмет на столицата обясни, че ако спечели, всеки гражданин ще може в реално време да види как и за какво се харчат публичните пари. Според Манолова до този момент обективността и прозрачността са били тотално пренебрегнати от Столична община. Нагласените обществени поръчки прозирали буквално върху плочките на тротоара и в междублоковите пространства.    Манолова обеща на хората, че ще има поставени станции за измерване на чистотата на въздуха във възловите места, където наистина има проблем, а не в парковете.       

comment 0
visibility 314
Манолова

Манолова внесе в ОИК над 6000 подписа за кандидатурата за кмет на София

Кандидатът за кмет на София, издигнат от няколко инициативни комитета, Мая Манолова и днес отново влезе в сградата на Столична община. Тя внесе над 6 хиляди подписа, каквото е изискването на изборния кодекс, за да бъде регистрирана кандидатурата ѝ за кмет на София като независим кандидат.   Попитана как ще управлява без общински съветници Манолова заяви: "Ще управлявам София със столичани, с потенциала, с експертизата и креативността на софиянци. София заслужава да бъде управлявана с таланта, с надеждата, вярата и любовта на всички граждани".    В екипа на Манолова в общинската избирателна комисия влезе и бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов.   

comment 0
visibility 427
протест

Манолова пита Фандъкова за почистването на София

Мая Манолова отправи през медиите няколко важни въпроса към Йорданка Фандъкова. Защо процедурата за почистване на София и за избор на сметопочистващи фирми се провежда сега. Това е година преди да изтече договорът на вече ангажираните фирми. И на какъв етап е обещанието да има общинско предприятие, което да се грижи за чистотата в столицата, са част от питанията на бившия омбудсман.    Въпросите кандидатът за кметския стол на София зададе към сегашния градоначалник при събирането на подписи в Южния парк за регистрацията ѝ в ЦИК, съобщи "Фокус".    Запитана кога официално ще представи програмата си, Манолова обясни, че това ще стане на 17 септември- Денят на София. По-рано днес стана ясно, че политическа партия АБВ ще подкрепи Манолова на изборите на 27 октомври.                   

comment 0
visibility 5728
трите неща

Мая Манолова посочи първите три неща, които ще направи, ако стане кмет

Бившият омбудсман Мая Манолова обясни пред камерите на bTV кои ще са първите три неща, които ще направи, ако спечели кметската надпревара в София. Това са отваряне на Столичната община за граждани, завършване на детската площадка пред бл. 13 в кв. „Овча купел” и отключване на спортното игрище в село Кривина. Според Манолова проблемите на София нямат цвят. Тя би приела подкрепа на всички граждани, без значение от коя партия са, на различни граждански организации, както и на политическите централи. Манолова е убедена, че битката ще бъде тежка и е вече безпощадна. Тя обясни пред камерите, че намеренията на ГЕРБ не са за една позитивна кампания, а за черна, агресивна и мръсна такава. Манолова обясни, че през последните два месеца хората от нейния екип са постоянно натискани и дискредитирани.    

comment 0
visibility 390
Мая Манолова

Манолова подаде оставка в Народно събрание

Националният омбудсман Мая Манолова е подала оставка в Народно събрание преди броени минути, предаде Нова телевизия. Тя заяви, че целта й била да върне столицата на хората. "София не е лява или дясна", казва Манолова и обявяви, че ще приеме подкрепа от всеки. Тя влиза в предизборна битка за кмет на София, като основният ѝ и най-голям съперник е настоящият кмет Йорданка Фандъкова. Вчера тя официално обяви решението си, че се кандидатира за четвърти мандат да управлява София. На 11 септември ще стане ясно дали от БСП ще издигнат свои кандидат, който да е конкерунция на Манолова или ще дадат цялата си подкрепа за нея. Кандидатурата й за кмет на София бе издигната от инициативен комитет.    

comment 0
visibility 1541
Мая Манолова

Катастрофа с Мая Манолова

Мая Манолова е претърпяла катастрофа, съобщи самата тя пред журналисти, цитирана от "Фокус". Инцидентът е станал тази сутрин, а колегата, с когото е пътувала, е в "Пирогов". Омбудсманът смята, че ПТП-то е случайно и причините за него се изясняват. Според "24 часа" колата, с която е пътувала Манолова, е направила забранен обратен завой на кръстовище в близост до фризьорския салон, който омбудсманът посещава всяка сутрин. 

comment 0
visibility 406
Мая Манолова

Преди кандидатурата Манолова влезе в обяснителен режим

Общественият защитник Мая Манолова представи в социалната мрежа своята гледна точка за появили се вчера публикации за имот на дъщеря ѝ Ралица в центъра на столицата, придобит през 2007 година. Тогава дъщерята е била на 21 години. Ето част от поста на Манолова: "През 2007 г. закупих адвокатска кантора от 100 кв.м в идеални части на петия етаж в сградата на ул. „Алабин“ 56 в София. Покупката е записана на дъщеря ми - Ралица Миленова, защото ми предстоеше развод. Заплатих имота с кредит, в размер на 100 000 евро. Този кредит е деклариран през 2008 г., както изисква законът, пред Сметната палата. Изплащах този кредит в продължение на 10 години, какъвто беше и договорът ми с банката, т.е. приключих изплащането през 2018 г." Мая Манолова подчертава, че в декларациите ѝ пред Сметната палата през годините може да се види как намалява кредитът. "Обръщам внимание, че в тази от 2008 г., не пише 100 000 евро, а 93 000 евро, защото в декларацията се изписва дължимата сума към 31 декември, а междувременно вече бях платила вноски. Имотът не е апартамент, а адвокатска кантора, повтарям, 100 кв.м идеални части от етаж с кантори и офиси и на други лица. От 1997 г. до 2015 г. аз съм адвокат и доходи, освен като народен представител от 2005 г., имам и като адвокат, които са надлежно декларирани пред НАП, платени са данъци и са отразени в декларациите ми пред Сметната палата", заявява още Омбудсманът. И допълва,че от 2013 г. до момента в тази кантора има наематели, които ползват една част от помещенията за офис и плащат наем. Той е деклариран пред данъчните и са платени данъците върху него от дъщеря ѝ, която е собственик. Част от кантората се ползвала от неправителствената организация на съпруга на Манолова – Ангел Найденов – Център за изследване на отбраната и сигурността, и той не плащал наем за това.