Тема: мантинела

comment 0
visibility 513
Сменят мантинелата на изход София по Тракия

Подменят мантинела на изхода на София към "Тракия" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Нови мантинели, по-здрави и по широки са поставени на изхода на София към магистрала "Тракия", видя Столица.bg. Вчера те се монтираха в псока Бургас, а днес вече и към София. Движението се осъществяваше в две ленти към Пловдив, тъй като лявата, изпреварващата бе с техника и работници. До 17 часа днес движението от км 16 до км 17 на "Тракия" в двете посоки се осъществява в активните ленти поради ремонт на мантинели. Ограничено е движението в изпреварващите ленти, съобщиха от АПИ. Шофьорите д карат внимателно и да спазват маркировката и пътната сигнализация, препоръчват от АПИ.

comment 0
visibility 4824
каскади

На бул. "Никола Мушанов": Шофьори се обръщат по таван заради маркировка и опасна мантинела

Шофьори се обръщат по  таван заради маркировка и опасна мантинела. Такива ”каскади” не са рядкост на столичния бул. ”Никола Мушанов” при отклонението за болница "Надежда". Там булевардът неочаквано се стеснява. Хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, скосена като трамплин, разказват от Нова телевизия.    Заради това, че преградното съоръжение не е обозначено със знак, често живеещите в района стават свидетели на гледки с обърнати коли.Един от хората, които са претърпели такъв инцидент, е актьорът Васил Кожухаров. Той шофира около 100 метра на две гуми. И за малко да влезе в намиращата се наблизо бензиностанция. „Имахме две възможности – да се пързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си „стъпи” на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до след бензиностанцията”, обясни актьорът пред камерите.     „Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона”, разказа още той.   „Многократно обезопасяваме тази скосена колона. Може би ще предложа на „Транспортна инфраструктура” "гъбките" на бул. „Константин Величков” да бъдат поне до светофара, за да може хората от по-рано да разбират, че се променя линията на движението на пътя”, каза кметът на „Красна поляна” Иван Чакъров.        

comment 0
visibility 4747
втора катастрофа

Втора катастрофа за ден на Северната скоростна тангента- този път е камион със стока

Втора катастрофа само в рамките на един ден става днес на Северната скоростна тангента. Сутринта пак там се запали кола след катастрофа. Този път е камион. Инцидентът е в района на разклона за Кубратово към "Люлин", съобщават от АПИ. Заради ПТП-то трафикът е пуснат само в едната лента.    Шофьори са качили кадри в социалната мрежа от катастрофата с камиона. Вижда се, че машината е обърната на една страна, ламарините са доста смазани. Потрошена е и мантинелата между двете платна. Според минаващи в района водачи камионът е превозвал месо. Пострадал по-сериозно е пътникът в камиона, шофьорът също е с наранявания. По първоначални данни той е загубил контрол над машината и заради това се е стигнало до катастрофата.    На място са екипи на "Пътна полиция", които изясняват причините за инцидента.       

Реклама
comment 0
visibility 2185
Малинов

Кола разруши мантинелата на бул. "Александър Малинов"

Катастрофа предизвика доста задръствания по столичния булевард „Александър Малинов” тази сутрин. Водачи са качили снимки в социалната мрежа, на които се вижда, че лека кола е разрушила мантинелата между двете платна и пречи на движението в едното - в посока кв. „Младост”.   Заради произшествието движението по и без друго натоварения булевард беше силно затруднено.        

comment 0
visibility 468
Опасна мантинела

Поставиха опасна за пешеходците мантинела в Своге

Опасна за пешеходците мантинела бе поставена в Своге. Тя се намира съвсем близо до мястото, от където падна автобус и загинаха 20 души, сигнализираха граждани пред Столица.bg. Според тях мястото ѝ изобщо не е там, защото не предпазва никой. Оказва се, че мантинелата е опасна за хората, защото е поставена не на място и може да се наранят хора. Ограничителят е монтиран преди дни вместо стария и амортизиран, който е предпазвал пешеходците от пропастта. Сега новата мантинела, също е опасна, защото, ако някой реши да мине зад нея може да се набоде на оставените винтове от старата и да падне. Така положения нов обезопасителен елемент ежедневно кара множество граждани да излизат на пътното платно, което пък е предпоставка за катастрофа. В социалната мрежа граждани коментират, че поставянето на новата мантинела е "Спаси шофьор, убий пешеходец". Вероятно ограничителят е сложен от АПИ, която стопанисва пътя София- Своге, но изобщо не е помислено, от къде и как ще преминават хората. В последно време по пътищата често се наблюдават инженерни безумия. Припомняме, че след тежката катастрофа с автобуса и 20 жертви, на отговорните органи им трябваха повече от 3 месеца да поставят нова мантинела.

comment 0
visibility 467
Катастрофа на АМ Тракия

Катастрофирал камион затруднява движението в посока София на „Тракия“

Камион е катастрофирал в разделителната мантинела на магистрала „Тракия“. Инцидентът е станал в района на 48-49 км в посока София. Движението в района е затруднено и се осъществява само в аварийна лента, съобщават от МВР. На място има екипи на полицията и линейка. Пътните полицай регулират движението за да не се стигне до нов инцидент. Няма пострадали, но са нанесени щети на тежкотоварната машина и пътните съоръжения. От МВР съветват шофьорите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание.

comment 0
visibility 592
полицейска кола

Кола се качи върху мантинелата при Владая

Задръстване на входа на София при Владая се е образувало заради катастрофа, съобщи Нова телевизия. Опашката от автомобили е километрична. Шофьор е изгубил контрол над машината си и тя се е качила на мантинелата.В момента на място има екипи на полицията. Изясняват се причините за ПТП-то. От "Пътна полиция" напомнят на водачите, че пътните участъци са мокри заради продължаващия дъжд. Това създава опасност от аквапланинг. Добре е шофьорите да спазват и ограниченията на скоростта в различните пътни участъци. 

comment 0
visibility 1590
Катастрофа на Симеоновско шосе

Тойота се качи върху мантинелата на "Симеоновско шосе" (ВИДЕО)

Тежка катастрофа е станала тази вечер на бул. Симеоновско шосе в посока към центъра, съобщи Блиц. След кръстовището с Г. М. Димитров червена Тойта буквално се е качила върху предпазната мантинелата. Мокрият път е вероятната причина за катастрофата. със сигурност обаче и шофьорът е карал с несъобразена скорост, изгубил контрол над автомобила и се е забил. Ударът е бил доста силен, но мантинелата е спряла колата, която е можела да мине в насрещното движение, да има челен удар с друга кола или да стане трагедия с жертви. На мястото има полиция и зоната е отцепена, движението се регулира от полицаи. Засега няма информация за състоянието на шофьора и дали има пострадали хора от автомобила. На мястото на катастрофата нямало никакъв светлоатразителен знак, който да покаже, че започна мантинела, коментира шофьор, който минава през мястото минути преди инцидента. Когато вали, тъмно е и не познаваш това кръстовище лесно може да се стане катастрофа. Друг шофьор пък коментира, че от две вечери няма никакво осветление по бул. симеоновско шосе, а светлоотразителите не се виждат от натрупаната кал и мръсотия по мантинелата. Този участък от пътя допълнително е бил усложнен тази вечер, тъй като в дясната част са се леели реки от вода поради липса на шахти.

comment 0
visibility 636
С мантинела затвориха левия завой за София

От Драгичево си искат левия завой към София

Жители на Драгичево се събраха рано тази сутрин на протест в знак на несъгласие за затоворения от АПИ, с мантинела ляв завой, които им позволява да тръгнат към София. През лятото от пътната агенция са ограничили пробива, тъй като маркировката е забранявала левия завой, но шофьорите редовно го правели и излизали на пътя към София. "Сложиха мантинелата за по-голяма сигурност, а вчера там имаше катастрофа. Инциденти няма, когато е голям трафикът, защото се кара бавно. Катастрофи стават в късните часове, защото се движат със 120 км/ч. Завоят не се вижда и има ужасен вираж", обясни пред Нова телевизия жена от недоволстващите. Според тях, ако на това място стане катастрофа дори линейка, пожарна и полиция не могат да стигнат до мястото, след затварянето на завоя с мантинелата. Още през юни 2018 г. бяхме готови да протестираме, но кмета провери и ни каза, че това е временен ремонт. Първата жалба за този завой е отпреди 30 г., от март 1998 г., припомниха недоволните граждани. Искаме тук да има светофар или кръгово и институциите да помагат. Сега се движим с 9 км/ч и с 25 - 30 минути по-бавно, докато стигнем до трасето в посока София, настояват хората. Ремонтът, който е превантивен е по съществуващо трасе. Не е ограничен достъпът до Драгичево, а само левия завой. И преди беше забранен, но го правеха, сега с мантинелата е механично затворен. Имахме желание да направим нещо хубаво и сме инициирали промяна в движението, обясни Иван Василев от АПИ. Жителите на Драгичево и в неделя отново ще излязат на протест. Първият светофар на Марс ще го поставят преди този на Драгичево, шегуват се недоволните.  

comment 0
visibility 618

Камион едва не падна в река Владайска

ЗИЛ едва не падна в река Владайска в района на Лъвов мост. Според информацията, камионът се е отклонил от пътя и е съборил мантинелата, след което е увиснал над реката, пише Дарик. [caption id="attachment_26752" align="alignnone" width="1920"] източник: Нова ТВ[/caption] Инцидентът е възникнал преди 10.30 ч. На мястото са пристигнали екипи на пожарната и полицията. За момента няма информация за пострадали. Няма затруднения на движението в района.