Тема: маршрут

comment 0
visibility 1053
ремонт на трамвайни релси

Ремонт на релсите променя маршрута на трамвай 6

Ремонт на релсов път в различни участъци от столицата ще бъде направен  на 21 и 22 март от „Трансремонтстрой“ ЕАД. Това съобщават от Столична община. Заради ремонта основно ще има промени в трасето на трамвай 6.    Ето и кога и къде точно ще бъдат направени ремонтите:     на 21 март за времето от 08:00 часа до 16:00 часа в участъка от трамвайното колело „Връбница1“ до ж.к. „Обеля 2“; на 22 март за времето от 08:00 часа до 10:00 часа в участъка от ул. „Бели Дунав“ до ж.к. „Обеля 2“; на 22 март за времето от 10:00 часа до 16:00 часа в участъка от обръщателно колело „Връбница 1“ до ж.к. „Обеля 2“ . На 21 март от 04:30 часа до 16:00 часа трамваите по линия № 6 ще се движат от  ж.к. „Иван Вазов“ до трамвайно колело „Връбница“1. След 16:00 часа ще бъде възстановено движението до „Обеля 2“.   На 22 март от 04:30 часа до 16:00 часа трамваите от линия 6 ще се движат от ж.к. „Иван Вазов“ до  обръщателно колело „Хюндай“. След 16:00 часа маршрутът ще се възстанови до ж.к. „Обеля 2“.   

comment 0
visibility 278
авария

Авария на "Софийска вода" скъсява временно маршрута на автобус 70

Маршрутът на автобусна линия № 70 от градския транспорт временно се скъсява до Турмачка махала, вместо до с.Плана. Това съобщиха от Столична община.   Причината за изменението е авариен ремонт на „Софийска вода“.  

comment 0
visibility 3329
Променят маршрута на автобус по линия 73

Бонев с предложение за удължаване на маршрута на автобус 73

Маршрутът на автобусна линия 73 може да стане двойно по-дълъг от 1 март. За промяната независимият общинския съветник Борис Бонев е внесъл предложение, съобщи радио "София". В момента машрутът на 73 е от Овча купел 2 до жк Гоце Делчев. Удължаването на линията ще мине през бул. "Тодор Каблешков", натоварени бизнес зони, като тази до метростанция "Витоша", после покрай болница "Токуда". Също така е предложено линията да минава и през несъществуваща в момента транспортна връзка от Алея Яворов по Цариградско шосе до очерталата се бизнес зоната в "Полигона". Предложението е получело подкрепа от жителите от кварталите, през които ще минава, а и тези, които остават далеч от 73. Трите районни кметства, през чиято територия минава удължения маршрут - Овча купел, Витоша, Триадица и Лозенец също подкрепяли идеята.. Линия 73 ще стане два пъти по-дълга от сега и се превръща в рингова линия, която осигурява и много транспортни връзки с останалите натоварени маршрути на градския транспорт и метрото. Борис Бонев е категоричен, че това е една от подготвяните много промени, за да може да градът да стане комфортен и по-свързан. Очаква се предложението да бъде подкрепено от общинските съветници и новият зам.-кмет по транспорта и да се приеме и въведе от 1 март т. г.

Реклама
comment 0
visibility 1700
123

Променя се маршрутът на електробусна линия 123

От 17 януари маршрутът на електробусна линия 123 се удължава до автостанция „Гео Милев“ в район "Слатина", съобщават от Столична община. Колите по линията ще се движат от автостанция „Гео Милев“, по ул. „Иван Димитров- Куклата“, бул. „Шипченски проход“ , бул. „Асен Йорданов“, „Площад на авиацията“ , бул. „Д-р Г. М. Димитров“, наляво по бул. „Св. Климент Орхидски“ и след кръстовището на бул. „Св. Климент Орхидски“ и ул. „ 8-ми декември“ по действащия маршрут до лифт „Симеоново“, двупосочно.

comment 0
visibility 3715
променят маршрута на петицата

Катастрофа отклони трамвай 4 и 5 след "Пирогов"

Катастрофа промени маршрута на трамваите с номера 4 и 5. Те са временно отклонени след спирка „Пирогов“ в посока Княжево заради катастрофа. Мотрисите минават през "Стамболийски". Всички автобуси от линия 260 ще спират на всички трамвайни спирки, броят им е увеличен с още един. Пуснат е и допълнителен автобус от пл. "Знаме на мира" по бул. "Цар Борис Трети" до пл. "Македония" и ул. "Алабин"(двупосочно).

comment 0
visibility 714
Автобус

Автобус 117 с променен маршрут заради катастрофа

Катастрофа налага промяна на маршрута на автобус 117 в столицата, съобщават от Пресцентъра на Столична община. Временно автобуси 117 ще се движат с удължен маршрут от гара „Изток“ до гара „Подуяне. Причината е тежка катастрофа на бул.“Ботевградско шосе“ по линия на трамвай №22.

comment 0
visibility 8543
Трамвай 20

Променят маршрута на трамваи 20 и 22

Променя се маршрутът на трамваи по линиите 20 и 22 от утре, 24 октомври, предупреждават от Столична община. В четвъртък от 07.30 часа ще бъдат частично променени маршрутите. Причината е провеждане на събитие. Трамвайна линия № 20 ще се движи по маршрут:- депо Искър - Младежки театър; Трамвайна линия № 22 ще се движи по маршрут:- автостанция Изток - Младежки театър; Ще бъде разкрита временна автобусна линия № 22-ТМ с маршрут: от ж.к. Западен парк (крайна станция на автобусни линии № 72 и 77), надясно ул. „Западна“, надясно по ул. „Суходолска“, наляво по ул. „Кубан“, по бул. „Възкресение“, наляво по бул. „К. Величков“, надясно по ул. „Пиротска“, надясно по бул. „Христо Ботев“, надясно по бул. „Тодор Александров“ и наляво по бул. „К. Величков“ по маршрута до ж.к. Западен парк. Автобусите ще се движат по споделеното трамвайно трасе по бул. „Възкресение” и бул. „Константин Величков”. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута, включително на спирките в споделеното трамвайно трасе и на спирките на нощните автобусни линии: - с код 6405 „Бул. Христо Ботев” (крайна и начална) на бул. „Тодор Александров” в посока ж.к. Западен парк за нощните автобусни линии Н1 и Н3;- с код 6407 „Ул. Опълченска” на бул. „Тодор Александров” в посока ж.к. Западен парк за нощната автобусна линия Н1. На трамвайните спирки по ул. „Пиротска“:- с код 1927 „Ул. Димитър Петков”;- с код 2077 „Ул. Одрин”;- с код 2086 „Ул. Опълченска”;- с код 0384 „Бул. Христо Ботев”; На временна спирка с код 6399 „Ул. Одрин” на бул. „Тодор Александров” на 30.00 метра след ул. „Одрин”. На 24.10.2019 г. от 07.00 във връзка с организираното мероприятие ще бъде забранен престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Екзарх Йосиф“ между ул. „Георг Вашингтон“ и ул. „Цар Самуил“. От 07.00 часа до приключване на мероприятието на 24.10.2019 г. ще се забрани влизането на превозни средства по ул. „Екзарх Йосиф“ между бул. „Кн. Мария Луиза“ и бул. „Стефан Стамболов“.

comment 0
visibility 1598
стар маршрут

Трамваите 3,4,12 и 18 отново по старите си маршрути

Завърши реконструкцията на трамвайното трасе по улица "Каменоделска". От утре- 18 септември се възстановяват старите маршрути на линии 3,4,12,18. Това важи и за автобусите с номера 20 и 21/22.Това съобщиха от Центъра за градска мобилност.     Вчера имаше тестови курсове на трамвайните мотриси по ремонтирания релсов път и  контактно-кабелната мрежа по ул. „Каменоделска”.  Ремонтът на отсечката от бул. „Константин Стоилов” до трамвайно ухо “Орландовци” /с дължина 1,6 км в едната посока/ е част от проект "Интегриран столичен градски транспорт - фаза II” по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.. Строително -ремонтните дейности по ул. "Каменоделска" включват още обновяване на пътните платна, ремонт на отводнителната система и шахти, подмяна на стълбовете за осветление и над 8000 кв. м тротоари с нова настилка и бордюри.    

comment 0
visibility 882
промени в трафика

Отново затварят "Каменоделска", автобуси 79 и 309 с променен маршрут

Ремонтни дейности отново затварят част от улица "Каменоделска", съобщават от Столична община. Обновяването на моста на "Изида" ще доведе до промяна и в маршрута на част от автобусните линии в района. От 00:00 ч. на 03.08.19 г. до 24:00 ч. на 04.08.19 г. ще бъде забранено влизането на коли по ул. „Каменоделска“, между ул. „Козлодуй“ и ул. „Индустриална” в посока кв.„Орландовци“.Промяната на трафика ще засегне маршрутите на автобусни линии № 4-тм, 20, 21/22, 79 и 309. Ето и детайли: Автобусна линия № 4-тм:- в посока автостанция Орландовци по действащия маршрут: Централна жп гара, обратен завой на кръстовище бул. „Княгиня Мария Луиза” - бул. „Христо Ботев”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, наляво по ул. „Козлодуй”, надясно по ул. „Константин Стоилов”, площад „Сточна гара”, наляво по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска” и по ул. „Каменоделска” и ул. „Кестен” до автостанция Орландовци;- в посока Централна жп гара: от автостанция Орландовци по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Грънчарска” (бул. „История славянобългарска”), наляво по ул. „Заводска”, наляво по ул. „Индустриална”, надясно под жп надлеза и надясно по ул. „Козлодуй” по маршрута до Централна жп гара. Автобусни линии № 20 и 21/22:- в посока съответно село Локорско и Подгумер/Войняговци по действащия маршрут съответно от площад „Лъвов мост” и Централна жп гара през площад „Сточна гара”, наляво по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия” и по маршрутите;- в посока център: от ул. „Каменоделска” надясно по ул. „Грънчарска” (бул. „История славянобългарска”), наляво по ул. „Заводска”, наляво по ул. „Индустриална”, надясно под жп надлеза, направо по бул. „Константин Стоилов”, надясно по бул. „Сливница” и по маршрутите. Автобусна линия № 79:- в посока дип Стинд 2: от бул. „Васил Левски” надясно по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска”, ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Грънчарска” (бул. „История славянобългарска”) и по маршрутите;- в посока кв. Христо Ботев маршрутът не се променя. Автобусна линия № 309:- в посока бул. „Илиянци – подлеза” : от бул. „Сливница” надясно по ул. „Владайска река” по маршрута на автобусна линия № 86 до ул. „Резбарска”, наляво по ул. „Първа българска армия”, наляво по ул. „Малашевска”, ул. „Каменоделска”, надясно по ул. „Грънчарска” (бул. „История славянобългарска”) и по маршрутите;- в посока ж.к. „Люлин 1,2“ маршрутът не се променя.  

comment 0
visibility 1149
промяна

Променят маршрутите на автобуси 76 и 113

Гражданите, които пътуват често с автобуси 76 и 113, е добре за знаят,че маршрутите по двете линии ще имат промени. Те влизат в сила от 00:30 часа на 27.07.2019 г. и продължават до 24:00 часа на 29.07.2019 г, съобщават от Центъра за градска мобилност. Ето и измененията при всяка линия: Линия № 76 (в посока към ж.к. Младост 4): по маршрута от ж.к. „Гоце Делчев“ до кръстовище ул. „Филип Аврамов“ - ул. „Проф. Александър Танев“, надясно по ул. „Самара“, наляво по ул. „Д-р Атанас Москов“, надясно по ул. „Проф. Александър Танев“ до обръщателното колело в ж.к. Младост 4 двупосочно. Автобус 113: в посока към ж.к. Младост 4: след спирка с код 2395 „Бл. 480 ж.к. Младост-4“, маршрутът се удължава направо по ул. „Д-р Атанас Москов“, надясно по ул. „Проф. Александър Танев“ до обръщателното колело в ж.к. Младост 4 за автобусни линии № 76, 213 и N1;в посока към ж.к. Младост 1: от обръщателното колело в ж.к. Младост 4 по ул. „Проф. Александър Танев“, наляво по ул. „Д-р Атанас Москов“, надясно по ул. „Самара“, наляво по ул. „Филип Аврамов“ и по маршрута Автобусите от линии № 76 и 113 ще спират на всички съществуващи спирки в променените участъци на маршрутите. При промяната се закрива двупосочната спирка с кодове 0223 и 0224 „Бл. 465 ж.к. Младост-4” на ул. “Проф. Александър Танев”.  

comment 0
visibility 1186
оправена карта

Трамваи 3,4 и 18 с променен маршрут заради ремонта на релсите по "Каменоделска"

Сериозната реконструкция на релсовия път по улица "Каменоделска" променя организацията на движението в района. Ограниченията ще важат за периода от 21.07.2019 г. до 06.08.2019 г, съобщават от Столична община. За същото време се забранява влизането на коли в следните участъци:     по източното пътно платно и релсовия път на ул. „Каменоделска” между ул. „Първа българска армия” и ул. „Малашевска”, като движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на улицата в същия участък; по източното пътно платно на ул. „Каменоделска” между ул. „Малашевска” и ул. „Грънчарска”, като движението ще се извършва двупосочно в западното пътно платно и релсовия път на улицата в същия участък;  по ул. „Каменоделска“ между ул. „Грънчарска“ и ул. „Индустриална“;  по обособеното трамвайно трасе на ул. „Първа българска армия” между ул. „Каменоделска” и трамвайно ухо „Орландовци”.   Има промяна и в маршрутите на трамваи 3,4 и 18 за периода от 04.30 часа на 22.07.2019 г. до 24.00 часа на 06.08.2019 г.  - трамваите от линия № 3 – в посока кв. „Орландовци“ от бул. „Христо Ботев“ надясно по ул. „Струга“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до пл. „Централна гара“, наляво по бул. „Христо Ботев“ и по маршрута си до гара „Захарна фабрика“; - трамваите от линия № 4 – в посока кв. „Орландовци“, при ул. „Козлодуй“ направо по бул. „Княгиня Мария Луиза“, направо под надлез „Надежда“, кв. „Триъгълника“ до метростанция „Хан Кубрат“ – двупосочно; - трамваите от линия № 18 – в посока кв. „Орландовци“, при ул. „Козлодуй“ направо по бул. „Княгиня Мария Луиза“ през пл. „Централна гара“ до надлез „Надежда“ и обратно по маршрута до пл. „Журналист“.   Променят се и маршрутите на автобусни линии номера 79 и 309 само в посока към СТИНД 2 и бул. „Илиянци“, както следва: след ж.п надлеза на ул. „Козлодуй“ наляво по ул. „Индустриална“, надясно по ул. „Заводска“, наляво по бул. „История славянобългарска“ и по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят.   За автобусни линии номера  79 и 309 се разкриват временни автобусни спирки с код 6473 „Хладилен завод“ на ул. „Индустриална“ след кръстовището с ул. „Каменоделска“ в посока ул. „Заводска“ и с код 6474 „Централен гробищен парк“ на ул. „История славянобългарска“, след кръстовището с ул. „Заводска“ в посока надлез „Надежда“. Закриват се спирките с код 2309 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ в посока надлез „Надежда“ и с код 1945 „Централен гробищен парк“ на бул. „История славянобългарска“ в посока надлез „Надежда“.   Променят се маршрутите на автобусни линии номера 20 и 21/22, както следва: от пл. „Лъвов мост“ и Централна ж.п. гара по маршрутите до пл. „Сточна гара“, наляво по ул. „Константин Стоилов“, надясно под ж.п. надлеза на ул. „Козлодуй“, наляво по ул. „Индустриална“, надясно по ул. „Заводска“, надясно по ул. „История славянобългарска“, ул. „Градинарска“ и наляво по ул. „Каменоделска“ по маршрута до автостанция „Орландовци“ двупосочно.   Променя се  маршрутът на временната автобусна линия № А-ТМ4 в посока към автостанция „Орландовци“, както следва: от Централна ж.п. гара по маршрута до кръстовище ул. „Козлодуй“ - ул. „Константин Стоилов“, наляво под ж.п. надлеза на ул. „Козлодуй“, наляво по ул. „Индустриална“, надясно по ул. „Заводска“, надясно по ул. „История славянобългарска“, ул. „Градинарска“ и наляво по ул. „Каменоделска“ по маршрута до автостанция „Орландовци“ двупосочно. Автобусите от линии 4-Тм, 20 и 21/22  ще спират на всички съществуващи спирки: - с код 1944 „Централен гробищен парк“ на ул. „Заводска“ за автобусни линии №№ 79 и 309; - с код 2312 „Хладилен завод“ на ул. „Индустриална“ за автобусни линии №№ 79 и 309; - временна с код 6473 „Хладилен завод“ на ул. „Индустриална“ за автобусни линии №№ 79 и 309. - на нова временна спирка с код 6465 „Централен гробищен парк“ на ул. „Грънчарска“ на 30.00 метра след ул. „Заводска“ в посока ул. „Каменоделска“.   Възстановява се изместената спирка с код 2332 „Централен гробищен парк“ на постоянното си местоположение (на ул. „Каменоделска“ преди кръстовището с ул. „Малашевска“ в посока ул. „Индустриална“), за автобусни линии №№ 20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4. Възстановява се  спирката с код 6281 „Католически гробища” (на 20 м след входа на „Централен гробищен парк“ на ул. „Каменоделска“ в посока пл. „Централна гара“), за автобусни линии №№ 20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4. Остава закрита спирка с код 2333 „Централен гробищен парк“ за автобусни линии №№ 4-Тм, 20 и 21/22 на ул. Каменоделска“ след кръстовището с ул. „Малашевска“ в посока ул. „Първа българска армия“.              

comment 0
visibility 2157
ремонти на България

Променят маршрутите на автобуси 76,204, 304 и 604 заради ремонта на "България"

Ремонтът на пътните платна по бул. "България" ще промени доста организацията на движението в София. От днес до 19 юли се забранява влизането на коли по южното платно на пътната артерия в участъка от бул. „Акад. Иван Гешов" до бул. „Черни връх". Трафикът ще бъде насочен двупосочно в северното платно на булеварда, съобщават от Столична община. Отново от днес до 19 юли има и частична промяна на маршрута на автобус 76 в посока към квартал "Гоце Делчев". А тя е : от бул. „България", по бул. „Пенчо Славейков", по бул. „Витоша", надясно по ул. „Бяла черква", по бул. „Петко Ю. Тодоров", като автобусите да спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута. Изменение, макар и частично, има на автобусни линии 76, 204, 304 и 604 в посока НДК. То ще бъде: от кръстовище бул. „България" – бул. „Акад. Иван Гешов" – бул. „Петко Ю. Тодоров" по северното пътно платно на бул. „България" до кръстовище бул. „България" – ул. „Проф. Фр. Нансен" – бул. „Черни връх" и по маршрута си. Временна спирка ще има на бул. „България" преди бул. „Петко Ю. Тодоров" в посока НДК за автобуси 204 и 304. Закриват се няколко стоянки на градския транспорт. Тези с код 0268 „Бул. "Акад. Гешов" на бул. „България" в посока НДК за автобуси 76, 204, 304 и 604 и с код 1736 ПГ „Текстил и моден дизайн" на бул. „България" в посока НДК за автобусни линии №№ 76, 204 и 604.    

comment 0
visibility 868
120 рейс

Свърши ремонтът на "Черковна", автобус 120 пак е по стария си маршрут

Ремонтът на моста на улица "Черковна" над бул. "Данаил Николаев" приключи. Ставаше дума за поправка на дилатационните фуги. От 4.30 тази сутрин автобус 120 отново се движи по стария си маршрут, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Заради обновяването бе забранено влизането на коли по "Черковна" в участъка от ул.„Марица" до ул. „Е. Симидчийска".  

comment 0
visibility 673
Автобус

Временно променят маршрута на автобусни линии 90 и 117

Заради ремонт на 30 юни от 4:30 часа до края на деня ще бъде променен маршрута на автобусни линии 90 и 117 в гр. Бухово. Те ще бъдат скъсени от източното пътно платно на бул. “Никола Бонев” наляво по моста по ул. “Богдан Дечев” и наляво по западното пътно платно на бул. “Никола Бонев” по маршрутите в посока София. Няма да има закрити спирки по маршрута, съобщават от ЦГМ.

comment 0
visibility 1194
Трамвай

Удължават срока на временния маршрут на трамвай 3, 4 и 18

Заради продължаващия ремонт по ул. Каменоделска и реконструкцията на трамвайното трасе в кв. ''Орландовци'' се удължава временната организация на движение по трамвай 3, 4 и 18, а също и по автобусни линии 20, 21/22,79, 309 и 4-ТМ . Те ще се движат по сегашните си маршрути до 13 юли 2019 г. Трамвайна линия № 3 – в посока кв. „Орландовци“ от бул. „Христо Ботев“ надясно по ул. „Струга“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“ до пл. „Централна гара“, наляво по бул. „Христо Ботев“ и по маршрута си до гара „Захарна фабрика“; трамвайна линия № 4 – в посока кв. „Орландовци“, при ул. „Козлодуй“ направо по бул. „Княгиня Мария Луиза“, направо под надлез „Надежда“, кв. „Триъгълника“ до метростанция „Хан Кубрат“ – двупосочно; трамвайна линия № 18 – в посока кв. „Орландовци“, при ул. „Козлодуй“ направо по бул. „Княгиня Мария Луиза“ през пл. „Централна гара“ до надлез „Надежда“ и обратно по маршрута до пл. „Журналист“. Трамвайни линии № 3, 4, 12 и 18 ще работят по действащите разписания. Промяна в маршрутите на автобусни линии № 20 и 21/22 само в посока съответно към с. Локорско и с. Подгумер/с. Войнеговци, както следва: от пл. „Сточна гара“ по ул. „Владайска река“, надясно по ул. „Зидарска“, наляво по ул. „Градинарска“, наляво по ул. „Резбарска“, наляво по ул. „Първа българска армия“ и по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят. За автобусни линии № 20 и 21/22 се закриват спирки: с код 1312 „Пл. Сточна гара“ на ул. „Константин Стоилов“ в посока автостанция „Орландовци“;с код 2309 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“;с код 2333 „Централен гробищен парк“ на ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“;Автобусни линии № 20 и 21/22 ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута. Промяна на маршрутите на автобусни линии № 79 и 309 само в посока към СТИНД 2 и бул. „Илиянци“, както следва: след моста „Изида“ наляво по ул. „Индустриална“, надясно по ул. „Заводска“, наляво по бул. „История славянобългарска“ и по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят. За автобусни линии № 79 и 309: разкриват се временни автобусни спирки с код 6473 „Хладилен завод“ на ул. „Индустриална“ след кръстовището с ул. „Каменоделска“ в посока ул. „Заводска“ и с код 6474 „Централен гробищен парк“ на ул. „История славянобългарска“, след кръстовището с ул. „Заводска“ в посока надлез „Надежда“;закриват се спирки с код 2309 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ в посока надлез „Надежда“ и с код 1945 „Централен гробищен парк“ на бул. „История славянобългарска“ в посока надлез „Надежда“.Промяна в маршрутът на временната автобусна линия № А-ТМ4 само в посока към автостанция „Орландовци“, както следва: от ул. „Козлодуй“ надясно по ул. „Константин Стоилов“, пл. „Сточна гара“ (и по маршрута на автобусни линии № 85, 86 и 285), наляво по ул. „Владайска река“, надясно по ул. „Зидарска“, наляво по ул. „Градинарска“, наляво по ул. „Резбарска“, наляво по ул. „Първа българска армия“, наляво по ул. „Малашевска“, надясно по ул. „Каменоделска“, по ул. „Кестен“ до автостанция „Орландовци“. В обратна посока маршрутът не се променя. За автобусна линия № А-ТМ4: разкрива се временна автобусна спирка с код 6505 „Централен гробищен парк“ на ул. „Малашевска“ преди ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“;закриват се спирки с код 2310 „Хладилен завод“ на ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“и с код 2333 „Централен гробищен парк“ на ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“.Автобусна линия № А-ТМ4 ще спира на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута и на трамвайните спирки по ул. „Козлодуй“.  

comment 0
visibility 932
Автобус 11

Удължават срока за временния маршрут на автобуси 11 и 60

От днес до 24 часа на 31 юли се удължава приетият срок, относно временния маршрут на автобуси 11 и 60. Движението ще продължи да се осъществя от бул. „Никола Мушанов” на кръстовището с ул. „Житница” надясно по ул. „Житница”, ул. „Зеленика” надясно по бул. „Президент Линкълн” и по маршрутите си двупосочно. Причината за промяната е изграждането на третия лъч на метрото.

comment 0
visibility 5886
Пускат тролей 7 по нов маршрут

Тролей 7 тръгва до дни, маршрутът влиза за одобрение в СОС

Тролей 7 най-вероятно ще тръгне от следващата седмица по новия маршрут, научи Столица.bg. Доклад за новото трасе влиза за одобрение на сесията на СОС в четвъртък. През май от Столична община обещаха, че тролеят ще тръгне в края на юни. Първоначално тролейбусите ще се движат по временен маршрут заради изграждането на метростанция на бул. "Левски" и "Патриарх Евтимий" и ще отиват до Сточна гара. След приключването на строежа ще прави ляв завой от "Левски" по "Патриарха" в посока Люлин. От 1 юли градският транспорт в София започва да се движи по лятно разписание. За тролей 7 е предвидено колите да са на интервали от 15 минути в пикови часове, потвърдиха пред Столица.bg от Центъра за граддска мобилност. "Направени са всички проби по трасето. След одобрение на маршрута, трябва да има заповед на кмета на София, за да се пусне линията. Ние сме готови", обясни пред Столица.bg директорът на Столичен електротранспорт Евгени Ганчев. Новият маршрут на седмицата свързва Манастирски ливади, през Лозенец с центъра на София. Трасето, което бе изградено за 1,7 млн. лв., а контактната мрежа за 1,5 лв. е обособено. То минава в локално платно по бул. Арсеналски и това позволява тролейбусите да се движат с по-голяма скорост и да не попадат в трафика с леките автомобили. Тролей 7 ще се движи от Манастирски ливади, през "Костенски водопад", "Петко Ю. Тодоров", "Бяла черква", "Арсеналски", "Фритьоф Нансен", десен завой по бул. "Левски" и Сточна гара.След приключването на строежа метрото, през септември т. г. на бул. Левски, тролеят ще може да прави ляв завой от бул. "Левски" по "Патриарха" и продължава през 5-те кюшета, "Руски паметник" и към "Люлин". А на връщане ще минава през тунела на НДК, по "Черни връх", "Арсеналски" и към "Гоце Делчев". Целият градски транспорт на София ТУК!

comment 0
visibility 3041
автобус 120

Автобус 120 с променен маршрут заради ремонт на "Черковна"

Частично се променя маршрутът на автобус 120 заради ремонт на моста на "Черковна" над "Данаил Николаев". Стартът на реновирането е утре, то ще продължи до 7 юли. Ще се ремонтират дилатационните фуги на моста, съобщиха от Столична община. Заради обновяването от утре до 7 юли се забранява влизането на коли по ул. „Черковна" в участъка от ул. „Марица" до ул. „Е. Симидчийска". А ето и как ще се промени маршрутът на автобус 120 по време на ремонта: от Зоопарка по маршрута си до кръстовище ул. "Черковна" - бул. "Мадрид", наляво по ул. "Мадрид", надясно по ул. "Проф. Милко Бичев", наляво по бул. "Ген. Данаил Николаев", наляво по ул. "Злетово" и наляво през моста "Чавдар" и по бул. "Владимир Вазов" по маршрута си – двупосочно.Рейсовете ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък.

comment 0
visibility 1159
Автобуси

Пускат временно автобуси по линията на трамваи 4 и 5

Временна автобусна линия пускат по маршрута на трамваи 4 и 5. Причината е тежката катастрофа при която загина 15 годишно момче на бул. „Цар Борис III“ . Автобусите ще се движат по бул. „Македония“, бул. „Христо Ботев“, бул. „Скобелев“ , кръстовището на Руски паметник, Бул. „Тотлебен“,бул. „Цар Борис III“ ул. „Овча Купел“ до кв. Павлово, съобщават от ЦГМ. Като ще обръщат посоката си на площад „Знаме на мира“ на ул. „Пушкин“. Временно мотрисите по линия 4 и 5 се движат с променен маршрут.

comment 0
visibility 1368
Трамвай 20

Временно променят маршрута на трамвай 20 и закриват 23

Маршрутът на трамвай 20 ще бъде променен през уикенда заради ремонт на релсите. Временно се спира от движение трамвай 23. Това налага промени в графика, предупреждават от Центъра за градска мобилност. По спирките има разлепени съобщения, за да се запознаят гражданите с промените. За времето от 4:30 до 18:00 часа на 1 и 2 юни (събота и неделя) се въвежда временна организация на движение както следва: Трамвайна линия № 20 ще се движи от метростанция Опълченска до трамвайно ухо “Гео Милев”. Трамвайна линия № 23 ще се закрие за времето от 4:30 часа на 01.06.2019 г. (събота) до 24:00 часа на 2.06.2019 г. (неделя). Ще бъде разкрита временна автобусна линия автобусна линия № 20-ТМ с маршрут от спирка “Ж.к. Дружба 1” на тролейбусна линия № 11 на ул. “Амстердам” при ул. “Димитър Пешев” наляво по ул. “Димитър Пешев”, ул. “Искърско шосе”, бул. “Асен Йорданов”, бул. “Шипченски проход” и по ул. “Иван Димитров – Куклата” до автостанция “Гео Милев”. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки по маршрута и на временни спирки: на бул. “Асен Йорданов” на 50.00 метра след бул. “Христофор Колумб” в посока автостанция “Гео Милев”, на спирка с код 6178 “Ул. Кап. Димитър Списаревски” на бул. “Асен Йорданов” и на 30.00 метра след ул. “Кап. Димитър Списаревски” в посока депо Искър за нощната автобусна линия № Н4.

comment 0
visibility 683
Тролей 9

Променят маршрутът на тролейбусите по линия 9

Временно ще бъде променен маршрутът на тролейбусна линия 9, заради честванията на 24 май. От 19:00 до 20:45 часа на 24.05.2019 г. маршрутът на тролейбусна линия № 9, ще бъде от бул. „Васил Левски” до пл. „Сточна гара“ и обратно по бул. „Васил Левски”, двупосочно, съобщават от ЦГМ. От 04:30 часа на 03.06.2019 г. до 24:00 часа на 03.10.2019 г. се удължава временното изместване на тролейбусна спирка по маршрута на тролейбусни линии № 2 и 9, с код 1935 „УЛ. ДОЙРАН” на ул. „Кюстендил”, с 30 метра напред.  

comment 0
visibility 542
Автобуси

Променят спирките на автобуси 20, 21/22 и А-ТМ4

От 22 май до 28 юни ще бъдат променени част от спирките на автобусите движещите се по линии 20, 21/22 и А-ТМ4. Причината за промяната е ремонта по ул.„Каменоделска“, съобщават от ЦГМ. - спирка с код 2332 „Централен гробищен парк“ (за автобусни линии № 20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4) остава изместена след ул. „Малашевска“ в посока пл. „Централна гара“;спирка с код 6281 „Католически гробища” на ул. „Каменоделска“ в посока пл. „Централна гара“ (за автобусни линии 20 и 21/22) остава закрита. От 04:30 часа на 22.05.2019 г. до 28.06.2019 г.: - Закрива се спирка с код 2333 ЦЕНТРАЛЕН ГРОБИЩЕН ПАРК за автобусни линии № 20 и 21/22 и временната автобусна линия № А-ТМ4; - Автобусна линия № А-ТМ4 ще обслужва временната автобусна спирка с код 6505 „Централен гробищен парк“ на ул. „Малашевска“ преди ул. „Каменоделска“ в посока автостанция „Орландовци“.

comment 0
visibility 1248
Тролей 1

Променят маршрута на тролейбусни линии 1, 2,4 и 11 за 24 май

Заради честванията на 24 май временно ще бъде променен маршрута на тролейбусни линии 1, 2,4 и 11 и автобусни линии 9, 280 и 306.  От 10:30 до 12:00 часа на 24 май : - тролейбусни линии 1 и 2 в посока съответно ж.к. Левски Г и ж.к. „Хаджи Димитър”: от Пета градска болница и ж.к. „Бъкстон” по маршрутите до кръстовище бул. „Васил Левски” – бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Цар Освободител”, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, надясно по ул. „Ген. Гурко” и наляво по бул. „Васил Левски” по маршрутите;- тролейбусни линии № 4 и 11 в посока съответно ж.к. „Хаджи Димитър” и площад „Сточна гара”: от ж.к. „Дружба 1 и 2 по маршрутите до кръстовище бул. „Цар Освободител” - бул. „Васил Левски”, наляво по бул. „Васил Левски”, наляво по ул. „Ген. Гурко”, наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и надясно по бул. „Цариградско шосе” по маршрутите; - тролейбусите от линия 1, 2 и 4, преминали преди затваряне на участъка, да се движат по маршрут: от ж.к. „Левски Г” и ж.к. „Хаджи Димитър” по маршрутите си до кръстовище ул. „Оборище” - бул. „Васил Левски”, надясно по бул. „Васил Левски” и надясно по бул. „Княз Александър Дондуков” по маршрутите; - тролейбусите от линия 11, преминали в участъка между площад „Васил Левски” и площад „Сточна гара” преди затварянето, изчакват на площад „Сточна гара”. - автобусна линия  9 (в посока ул. „ Ген. Гурко”): от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” обратен завой на Национален стадион “Васил Левски”, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и по маршрута. - автобусни линии 280 и 306 (в посока ул. „Шипка”): от бул. „Цариградско шосе” наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, ул. „Ген. Гурко”, бул. „Васил Левски”, бул. „Цар Освободител” и по бул. „Цариградско шосе” по маршрутите. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута.