Тема: маршрути

comment 0
visibility 1334
променени маршрути

Променят маршрутите на автобуси 79 и 309 заради ремонт на водопровод по "Сливница"

Движението в част от центъра на столицата се променя заради реконструкция на уличен водопровод по бул. „Сливница“ между ул. „Константин Стоилов“ и ул. „Г. С. Раковски“. Това съобщават от Столична община. Ето от кога и къде точно ще са промените:    От 4.03.2020 г. до 18.03.2020 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Константин Стоилов“ между ул. „Панагюрище“ и бул. „Сливница“.   От 4.03.2020 г. до 18.03.2020 г. /включително/ се променя маршрутът на автобусни линии №№ 20, 21/22, 79 и 309 и тролейбусна линия № 9, както следва:   - автобусни линии №№ 20 и 21/22 (само в посока съответно пл. „Лъвов мост“ и пл. „Централна гара“) от с. Локорско и с.Войнеговци/с.Подгумер по маршрутите до кръстовище ул. „Козлодуй“ - ул. „Константин Стоилов“, надясно по ул. „Козлодуй“, наляво по ул. „Георги С. Раковски“ и надясно по бул. „Сливница“ по маршрутите. В обратна посока маршрутите не се променят;   - автобусна линия № 79 (само в посока ж.к. „Христо Ботев“) от СТИНД и бул. „Илиянци“ – подлеза по маршрута до кръстовище ул. „Козлодуй“ - ул. „Константин Стоилов“, по ул. „Козлодуй“, наляво по бул. „Княгиня Мария Луиза“, обръщане посоката на движение на пл. „Лъвов мост“, по бул. „Сливница“ до пл. „Сточна гара“ и надясно по бул. „Ген. Данаил Николаев“ по маршрута до ж.к. „Христо Ботев“. В обратна посока маршрутът не се променя;   - автобусна линия № 309 (само в посока съответно ж.к. „Люлин-1,2“) от бул. „Илиянци“ – подлеза по маршрута до кръстовище ул. „Козлодуй“ - ул. „Константин Стоилов“, по ул. „Козлодуй“, по бул. „Княгиня Мария Луиза“ и по бул. „Сливница“ по маршрута до ж.к. „Люлин-1,2“. В обратна посока маршрутът не се променя.   Водачите по автобусни линии №№ 20, 21/22, 79 и 309 ще спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променените участъци от маршрутите.   За маршрутите на автобусни линии №№ 20, 21/22 и 309 се закриват спирки:   - 1318 „пл. Сточна гара“ в посока пл. „Лъвов мост“;   - 1311 „пл. Сточна гара“ в посока пл. „Лъвов мост“.   - тролейбусна линия № 9 (в посока пл. „Сточна гара“) от ж.к. „Борово“ по маршрута до кръстовище ул. „Георги С. Раковски“ - бул. „Сливница“, надясно по бул. „Сливница“, обръщане посоката на движение на пл. „Сточна гара“, по бул. „Сливница“ и наляво по ул. „Георги С. Раковски“ по маршрута до ж.к. „Борово“.   За маршрута на тролейбусна линия № 9 се закриват спирки:   - 2205 „ул. Тимок“;   - 1941 „ул. Дунав“;   - 1318 „пл. Сточна гара“.   В посока пл. „Сточна гара“ водачите по тролейбусна линия № 9 ще спират на спирка с код 1321 „пл. Сточна гара“ на бул. „Сливница“.      

comment 0
visibility 1822
ПТП

Променени са маршрутите на трамваи 20 и 23 заради катастрофа

Маршрутите на трамваите по линии 20 и 23  временно са променени заради ПТП на ул. „Искърско шосе и „Туше Делииванов“, съобщиха от Столична община.    Трамваите от линия 23 ще се движат от  „Гео Милев“  до станция Изток , а  трамваите от линия 20  се движат от Пета метростанция  на ул. „Пиротска“  до „Гео Милев“.   В участъка от  гара Искър до „Гео Милев“ са пуснати автобуси.       

comment 0
visibility 413
тротинетки

Подготвят маршрутите за тротинетки и велосипеди в София

Трасетата, където да бъде позволено транзитно минаване на тротинетки и велосипеди в столицата, се подготвят в момента от експерти на "Зелена София" към Асоциацията за развитие на София.    Цели се едно нещо: Да се установят алеите, където  е възможно подобни превозни средства да се движат. На този етап по закон това не е позволено, обясни пред БНР Елица Панайотова от "Зелена София". До края на годината се очаква да има и промени в Закона за движение по пътищата. Част от тях засягат именно изискванията към електрическите тротинетки, които станаха особено популярни през последните месеци.   Имаше доста оплаквания от страна на пешеходци и шофьори заради поведението на хората с тротинетки. Заради това  Държавната агенция за пътна безопасност организира среща с ангажираните страни.   Елица Панайотова уточни, че догодина новите регламенти ще бъдат отразени от Столичния общински съвет (СОС) в съответната наредба на Столичната община.

Реклама
comment 0
visibility 5202
Автобус 11

Автобуси №11 и 60 тръгват по старите си маршрути

От 04.30 часа на 9.09.2019 г. автобусни линии № 11 и 60 тръгват по старите си маршрути както следва (в посока съответно автостанция „Гео Милев“ и Централна гара): от ж.к. Овча купел 2 по маршрутите до кръстовище бул. „Президент Линкълн“/ул. „Зеленика“, по бул. „Президент Линкълн“, наляво по бул. „Овча купел“ и по маршрутите двупосочно.    За автобусни линии № 11 и 60 се възстановяват двупосочните спирки:   - с кодове 2029 и 2030 „Ул. Лиляче” на бул. „Президент Линкълн” в района на кръстовището с ул. „Лиляче”;   - с кодове 0351 и 0352 „Бул. Овча купел” на бул. „Президент Линкълн” преди кръстовището с бул. „ Овча купел”

comment 0
visibility 7131
промяна

Нови промени на автобусни маршрути в София- за рейсове 72,76,304, 204, 604

Нови изменения на автобусни маршрути в София се задават от 27 юли до 18 август, съобщават от Центъра за градска мобилност. Ще има и доста закрити спирки. Ето и повече подробности за очакваната ситуация в част от столичния трафик: Автобусна линия № 72 само в посока хотел „Плиска“ ще се движи по следния маршрут: от ул. „Св. Георги Софийски“ направо по бул. „Прага“, надясно по бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“, транспортен подлез „НДК“, надясно по ул. „Проф. Фритьоф Нансен“ и наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя. Автобусите от автобусна линия № 72 ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък от маршрута Рейс №76 продължава да се движи по променения маршрут в посока ж.к. Гоце Делчев както следва: от бул. „България“, надясно по бул. „Пенчо Славейков“, наляво по трамвайното трасе на бул. „Витоша“, надясно по ул. „Бяла черква“ и наляво по бул. „Петко Ю. Тодоров“ и по маршрута. Ето и изменението на автобусни линии № 204, 304 и 604 само в посока от „НДК“ към бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ : от кръстовище бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“/бул. „Черни връх“/бул. „България“ наляво по южното пътното платно на бул. „България“ до кръстовище бул. „България“/бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“ /бул. „П. Ю Тодоров“ и по маршрутите. Закриват се спирки: с код 1739 “ПГ Текстил и моден дизайн” на бул. “България” в посока НДК за автобусни линии № 204 и 604с код 0444 “УМБАЛ Св. Екатерина” на бул. “Пенчо Славейков” в посока НДК за автобусна линия № 72с код 0302 “Бул. Витоша” на бул. “Пенчо Славейков” в посока НДК за автобусна линия № 72временната спирка с код 6512 “Бул. Акад. И. Е. Гешов” на бул. “България” преди бул. “Акад. И. Е. Гешов”.За автобусна линия № 604 се закрива спирка с код 0395 “Бул. Черни връх” на бул. “България” след ул. “Проф. Фритьоф Нансен” в посока бул. “Акад. И. Е. Гешов”. Автобусите да спират на спирка с код 0401 “Бул. “Черни връх” на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” преди ул. “Проф. Фритьоф Нансен” за автобусни линии № 76, 204 и 304. Остават закрити спирките за автобусна линия № 76 на бул. “П. Ю. Тодоров” в посока ж.к. Гоце Делчев: с код 0270 „Бул. Акад. Ив. Гешов“с код 0626 „Ж.к. Иван Вазов“.        

comment 0
visibility 1907
автобуси

Автобуси 111 и 314 с нови маршрути заради ремонта на ул. "Витошки камбани"

Разширението на ул. "Витошки камбани" внася доста изменения в трафика на автомобилите и колите на градския транспорт, които ползват Софийския околовръстен път, съобщават от Столична община. Измененията влизат в сила от днес и ще продължат до 22 юли. Забранява се влизането на коли през кръговото кръстовище: ул.„Рачо Петков Казанджията" - южно локално пътно платно на Софийски околовръстен път.Изменения има и в трасето на автобус 111. Те ще продължат до полунощ на 22 юли. - в посока към ж.к. Младост 1: преди ул. „Рачо Петков Казанджията" наляво по източната пътна връзка на бул. „Александър Малинов", по централното пътно платно на бул.„Александър Малинов" и след кръстовището бул. „Александър Малинов" - ул.„Самара" по маршрута си; - в посока към ж.к. „Люлин 1, 2": по променения маршрут между ул. „Самара" и Околовръстен път /след кръстовище бул. „Александър Малинов" – ул. „Самара" направо по централното пътно платно на бул. „Александър Малинов", надясно по крайна дясна пътна връзка на бул. „Александър Малинов" към Околовръстен път, по Околовръстен път. Заради разширението още един автобус ще има променено разписание- 314. - в посока към с. Бистрица: от ж.к. „Младост 1" по маршрута до кръстовище бул. „Александър Малинов" – ул. „Самара", направо по централното пътно платно на бул. „Александър Малинов", надясно по крайна дясна пътна връзка на бул. „Александър Малинов" към Околовръстен път, по северното локално пътно платно на Околовръстен път до кръговото кръстовище на Околовръстен път на бул. „Св. Климент Охридски" - ул. „Бистришко шосе", по ул.„Бистришко шосе" и след кръстовище ул.„Бистришко шосе" - ул.„Рачо Петков Казанджията" по маршрута си; - в посока към ж.к. Младост 1: от с. Бистрица по маршрута до кръстовище ул. „Бистришко шосе" - ул. „Рачо Петков Казанджията", по ул. „Бистришко шосе", по южния локал на Околовръстен път и преди ул.„Рачо Петков Казанджията" по източната пътна връзка на бул.„Александър Малинов", по централното пътно платно на бул.„Александър Малинов", надясно по ул.„Самара" и по маршрута си. Закриват се спирки: - с код 2624 „Резиденшъл парк София" за автобусна линия № 111; - с код 2649 „Местност Камбаните" за автобусни линии №№ 111 и 314; - с код 2491 „МЕТРОСТАНЦИЯ БИЗНЕС ПАРК" само за автобусни линии №№ 111 и 314 (остава действаща за А 413); - временната спирка с код 6511 „Кино Арена II" само за автобусна линия № 314 в посока с. Бистрица (остава действаща за А 413); - двупосочна с кодове 2650 и 2651 „Ул. Рачо Петков Казанджията" за автобусна линия № 314; - двупосочна с кодове 2652 и 2653 „Ж.к. София парк" за автобусна линия № 314; - двупосочна с кодове 6429 и 6264 „Бистришко шосе" за автобусна линия № 314. Разкрива се временна спирка с код 6514 „Рачо Петков - Казанджията" в южния локал на Околовръстен път на 100 метра преди ул. „Рачо Петков Казанджията" (преди левия завой към източната пътна връзка на бул. „Александър Малинов") в посока ж.к. „Младост 1", за автобусни линии №№ 111 и 314.          

comment 0
visibility 4757
автобус 88

Временно променят маршрута на автобусни линии 10, 88 и 604

Заради ремонти дейности временно ще бъде променен маршрута на автобусни линии 10, 88 и 604. Промяната ще важи от 24 часа на 22 юни до 24 часа на 29 юли, съобщават от ЦГМ. Новите маршрути са : - автобусна линия № 10 (само в посока кв. Димитър Миленков): от кв. Бусманци по маршрута си до кръстовище ул. “Искърско шосе” - ул. “Илия Бешков”, по ул. “Илия Бешков”, по ул. “Мюнхен”, по ул. “Димитър Пешев” и от гара Искър от спирка с код 0825 “Гара Искър” по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя. - автобусна линия № 88 (само в посока ж.к. Дружба 2): от Зоопарка по маршрута си до кръстовище ул. “Искърско шосе” - ул. “Илия Бешков”, надясно по ул. “Илия Бешков”, по ул. “Мюнхен” и по ул. “Димитър Пешев” по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя. - автобусна линия № 604 (в посока гара Искър): от УМБАЛСМ “Пирогов” по маршрута си до кръстовище ул. “Илия Бешков” - ул. Мюнхен”, надясно по ул. “Мюнхен” и наляво по ул. “Димитър Пешев” по маршрута. В обратна посока маршрутът не се променя. За автобусни линии № 10, 88 и 604 се разкриват временни спирки: - на ул. “Мюнхен“ на 40.00 метра след продължението на бул. “Копенхаген” (трамвайно трасе линия № 23) в посока ул. “Димитър Пешев” - на ул. “Мюнхен” на 100.00 метра преди ул. “Димитър Пешев”

comment 0
visibility 624
майстори на словото

Майстори на словото ни разхождат по литературните маршрути на София

Разходки по специални литературни маршрути започват от днес в София. И то маршрути, водени от известни български писатели, съобщават от Столична община. Туровете са организирани от фондация "Прочети София" с помощта на програма "Култура" на Столична община. Стартът на днешната разходка е в 12 часа от площад "Журналист" и тя ще се води от Миглена Николчина. Тя е професор в катедрата по теория на литературата към СУ "Св. Климент Охридски". Автор е на книги с белетристика, поезия, теоретични и литературно- исторически изследвания. Николчина е избрала квартал "Лозенец", който се свързва с имената на творци като Елин Пелин, Валери Петров, Дора Габе, Богомил Райнов, Ангел Каралийчев и Иван Методиев. Днес от 13 часа ще стартира и литературната разходка, организирана от „читАлнЯта". Те канят всички пред павилиона си в Градската градина на обиколка из някои от най-интересните забележителности, свързани с българската литература и най-обичаните ни писатели.  

comment 0
visibility 478
Нощен градски транспорт

Променят маршрутите на нощния градски транспорт

Променят се маршрутите на нощния градски транспорт в София заради въвеждането на временна организация на движението при посещението на папа Франциск в столицата, предупреждават от Столична община. От 00.00 часа на 03.05.2019 г. до 05.00 часа на 06.05.2019 г. нощните автобусни линини ще се движат по промени маршрути, както следва: N1 (в посока ж.к. Младост 4): от бул. „Тодор Александров” през пл. „Независимост”, по бул. „Княз Александър Дондуков”, надясно по бул. „Васил Левски” и по бул. „Цар Освободител” по маршрута двупосочно;За линията се закриват спирки: двупосочна за прекачване с кодове 6435, 6436, 6455 и 6468 „Площад Княз Александър I”, с код 6457 „ул. Париж”, с код 6456 „ул. 6-ти септември”.  N2 (в посока Студентски град): от бул. „Тодор Александров” през пл. „Независимост”, по бул. „Княз Александър Дондуков”, надясно по бул. “Васил Левски” и по маршрута двупосочно. За линията се закриват спирки: двупосочна за прекачване с кодове 6435, 6436, 6455 и 6468 „Площад Княз Александър I”, с код 6457 „ ул. Париж”, с код 6456 „ул. 6-ти септември”. N3 (в посока автостанция Изток): от бул. „Тодор Александров” през пл. „Независимост”, по бул. „Княз Александър Дондуков” и след кръстовището с бул. „Васил Левски” направо по маршрута до автостанция Изток двупосочно.За линията се закриват спирки: двупосочна за прекачване с кодове 6435, 6436, 6455 и 6468 „Площад Княз Александър I”,  с код 6457 „Ул. Париж”, с код 6456 „Ул. 6-ти септември”,  двупосочна с кодове 6439 и 6440 „Площад Св. Александър Невски”, с код 1241 „Площад Паметник Левски”, с код 2012 „Ул. Кракра” N4 (в посока ж.к. Дружба 2): от бул. „Тодор Александров” през пл. „Независимост”, по бул. „Княз Александър Дондуков”, надясно по бул. „Васил Левски” и наляво по бул. „Янко Сакъзов” по маршрута двупосочно.За линията се закриват спирки: двупосочна за прекачване с кодове 6435, 6436, 6455 и 6468 „Площад Княз Александър I”, с код 6457 „Ул. Париж”, с код 6456 „Ул. 6-ти септември”, двупосочна с кодове 6439 и 6440 „Площад Св. Александър Невски”. За маршрутите на автобусни линии №№ N1, N2, N3 и N4 се разкрива временна двупосочна спирка за прекачване на пътниците между 4-те линии на бул. „Княз Ал. Дондуков“ при ул. „Сердика“.

comment 0
visibility 398
религиозен туризъм

Йорданка Фандъкова: Имаме готови маршрути за религиозен туризъм в София

Има готови разработени маршрути за религиозен туризъм в София. За това Столична община ще разчита на помощ и от бизнеса. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на 6-та годишна среща на Националния борд по туризъм,цитирана от "Фокус". Фандъкова допълни, че посещението на папа Франциск е пример,че градът може да е домакин на подобни събития. Градоначалникът поясни, че до края на годината предстои да се завърши цялостната реконструкция и реставрация на минералната баня в квартал "Банкя". На финалната права е и процедурата по придобиване на сградите на баните в кварталите "Овча купел" и "Горна Баня".