Тема: местни избори

comment 0
visibility 878
Ивайло Цеков

Лорита Радева: Когато Цветков беше общински съветник приватизираха детска градина за панел...

Когато Борис Цветков беше общински съветник 44-та детска градина в "Дружба" беше приватизирана срещу панелни апартаменти. Това заяви общинският съветник Лорита Радева на пресконференция на ГЕРБ-София в отговор на обвиненията на Борис Цветков. По-рано днес той заяви, че опонентът му за кмет на район "Искър" Ивайло Цеков се бил договорял за купуване и продаване на гласове. Цветков имал видеозапис. Цветков загуби на балотажа с 114 гласа в район Искър и след като не беше включен в листата на БСП за общински съветници, сега не е ясно какво ще прави. "Твърдя, че представителите на секционните комиисии в район Искър, независимо от политическата сила, която представляват, проведоха изборите с пълна отговорност, достойноство и дадените им правомощия", заяви Радева, която е районне ръководител на ПП ГЕРБ. Тя заяви, че Цветков не живее в район "Искър", а имал формална адресна регистрация. "Той претендира да е представител на жителите на район Искър, но той не живее там. Свидетел съм по време на общинските обсъждания за плана в "Искър", че Цветков не познава улиците и  градския транспорт, не знае къде са парковете. Цветков не знае как живеят хората в Дружба. Борис Цветков е човекът, който като общински съветник, в мандата си от 2003 до 2007 година, беше проводник и беше част от онзи общински съвет, който се разпореди и унищожи едно от детските заведения в района. 44 ДГ в Искър беше приватизарана за няколко панелни апартамента. От 2003 до 2007 в Дружба беше наложен екологичен геноцит. Преценявам и твърдя, че неговите действия при изборите целят получаването на дивиденти от несвършена работа, лъжи, манипулации и поведение на човек без достойнство", каза Лорита Радева.  "Нито съм организирал, нито съм участвал в купуване на гласове. Блокът, в който живея е на 10 метра от Тмаркет. Бил съм там, защото живея там, човек може да ме види там по принцип. Омерзен съм. Бях наричан с всякакви епитети и сравнения за служебната победа, която Цветков се опитва да изкара. Ще окажа пълно съдействие на компетентните органи по изнесени твърдения. Пред дома ми съм заснет как влизам или излизам от едно заведение. Мисля, че говоренето с хора е едно от задълженията на един кмет. Нито съм уговарял, нито съм участвал в покупка и продажба на гласове", заяви Ивайло Цеков.

comment 0
visibility 880
Борис Цветков внася искане в ОИК за ново преброяване на бюлетините в район

Борис Цветков оспорва избора на Ивайло Цеков в район "Искър" (СНИМКИ)

Ново преборяване на бюлетините и касиране изборите в район Искър иска кандидатът за кмет на БСП Борис Цветков, който през изминалия мандат беше общински съветник. На балотажа, на 3 ноември т. г., в район Искър той загуби от стария, нов кмет Ивайло Цеков със 114 гласа. Цветков заедно с кандидата на социалистите за район Люлин внесоха доказателствен материал за нарушения в изборите. От БСП искат касирането в район Искър, Люлин и Красна поляна. Цветков пък заяви, че имал видеозаписи от камерите в заведение в Дружба, на които се виждало как в деня на балотажа Цеков се договарял с криминално проявени роми -  Боце и Черния. "Записите ми ги даде момче, което работи там и забелязало, че има голямо движение на хора и решило да прегледа записите. Тогав видяло, че това е Иво Цеков и роми", обясни Цветков. След като се сдобил със записите той веднага ги изпратил по имейл на журналисти, а също и на МВР. Има секции в които нарушенията и допуснатите грешки за очевидни, обясни Цветков.

comment 0
visibility 3293
Изчистени агитационни материали

В район Панчарево пак са отличници

Изборният успех от избрания нов кмет на район Панчарево Николай Гюров накара инициативния комитет, издигнал кандидатурата му бързо да поеме отговорност. Дни след радостта от поразяващия успех на Гюров, с около 30% повече от опонента Димитър Сичанов, от щаба изпълниха докрай ангажиментите си. Хората тръгнаха из десетте села на Панчарево и навсякъде изчистиха и премахнаха предизборните плакати, съобщиха очевидци пред Столица.bg. Местата, на които са били поставени са почистени, както изисква наредба на Столична община. За акцията си от Инициативен комитет за развитие на Панчарево и Кокаляне съобщиха в социалната мрежа. "Предизборните плакати на г-н Гюров са отстранени от всички села в район Панчарево! Ако забележите някои, които са пропуснати, пишете ни, за да бъдат премахнати!", написаха от сдружението. Има екипи, които при сигнал веднага биха реагирали и ако някъде е пропуснато да отидат и да премахнат плакатите. "Срокът за премахване е 7 дни", отсякоха от Столичен инспекторат. Все още всички политичисеки партии и инициативни комитети са в срока и трябва да отстранят агитационните материали. Следващата седмица се очаква от Столичен инспекторат да обявяват резултатите от почистването след местните избори.  

Реклама
comment 0
visibility 2287
Кметове на кметства

ВМРО спечели кметството в Казичене

Нови кметове ще има и на кметствата в 8 населени места на Столична община. И тук балотажът донесе изненади. Калоян Стойнов, ГЕРБ-СДС печели изборите в кметство Бусманци. На балотажа той събра 52,24% срещу опонента му от БСП Стефан Станоев - 44,63%. В Мърчаево победител е Гергин Георгиев, ВМРО, с 59,76% и отнесе кандидатът на ГЕРБ-СДС Петър Георгиев, който получи 39,03%. С малко над процент кметския стол спечели и Ивета Николов от ВМРО в Мало Бучино. Тя получи 50,00%, а другият претендент Атанас Тасев, ГЕРБ-СДС остана с 48,36%. Заедно с "не подкрепям никого" - 1,64% можеше да победи на балотажа. В Кътина убедително с повече от 10% печели Крум Крумов, ГЕРБ-СДС с 55,14%. На балотажа загуби Станислав Станков, издигнат от местна коалицая - ДБГ, ЗНС и НДСВ. С малка разлика кметския пост спечели и Светла Николова, ГЕРБ-СДС в Световрачене. Тя получи 49,89%. Втори остана кандидатът на БСП Стилиан Каприев, БСП с 47,71%. В Чепинци победител е пак представител на коалицията ГЕРБ-СДС. Катя Николова получи подкрепа от 58,96%, а кандидатът на АБВ Сашо Йорданов остана с 38,26%. Пробив е направен и в Казичене. Досегашният кмет Антон Владимиров, ГЕРБ-СДС, загуби балотажа с 47,64%. Новият кмет на кметство за следващите 4 години ще е Григор Григоров от ВМРО с 49,83%. В Иваняне спечели независимата Евелина Янкова с 57,60%. Кандидатът на ГЕРБ-СДС Юлиана Цветкова събра 40,82%.

comment 0
visibility 6211
София, райони, кметове

Столицата осъмна с 11 нови районни кмета, 8 са на Демократична България

София осъмна с 11 нови районни кмета. При 100% преброени протоколи от ЦИК обявиха резултатите за кметовете на 24-те района след балотажа на Местни избори 2019. 8 от тях са спечелени от кандидатите на Демократична България. В столицата най-ожесточена е била битката за "Искър", където кандидатът на ГЕРБ-СДС Ивайло Цеков с по-малко от процент печели срещу опонента си от БСП и доскорошен общински съветник Борис Цветков. Старият нов кмет събра 46,13% срещу 45,56% за Цветков. Очаквано в район Панчарево спечели независимят кандидат, издигнат от Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне" Николай Гюров, който в миналия мандат бе кмет на Бистрица. Битката обаче устоя на един от най-големите по площ район "Витоша" инж. Теодор Петков. От днес район "Изгрев" ще има кмет от БСП. С нови кметове от Демократична България ще са централните райони "Средец" и "Оборище". Ето и резултатите от балотажа в 24 района на Столична община с брой гласове и проценти: Искър - Ивайло Цеков, ГЕРБ-СДС,  9368  - 46.13% Поуяне - Ева Митова, ГЕРБ-СДС, 11 678 - 53.07% Лозенец - Констанитн Павлов, Демократична България, 11 513 - 56.85% Нови Искър - Даниела Райчев, ГЕРБ-СДС, 5589 - 55.97% Витоша - Теодор Петков, ГЕРБ-СДС, 10 876 - 50.47% Младост - Стефан Стефанов, независим, 19 231 - 55.55% Люлин - Милко Младенов, ГЕРБ-СДС, 16 879 - 49.51% Сердика - Тодор Кръстев, ГЕРБ-СДС, 7247 - 53.24% Оборище - Николай Борисов Александров, Демократична България, 5910 - 50.92% Възраждане - Савина Савова, ГЕРБ-СДС, 6068 - 46.81% Красна поляна - Иван Чакъров, ГЕРБ-СДС, 8291 - 47.47% Надежда - Димитър Димов, ГЕРБ-СДС, 10 324 - 51.63% Илинден - Иван Божилов, ГЕРБ-СДС, 5445 - 50.22% Панчарево - Николай Гюров, независим, 6048 - 62.57% Овча купел - Ангел Стефанов, Демократична България, 10 345 - 55.62% Красно село - Росина Станиславова, Демократична България, 14 829 - 50.34% Слатина - Георги Илиев, Демократична България, 12 366 - 51.62% Връбница - Младен Младенов, ГЕРБ-СДС, 6854 - 48.42% Триадица - Димитър Божилов, Демократична България, 13 387 - 54.10% Изгрев - Делян Георгиев, БСП, 5730 - 51.32% Студентски - Петко Горанов, Демократична България, 5602 - 50.77% Средец - Трайчо Трайков, Демократична България, 6484 - 54.21%

comment 0
visibility 2689
Йорданка Фандъкова печели балотажа в София

ЦИК при 100% преброени протоколи: Йорданка Фандъкова печели балотажа в София

Йорданка Фандъкова ще управлява София за четвърти мандат. Това показаха резултатите от Местни избори 2019 в София. Кандидатът на ГЕРБ-СДС за столицата е подкрепена от 49,98%. Данните са обявени от ЦИК при 100% преброяване на протоколите. Основният опонент Мая Манолова е с 45,13%. В гласове това означава, че в столицата 2019 542 души са гласували за Фандъкова, а за Манолова 189 176 избиратели. Голям е процентът не "не подкрепям никого" - 4,8%, което са гласовете на 20 493 души.

comment 0
visibility 948
Йорданка Фандъкова и Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Фандъкова: Изборите в София ми показаха, че пътят е правилен и хората очакват промяна

Промени в структурата на управление на Столична община ще направи Йорданка Фандъкова през новия мандат. Това заяви тя в първото си официално изявление след изборната победа за кмет на София. "Имам конкретни идеи за това и до премането на бюджета на Столична община ще покажа и новата структура. Това ще е свързано с персонални промени", заяви Фандъкова. Заедно с нея в централата на ГЕРБ бяха премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, финнасовия министър Владислав Горанов, както и новоизбраните общински съветници на СОС Елен Герджиков и Малина Едрева. "Първо да благодаря на всички хора в София, че гласуваха и показаха, че живеят свободни хора и не се подават на внушения. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Аз разбирам това, което ми казаха тези избори - пътят е правилен, хората очакват работа и промяна. Ангажиментите, които съм поела по време на кампанията ще ги спазвам, включително и в СОС. Най-голямата група е на ГЕРБ и СДС и специално искам да благодаря на десните хора, които показаха, че не бягат от най-важните ценности в града. Ще проведа разговори за отделни политики, защото имаме съвпадения по голяма част от сферите в програмата ми. До месец трябва да предложа на СОС новия проект за бюджет, а това са политиките и ценностите", каза Фандъкова. "Да поздравя всички победители в изборите, колкото и да са предварителни са ясни резултатите. Да отчетем, че въпреки партията е в управление много години, отново много избиратели ни дадоха подкрепа. Върнахме се към нормалността в един изборен процес. И по-шарените общински свети показват, че ще имаме възможност да споделим отговорността", каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в централата на ГЕРБ. Там където губим Благоевград и Русе партията е първа политическа сила и групите в Общинските съвети са най-големи. Хубаво е на тези политолози и социолози да пишат "никога не познали резултат" - Кольо Колев.

comment 0
visibility 3622
Йорданка Фандъкова балотаж

Йорданка Фандъкова печели битката за София

Кандидатът на ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова спечели за четвърти път битката за кметския пост в София. Фандъкова е получила 50.9%, съобщи Нова телевизия. Основният опонент независимата и подкрепена от БСП Мая Манолова в София, която е с 42,7%. Данните са от екзит пол на Галъп. Според Алфа Рисърч Фандъкова е победител с 53,5%. за Манолова в София са гласували 40,6%. Към 19 ч. кметът, който се кандидатира за четвърти мандат да управлява столицата в София водеше с малко повече от 9%. Активността в столицата към 19 часа е 36,4%, което е по-високо от първия тур. 6,1% са гласували "не подкрепям никого". 22 района на Столична община избират кметове на балотажа, а също и 8 населени места. На първи тур кметове избраха само в Банкя и Кремиковци.  

comment 0
visibility 494
Изборната активност

Активността в София се увеличи на 31.8%

Изборната активност на балотажа в София се е увеличила на 31.8% към 18 ч. Това съобщава социологическата агенция Галъп. Това показва, че активността на балотажа се доближава да тази на първи тур. За сравнение данните на ЦИК на първи тур, към 18 часа бяха за изборна активност активност 32.2%. В цифри тогава гласа си са пуснали 375 638 столичани.

comment 0
visibility 582
Бойко Борисов гласува

Активността в София стигна до 26,3%

Активността в София се увеличава. Към 16 часа тя е била 26,3%, съобщи социолог  пред Нова телевизия.  Все още обаче активността е доста по-ниска от миналата неделя, когато беше първи тур на Местни избори 2019 г. "Гласувах, за да продължи София да расте все по-хубава и по-хубава, защото когато аз станах кмет, Кремиковци бълваше дим във всички цветове на дъгата и благодарение на нашата политическа воля го няма вече", каза премиерът Бойко Борисов след като гласува на балотажа в 78-о СУ в Банкя. Според премиера изборите са свършили още на първия тур, когато ГЕРБ е станал първа политическа сила. Изказването на президента Румен Радев, той коментира, че трябва всички да са снизходителни. "Един мъж, обграден с Мая Манолова, Корнелия Нинова, Татяна Дончева, Весела Лечева, Весела коледа - те го ошашавиха този човек, не му завиждам, нека бъдем снисходителни", каза Борисов.  Аз съм политически лидер на партия, която участва в тези избори, а президента политически лидер ли е?, попита риторично премиерът.  

comment 0
visibility 537
Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова: В неделя гласуваме как ще продължи да се развива София

Аз съм последователен и сериозен човек. Не си меня мнението и политическата окраска според това колко хора биха гласували за мен, а се опитвам да привлека гражданите да гласуват за проектите, които искам да направя за града. Това написа кандидатът за кмет на София и настоящ кмет Йорданка Фандъкова на профила си в социалната мрежа. "Моята сила са конкретните решения и гаранцията, че София ще увеличи скоростта на развитие и промяна. Просперираща София - това е голямата ми цел, защото само икономически силен и богат град може да предложи по-високо ниво на услугите и по-добро качество на живот на жителите си! Тази неделя - да гласуваме ЗА София!", напомни кандидатът на ГЕРБ-СДС. Тя призова в неделя да се гласува ЗА София, за това развитието на града ни да продължи. "Предлагам конкретни решения и проекти, които мога да защитя и изпълня!", сигурна е Йорданка Фандъкова. "В следващите няколко месеца трябва да защитим 1,3 млрд. лв. безвъзмездни европейски средства, с които да продължим строителството на метрото, да пуснем довеждащ транспорт с електробуси до метростанциите и да изграждаме канализация. Имам опита и доверието, за да гарантирам пред вас, че София ще продължи да се развива. И да я превръщаме заедно в проспериращ и красив град", допълва Фандъкова. В неделя изборът не е за една или друга партия, а за това как ще живеем и какво ще се случва в града, който обичаме!, призова кандидатът за кмет на София.

comment 0
visibility 504
Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова: Софиянци да гласуват "за" града си

Софиянци не се купуват или продават. Трябва дълбоко да не познаваш София, за да твърдиш, че в София може да се спечелят избори с купуване на гласове, категорично заяви кандидатът за кмет Йорданка Фандъкова в интервю пред Нова телевизия. "София е свободен град на свободни хора", заяви настоящият кмет на столицата. "Аз моля софиянци да гласуват "за" града си", призова настящият кмет и кандидат. Фандъкова припомни, че за четвърти път се явява на мажоритарни избори с лицето си, програмите си и конкретните проекти. И на финала на кампанията, в която другият претендент за Московска 33 Мая Манолова, подкрепена от БСП, разчитала изцяло на тежки внушения. "Внушенията изместиха решенията. Чухме много такива, но не чухме отговори на въпросите за развитието на града", коментира Фандъкова. Тя бе отровенна и за пореден път призна, че са направени пропуски и грешки в столицата, но са взети и поуките. И въпреки това за последните 10 години са направени много неща в София, което е променило визията на града. "Няма как това да не се отрази на хората в града. Те са все по-взискателни. В новата си програма съм заложила и конкретни мерки за преодоляване на пропуски и грешки, които сме допускали. В момента има шанс да се привлече и голям стратегически инвеститор. Поемам само ангажименти, които мога да гарантирам", заяви Фандъкова. В кампанията си тя заложи на нови проекти и решения на проблемите за града. Йорданка Фандъкова не атакува нито един от опонентите си и бе позитивна. Тя коментира, че другите кандидати Борис Бонев и арх. Борислав Игнатов познават добре проблемите на столицата и отдавана са работили заедно за разрешаването. Фандъкова се надява да продължат да работят заедно.      

comment 0
visibility 501
Йорданка Фандъкова и Ваня Гешева

Олимпийската шампионка Ваня Гешева: Йорданка Фандъкова е изключителна жена, много борбена ...

Подкрепям г-жа Фандъкова първо, защото много я обичам. За мен тя е изключителна жена, много борбена, много истинска. Изключително интелигентна и много добра. Това заяви пред Столица.bg олимпийската шампионка от  Сеул'88 Ваня Гешева. Вчера тя бе на срещата на спортистите с кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова на ст. "Васил Левски". В историята на спорта в България Гешева остава ненадмината с успеха си в кану каяка от 1988 г. Тогава печели пълен комплект олимпийски медали злато, сребро и бронз. "Йорданка Фандъкова е добър ръководител и това го е доказала през годините. Познавам я от началото на нейната кариера, от първия й мандат и винаги сме работили заедно. Това е човек, които е изключително разбиращ и отзивчив. На спорта тя страшно много е помагала. Винаги съм показвала моя сантимент към Йорданка Фандъкова и съм искала да бъда до нея и с нея, и да я подкрепям, защото наистина имам изключително доверение. Тя е кметът, който държи на думата си и на обещанието си. Така че при нея няма празни приказки и празни обещания. Всичко, което е поела като ангажимент и обещала, а ние сме ходили много при нея с молба да се помогне на спорта, го е изпълнила. Тя ни е подкрепяла и ние сме я подкрепяли в името на спорта, да вървим заедно и най-вече, защото тя безкрайно много обича децата. А всички ние бившите спортисти също искаме нашите наследници да се изградят като достойни личности, които наистина едни ден ще управляват България", каза Ваня Гешева.

comment 0
visibility 647
Йорданка Фандъкова

ВМРО – София подкрепя Йорданка Фандъкова за кмет

Подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони са част от ключовите моменти от програмата на ВМРО, които Фандъкова и екипът ѝ се ангажират да развиват в следващия мандат. Областният комитет на ВМРО – Българско национално движение в София е взел решение на балотажа на 3 ноември да бъде подкрепена Йорданка Фандъкова за кмет на София. Проведени са срещи с г-жа Фандъкова и екипа ѝ, като е постигнато съгласие за съвместна работа в следващия мандат на Столичния общински съвет по теми като подобряване на сигурността в града, благоустройство на кварталите и развиване на северните райони. Позицията на ВМРО – София е, че в следващите четири години усилията на кмета на общината и Общинския съвет трябва да се насочат по тези теми. Логично е ангажиментите да бъдат потвърдени преди балотажа, каквато е била и позицията на представителите на ГЕРБ. Председателят на областния комитет на ВМРО в София Владимир Митов потвърждава, че с екипа на Йорданка Фандъкова е постигнато съгласие по водещи за ВМРО теми, което е добра основа за споразумение, след като Фандъкова бъде избрана за кмет. Общинският съветник от ВМРО и член на Националния изпълнителен комитет на Организацията Карлос Контрера смята, че подкрепата за Йорданка Фандъкова е логична. Според него с другия кандидат на балотажа в София – Мая Манолова, няма как да се постигне никакво съгласие. Тя обещава всичко на всички, подчерта Контрера. Също така няма как ВМРО да работи в Общинския съвет с групата на Мая Манолова – съветниците от БСП. Карлос Контрера е категоричен, че на балотажа ще подкрепи кандидата Йорданка Фандъкова.

comment 0
visibility 792
Йорданка Фандъкова, кандидат за кмет

Фандъкова: За да спечели гласове, Манолова би оглавила протест срещу себе си

Това не е подкрепа на протест, а използване на протеста. Мисля, че г-жа Манолова вече е готова да оглави протест срещу самата себе си, за да получи повече гласове. Защо не изрази позиция на 24 октомври, когато беше протестът?. Това каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова в интервю пред bTV "Тази сутрин" по повод подкрепата на Манолова вчера на недоволството срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор.  Фандъкова коментира успеха на общинските съветници в новия Столичен общински съвет. "Имаме 27 общински съветници от коалицията, нещо което постави ГЕРБ-СДС като първа политическа сила. Най-важното за мен беше, че над 2/3 от гласовете на хората бяха дадени за партиите от десния спектър. Да, разбира се, за 10 години освен много свършена работа сме допуснали и направили много пропуски", каза Йорданка Фандъкова. "Аз се явявам, за да получа подкрепата на хората. Споменах, че ГЕРБ-СДС спечели изборите в неделя като листа за общински съветници. От тук нататък очаквам хората да подкрепят развитито на София, защото няма време за губене. В момента София е ситуация, в която има големия шанс да ускори развитието или да изпадне в експерименти и хаос, нещо което смятам, че хората не биха искали", заяви кандидатът за кмет на столицата на ГЕРБ-СДС. Тя припомни, че не е ходила на тайни срещи, а още в изборната нощ е заявила, че ще проведе разговори с партиите в дясно за политиките за града. "Аз не се пазаря и не съм отишла, за да раздавам постове и то на тайни места. Аз отидох лично, след като лидерите на Демократична България бяха изразили своята позиция предишния ден за балотажа. Отидох, за да разговарям за общите идеи", коментира Йорданка Фандъкова за проведените срещи с Демократична България, Спаси София и ВМРО. "Търся подкрепа за развитието на града. Имаме важни сфери, в които имаме общо виждане. Разговаряхме по кои теми може да си сътрудничим след изборите", обясни Фандъкова.            

comment 0
visibility 1078
Йорданка Фандъкова

Плеяда спортни легенди подкрепиха Йорданка Фандъкова (СНИМКИ)

Спортни легенди, олимпийски и световни шампиони, медалисти и много спортисти препълниха Музея на спорта на ст. "Васил Левски" днес. Всички те пристигнаха, за да дадат своята подкрепа на настоящия и кандидат за кмет на София Йорданка Фандъкова. Още пред стадиона първи да поздрави и Фандъкова бе единадесеткратният носител на Световната купа по плувен маратон и най-добър плувец в света в открити води за 2009 г. Петър Стойчев. В Музея на спорта Йорданка Фандъкова бе посрещната от легендите - първата ни световна рекордьорка на висок скок Йорданка Благоева, която е зам.-председател на БОК, от неповторимата Ваня Гешева, спечелила пълен комплект олимпийски медали от една олимпиада - Сеул 88, носителката на 5 олимипйски медала и олимпийска шампионка от Атина 2004 в стрелбата Мария Гроздева, олимипйската шампионка в гребането Здравка Йорданова, именитата баскетболистка Петкана Макавеева и десетки други именити спортисти. "Йорданка Фандъкова е единственият кмет, който направи толкова много за спорта в София. А и в предизборната кампания не чухме нито един кандидат да говори за спорт", коментираха спортистите. За да дадат подкрепата на Фандъкова в Музея на спорта бяха и алпинистът Дойчин Боянов, легендарната атлетка Николина Щерева, баскетболистът Роберт Гергов, бившият капитан на националния отбор по волейбол Владо Николов и още десетки шампиони, разнесли славата на Родината по света. "Столична община разработи програма, с която финансира и подкрепи детско-юношеския спорт. Много неща се направиха за спорта в София през последните години. Като се започне от подобряването на материалната база и се стигне до богатият календар от спортни събития", коментираха помежду си спортистите. Повечето от тях бяха категорични, че колелото се е завъртяло и трябва да се продължи да се надгражда и развива спортната инфраструктура. Сред най-известните ни спортисти, много от които вече са треньори, не са останали незабелязани изграждането на спортни съоръжения в паркове, спортни площадки в кварталите, както и обновяването и построяването на физкултурни салони и спортни зали в софийските училища. "Вдъхновяващо е винаги, когато се виждам с вас, защото вие сте истинските хора на България и София. Не само, защото сте донесли и носите славата на България, а защото в живота вие сте лидерите, вие сте тези, които увличате младите хора и хората в София да са по-успешни, переспективни и да вярват, че с труд може да се постигне всичко. Спортът ни учи на това, че с талант, постоянство и последователност се постигат резултати. В това вярвам и аз, и така работим през всичките тези година. От сърце ви благодаря, че днес сме заедно. Когата съм с вас ми идват само думи на благодарност и разговори за бъдещи планове. Защото по-важно е какво още, с ваша помощ, можем да направим за нашия град", каза Йорданка Фандъкова пред спотистите. "Преди 5 години с много от тук присъстващите в Брюксел защитихме титлата София - Европейска столица на спорта за 2018 г. По важно е обаче какво направихме след това. А след това направихме, така че постигнахме една устойчива политика в спорта, насочена към децата, младите хора, възрастнитие и хората с увреждания, които да имат възможност за масов спорт, за повече здраве и повече переспектива.Преди малко имах време и седнах в Княжеската градина до площадката, която е за спорт - срещу Спортнта палата, една от най-старите. Изълни ми се сърцето от радост, като видях толкова деца там, малки с родителите и по-големи, които спортуваха на тези уреди. Не бяха по пейките с телефоните и не бяха в задимени помещения. Това всъщност беше целта на работа ни. Мисля, че постигаме бавно и постепенно целта, и се надявам да можем да ускорим работата. Направихме няколко важни неща. Искам да благодаря на всички вас и на Анатолии илиев, с когото ще продължим заедно като ръководител на фондация София - Европейска столица на спорта, защото той работи всеотдайно за тази програма, която включва около 200 събития тази година. И всички те са насочени към масовия спорт. Знаете, че освен програмите, които финансират спортните дейности в училища и детските градини, създадохме преди 4 година програма за финансиране на детско-юношеския спорт. Преди 4 години при мен дойде Владо Николов за помощ. Тогава му предложих да направим нещо трайно, за да подкрепим юношеския спорт, защото държавата и ММС помага на големия спорт, а ние на децата и талантите на София. Тази година удвоихме бюджета и броя и клубовете, на които помагаме. Моята задача беше да не оставим училище без физкултурен салон. Когато започнах работа 10 училища нямаха изобщо физкултурен салон, да не говорим за малки и лошо поддържани. Децата играеха на двора или в класни стаи. В много училища направихме по две спортни зала, както в Първа английска гимназия. Много се надявам заедно с вас да работим за изграждането на спортни зали в районите и кварталите, което ще даде възможност на гражданите да спортуват. Планирали сме 6 многофункционални спортни зали в дворове на училища и 5 в кварталите, които са в партньорство с някой от вас. Надявам се да можем да реализираме всичко, за да могат много повече хора да спортуват. Има готова наредба за спортните имоти в Столична община, която трябва да бъде приета бързо от новия СОС. Тя ще позволи да се използва цялата налична спортна база в София, която всъщност никак не е малка.Благодаря на всички вас, които работихте усърдно и подготвяте бъдещите олимпийски и световни шампиони, които ни носят гордост", каза Йорданка Фандъкова.

comment 0
visibility 1073
Блатечки подкрепи Йорданка Фандъкова

Асен Блатечки: Фандъкова е кандидатът, който се грижи за културата в столицата

Една от примите на родната естрада Богдана Карадочева и най-популярният актьор Асен Блатечки подкрепиха Йорданка Фандъкова дни преди балотажа за кмет на София.  В неделя тя излиза в последната битка за кмет на София. Харесвам г-жа Фандъкова, защото е уравновесена, добре възпитана, не е агресивна и спокойно управлява града. Това е моят град! Градът, в който съм родена, в който съм играла по улиците, в който смъ ходилана училище и съм пропяла. Аз познавам в моя квартал всяко паве. Градът е фантастичен! Няма голям град без малки проблеми. Но в този град има един софийски дух! И трябва много да обичаш София, за да ти хареса. Когато не обичаш нещо, не ти харесват много неща. Но когато цъфнат липите и кестените, когато вървиш по хубавите улици,когато виждаш едни млади, доволни и щастливи хора и кафетата са пълни, София е прекрасна! Желая много успех на г-жа Фандъкова!, каза във видеобръщение Карадочева, която е кореняк софиянка. "Подкрепям г-жа Фандъкова, защото искам за моя град да се грижи умен, мил и разбран човек! Другата основна причина да я подкрепям е защото тя е единственият кандидат, който се грижи за културата в столицата. Аз лично не чух от нито един кандидат нещо за култура, а г-жа Фандъкова го прави от години, без да се хвали с това. Моето пожелание към столичани е да бъдете спокойни. Защото, ако сте спокони, значи всичко е наред", откровен е и Асен Блатечки. София е духовно и културно средище и с Вашата подкрепа ще продължа да работя за това!, написа на профила си в социалната мрежа Йорданка Фандъкова.

comment 0
visibility 1411
Балотаж за районни кметове

Цветомир Жеков отива на балотаж в район "Изгрев"

Досегашният кмет на столичния район "Изгрев" Цветомир Жеков, ГЕРБ-СДС отива на балотаж. В неделя, 3 ноември т. г. излиза срещу канидадата на БСП Делян Младенов Георгиев. На първи тур Георгиев взе 26.54%, което му дава преднина от половин процент. Жеков  събра 26.03%.  От всички столични райони само в Банкя си избраха кмет на първи тур - досегашния си Рангел Марков, който преобрази курортното градче с реализираните проекти. В район Витоша Теодор Петков ГЕРБ-СДС с 41.94% на балотажа е срещу Христо Вълчанов Вълчанов от Демократична България със 17.71%. Във Витоша е голям и процентът на "не подкрепям никого" - 10%. Кървава ще е битката и в "Лозенец". Човекът на Демократична България Константин Павлов събра 28.82% и излиза на балотаж срещу досегашния Любомир Дреков, ГЕРБ-СДС 31.17%. 17 бяха кандидатите за кмет в "Лозенец". 16 пък имаше и в район Студентски. На последния рунд излизат досегашния Димитър Дилчев ГЕРБ-СДС, който събра 34.13% срещу Петко Горанов от Демократична България с 23.13%. Огромна е преднината на инж. Димитър Димов - 40.15% в Надежда, но въпреки това решаващо е на 3 ноември т. г. срещу Стоян Емилов от БСП с 19.87%.  В район Панчарево местните оказаха сериозна подкрепа на независимия Николай Гюров, досегашен кмет на Бистрица. На вота в неделя на 27 октомври т. г. той получи 34.58%. С преднина от над 5% той отива на балотаж срещу досегашния Димитър Сичанов, събрал 29.07%.  

comment 0
visibility 14794
Новият Столичен общински съвет

Вижте новия състав на Столичния общински съвет

Най-големият Общински съвет в България - СОС има 61 общински съветници. Единственият независим е Борис Бонев. Вижте кои ще са новите общински съветници, които ще провеждат политики и ще взимат решенията за бъдещето на София. Сред избраните е и директорът на ЦГМ Христиан Петров.  ГЕРБ-СДС получават 27 мандата. Втора политическа сила ще бъде БСП с 15, а трета е Демократична България с 12. ВМРО ще имат 4 представителя в СОС и два на "Атака". След решението на Общинската избирателна комисия за новоизбраните общински съветници се насрочва първото заседание на СОС. По традиция то ще бъде открито от най-възрастния общински съветник. ГЕРБ-СДС1. Йорданка Фандъкова2. проф. д-р Иво Петров3. Елен Герджиков4. Малина Едрева5. арх. Ивайло Петков6. Николай Стойнев7. д-р Антон Койчев8. проф. д-р Асен Николов9. Татяна Георгиева10. Екатерина Йорданова11. Валя Чилова12. Лорита Радева13. Силвия Христова14. Анна Стойкова15. Зафир Зарков16. Георги Георгиев17. Борислав Бориславов18. Ваня Тагарева19. Стефан Марков20. Христиан Петров21. Радослав Влахов22. Прошко Прошков23. Ботьо Ботев24. Симеон Колев25. Димитър Вучев26. Веселин Милев27. Радослав Абрашев Фандъкова, ако спечели балотажа28. Борис Петров БСП1. Калоян Паргов2. Милка Христова3. Иван Таков4. Иван Пешев5. Владимир Данев6. Диана Тонова7. Михаил Ставрев8. Альоша Даков9. Николай Николов10. Васко Тодоров11. Иван Мечков12. Иван Виделов13. Николай Велчев 14. Албена Кръстева15. Петко Димитров Демократична България 1. Методи Лалов2. арх. Борислав Игнатов3. Веселин Калановски4. Марта Георгиева5. Владислав Панчев6. Иво Божков7. Михаил Паргов8. Тома Белев9. Симеон Ставрев10. Любомир Георгиев11. Яна Тодоранова12. Грети Стефанова ВМРО1. Ангел Джамбазки2. Карлос Контрера3. Владимир Митов4. Димитър Антон Ако Джамбазки се откаже и остане евродепутат, влиза 5. Михаил Петров Атака1. Волен Сидеров2. Борислав Иванов Ако Сидеров се откаже и остане депутат, влиза3. арх. Румен Русев и независимия Борис Бонев

comment 0
visibility 2821
Московска 33

Станаха ясни общинските съветници в СОС

Коалиция ГЕРБ-СДС ще има най-много общински съветници в новия Столичен общински съвет. Вече са ясни и имената на хората, които ще взимат решенията в местния парламент, научи Столица.bg. ГЕРБ-СДС получават 27 мандата. Втора политическа сила ще бъде БСП с 15, а трета е Демократична България с 12. ВМРО ще имат 4 предсатвителя в СОС и два на "Атака". След решението на Общинската избирателна комисия за новоизбраните общински съветници се насрочва първото заседание на СОС. По традиция то ще бъде открито от най-възрастния общински съветник. Очаквайте подробности с имената на новия СОС!

comment 0
visibility 697
Лили Иванова за Йорданка Фандъкова

Лили Иванова за Йорданка Фандъкова: Духът и мъдростта на София са в сигурни ръце

Естрадната прима Лили Иванова заяви подкрепата си за кметът на София Йорданка Фандъкова 4 дни преди решаващия балотаж от местните избори за кмет на София. На профила си във фейсбук тя не пести суперлативи за Фандъкова. Имам щастието да живея в един от най-красивите градове в България… за да мога уверено да кажа, че най-после духът и мъдростта на София са в сигурни ръце.Възхищавам се на интелекта и силата на характера на г-жа Йорданка Фандъкова, на работохолизма, толерантността и уважението, с които се отнася към всички!Г-жо Фандъкова, желая Ви много здраве, лично щастие… Бъдете силна! Успех!Oставам с цялото си уважение към вас!, написа Примата. В неделя Йорданка Фандъкова излиза на балотаж срещу Мая Манолова.    

comment 0
visibility 364
ОИК зала Арена Армеец

Всички секционни комисии са предали документацията в ОИК-София

Всички секционни комисии - 1613, са предали озборната документация и бюлетините в Общинската избирателно комисия-София, базирана в зала Арена Армеец. Продължава обработката на протоколите. За разлика от Местни избори 2015 този път бе създадена организация на много високо ниво. Първите бюлетини бяха предадени снощи към 21 часа. Цяла нощ и днес продължи приемането на документацията от СИК. В момента резултатите се обработват в изчислителния център. В района има засилени мерки за сигурност, а служители на СДВР денонощно се грижат за безопасността в района. От ЦИК похвалиха общинските избирателни комисии, включително и София за добрата организация.

comment 0
visibility 379
Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова запазва преднината си от над 9%

Настоящият кмет Йорданка Фандъкова запазва аванса си с близо 10% пред основния опонент за столицата Мая Манолова при обработени 45.94% протоколи към 13 часа от ОИК, съобщава ЦИК. Централната избирателна комисия публикува на сайта си данните от обработените протоколи за София. Разликата между Фандъкова и Манолова в гласове е около 17 700 гласа в полза на настоящия кмет.  Отчетените вече протоколи сочат, че Йорданка Фандъкова има 36.68%, а за Манолова са 27.35 на сто от преброените бюлетини. В неделя, на 3 ноември т. г. те излизат на балотаж. Другите кандидати за кмет Борислав Игнатов е получил 12.46%, а Борис Бонев е с 10.89 процента или 23 689 срещу 20 710 гласа. Ангел Джамбазки получава 3.86%.