Тема: Миню Стайков

comment 0
visibility 395
съд

Спецсъдът отложи мярката за неотклонение на Миню Стайков- бил в болница

Специализираният наказателен съд отложи постановяването на мярка за неотклонение на Миню Стайков. Причина за това стана неизясненото здравословно състояние на обвиняемия, както и неспазване на съдебно разпореждане, съобщи  БГНЕС.   На Стайков е било позволено да направи ядрено-магнитен резонанс на коремни органи в онкологията. Вместо това изследването е извършено в болница "Надежда".Съдебният състав изиска да бъдат представени необходимите документи и да бъдат извършени нови прегледи, за да се установи актуалното състояние на Стайков. След това ще бъде назначена нова дата за разглеждане на мярката.   Адвокатът на бизнесмена Анна Попова заяви, че не е вярно твърдението на съда и изследването е било направено в онкологията."Считам, че вероятно има разминаване между представените доказателства и възприятието на съда. Нямам обяснение откъде идва това разминаване", коментира тя и добави, че фактът, че съдът е разбрал сега, че Стайков няма да присъства в зала е проблем между затвора и съда, а не на обвиняемия.   Тя каза още, че Миню Стайков е с влошено здравословно състояние и е хоспитализиран, и затова не участва в заседанието.   "Основно здравословното състояние е причина да искаме изменение на мярката му. Трябва да се вземе предвид и продължителния период, в който лицето се намира в условия-задържане под стража, както и съществуващата съдебна практика", обясни Попова мотивите за искането си.     

comment 0
visibility 470
съдилища

Имущество за над 134 млн.лв на Миню Стайков и още девет човек бе запорирано

Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Миню Стайков и девет свързани с него човека на стойност над 134 милиона лева. Стайков е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления, това съобщават от КПКОНПИ. Причината за действията на комисията "Антикорупция" е уведомление от Специализираната прокуратура. Комисията е образувала производство по ЗПКОНПИ срещу Миню Стайков.  

comment 0
visibility 426
Специализиран съд

КПКОНПИ запорира имущество за 134 млн. лв. на Миню Стайков

Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) "удари" и Миню Стайков. Бизнесменът, който е обвиняем е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления. В КПКОНПИ е получено уводомление от Специализираната прокуратура и Комисията е образувала производство срещу Миню Стайков, съобщиха от комисията. Запорирано му е имуществото за 134 млн. лв. с обезпечителни мерки. Също така е блокирано и на девет свързани с него лица. Специализираната прокуратура повдигна обвинение на Стайков за злоупотреба с европари. В негов завод в Карнобат бяха открити големи количества цигари без бандерол. В края на миналата седмица Комисията запорира имущество за 310 млн. лв. в София и цялата страна на подсъдимите Ветко и Маринела Арабаджиеви. Почти година вече Миньо Стайков е в ареста.

Реклама
comment 0
visibility 698
Претърсват Министерство на земеделието

Претърсват и изземват документи от сградата на фонд "Земеделие"

Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция отново е на прицел на Спецпрокуратурата. Тази сутрин сградата на столичния бул. Цар Борис III е претърсена от служители на ГДБОП и е иззета документация, потвърдиха от Специализираната прокуратура. Акцията е свързана с разследването по досъдебното производство срещу Миню Стайков. Претърсени са кабинети на определени служители във фонда, както и техни адреси. Документацията, която е иззета е за Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.