Тема: монтираха

comment 0
visibility 1234
люлка

В парк "Света Троица" монтираха люлка за специални деца (СНИМКИ)

Децата от София, които имат по-специални нужди от връстницитe си, вече ще могат да се забавляват като тях. В парк "Света Троица" бе монтирана първата люлка за момчета и момичета с трудности в придвижването.  Инициатор на страхотната идея за люлката е фотографът Анна Йончева. Съоръжението е направено по нейния проект "Различните деца на България". Уникалната люлка е произведена от Георги Пейков, фирма "Екотрайк бг".   Самата Анна не смята да спира с добрите си дела за децата с по-специални нужди. На 11 ноември т. г. тя открива благотворителна изложба "Различните деца на България" в столичния хотел "Будапеща". Средствата от нея ще отидат  за втора такава люлка в Борисовата градина в колелото със слончета.    Йончева стартира проекта си "Различните деца на България" през април т. г. с единствената цел да покаже, че интегрирането на малчугани с увреждания е най-лесното нещо на света и затова е достатъчно само любов. Ани се срещна с десетки деца и ги снима заедно с техни връстници. Заедно играха и се забавляваха в паркове в София, танцуваха и се веселиха, смяха се и бяха щастливи. Това бе и поводът за благотворителната кауза "Да играем заедно", като част от проекта.    

comment 0
visibility 855
колчета срещу паркиране

Помогни си сам: В "Дианабад" си купиха и монтираха антипаркинг колчета пред блока

Заради непрестанното паркиране на коли пред блока им, хора от "Дианабад" в район "Изгрев" сами си купиха и монтираха антипаркинг колчета. Проявата на самоинициатива става на улица "Васил Калчев" и е защото общината е отказала за ремонтира тротоара. Трасето е в отвратително състояние от години, правени са само малки ремонти. Постоянно паркират коли и хората се притестняват, че нещата ще се влошат. Заради това се решили да сложат и колчетата, обясни пред Bulgaria ON AIR Захари Димитров, който алармирал медията за проблема с тротоара. За купуването и слагането на съоръженията всеки апартамент е дал по около 50 лева. От Столична община казали на хората, че няма да има ремонти на тротоара в обозримо бъдеще. Жена от квартала се притеснява, че колчетата няма да бъдат опазени, защото тежки строителни машини всеки ден влизат в малката улица. Според нея ситуацията в "Дианабад" е много тежка заради постоянно строене на нови блокове.  

comment 0
visibility 1261
тенис маса

Монтираха нова тенис маса пред бл. 7 в "Гевгелийски" (СНИМКИ)

Нова тенис маса за външна употреба вече е монтирана на площадката пред бл. 7 в квартал "Гевгелийски". Ремонтът на мястото за игра върви към финала. За да провери обновяването дойде лично и кметът на "Илинден". Новата тенис маса тежи над 750 кг., но е с приятен дизайн. Направена е от удароустойчив сиво-зелен специфичен бетон с 6 см. дебелина на плота. За безопасна употреба е обточена с алуминиеви кантове, съобщават от администрацията на района. На площадката ще се постави още едно детско съоръжение за игра. Ремонтът стана факт след среща на група майки от квартала с представители на районната администрация.    

Реклама
comment 0
visibility 1760
колчета

Монтираха антипаркинг колчета в "Слатина" (СНИМКИ)

Антипаркинг колчета са монтирани върху още неизграден тротоар в ж.к. "Христо Смирненски" до бл. 63. Акцията е дело на Столичен инспектор и Център за градска мобилност. Хората от района са подали сигнал за неправилно паркиране в дадения участък. Екип на Столичен инспекторат е направил проверка на място и по документация в администрацията на района. Разбра се, че неправилно паркиралите автомобили са 4.