Тема: музиканти

comment 0
visibility 1505
Стоп кадър

Брат и сестра изнесоха концерт за лекарите в болница „Света Анна“

Малко след брифинга на Националния оперативен щаб софийската болница „Света Анна“ е огласена от приятна жива музика, съобщава БТВ. Брат и сестра, класическите и джаз музиканти Зорница и Орлин Цветанови изнасят своеобразен концерт в коридора на болница „Света Анна“ в София. Двамата са убедени, че музиката има лечебни свойства и искат на практика да го покажат. Съобразявайки се със строгите мерки, двамата музиканти изнесоха своя мини концерт за лекарите, които се борят с коронавируса. Зорница и Орлин изразяват своята признателност към всички на първа линия – лекари, сестри, санитари. Двамата смятат, че това е най-малкото, което могат да направят за героите на първа линия и го правят от сърце.

comment 0
visibility 797
фестивал

"Белият заек" води музиканти, артисти и дизайнери на ул. "Иван Вазов"

Градският фестивал "White Rabbit/Белият заек" ще се проведе на 6 и 7 юли по улица "Иван Вазов" в столицата. Проявата ще превърне отсечката от улицата от "синя зона" в зона за пътувания и фантазия, съобщават от Столична община. Проектът е финансиран по Програма "Култура". Фестивалът е за музика и изкуство.Той съчетава новаторско и провокативно съдържание. Ще представи музиканти, съвременни артисти, диск жокеи, дизайнери. Заведенията и галериите в района временно ще станат “изложбени зали”. Този път музикалната сцена се измества на гърба на Народния театър "Иван Вазов". През деня хората ще чуят Кan Wakan, DAYO, Mila Robert, Kontroversi, Лили Гелева и Мартин Костадинов, Disco Comrades, 1000 names, Charlie, Timoshenko, Ebbesen и Funkusion. Нощните изненади на Заека продължават в клуб "TELL ME"- "Иван Вазов" №12, с британците Crazy P.За децата по време на фестивала ще има арт работилница с "Музейко".  

comment 0
visibility 554
паметник на Ботев

Писатели, актьори и музиканти почитат Ботев на 2 юни

Хора на изкуството от различни сфери ще почетат Христо Ботев на втори юни на специална церемония в Борисовата градина. Тя ще се проведе от 11.30 часа пред бюст- паметника на революционера. Събитието е организирано от Столична община, Министерството на отбраната на Република България и Общонародна фондация „Христо Ботйов". За приноса на Ботев в днешния ден ще говорят писателите Здравка Евтимова и Никола Инджов. В програмата ще участват мъжки вокален ансамбъл „България" с художествен ръководител акад. Валентин Бобевски, Гвардейски представителен духов оркестър, актьора Христо Чешмеджиев. Божидар Хаапанен от Националния учебен комплекс по култура и Рада Матева от Частно основно училище „Изгрев" ще рецитират стихове за Ботев.

Реклама
comment 0
visibility 508

Започва есенния Парад на шапките в столицата

В събота, 6 октомври, в 16.00 ч. от паметника на Алеко Константинов ще започне четвъртият Парад на шапките. Той ще премине по бул.“Витоша“ и ще достигне до Музея за история на София. Парадът на шапките в София започва да се провежда през 2017 г. и се организира два пъти годишно – пролет и есен. На парада ще има музика, веселие и награди за най-красивите и оригинални шапки, споделя БНР. Това е един уникален шанс столичани да се отпуснат и да се забавляват от сърце.

comment 0
visibility 633

"Изкуството на барока 2018" ще срещне столичани с много звезди

Утре, 6 октомври, стартира 12-то издание на фестивала "Изкуството на барока" в столицата. Събитието ще продължи до 11 декември и ще представи едни от най-популярните изпълнители на барокова музика в Европа. Фестивалът започва с концерт на мецосопрана Ан Халенберг и ансамбъл Il Рomo d'oro с диригент Зефира Вълова - най-успешната българска барокова цигуларка. В събота, 6 октомври, от 19 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще се изпълняват творби, написани специално за карнавала във Венеция през 1729 г, информира БНР.   Във фестивала участие ще вземат и изключителната певица Ема Къркби, блокфлейтистът от Холандия Ерик Босграаф, чембалиста Алесандру Пиану, Бароковия оркестър на Европейския съюз с ръководител Амандин Бейер – цигулка, Явор Генов - лютня, Сабина Йорданова - бароков фагот, Василий Илисавски - хамерклавир и мн.др.

comment 0
visibility 665

Без миячи на прозорци, музиканти и събирачи на дарения по столичните улици

Столичната местна власт окончателно е решила да въведе ред по столичните улици и булеварди. Това е заложено в проекта за наредбата за обществения ред, която е предвидено да бъде гласувана на 27 септември, четвъртък. Ще бъде забранено събирането на всякакви дарения по улиците като изключение ще правят кампаниите на БЧК, след дадено разрешение от общината. В противен случай ще бъде налагана глоба в размер от 100 до 300 лв. В наредбата е отбелязано и това, че не може да се вдига шум при ремонт от 22:00 до 8:00 и от 14:00 до 16:00 в работни и почивни дни, информира Днес. Така общината иска да бори шума в столицата. Разбира се, изключение ще се прави за общински строителни обекти, по които се работи по график. Ще бъдат глобявани шофьорите, които плащат за миене на стъклата на автомобилите на кръстовищата, както и миячите със 100 до 300 лв. Уличните музиканти ще могат да свирят след разрешение.    

comment 0
visibility 481

Музикантите от БНР приветстват евролидерите с протестен концерт

С протестен концерт пред НДК ще бъдат приветствани гостите от европейските държави. Той е организиран от хористите и музикантите от БНР.   Тъй като думите на музикантите за по-високи и достойни заплати не са били чути от политиците в проведените наскоро протести, те отново ще напомнят за себе си, коментират от БТВ. Това ще се случи в 13 ч. пре НДК.   Протестът ще протече под мотото: "Връщане на достойнството на българския музикант".   Недоволните са решени да протестират докато бъдат чути.