Тема: наем

comment 0
visibility 508
Витоша магазини

60 eвpo/ĸв. м наем за магазин на бул. "Витоша" в София

Cлeд пepиoд нa pъcт нa цeнитe, нaeмитe в тъpгoвcĸитe цeнтpoвe в Coфия, зa мaгaзин c дoбpa лoĸaция и плoщ oĸoлo 100-150 ĸв. м, дocтигaт 40 eвpo/ĸв. м ĸъм ĸpaя нa 2019, ĸaтo oчaĸвaниятa ca пoвишaвaнeтo нa цeнитe дa пpoдължи. Зa cpaвнeниe - в Πлoвдив нaeмитe зa oбeĸти cъc cxoдни пapaмeтpи ca oĸoлo 30 eвpo/ĸв. м, a във Bapнa - 32 eвpo/ĸв. м. Haй-ниcĸи ca нaeмнитe цeни в Бypгac - oĸoлo 26 eвpo/ĸв. м. Toвa пoĸaзвaт дaннитe нa ĸoнcyлтaнтcĸaтa ĸoмпaния "Сuѕhmаn & Wаkеfіеld Fоrtоn", цитирани от money.bg.    Ocнoвнитe тъpгoвcĸи yлици в cтoлицaтa oбaчe и в няĸoи oт гoлeмитe гpaдoвe нaдвишaвaт дocтa cpeднитe цeни. Kъм пocлeднoтo тpимeceчиe нa 2019 г. oфepтнитe нивa зa мaгaзин c плoщ 100-150 ĸв. м зa мoдeн бpaнд нa бyлeвapд "Bитoшa" в cтoлицaтa ca oĸoлo 60 eвpo/ĸв. м c oчaĸвaния в ĸpaтĸocpoчeн плaн лeĸo дa ce пoвишaт. Bъпpeĸи пo-виcoĸитe нaeмни цeни, тe ocтaвaт пpeдпoчитaни лoĸaции зa нaй-ĸлючoвитe oбeĸти нa cъoтвeтнaтa вepигa мaгaзини, (flаgѕhір ѕtоrеѕ), ĸaфeнeтa и pecтopaнти.   

comment 0
visibility 7030
Световна банка

Световната банка подписа за наем на 4 хил. кв. м в "Младост"

Cвeтoвнaтa бaнĸa e пoдпиcaлa cпopaзyмeниe зa нaeм в изгpaждaщaтa ce в мoмeнтa cгpaдa Аdvаnсе Вuѕіnеѕѕ Сеntеr ІІ в Coфия. Oфиc здaниeтo e дeлo нa пoлcĸaтa ĸoмпaния GТС, ĸoятo пpидoби Маll оf Ѕоfіа пpeз лятoтo нa 2018 г,съобщават от money.bg.   Oт бългapcĸия oфиc нa Cвeтoвнaтa бaнĸa обясниха пред медията, чe зaceгa нe мoгaт дa cъoбщят ĸaĸви eĸипи щe ce пoмeщaвaт в нoвaтa cгpaдa. Πpeз лятoтo нa минaлaтa гoдинa инcтитyциятa oтвopи в Coфия Tex Πapĸ cвoй цeнтъp зa cпoдeлeни ycлyги, в ĸoйтo в дългocpoчeн плaн ce oчaĸвa дa бъдaт нaeти 300 cпeциaлиcтa.4 000 ĸв. м щe бъдaт нaeти oт Cвeтoвнaтa бaнĸa. Oчaĸвa ce втopaтa cгpaдa дa бъдe oтĸpитa пpeз пocлeднoтo тpимeceчиe нa 2020 г.   GТС oтĸpи oфициaлнo пъpвaтa cгpaдa - Аdvаnсе Вuѕіnеѕѕ Сеntеr І - пpeз нoeмвpи 2019 г. Бизнec ĸoмплeĸcът ce нaмиpa в "Бизнec Πapĸ Coфия". Πpoeĸтът пpeдвиждa изгpaждaнeтo нa двe бизнec cгpaди - ĸлac A oфиc пpocтpaнcтвa, paзгъpнaти нa нaд 33 500 xил. ĸв. м плoщ. Инвecтициятa e в paзмep нa €60 милиoнa, a пapцeлът бe зaĸyпeн зa €1,6 милиoнa. Πъpвaтa cгpaдa e c oбщa плoщ 28 850 ĸв.м, oт ĸoитo нaдзeмнo PЗΠ - 16 000 ĸв.м, вĸлючвa 9 eтaжa гъвĸaви oфиcни пpocтpaнcтвa, oбcлyжвaщ пapтepeн eтaж, 3 пoдзeмни нивa c 284 пapĸoмecтa. B cгpaдитe e пpeдвидeнo дa paбoтят 5 000 cлyжитeли.   Haeмaтeлитe нa пъpвaтa cгpaдa oт ĸoмплeĸca Аdvаnсе Вuѕіnеѕѕ Сеntеr ca cвeтoвният дocтaвчиĸ нa ayтcopcинг ycлyги Соnсеntrіх, ĸoйтo зaeмa 74% oт oфиcитe, ĸaĸтo и Моdіѕ - глoбaлeн лидep в пpeдocтaвянeтo нa пpoфecиoнaлни ІТ, инжeнepни и здpaвни peшeния. B cгpaдaтa пpиcъcтвaт Соѕtа Саfé, Lіllу Drоgеrіе, Кеtе, Ріzzа Lаb, Ѕkарtоbugеr.   Bтopaтa cгpaдa щe e c нaдзeмнo PЗΠ 17 500 ĸв.м и вeчe е oтдaдeнa пoд нaeм нa 55%. Tя щe ce cъcтoи oт 10 oфиcни eтaжa, пapтep c тъpгoвcĸи oбeĸти, 3 пoдзeмни пapĸoнивa и щe бъдe зaвъpшeнa пpeз дeĸeмвpи 2020.        

comment 0
visibility 1196
скутери в София

Пускат и скутери под наем в София

Услугата Sharescoot е активна в столицата. Така всеки желаещ може да си наеме скутер от удобно за него място и да го остави на мястото, до което е пътувал, споделят в сайта. Зоната за паркиране на скутерите е „широкия център“, но с нарастване на броя на превозните средства, ще се увеличи и тази зона. Скутерите могат да се използват на територията на цялата столица, както и на близките населени места. С използването на скутерите ще се намалят задръстванията, замърсяването на въздуха. След София, скутерите ще тръгнат и в Пловдив, Варна и Бургас. Карсмир Димитров, управител на фирмата, която предлага услугата Sharescoot споделя, че с евтината и практична услуга няма да има смисъл да се инвестира в лично превозно средство. Скутерите могат да се вземат от удобно място и да се оставят на мястото на пристигане. Услугата функционира през мобилно приложение, което може да се изтегли от Google Play или  App Store. След като бъде инсталирано, то показва къде е най-близкия скутер. Човек може да го резервира и да го отключи с приложението, за да потегли. Задължително е, обаче, водачът да е минимум на 18 години, да има книжка и кредитна карта. Регистрирането не изисква плащане. Използването на скутера струва 0.29 лв на минута без първоначална такса. За целодневно използване цената е 59 лв., а за седмица наемът ще е 280 лв. Тази услуга е доста известна в Европа и САЩ. В Париж се движат повече от 2000 скутера.

Реклама
comment 0
visibility 1390
нови проекти

600 лева наем за едностаен апартамент в "Студентски град"

Между 500 и 600 лева на месец е наемът за едностаен апартамент в "Студентски град", а продажбите на квадратен метър започват от 1200 евро и скачат още според локацията. Това казва брокерът Петър Бонев, цитиран от "24 часа". Според него няма друг квартал, който да няма метро и имотите да са толкова скъпи. Млади хора сериозно търсят апартаменти там. Според Бонев единственият проблем на новото строителство в "Студентски" е, че не е особено качествено. От общинската администрация смятат да върнат реномето на квартала като място за учене. Ще бъдат изградени 12 затворени кампуса. За направата им се работи от февруари 2008 година. Първият кампус ще включва 4 блока, които са на Минно-геоложкия и на Техническия университет. Те ще бъдат обособени в обща територия с велоалеи, градинки, паркинг и пропускателна бариера с охрана. Кметът на района Димитър Дилчев смята, че дискотеките в района са намалели за последните 15 години. Според него и те като емблематичната "Манджа стрийт" ще отидат в историята. Има проект бул. "8 декември" между Студентски парк и зала "Христо Ботев" да бъде направен на пешеходна зона като тази на бул. "Витоша". Там ще има място за разходки със заведения и магазини. Това може да стане реалност, когато започне градежът на кампусите.    

comment 0
visibility 1246
Тоалетна в Седмочислениците

Дават под наем градската тоалетна на "Седмочислениците"

Градската тоалетна в градинката на църквата "Свети Седмочисленици" ще се отдаде под наем за стопанисване, научи Столица.bg. Обектът бе изцяло ремонтиран и обновен заедно с реконструкцията на ул. Граф Игнатиев и цялата Зона, но се води самостоятелен обект. След цялостното ремонтиране тя остана за управление в район Средец.  От там са пуснали предложение до Столична община за обявяване на конкурс по ЗОП за отдаване под наем. Все още няма отговор, но предложението трябва да се съгласува и с НАГ, научи Столица.bg. Ако процедурата мине бързо гражданите ще имат удобството да ползват тоалетна в градинката. Оказва се, че тя е единствената тоалетна в зоната. Другите възможности са в близките заведения. Тоалетната на Седмочислениците е от малкото, които са останали общински. Преди 15 години имаше масово разпродаване на общински тоалетни и бизнесмени си напазаруваха заради ниските цени на общинските терени. Така в днешно време един от сеирозните проблеми на жители и гости на столицата е липсващи тоалетни. В паркове и публични пространства в София масово са поставени ужасно смърдящи и нехигиенични химически тоалетни.

comment 0
visibility 1083
Район Витоша

ФК Гранит взима стадиона във Владая срещу 2600 лв. месечен наем

Местният футболен клуб във Владая взима под наем стадиона. ФК Гранит ще плаща 2600 лв. с ДДС наем на месец на общината. Безвъзмездно спортното съоръжение ще се ползва от децата в местното училище и за събития на общината. Днес докладът на арйонния кмет инж. теодор Петков за отдаване на общинска собственост със спортно предназначение под наем мина с одобрението на членовете на Постоянната комисия за младежта и спорта. Процедурата е започнала още миналата година и вече веднъж е получила одобрението на общинските съветници. Конкурсът е стартирал през 2018 г. и се отдават два стадиона. Единият е в Бояна, а другият във Владая.  За първия има двама кандидати да наемат спортното съоръжение. Процедурата вече е във втория си етап и общинските съветници само трябва да определят първоначалната наемна цена, от която ще започне наддаването между двамата кандидати за стадиона в Бояна, поясни кметът на район Витоша инж. Теодор Петков. Други кандидати, освен тези до момента не могат да се включат.  

comment 0
visibility 1079
отдаване под наем на пазар "Ситняково"

Пазари Изток отдават павилиони и магазини с конкурс

От "Пазари Изток" е пуснат конкурс за отдаване под наем на търговска площ.  До 20 март могат да се подават документи за кандидатите да наемат павилиони и сергии на пазарите на дружеството. Пазари Изток имат площадки при Техническия университет, пазар Ситняково и Римската стена. В момента под наем ще се отдават павилиони и магазини на топ локации на "Ситняково". Те са подходящи за химическо чистене, за млечни продукти, занаятчийски ателиета и др. Конкурсът е на 21 март т. г. Цените за търговската площ не са на квадратен метър. Те варират от 200 до над 1000 лв. за павилион или сергия в зависимост от мястото, обясниха пред Столица.bg от Пазари Изток. Както е известно дружеството е едно от организаторите на най-големите фермерски пазари в столицата.

comment 0
visibility 1967
София

Най-малко 1000 лева за наем на апартамент в София

Най-малко 1000 лв трябва да даде всеки който иска да наеме апартамент в центъра на София. Реално най-евтините наеми са от 700-800 лв, но апартаментите на тази цена са много малко. Като апартамента реално ще е не повече 60 квадрата, съобщава Монитор. Само около 150 реалните оферти има за двустаен апартамент с наем до минималната месечна заплата. Много малка част от тях обаче са в по-престижни квартали като Иван Вазов, Лозенец,Изток или Дианабад. В Люлин например има едва двадесетина апартамента с наем 560 лв. и площ от поне 55 квадрата.  Двадесет са и офертите за жилища в Горна баня, Овча купел и Княжево. Напоследък малък брой оферти има и в северните квартали Толстой, Надежда, Връбница и Обеля. Същия брой оферти има и в петте части на "Младост" и двете на жк. "Дружба" както и прилежащите райони. Важно е да уточним, че в цената от 1000 лв не влизат депозитите, които искат собствениците на имотите.

comment 0
visibility 772

Онлайн системата за плащане на общежитията в СУ вече работи

Толкова чаканата и обсъждана онлайн система за плащане на наема в студентските общежития на Софийският университет "Свети Климент Охридски" вече функционира. В сайта на ПСБО вече се появяват два нови панела след влизане в профила: задължения и състояние на всички плащания в ПСБО. Така всеки може да проверява, когато иска, какви задължения има и кога за последно е плащано, кога предстои да се направи следващо плащане, пише Дарик. Припомняме, че в началото на академичната година в СУ се виеха огромни опашки за прием на документи за настаняване в общежитията, за плащане на наеми. Студентите негодуваха от липсата на добра организация и онлайн система, която да облекчи тази дейност.

comment 0
visibility 1631

Кой ще спаси 25-метровия басейн на училище "Ген. Хосе де Сан Мартин"

Басейнът в 90 СУ "Ген. Хосе де Сан Мартин" е в лошо състояние, има нужда от сериозен ремонт и отдавна не работи. Спортното съоръжение е много пострадало от земетресението в Перник преди години. Тогава сериозни щети имаше и по сградата на самото училище. Инсталации, покрив, стени и коритото са за ремонт, научи Столица.bg.  Решението е да се отдаде под наем и срещу ремонт и ползване да се спаси от разрухата. Басейнът е 25-метров и десетки български плувци са тренирали на него. Отдаването му под наем обаче трябва да стане с благословията на СОС. Затова докладът на районния кмет Милко Младенов е включен като 25 точка в дневния ред на сесията в четвъртък -  Доклад вх.№ СОА18-ВК08-11239/2/26.10.2018 г. относно провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем на част от имот – публична общинска собственост, представляващ обект от образователната инфраструктура – плувен басейн и прилежащите спомагателни помещения в сграда на 90-то СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ с идентификатор 68134.4356.424.3 по КККР, находящ се в гр. София, жк „Люлин 2 м.р.“, ул. „Стефана Клинчарова“ № 3, за срок от 10 /десет/ години. Ако СОС приеме доклада басейнът ще бъде отдаден чрез конкурс за 10 години. В районната администрация са добре запознати със състоянието на съоръжението и вече подготвят документацията, научи Столица.bg. Направена е оценка на имота, както и технически анализ на състоянието.  "Кагот имаме проект за решение от СОС тогава ще подготвим условията за конкурса", казаха от район "Люлин" пред Столица.bg.

comment 0
visibility 2040

Нов вид измама в София: Взимаш под наем и сменят ключалките

С нас се свърза Надежда Йорданова, потърпевша от нов вид измама в София. Тя споделя схемата - наемаш жилище, плащаш депозит, а на следващия ден ключалките са сменени и достъпът до апартамента е невъзможен. "Договор няма, защото той каза, че бърза за морето и да не се притеснявам, нямало да има проблем. Каза, че може да напишем на едно листче, че съм му дала парите. Засякохме тока и водата, описахме ги. Даде ми ключовете и каза, че на 29 юли трябва да дам останалата сума.", разказва Надежда пред Столица.bg. Обектът, където се извършва измамата е жилище в центъра на София на ул. Иван Иванов. Наемателката взима ключовете и мести част от багажа си още на същия ден. На следващия ден ключалките са сменени и достъп до жилището й е отказан. Пусната е жалба в полицията. Органите на реда са съдействали за взимането на багажа, но парите няма как да се възстановят. Оказва се, че има и други потърпевши и жалби са пускани многократно.