Тема: награди

comment 0
visibility 615
отлагане на наградите ИКАР

Отлагат и театралните награди ИКАР

Връчването на наградите ИКАР стана поредното събитие, което се отлага заради извънредното положение и заразата от коронавирус. Церемонията традиционно се провеждаше всяка година на 27 март-Световния ден на театъра. Специално обръщение по казуса направи в социалната мрежа председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев.    Ето и пълният текст на неговите думи:    Скъпи приятели,   На този етап Софийският театрален салон отлага поетапно всички публични събития, които част от програмата. Нека да потушим емоцията си и да включим рациото! Имаме шанс да спасим човешки животи, на приятелите си, на семействата си и на бабите и дядовците си.   Над 3000 души гледаха първия лайф на Театър Възраждане и двойно повече гледаха втория. Поздравявам колегите и апелирам да бъдат внимателни, когато се събират в театъра!   Използвам възможността да споделя информацията на Столична община и Социалния патронаж, които подпомагат възрастните хора, такива с хронични заболявания или със затруднено придвижване. Доставка по домовете на лекарства и храна може да бъде заявена на телефони: 028188522 и 028188523!   Изказваме благодарност към всички свои партньори за подкрепата и за солидарността! Софийският театрален салон не би бил същият без подкрепата на редица партньори, приятели и колеги, които са заедно с нас и в този труден момент!   На 27 март ще отбележим заедно с всички Световния ден на театъра, но този път от своите домове! А наградите ИКАР ще бъдат връчени след като отмине настоящата извънредна ситуация.   XV-тото издание на Софийския театрален салон ще продължи да бъде част от Календара на културните събития на Столичната община за 2020 г., и ще се осъществи с невероятната подкрепа на Министерството на културата, Генералния споносор – Ден и Нощ ООД, Първа инвестиционна банка, Астра Зенека – България, Nescafe Dolce Gusto, Кока-Кола ХБК България, Минерална вода H20, Винарска изба „Брестовица“, „Софсток“ ООД, Тип-Топ Куриер, Хил Клиник, [ ‘nouhau] SALON, Ивент Дизайн, Пощенска кутия за приказки, клуб Терминал 1. Благодарни сме и за любезното домакинство на Националния дворец на културата, Театър „Азарян“, Столичния куклен театър и др., както и на медийните партньори от Българската национална телевизия, Българското национално радио, БГ радио, Джаз ФМ, Артакция, Go Guide, Love Theatre, ВЪПРЕКИ.com и др.   Бих искал да Ви уверя, че ще се срещнем отново!   С уважение,   Христо Мутафчиев  

comment 0
visibility 454
награди

Куп награди за малка танцьорка от Банкя

Яница Бобева от Банкя, част от „Лира денс”, участва в тазгодишното издание на конкурса "Път към славата" на Арт Център "Кърнолски”. Момичето се представи повече от добре. Тя спечели приза „Златен дебют” и награда за характерен танц, както и трето място за класически танц. Яница получи и Награда от Руския културен център.   Двата ѝ танца обраха наградите благодарение и на упоритата работа на г-жа Галина Сребрева и г-жа Лорета Димитрова.  

comment 0
visibility 2403
пожарникари

Награждават най-добрите пожарникари за 2019 година в НДК

Най-добрите пожарникари за изминалата година ще бъдат наградени на церемония утре, 7 февруари от 11 часа в Зала 6 на Националния дворец на културата.  Призовете ще бъда раздадени на събитието „Пожарникар на годината” – 2019.   За 25-та поредна година в рамките на конкурса ще бъдат излъчени комплексен победител и победители за основните направления на дейност - пожарогасене и спасителна дейност, държавен контрол и превантивна дейност.    

Реклама
comment 0
visibility 415
номинирани

Четирима преподаватели от НАТФИЗ с номинации "Икар" 2020

Четирима от преподавателите в НАТФИЗ са номинирани за наградите на съюза на артистите „Икар“ 2020 – проф. Маргарита Младенова, доц. д-р Асен Терзиев, д-р Петър Кауков и ас. Стилиян Петров.Това съобщават от ковачницата на бъдещите покорителите на киното и театъра.    Проф. Маргарита Младенова е сред откроените в категория „Режисура“ за поетичния спектакъл „За светлото, което бе“ в Драматично-куклен театър – Враца. Тя ще се съревновава със своя възпитаник и асистент в преподавателската работа в НАТФИЗ  Стилиян Петров, привлякъл вниманието на журито с постановката си в Театър „Възраждане“ – „За едно явление от електричеството“ по Антон Чехов. По странно стечение на обстоятелствата доц. д-р Асен Терзиев и д-р Петър Кауков ще си оспорват наградата в категория „Критически текст“.  

comment 0
visibility 2455
Коледната украса в казичене

Конкурсът за Коледна украса скара Казичене и Кривина

Коледната украса скара кметовете на селата Казичене и Кривина, които са в район Панчарево. На кое селище украсата е по-хубава и коя ще събере повече гласове стана причина за невинна интрига. Скандалът започна, развихри се и заглъхна в социалната мрежа. Всеки от двата кмета - на Казичене Григор Григоров и на Кривина - Венцислав Игнатов се впусна в надпреварата на Столична община за най-красива коледна украса. И на двете места жителите се организираха и с тяхна помощ селата станаха приказни.  Кметът Григор Григоров обаче призова в социалната мрежа хората и най-вече привърженици на ЦСКА да гласуват за Казичене, за да изпреварят конкурента Кривина, който 3 пъти е печелил първото място. Привърженици на "Левски" пък се засегнали и го атакуваха. В крайна сметка Григоров публично, в социалната мрежа се извини за допусната грешка и призива си. До 15 януари е крайния срок, който обявиха от Столична община за изпращане на снимки за коледната украса. Победителят ще получи 1200 лв, 600 лв. е втора награда и 300 лв. - трета награда.С

comment 0
visibility 853
прилепът

"Прилепът" в Музикалния театър изненада зрителите с шампанско и 10 награди

Томбола по време на спектакъла, шампанско и празнично настроение- това бяха само малка част от изненадите за зрителите на новогодишния спектакъл на „Прилепът” на 31 декември в Музикалния театър. На входа зрителите получиха подарък карнавални маски, каквито носят артистите на Бала на Принц Орловски. Във вихъра на маскения бал във второ действие беше поднесена голямата изненада за публиката – празнична томбола за зрителите на новогодишния спектакъл на „Прилепът”. Актьорите на сцената изтеглиха местата на зрителите, които си разпределиха общо десет награди.    Първите наградени получиха билети за четирите премиерни дати на мюзикъла „Цигулар на покрива”, които са на 24, 25, 26 и 31 януари. Другите награди бяха юбилейния каталог на театъра, бутилки с шампанско, празничен сладкиш, тиквеник и баница с късмети. Най-вкусната награда – празнична торта – беше изтеглена от домакина на бала - Принц Орловски.   За всички зрители в антракта на спектакъла имаше шампанско. Накрая публиката стана на крака и дълго аплодира солистите, хора, балета и оркестъра на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов и режисьора на спектакъла Марияна Арсенова.  

comment 0
visibility 658
награди на маратона в Банкя

Приключи коледния маратон в Банкя

Традиционният коледен маратон на „Пътеката на здравето“ „Christmas Run” внесе празнично настроение в Банкя, съобщава БТВ. Събитието стартира в 11 ч. и в него участваха повече от 100 ентусиасти в бяганията на разстояния 15.11 и 5.5 км. Участниците бяха със забавни костюми на Дядо Коледа, Снежанка, джуджета, елени и др. Някои от маратонците бягаха с домашните си любимци. Награди имаше не само за победителите в маратона, но и за тези с най-забавен костюм. Вече функционира и коледното градче в Банкя, където гражданите могат да се повеселят слушайки празнична музика, похапвайки вкусна храна и вкусвайки гряно вино.

comment 0
visibility 438
награди

Столична община връчи награди за най-успешни социални услуги и практики

Столичната община раздаде Годишните награди за добри практики в сферата на социалните услуги, които да стимулират професионалистите, работещи в социалната сфера и техните съмишленици. Категориите бяха „Войн на годината“, „Доброволческа кауза на годината“, „Иновативна социална услуга на годината“, „Кампания на годината“, „Мениджър на годината“, „Най-въвличаща и вдъхновяваща социална услуга“, „Социално партньорство с бизнеса“ и „Медия – приятел на социалните услуги“. Наградите целят да бъдат отразени професионалистите, работещи в социалните услуги на територията на Столична община и техните съмишленици да получат признание и публичност за успехите, постигнати в рамките на предходната година. Също така те отварят пространство за среща и разговори на представители на различни организации от социалния сектор, които да имат възможност да се запознаят с добрите практики и да обменят мнения и съвети. "В София подписахме първото Споразумението за социална закрила и включване, в което участват 29 организации. През последните години развихме 90 социални услуги." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която връчи Наградата за „Мениджър на годината“ на Галя Малинова – директор на ЦНСТДБУ „Иван Вазов“. Награди получиха и в категория „Медия – приятел на социалните услуги“. Отличени бяха вестник „Сега“, „Практическа педиатрия за родители“ и BTV Media Group. В категория „Социално партньорство с бизнеса“ беше отличена "Хюлет-Пакард Ентерпрайз" ЕООД за партньорството ѝ с Фондация „Конкордия България“. За „Кампания на годината“ беше избрана кампанията „Тази Коледа чудесата правите Вие“, организирана от Фондация „За нашите деца“. За доброволец на годината беше избран Том Лайт. В категория „Войн на годината“ победител е Стоянка Иванова от ЦНСТДМУ „Алеко Константинов“. За „Най-въвличаща и вдъхновяваща социална услуга“ е отличен Център за обществена подкрепа към „Институт за социални дейности и практики“. В категория „Иновативна социална услуга на годината“ бе отличен Център за жертви на домашно насилие на Сдружение „Асоциация Деметра“. Освен отличените за награждаване, грамоти получиха и други номинирани професионалисти в отделните категории спрямо вота на журито.    

comment 0
visibility 6291
Софиямед

Присъдиха наградите „Лекар на годината – София 2019“

За втора поредна година се присъждат наградите "Лекар на годината - София 2019", съобщава Нюз.бг. Официалната церемония се състоя във Военния клуб в София. На събитието присъстваха Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Мария Габриел – българския еврокомисар. Йорданка Фандъкова, кмет на столицата, връчи голямата награда за "Доайен" на д-р Камен Канев. Той ръководи Клиниката по спешна токсикология във ВМА. Д-р Андрей Йотов, директор на Клиниката по ортопедия в "Софиямед", получи награда "Ментор". Д-р Валентин Джонов, който е ръководител на Института по анатомия Бернски университет, получи специалната награда "Добра мисия". Той работи в чужбина, но има огромен принос за българската медицина. С негова помощ ВМА и Пирогов са получили 15 ТИР-а с оборудване. Помогнал е за обмен на опит между България и Швейцария. В категория "Ти си нашето бъдеще" награда получи д-р Явор Пукалски - детски ортопед - травматолог в "Пирогов". Х-р Христо Милушев и д-р Елица Тошкова също получига награди. Награда "Иновационни технологии" получи д-р Антони Георгиев - началник на Клиника по атроскопска травматология в "Софиямед".

comment 0
visibility 741
Награди от Столична община за талантливи млади спортисти

Столична община връчи награди на талантливи млади спортисти (СНИМКИ)

Столична община и Фондация "София – Европейска столица на спорта" връчиха днес наградите на талантливи млади спортисти по Програмата за закрила на деца с изявени дарби. 18 бъдещи звезди в света на състезанията бяха отличени за постиженията си през последната година. На церемонията в Информационния център "София – Европейска столица на спорта" призьорите бяха поздравени от доц. д-р Тодор Чобанов – зам.-кмет на Столична община по направление "Култура, образование, спорт и превенция на зависимости" и Анатоли Илиев – организационен секретар на Фондация "София – европейска столица на спорта", бившият капитан на националния отбор по волейбол Владимир Николов и общински съветници. „Талантливите деца трябва да бъдат поощрявани, както за да продължат да се развиват, така и за да служат за пример. Надяваме се всички вие да ни радвате и в бъдеще с международните си успехи. Спортът спомага за самоусъвършенстването на личността, за развитие на положителните качества у всеки, който е избрал активния и здравословен начин на живот,“ каза в краткото си приветствие зам.-кметът Чобанов. За дейността на Фондация „София – европейска столица на спорта“ говори Анатоли Илиев. Учениците, завоювали високи постижения на международни първенства бяха наградени с ваучер на стойност 300 лева, а класиралите се на първо място в държавни първенства – с ваучер за 180 лв. Всички получиха и раничка с бранда на "София – Европейска столица на спорта". В края на церемонията отличените деца бяха щастливи да се снимат с един от най-добрите волейболисти в българската история, извел националния отбор до четвъртото място на олимпийските игри в Лондон 2012. Ето имената на всички наградени: Ученици, завоювали високи постижения на международни първенства: 1. Кристина Николова – първо място на Европейско първенство по кик-бокс за девойки, старша възраст, дисциплина „Лайт контакт“, категория 50 кг.2. Пресиана Сърбинова - първо място на Балканско първенство по таекуондо WT за кадети, дисциплина „Пумсе“3. Ая Митева – трето място на Европейско първенство по конен спорт, дисциплина прескачане на препятствия за деца4. Теодор Пенчев - първо място на Балканско първенство по таекуондо WT, дисциплина „Пумсе“5. Петър Угрински - второ място на Балканско първенство по таекуондо WT, дисциплина „Пумсе“6. Лора Кацарова - трето място на Балканско първенство по таекуондо WT, категория до 37 кг.7. Ванеса Маркова – пето място на европейско първенство по таекуондо WT за кадети до 21 години, категория до 46 кг. Ученици, класирали се на първо място на държавни първенства:1. Александър Стефанов – две трети места на многобой и висилка и две втори места на земя и успоредка на Държавно лично – отборно първенство по гимнастика, финал, юноши, младша възраст2. Венеса Радева – индивидуална награда „Най-добър централен блокировач“ от завоювано трето място на държавно първенство по волейбол за момичета до 13 години3. Симеон Николов – индивидуална награда „най – полезен състезател“ MVP от завоювано първо място в крайното класиране на държавно първенство по волейбол за момчета4. Христо Димитров - първо място на държавно индивидуално първенство по шейни за момчета, старша възраст5. Коце Любчов – първо място на държавно лично първенство по вдигане на тежести за кадети до 17 години, категория до 81 кг.6. Бранимир Павлов – първо място на държавен лично – отборен шампионат по плуване за деца, дисциплина 100 м. гръб, 200 м. гръб7. Роза Божкова – първо място на държавно индивидуално първенство по шейни за момичета8. Тала Мустафа Мохд Хабас – първо място на държавен личен шампионат по бокс за девойки, категория до 60 кг.9. Стилиян Игнатов – първо място на държавен личен шампионат по бокс за младежи, категория + 91 кг.10. Божидар Джуров - първо място на държавен личен шампионат по бокс за младежи, категория до 60 кг.11. Гергана Стоянова – първо място на държавен лично – отборен шампионат по свободна борба за момичета, категория 58 кг.

comment 0
visibility 762
Котка

Котки от страната и света плениха столичани

Повече от 120 уникални котки взеха участие в международна изложба в музея „Земята и хората“, съобщава Дарик. Всеки един от участниците беше оценяван по определен стандарт и принадлежност. Съдиите сравняват групи, украска, пол, възраст. Оценката на участниците се прави по европейските стандарти за породи. Четирима съдии бяха от международен ранг. Кастрираните котки същи взеха участие в надпреварата като най-красивата бе удостоена с купата „Домашна котка“. В изложбата взеха участие котки не само от страната, но и от Финландия, Швейцария, Норвегия, Румъния и Гърция.

comment 0
visibility 486
награди

Лили Иванова и още 7 творци с награди за цялостен принос в културата

Държавни парични награди за изключителните им постижения и цялостния им принос в областта на културата се дават на Лили Иванова и още седем творци. Това прие днес на свое заседание Министерският съвет.   Освен Примата на родната естрада с награда ще бъдат удостоени още  Проф. Анатоли Кръстев - музикант и педагог; Анжел Вагенщайн - режисьор и сценарист; Андрей Дреников - композитор и музикант; Георги Дюлгеров - режисьор и сценарист; Иван Стайков - музикант и поет; Иван Иванов - поет; Христо Ганев - режисьор и сценарист.   Предложението е внесено от министъра на културата на основание чл. 2, ал. 1, т. 1 и чл. 3, ал. 1, т. 1 от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията.           

comment 0
visibility 411
баскетбол, Левски, награди

Баскетболният "Левски" отбеляза 40 г. "Ронкети" и 35 г. европейска титла

Звезди на женския баскетбол от "Левски" се събраха да отбележат 40 г. от спечелавнето на втората купа "Ронкети" и 35 г. от шампионската европейска титла. На тържеството, което се състоя в Музея на спорта на стадион "Васил Левски", бяха Юлия Боянова, Ина Иванова, Красимира Барзова, Красимира Банова, Мадлен Станева, Петкана Макавеева, Силвия Германова, Нина Хаджиянкова, Надка Голчева и треньорът Станислав Бояджиев. Поздравление от името на Стефка Костадинова прочете водещата на тържеството и директор на Музея на спорта Катя Иванова. Поздравителният адрес бе връчен на председателя на клуб "Левски" Бранимира Цветанова от предствителя на ръководството на БОК Стефан Китов. Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов награди баскетболистките със плакети за заслуги към българския спорт, асистиран от две момченца и едно момиченце, облечени в екипите на "Левски". Баскетболистките бяха поздравени и от шефа на федерацията Георги Глушков. Купа "Ронкети", която носи името на загиналата трагично италианска баскетболистка, остава в специален кът в Музея на спорта.

comment 0
visibility 879
Деца, награди

Над 700 деца от район "Надежда" се включиха в "Ти си НАДЕЖДА на пътя" (СНИМКИ)

Общо 250 деца от детски градини и 500 първокласници от район „Надежда“ се включиха в кампанията „Ти си НАДЕЖДА на пътя“.  Информираността ви за правилата на движение на пътя, не е просто наше задължение, тя е мисия на едно отговорно общество, бяха думите на кмета на район „Надежда“ инж. Димитър Димов, с които той се обърна към децата на 38 ДГ „Дора Габе“.  Той подари на всички участници в празника светлоотразителни елементи с посланието „Ти си НАДЕЖДА на пътя“. Активността на район "Надежда" беше отличена и по време на мащабен форум, организиран от дирекция ПИСТ на Столична община. Заместник-кметът на гр. София и председател на Съвета по безопасност на движението на децата в гр. София Дончо Барбалов награди детски градини за активността за общо 13 реализирани проекта по БДП.

comment 0
visibility 348
награди

55 награди за хора и събития, работещи за детската безопасност на пътя (СНИМКИ)

Идеи, събития и кампании, които работят за детската безопасност на пътя, получиха награди в Столична община. Това стана при закриването на Научно – практическата конференция „Иновации, предизвикателства и тенденции в обучението по безопасност на движението“. Призовете бяха 55, съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на София Дончо Барбалов.   Сред отличените бяха не само образователни институции, но и районни кметове, държавни и неправителствени  организации, асоциирани и корпоративни партньори, както и приятели, които имат принос за популяризиране на каузата за безопасно движение по улиците на града.   За направеното през тази година отличия взеха 9 детски градини и 3 училища. Имаше статуетки - автомобили, грамоти и финансова награда. Наградите бяха връчени от Дончо Барбалов- председател на Съвета по безопасност на движението на децата в София към СО, Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието - София, Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.  

comment 0
visibility 2859
Награди, математици

Отборът на София спечели 8 медала на IV Олимпиада на Мегаполисите София

Отборът на София спечели 8 медала и завоюва второ място в отборното класиране на IV Олимпиада на Мегаполисите. В надпреварата, която се проведе в Москва, взеха участие 45 отбора по математика, информатика, химия и физика от 32 държави. Олимпиадата на Мегаполисите е международна надпревара за отбори по природни науки. Тя се провежда в Москва вече четвърта година. В нея участват ученици от 14 да 18-годишна възраст, които учат в най-големите мегаполиси по света. Всеки от отборите се състои от 8 състезателя, по двама за четирите предмета (физика, химия, математика и информатика). Отборът включваше ученици от Софийската математическа гимназия, Националната природо-математическа гимназия и Първа частна математическа гимназия. Златни медали завоюваха Евгени Кайряков (математика) - 12-и клас, СМГ, с преподавател Илиана Цветкова; Дамян Францов (химия) - 12-и клас, СМГ, с преподавател Ани Божикова.Със сребърни медали се завърнаха Светлин Лалов (математика) - 11-и клас, СМГ, с преподавател Елена Киселова; Иво Петров (физика) - 12-и клас, СМГ, с преподавател Илиян Илиев; Васил Николов (физика) - 11-и клас, ПЧМГ; Александър Радославов (информатика) - 12-и клас, СМГ; Андон Тодоров (информатика) - 10-и клас, СМГ.Бронзов медал спечели Явор Пеев (химия) - 12-и клас, НПМГ. Столичният кмет Фандъкова поздрави учениците и техните преподаватели за резултата и изрази гордостта от постигнатото, което е резултат на талант, много работа и последователност. Тя изрази надежда, че младите хора ще продължат да обичат своя град, ще завършат най-престижните световни университети и ще са в помощ на града.

comment 0
visibility 1840
Награди на лекари във военния санаториум в Банкя

Правят сектор за лечение с луга във военния санаториум в Банкя

Военният санаториум в Банкя посрещна 106-годишнината си с разширен лечебен сектор в Блок Б и нова апаратура. В лечебното заведение ще се изгражда и нов Сектор за луголечение, а също така предстои разширяване на Сектора за електролечение и изграждане на външен басейн. Болницата за продължително лечение и рехабилитация (БПЛР) в Банкя е част от ВМА и отбеля 106 години от създаването на първия в България военен санаториум. За заслуги към отбраната, за принос и високи постижения в работата бяха наградени служители на болницата от началника на ВМА ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS в петък в Банкя. Лечебното заведение е създадено като войнишки санаториум без лекарски надзор и медицинско обслужване. През години претърпява промени и е преименуван неколкократно. Днес санаториумът е сред водещите лечебнопрофилактични институции в България. Той е уникално място в здравната система на армията, тъй като покрива няколко направления в зравната система.

comment 0
visibility 238
Награди за опазване на културното наследство в Европа

Европейските награди за културно наследство очакват номинации

Наградите "Europa Nostra" стартират номинации проекти за опазване на културното наследство. Призовете са най-високата оценка в тази област в Европа. Те се присъждат за изключителни консервационни проекти, иновативни изследвания, отдаденост в областта на опазване на културното наследство на професионалисти и доброволци, инициативи в сферата на образованието и обучението. В следващите две издания ще бъдат присъдени две нови специални награди „ILUCIDARE" за иновации и дипломация за опазването на културното наследство в Европа. Желаещите могат да изпращат своята номинация или да номинирате свой проект до 1 октомври 2019 г. Повече информация може да се намери на сайта europeanheritageawards.eu.

comment 0
visibility 742
театрални награди

Театрално студио "Смехурко" раздаде награди

Една от най-ярките културни институции в Банкя- театрално студио "Смехурко" раздаде годишните си награди. Това става в актовата зала на 78 СУ "Христо Смирненски". В подготвителната група за дебют бе награден Денислав Василев за ролята на змейчето от „Всеки змей това го знае”. В групата „Смехурко” – деца призът отиде при Светлозара Дякова за образа на заека в „Жълтото око”. В групата „Смехурко” – младша възраст бе отличена Андрея Цветкова за Стопанката от „Принцесата и Мечока или чудото любов”. В групата „Смехурко” – старша възраст с победа се поздрави Велина Габровска за Розалина в /Не/напразни усилия на Любовта" по Шекспир.  Кметът на района Рангел Марков изпрати поздравителен адрес за 30-я рожден ден на театралната формацията, съобщават от администрацията на района.     

comment 0
visibility 310
Зрелостници

Наградиха 20 абитуриенти с почетни грамоти "Отличен зрелостник на община Ботевград"

За четвърта поредна година община Ботевград награди учениците от Випуск 2019 с почетното звание "Отличен зрелостник на община Ботевград". Награждаването се състоя днес в ритуалната зала на Обреден дом Ботевград. И тази година отличниците са от училище ППМГ "Акад.проф. д-р Асен Златаров". На събитието присъстваха родители, близки и приятели на зрелостниците, съобщават от общината. Наградите бяха връчени лично от кмета Иван Гавалюгов. Освен почетната грамота, всеки зрелостник получи и подарък книга - "Българите! Забравени постижения".

comment 0
visibility 204
Столична община

Търсят новите носители на наградите за постижения в културата

Започна номинирането за традиционните награди на Столична община за ярки постижения в културата. Те се раздават на 17 септември- Деня на София. Дирекция "Култура" приема предложения за това кой да бъде удостоен с отличието. Срокът за номинациите е до 15 юли 2019 г., включително, в областите: Литература; Театър; Музика; Визуално-пластични изкуства; Художествена фотография; Кино; Архитектура, опазване на културното наследство и естетизация на градската среда; Критика и журналистика в областта на културата; Танцово изкуство; Фолклорни сценични изкуства; Съвременни перформативни и мултижанрови изкуства, както и за Специалната награда на София за изключителни постижения и принос в националната култура. Може да се номинират творци/творчески колективи за конкретно произведение, създадено, представено и реализирано на територията на град София или художествен факт с траен характер и реален принос за културния живот на града за периода 1 юли 2018 г. – 1 юли 2019 г. Документи се приемат само по електронен път.

comment 0
visibility 883
отличени

Децата от "Кузман Шапкарев" с награди за толерантност (СНИМКИ)

Момчетата и момичетата от 29 СУ "Кузман Шапкарев" получиха отличия за толерантност. Малките се включиха в проявите на Общинската стратегия "Справяне с неприемливото поведение при най-малките". Психологът Стефка Балтова им даде ценни съвети за борба с агресията в ежедневието. В проявите по стратегията бяха включени деца от първи до четвърти клас. Те бяха организирани от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.Освен почетни грамоти, наградените малчугани получиха още книжки и топки.

comment 0
visibility 494
почетен медал

МВР награди директор на телеком за борба с "ало"- измамите

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди главният изпълнителен директор на "Виваком" Атанас Добрев заради много добрата работа на компанията при ограничаването на "ало"- измамите. За съдействието, което Атанас Добрев е оказал на МВР при противодействие на измамите по телефона, той получи отличието "Почетен медал". В заповедта на министър Маринов се казва, че в резултат на общите усилия на полицията и корпоративния гигант има регистриран голям спад на измамите по телефона. Само за март и април, намеренията за извършване на такива престъпления в мрежата на телекома са намалели над петдесет пъти. По данни на "Виваком", през февруари 2019 г. опитите за "ало"-измами в мрежата на телекома са били 81 000. След съвместна операция с МВР през март 2019 г. деянията са пет пъти по-малко – 18 792. През април злонамерените атаки към абонати на мрежата са сведени до 1 515, което е 50 пъти по-малко.