Тема: навеси

comment 0
visibility 1143
София, Банкя, навеси

Нови навеси на спирките ще пазят жителите на Банкя

Започна възстановяването на навесите на шест спирки в Банкя. През идващите зимни дни те подслоняват пътуващите във ветровитите и дъждовни дни. Вече запонаха ремонтните дейности на спирка „Венера” по линията на автобус № 47, ул. „Странджа”, „Стопанство Михайлово”, „ ул. „Алеко Константинов”, ул. „Даме Груев” по линията на автобус № 48 и спирка „Ул. „Царибродска” по линията на автобус № 49.

comment 0
visibility 1042
Навеси на спирките в район Нови Искър

Поставиха навеси на 9 спирки в район Нови Искър (СНИМКИ)

Нови навеси бяха поставени на 9 спирки на градския транспорт в район Нови Искър. Това ще осигури удобство на гражданите, които ползват обществения транспорт. Преди дни пък в центъра на гр. Нови Искър бе отворен пункт за продажба на билети и карти за градския транспорт. Жителите на столичния район отдавна искаха да имат удобства при ползването на градския транспорт. Още от есента там бяха монтирани електронни табла с 4G карти, които дават информация за интервалите на движение на автобусите. Някои от тях се захранват със соларни батерии. Спирконавесите се поставят от районното кметство, но са съгласувани с ЦГМ.

comment 0
visibility 803
Терасата на Георгиев

Пламен Георгиев оспорва акта на район „Слатина“ за терасата

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев оспорва констатациите на район „Слатина“ относно незаконните обекти на терасата му. След проверка на общинските инспектори се оказа, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни, съобщава bTV. Вече цял месец районната община не успява да отрие строителя на сградата, на който трябва да се връчи констативния акт.  Тя е строена преди Георгиев да купи въпросният тризонет. Според кметът на „Слатина” Наталия Стоянова, документът с описаните незаконни навеси от 50 и от 6 квадрата, е бил връчен на Георгиев още на 7 май. Веднага след това той, е изпратил възражения оспорващи констатациите. Още в края на проверка Стоянова бе категорична, че двата навеса трябва да бъдат премахнати. В ролята на арбитър на спора ще се окаже Дирекцията общински строителен контрол. Тя ще трябва да прецени кой е прав и кой не.  

Реклама
comment 0
visibility 832
Тризонета на Пламен Георгиев

Премахват два навеса от терасата на Пламен Георгиев

Два навеса от терасата на Пламен Георгиев трябва да бъдат премахнати. Това установи проверката на служителите от район „Слатина“.  При огледа на терасите те са установели, че има изградени два навеса, които са над разрешената кота "било" на сградата, съобщиха от районната администрация. За това тези елементи трябва да бъдат премахнати. За целта е съставен констативен акт и ще бъде издадена заповед за техният демонтаж. Те са правени преди последният собственик да придобие имота.