Тема: Негован

comment 0
visibility 375
счупено

Вандали чупят люлки в Негован, драскат по стените на кметството (СНИМКИ)

Вандали надраскаха стените на кметството в село Негован,Нови Искър.Това става няколко дни, след като те бяха боядисани. А коридорите бяха украсени с оскубани цветя от кашпите, които скоро бяха засадени.   Преди седмица беше счупена и люлката на детската площадка в двора на кметството, както и табелката на спирката на площада. Няколко пейки вече са потрошени в последните няколко дни, алармират от районната администрация. И допълват,че ако нещата продължават с това темпо, скоро няма да остане какво да се чупи.     

comment 0
visibility 1851
жертва

Роднини на починала жена: Тя е третата жертва на убийците от Негован

Близките на мистериозно починала жена смятат, че тя е станала третата жертва на убийците от Негован. Тя се казва Цветанка Стоянчева и е на 85 години. Живеела в квартал "Гео Милев". Държала в дома си 70 000 евро от изтъргуван имот. Апартаментът ѝ бил продаден на Петър Петров от Радомир, а пълномощник е бил Пламен Шлапашки.     Пред камерите на Нова телевизия- една от дъщерите на починалата Цветанка- Валентина Зашева изложи своите опасения.  Тя пробвала да плати тока за дома на майка си и тогава чак разбрала, че той е продаден. На 27 юни 2018 г.    Възрастната жена се познавала с Пламен Шлапашки чрез една от дъщерите си-Мая. Двамата са били колеги в Техническия университет. Мая работи там като чистачка. Споменала е, че у дома имат нужда от боядисване и го наема като бояджия, за да ремонтира жилището на баба Цветанка. Постепенно той става постоянно присъствие при двете жени, изпълнява им разни дребни поръчки и изведнъж парите изчезват от апартамента. Впоследствие се оказа и че апартаментът е продаден”, завършва  Зашева.        

comment 0
visibility 1613
версия

Версия: Треньор по борба е един от убитите край Негован

Йордан Атанасов- бивш треньор по борба, е една от жертвите на зверското убийство край Негован. Това съобщи Нова телевизия, стъпвайки на все още непотвърдена официално информация. Мъжът доста време е живял и работил в чужбина. Жената, намерена убита заедно с мъжа, се казва Мария, на 70 години и е бивша учителка.  Има треньор със същото име, който работи в Нигерия, обяснява след своя проверка "24 часа". Той дълги години е бил рамо до рамо със Стойне Панов в Африка. Бил е част от столичния "Академик".        

Реклама
comment 0
visibility 6159
Негован

Разбра се кои са убитите край Негован мъж и жена

Установено е кои са убитите край Негован мъж и жена. Останките им бяха открити във водоема до селото преди 10 дни, съобщи БНР. Полицията провежда операция по събиране на доказателства по случая и в апартамент на бул. "Витоша", където се предполага, че двамата са живели на семейни начала. Съседи казват,че мъжът е доста известно име от миналото в спортните ни среди. Даже бил част от националния отбор по един от олимпийските спортове. По неофициална информация на Нова телевизия  мъжът е Йордан Атанасов- бивш треньор по борба. Той е живял дълги години в чужбина.  Според първоначални данни вече се знае и кой и извършил бруталното убийство. На този етап властите не дават официални подробности по случая. Работата на специалистите продължава.  

comment 0
visibility 1852
Негован

Версия: Роднина убил жертвите край Негован

Напълно е възможно роднина да е убил жертвите, открити край софийското село Негован. И заради това те да не са обявени за издирване, каза пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Тя допълни,че след повторния оглед са намерени множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. За единият труп със сигурност може да се каже,че е на жена. Разследващите са потвърдили,че жертвите са ликвидирани с огнестрелно оръжие. Както Столица.bg съобщи сигнал за намерен човешки череп на територията на село Негован е подаден около 18 ч. в събота. Останките са открити край местния водоем. Малко по-късно стана ясно, че това е жена. В следобедните часове на вчерашния ден е намерено още едно тяло. Според разследващите, по останките има явни следи, свидетелстващи за убийство. Предполага се, че е лицето е било застреляно и захвърлено край негованския водоем.  

comment 0
visibility 782
МВР

Зловеща находка край Негован

Сигнал за намерен човешки череп на територията на с. Негован е подаден около 18 ч. в събота, съобщава НОВА Веднага на място е изпратен екип от криминалисти. Намерени са и други останки. Установено е със сигурност, че зловещите находки са с човешки произход. Останките са открити край местния водоем. Малко по-късно от МВР казаха, че това разчленен и натъпкан в бидони труп на жена. Поради силната степен на разложение на трупа, не е установена самоличността. Разследването по случая тече. 

comment 0
visibility 687
нови пари

Осигурени са допълнителни пари за санирането на 176 ОУ в Негован

Осигурени са допълнителни средства за саниране основната сграда на 176 ОУ в село Негован. Парите са отпуснати със съдействието на столичния кмет Йорданка Фандъкова и заместник- кмета Ирина Савина. Това съобщи в социалната мрежа кметът на район "Нови Искър" Даниела Райчева. Санирането ще подобри енергийната ефективност на сградата. Строежът на физкултурния салон на училището върви в срок. До началото на учебната година салонът, дворът и площадките ще бъдат готови.

comment 0
visibility 411
спортен празник

Над 100 деца от село Негован участваха в спортен празник (СНИМКИ)

Невероятен спортен празник дари с емоции над 100 деца от село Негован, район "Нови Искър". Момчетата и момичетата участваха в проявата "Да играем заедно". Проектът е спечелен и реализиран по Програмата за развитие на физическото възпитание и спорт. И е в подкрепа на инициативата "140 години София-столица на България", съобщават от администрацията на района. Децата бягаха, скачаха, демонстрираха кой колко коремни преси може да направи. С най-много емоции се посрещна футболният турнир между класовете.