Тема: нови площадки

comment 0
visibility 1099
площадки

В "Слатина" градят пет нови детски площадки

Пет нови детски площадки е планирано да се направят в "Слатина" до края на месец септември. Днес тръгва градежът на първото от местата за игра на децата, съобщиха от администрацията на района. Теренът е заграден по време на строителни дейности и е на ъгъла на улиците "Атанас Узунов" и "Марагидик".От администрацията напомнят на гражданите местата за игра да се пазят чисти и да не бъдат унищожавани. За да се ползват от децата на района дълго време.

comment 0
visibility 667
Детски площадки в района

Изграждат нови детски площадки в район "Подуяне" (СНИМКИ)

Много нови площадки ще бъдат изградени в район "Подуяне". Първите две ще бъдат при бл.2 в близост до бул."Ботевградско шосе" и при бл.84 в ж.к"Сухата река".Площадките ще бъдат изградени по всички изисквания за безопасност и ще бъдат снабдени с модерни катерушки и пързалки. Очаква се ремонта на първите две да стартира през следващия месец. Те ще бъдат изключително добра придобивка всички живущи и техните деца.

comment 0
visibility 456
Скейтбордист

Скейтбордистите ще имат нова площадка, вариантите са три

Градинката зад музея „Земята и хората“, Княжеската градина и квартал „Надежда“, са трите варианта на Столичната община за нови площадки за скейтбордистите в града. Това се изясни на заседанието на комисията по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет, на която присъства и ръководството на СДВР. Причините за тази среща са случаите на скейтбордисти, които са глобени, докато карат в градинката на НДК, заради промените в новата наредба за обществения ред в столицата, която влезе в сила в началото на декември миналата година.  Не е забранено там да се кара скейтборд категорични са от общината. В наредбата се забранява използването на парапети, огради, пейки, бордове на фонтани, оборудване и съоръжения на детски площадки, поставени в градините, парковете, детските и спортните площадки или на други места за обществено ползване за изпълнение на каскади с всякакъв вид средства за придвижване тип "борд", ролери, ролкови кънки и велосипеди“, цитира част от документа председателят на комисията по обществен ред Иван Илиев. В наредбата хората се объркват от израза „други места“ и оттам се чудят дали карането на скейтборд е разрешено заяви шефът на СДВР Георги Хаджиев. Той обясни, че са длъжни да реагират при сигнали на граждани, но за да няма повече объркване на полицаите ще им бъдат спуснати указания къде може да се кара скейтборд и да се правят каскади. От скейтбордистите в подлеза на НДК за оплакват и търговците. Те казват, че за втори път се случва да оправят рампите за инвалиди, а кошчетата и пейките са изкъртени.  Ако се намери алтернативна и оборудвана площадка, няма повече да карат пред НДК заяви Делян Стефанов от „София скейт сити“. Председателят на комисията Иван Илиев посочи, че през пролетта ще организира нова среща, на която да се анализира как след направените указания наредбата се прилага от служителите на СДВР, за да могат скейтърите да карат през най-активния си сезон без да бъдат притеснявани.

Реклама
comment 0
visibility 1327

Нови площадки за отдих и спорт в кварталите Павлово и Симеоново (СНИМКИ)

Това стана ясно от публикация във фейсбук профила на инж. Теодор Петков - кмет на район "Витоша" Новото парково просотранство в кв.Симеоново (под магазин Била) е почти готово. От първата снимка може да видите как е изглеждал терена по същото време миналата година. Общинската спортна площадка на ул."Красна Китка" в кв.Павлово също бе ремонтирана, там вече има нова настилка, маркировка, мрежа и баскетболни табла. Предстои пейките да бъдат ремонтирани. Футболният терен, който е в непосредствена близост също ще бъде приведен в добър вид. "Ангажимент, който бях поел в предизборната си кампания бе обособяването на повече места за отдих и спорт. През тази седмица изцялоремонтирахме спортната площадка на ул."Красна Китка" в кв.Павлво и почти завършихме обособяването на ново парково пространство в кв.Симеонво.", пише още инж. Петков.