Тема: обувки

comment 0
visibility 10417
бездомни

Трябват топли дрехи и обувки за Кризисния център в "Захарна фабрика"

Кризисният център за настаняване на бездомни хора в София се нуждае от топли дрехи и обувки. Това съобщи пред БНР директорът Пепи Джуренов. Той посочи, че благодарение на Столичната община има осигурени достатъчно средства за закупуване на храна. Джуренов помоли желаещите да дарят да го направят в самия център, тъй като институцията няма възможност за транспорт на даренията.    Адресът на Кризисния център за настаняване на бездомни хора в София е кв. "Захарна фабрика", блок 51А. Дежурствата на персонала са на график от 24 часа, 7 дни в седмицата, така че по всяко време има кой да приеме даренията, уточни директорът на центъра.   По разпореждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова в момента заради ниските температури работното време на центъра е удължено и е 24 часа, каза още Джуренов и добави, че по принцип от 18:00 до 10:00 часа приемат бездомни хора.    Около 70 души са приютени в центъра в последните няколко дни, капацитетът му е 170 човека.

comment 0
visibility 618
Бездомник

За 3 дни двойно се увеличили бездомниците в Кризисния център в София

Двойно се е увеличил броят на бездомниците, които са потърсили подслон в Кризисния център "Света София" в "Захарна фабрика" в София, научи Столица.bg. Броят им нараснал от 56 в понеделник на 102 в сряда вечерта, а във вторник са били 82, съобщиха от Центъра пред Столица.bg. Със застудяването броят им ще продължи да се увеличава. Социалното заведение отвори врати в началото на тази седмица. Миналата година то работеше от 18 ч. вечерта до 10 ч. сутринта. Тази обаче, по заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, работи 24 часа непрекъснато. Целта е да се осигури покрив и топлина за бездомните в столицата. Кризисния център има готовност да посрещне скитниците и да им осигури топла вечеря - супа и четвъртинка хляб. Търсят се спонсори, за да осигури храна поне за още веднъж през деня, а по възможжност и два пъти. Бездомниците се приемат в Центъра с лична карта, с документ - полицейски акт за административно нарушение или с БДС - полицейска справка. При необходимост се осигурява и медицинска помощ. В Кризисния център дежурства дават лекари от общинските болници. При постъпването бездомниците първо се проверяват да не внесат алкохол, наркотици или оръжие. След това ги проверява социален асистент за паразити. Ако такива са открити се обработва с препарати за обезпаризитяване, къпе се, подстригват го и му се дават дрехи да се преоблече. В момента социалната институция изпитва затруднение с изхранването и има нужда от обувки, дрехи и бельо за бездомниците. Съотношението на посетителите мъже - жени е 80 към 20%, казаха от дома в "Захарна фабрика".

comment 0
visibility 2235
произведено у нас

Родни вино, дрехи и обувки на "Произведено в България" в зала "Универсиада"

  Започна изложението "Произведено в България". До 7 декември в  столичната зала "Универсиада" жителите  и гостите на столицата ще могат да видят най-доброто от родните производители, съобщават от БНТ. Работното време е от 10 ч. до 19:30 ч.     На изложението има българско вино, българска козметика. Дрехите са най-често срещани както и хубавите български обувки. Впечатление правят и цените, които са изключително достъпни. Огромен е интересът и хората стават все повече. 104 щанда има в двете зали. В едната могат да се видят български стоки, а в другата посетителите могат да видят от близо и българските занаяти.  

Реклама
comment 0
visibility 722
дрехи

Контейнери събират стари дрехи и обувки в Банкя (СНИМКИ)

В Банкя от днес има два контейнера за текстил и обувки. Единият е на ул. „Цар Симеон“ до районната администрация, а другият на тротоара до гара „Банкя“ на ул. „Цар Освободител“. Всеки, който иска да остави старите се дрехи и обувки там, трябва да ги постави в найлонови торби, съобщават от администрацията на район "Банкя". Годните за употреба артикули ще се раздават в социални домове, а останалите ще бъдат рециклирани. Контейнерите ще се извозват един път седмично.  

comment 0
visibility 485

В София се събраха 4,5 т. стари дрехи за месец

Вече е известно, че по време на  септемврийската кампания за събиране на ненужни дрехи, чанти и обувки бяха събрани 4.5 тона текстил. Събраните дрехи ще бъдат третирани о подходящ начин и всички, които са годни, ще се използват отново, информират от Зелени решения в социалната мрежа. Всичко останало, което не става за използване, ще бъде рециклирано. Част от годните дрехи ще се използват за създаване на уникална модна колекция, която ще се демонстрира на SOFIA Green Fashion Days и European Week for Waste Reduction - в края на месец ноември. Въпреки, че кампанията приключи, контейнерите за събиране на текстил ще останат и всеки може да изхвърля ненужните си дрехи, обувки и чанти в тях.