Тема: околовръстно шосе

comment 0
visibility 1251
Запалена кола

Запали се кола на столичното Околовръстно шосе

Сигнал за горяща кола на Околовръстното шосе в столицата е подаден около 18 ч. днес, съобщава БТВ. Веднага към мястото на инцидента са се отправили два пожарни екипа. Техническа неизправност на автомобила е причинила пожара. За щастие, няма пострадали при пожара. Той е бил потушен бързо.

comment 0
visibility 620

Гори търговски обект на Околовръстното шосе

Пожар в търговски обект на Околовръстното шосе в София. Екипи на пожарната вече са на мястото на инцидента. Пламъците са обхванали първо сглобяема къща. В обекта засегнат от огъня се продават контейнери и бидони. Той се намира преди "Икеа" на Околовръстното в посока Пловдив. Все още се ясни причините за пожара. Очаквайте подробности.     

comment 0
visibility 478

Новите дръвчета по Околовръстното струват 6000 лв. на Столична община

Започна отстраняването на прерязаните дръвчета по Околовръстното. Те ще бъдат заменени с нови, което струва на общината проблизително 6000 лв. От СО уточняват, че приблизително 10% от засадените през миналата седмица дръвчета са били повредени, информира topnovini.bg. До края на тази година по план трябваше да бъдат засадени още 1000 дръвчета, но заради вандалската постъпка, бройката вероятно ще се промени.

Реклама
comment 0
visibility 5209

Околовръстното ще минава през тунел от Павлово до „Овча купел“

На мястото на настоящият околовръстен път, който свързва столичните квартали „Павлово“ и „Овча купел“, ще се появят тунели и естакади. Тунелите ще бъдат 4 км обща дължина. Под земята ще е и пътят за Перник. Това е стара идея на Столична община, която отново се възражда, за да разтовари трафика по околовръстния път на столицата. Предвижда се участъкът да е 7,6 км, в който ще влизат тунел, естакада, както и 5 пътни възела. Въпросното трасе стартира от бул. "България". Колите ще преминават през тунел в участъка между булевардите "Братя Бъкстон" и "Цар Борис III". По естакада ще преминават в участъка "Горнобански път" и бул. "Цар Борис III", пише monitor.bg. По-нататък, пътя към кв.“Люлин“ ще има две ленти за всяка посока. Петте пътни възела ще бъдат при бул. "Братя Бъкстон", „Горнобански път“, ул. "Суходолска", Западна тангента и бул. "Цар Борис III". Този проект е бил на дневен ред още, когато кмет на столицата е бил Бойко Борисов. През 2014 г. отново се заговаря за него. Според запознати, съоръженията за този проект са доста скъпи, но няма друг начин да се обиколи столицата. Предишните изчисления назовават цифрата 150 млн. лв. без ДДС за изпълнението на проекта. През август е планирано стартирането на тунел под "Цар Борис III" в посока жк "Овча купел" под "Житница"., а през октомври да започне търг за проектиране от бул. "Братя Бъкстон" до АМ "Люлин".