Тема: опасна

comment 0
visibility 4766
каскади

На бул. "Никола Мушанов": Шофьори се обръщат по таван заради маркировка и опасна мантинела

Шофьори се обръщат по  таван заради маркировка и опасна мантинела. Такива ”каскади” не са рядкост на столичния бул. ”Никола Мушанов” при отклонението за болница "Надежда". Там булевардът неочаквано се стеснява. Хоризонтална маркировка свършва в бетонна мантинела, скосена като трамплин, разказват от Нова телевизия.    Заради това, че преградното съоръжение не е обозначено със знак, често живеещите в района стават свидетели на гледки с обърнати коли.Един от хората, които са претърпели такъв инцидент, е актьорът Васил Кожухаров. Той шофира около 100 метра на две гуми. И за малко да влезе в намиращата се наблизо бензиностанция. „Имахме две възможности – да се пързаляме на десните врати на джипа, или да се търкаляме през бензиностанцията. Спаси ни това, че аз инстинктивно контрирах колата и тя си „стъпи” на гумите. Но откъснатото ляво колело ни завлече и се пързаляхме чак до след бензиностанцията”, обясни актьорът пред камерите.     „Спазвам правилата. В мъгла единственият ориентир е линията. А тя ме води в бетона”, разказа още той.   „Многократно обезопасяваме тази скосена колона. Може би ще предложа на „Транспортна инфраструктура” "гъбките" на бул. „Константин Величков” да бъдат поне до светофара, за да може хората от по-рано да разбират, че се променя линията на движението на пътя”, каза кметът на „Красна поляна” Иван Чакъров.        

comment 0
visibility 340
мъгла

Внимание, шофьори: Опасно гъста мъгла на "Тракия" посока София

Изключително гъста мъгла има  на магистрала „Тракия“ в посока София. „Пътна полиция“ временно създава изкуствена тапа в района от 34 до 24 км на магистралата, съобщават от МВР.   Целта е да се избегнат пътни инциденти в участъка поради падналата изключително гъста мъгла - под 20 метра. Екипи на „Пътна полиция“ са на място и насочват трафика в една лента в участък с добра видимост. Полицията апелира водачите да шофират с повишено внимание, с по-ниска скорост и с по-голяма дистанция.    

comment 0
visibility 581
родители

Опасна детска площадка в "Гоце Делчев" притеснява родители (СНИМКИ)

Опасна детска площадка притеснява родители от "Гоце Делчев". Мястото за игра се намира между улиците "Бадемова гора" и "Боянски водопад" (в междублоковото пространство). За това съобщиха в социалната мрежа от Сдружение Безопасни детски площадки, цитирийки сигнал на майка, която им е изпратили снимки и данни за площадката. Тя е направена преди около три месеца и в момента е в ужасно състояние. Реално там няма нито едно здраво съоръжение. Според родителите и само изпълнение не е на ниво и е с неподходящи материали. Майката, подала сигнала до Сдружението, е алармирала и Контактния център на общината. От Безопасни детски площадки също ще подадат сигнал по случая. Те искат да им бъде отговорено как се контролират обектите, кой прави огледите там при случай на вандализъм. И най-вече защо не са предприети мерки.      

Реклама
comment 0
visibility 579
опасна детска площадка

Деца в "Белите брези" играят на опасна площадка

Детска площадка в "Белите брези" притеснява сериозно родителите от няколко блока в квартала. Повече от 10 години съоръженията не са ремонтирани, нито мястото е обновявано. Майките и татковците твърдят, че уредите за игра са стари и са опасни. Не един път им се е налагало сами да заваряват люлките на площадката, разказват те пред bTV. Когато има дъжд пък пясъчникът става кална яма. Според една от майките е имало случаи, в които малчуганите са се наранявали. Пред камерите главният архитект на "Красно село" Христо Кючуков обясни,че от 2016 година към него няма официално заведено искане на проект за преустройство на мястото за игра.        

comment 0
visibility 430
Опасна мантинела

Поставиха опасна за пешеходците мантинела в Своге

Опасна за пешеходците мантинела бе поставена в Своге. Тя се намира съвсем близо до мястото, от където падна автобус и загинаха 20 души, сигнализираха граждани пред Столица.bg. Според тях мястото ѝ изобщо не е там, защото не предпазва никой. Оказва се, че мантинелата е опасна за хората, защото е поставена не на място и може да се наранят хора. Ограничителят е монтиран преди дни вместо стария и амортизиран, който е предпазвал пешеходците от пропастта. Сега новата мантинела, също е опасна, защото, ако някой реши да мине зад нея може да се набоде на оставените винтове от старата и да падне. Така положения нов обезопасителен елемент ежедневно кара множество граждани да излизат на пътното платно, което пък е предпоставка за катастрофа. В социалната мрежа граждани коментират, че поставянето на новата мантинела е "Спаси шофьор, убий пешеходец". Вероятно ограничителят е сложен от АПИ, която стопанисва пътя София- Своге, но изобщо не е помислено, от къде и как ще преминават хората. В последно време по пътищата често се наблюдават инженерни безумия. Припомняме, че след тежката катастрофа с автобуса и 20 жертви, на отговорните органи им трябваха повече от 3 месеца да поставят нова мантинела.

comment 0
visibility 535
Опасна козирка

Опасна козирка застрашава чакащите автобус на бул. Евлоги и Христо Георгиеви (СНИМКИ)

Опасна козирка застрашава жителите и гостите на столицата. Тя се намира на бул. Евлоги и Христо Георгиеви 73 до автобусната спирка. За опасността съобщи гражданин в платформата Helpbook.info. Козирката и самата сграда се руши от много време, като мерки изобщо не се взимат. Опасността е сериозна тъй като там всеки ден голям брой хора чакат автобус. Според граждани при един по-силен дъжд елемента от сградата ще падне върху главите на хората. По закон собствениците са длъжни да поддържат имотите си. За съжаление обаче това не винаги се случва и ставаме свидетели на падащи отломки от редица сгради и дори инциденти. Подалите сигнала очакват да бъде направено предписание на собствениците на въпросната сграда и да се вземат мерки за укрепването или премахването на козирката.

comment 0
visibility 1201
Подлеза на НДК

Местят опасната спирка в подлеза на НДК

Опасната спирка в подлеза на НДК ще бъде преместена на безопасно за гражданите място - до стълбите на подлеза. Ще бъдат поставени и предпазни съоръжения, които да са преграда и да спират автомобили, за да не навлизат в пешеходната зона, съобщиха от Столична община. Според предвидения проект за реконструкция "София проект" ще бъдат премахнати и трамвайните релси от подлеза на НДК. Както е известно скоро ще бъде пусната и нова тролейбусна линия. Причина за промяната на мястото на спирката са зачестелите инциденти в резултат на несъобразена скорост, тъмнина и лоша инфраструктура. Само две седмици на въпросната спирка стана поредният инцидент. Лек автомобил изхвърча и ранни спортният журналист Георги Филипов и сина му, които бяха на спирката.  В социалната мрежа той разказва, че колата не е могла да вземе завоя и преминала през колчетата. Те са предназначени точно да пазят хората, чакащи обществения транспорт. Именно пострадалият мъж поде инициативата за премахването на опасната спирка. От инцидента той е със сериозна травма на коляното, охлузвания, рана на ръката и счупен нос. Доста са пострадалите граждани от инциденти с автомобили на тази спирка. На това място има и загинали граждани.