Тема: опасно дърво

comment 0
visibility 455
Махнаха опасно дърво пред бл. 47 в "Дианабад"

Махнаха опасно дърво пред бл. 47 в "Дианабад"

Разчистването на опасните дървета в "Изгрев" върви с пълна сила. Вчера екип от общината е реагирал на подаден сигнал при блок 47 в "Дианабад" заради счупен голям клон. На място еколози и експерти са установили, че дървото е високо и тънко, а на места - загнило. То вече е отстранено, а следващите дни ще се обследват и другите дървета, съобщиха във Фейсбук от администрацията на района.

comment 0
visibility 1122
Наклонено опасно дърво

Опасно дърво на кръстовището на ул. Чавдар Мутафов и ул. Могилата

Силно наклонено дърво е надвиснало над тротоара на кръстовището на ул. Чавдар Мутафов и ул. Могилата, съобщава пост в социалната мрежа. От поста става ясно, че е подаден сигнал още преди месец за опасното дърво. Въпреки че не е изсъхнало, дървото продължава да се накланя и да застрашава минаващите по тротоара. От коментарите под поста се разбира, че дървото е в частен имот и собствениците на имота имат отговорност за него. Според написаното, собствениците във входа са задействали процедурата, която включва внасяне в общината на протокол със съгласието на собствениците за премахване на дървото. Заплаща се такса за оценка и разрешение за премахването на дървото. Наеме се фирма за рязане и извозване на дървото до сметището. Запозната столичанка пише, че щом процедурата е задействана, въпрос на време е да се получи нужното разрешение. Ако това не се случи, е необходимо да се снима дървото като доказателство, че наистина представлява опасност за гражданите, да се повика фирма да го отреже. Искането и снимките ще са достатъчни, за да не бъдат глобени собствениците на имота за отрязаното дърво.  

comment 0
visibility 1172
махане

Премахват опасно дърво на площад "Португалия"

Дърво, което се е наклонило към пътното платно, ще бъде премахнато от градинката на площад "Португалия" в район "Средец". Нареждания за това са дадени от Столична община- Дирекция "Зелени системи". Самонастаненият екземпляр разрушава и настилката на тротоара към градинката на площада. Преди да се пристъпи към премахването му, е направена експертна оценка на засяганата растителност от специалист.Преди да бъде отрязано, дървото ще бъде маркирано, трябва да бъдат взети и мерки за опазване от нараняване на близкостоящата растителност.