Тема: остави

comment 0
visibility 444
съдът

Съдът не разгледа молбата за падане на наложена мярка на Полфрийман

Молбата от защитника на Джок Полфрийман, с която се иска да му бъде отменена наложената мярка  "Забрана за напускане пределите на Република България" остана без разглеждане от Софийски градски съд.    Ето и какви са аргументите на председателя на съдебния състава за този акт: „С факта на влизане на присъдата в сила, постановена по НОХД № 866/2008 г. по описа на СГС, НО, 12 състав, е приключило наказателното производство по цитираното дело, което води до отпадане по силата на закона и на самата забранителна мярка, поради което и за съда липсва възможност за произнасяне по същество по депозираната молба, в която се съдържа именно такова искане за отмяна на наложеното ограничение".   Разпореждането е окончателно.  

comment 0
visibility 267
съдебна палата

Апелативният съд остави в ареста Иван Тодоров

Собственикът на фирма "ТАД Груп" Иван Тодоров остава в ареста, постанови Апелативният специализиран съд. Към него има повдигнато и ново обвинение- за организирана престъпна група с користна цел. Другите обвинения на Тодоров са за кибертероризъм и подбудителство.    Апелативният съд отхвърли искането на бизнесмена за изменение на мярката му за неотклонение "задържане под стража" в по-лека. Съдиите приеха, че има достатъчно данни, че Тодоров е извършил престъпленията, за които е обвинен, както и че може да извърши ново престъпление и да попречи на разследването.    

comment 0
visibility 544
спукана тръба

Спукана тръба на "Гешов" и "България" остави квартали без вода

Спукана тръба между булевардите "Иван Евстатиев Гешов" и "България" остави част от софийски квартали без вода, съобщи bTV. Засегнати бяха части от "Лагера", "Хиподрума", "Бели брези" и "Крива река". Според граждани никой не е реагирал на сигналите на хората за проблема няколко часа. Екип на "Софийска вода" вече е на място и се очаква скорошно възстановяване на водоснабдяването в района.

Реклама
comment 0
visibility 1006
Електропровод

Строителна фирма остави 600 абоната без ток в „Горна баня“ и „Суходол“

Несъобразени дейности на строителна фирма прекъснаха два кабела от по 20 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение. В резултат на което тази сутрин в 9 сутринта близо 600 клиента в кварталите „Горна баня“ и „Суходол“ са останали без ток. За причинените щети на строителната фирма ще бъдат съставени констативни протоколи, съобщават от ЧЕЗ. Към момента екипи работят по отстраняването на повредите. ''За пореден път ставаме свидетели на несъобразени изкопни дейности причиняващи сериозни неудобства на нашите клиенти. Ние не спираме да призоваваме фирмите да спазват всички процедури и съгласуват всеки един ремонт своевременно'' каза Васил Василев, директор „Експлоатация и поддържане“ в „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. От компанията напомнят, че всякаква информация за стартиращи изкопни ремонти трябва да се подава поне две седмици по-рано на телефоните на компанията или чрез имейл, за де избегнат предотвратени подобни неудобства на клиентите.

comment 0
visibility 509
ЧЕЗ

Строители оставиха "Младост 4" без ток

Строителна фирма остави без ток Младост 4, като скъса кабел за средно напрежение при изкопни дейности. Без електричество за около час останаха над 3300 домакинства и бизнес обекти в района, съобщават от ЧЕЗ. На място веднага са изпратени екипи на дружеството които са отраснали аварията. Изготвен и констативен протокол за причинени от строителите щети. От компанията за пореден път призовават за стриктно съгласуване на всякакви изкопни дейности, за да се предотвратят подобни аварии в бъдеще.