Тема: открадна

comment 0
visibility 686
такси

Пиян клиент открадна такси в София, спряха го по пътя за Велинград

Млад мъж, който наел такси в столицата с поръчка да го закара до Велинград, изчакал шофьора да спре на бензиностанция, за да зареди гориво, откраднал колата "Фолксваген“ и изчезнал в неизвестна посока. Злополучният крадец обаче бил засечен от автопатрул на Районното управление на МВР в Септември  в дефилето на Чепинска река, разказват от "Монитор".   До задържането на автокрадеца се стигнало, след като софийските полицаи подали сигнал до колегите си в Пазарджик и шефът на местната дирекция на МВР ст. комисар Ивайло Тишев разпоредил екипи на „Магистрална полиция“, на полицейските управления в Септември и Велинград да завардят трасето.   В резултат на предприетите действия криминалисти от полицейското управление в Септември успели да засекат таксито в дефилето между Варвара и Велинград, уточни говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов. След като издебнали удобен момент, полицаите атакували и задържали автокрадеца. Оказал се 28-годишният Николай П. от Сливница.   Виждайки случващото се, той се решил на още една отчаяна стъпка. Предложил на септемврийските криминалисти да го пуснат в замяна на сумата от 5000 лева. Това обаче още повече утежнило положението му. На място е пристигнала и дежурна група от управлението във Велинград, която под ръководството на разследващ полицай е извършила оглед на местопроизшествието.   Пътни полицаи са тествали Николай П. с дрегер, като пробата му се оказала положителна – 1.39 промила в издишания въздух. Той е задържан в ареста на РУ-Велинград, а спрямо него е образувано полицейско производство. Разследването продължава под наблюдението на прокурор от районната прокуратура в курорта. На злополучния клиент-автокрадец ще му бъдат повдигнати обвинения за противозаконно отнемане на МПС, предлагане подкуп на полицай и шофиране в нетрезво състояние.    

comment 0
visibility 858
кражба

Фалшив служител открадна 10 лаптопа от софтуерна фирма на ул. "Цар Симеон"

Мним служител задигна 10 лаптопа от офис на софтуерна фирма на столичната улица "Цар Симеон". Това оказва се не е първият случай, в който въпросният мъж изнася лаптопи. Последното му проявление е от сряда сутринта. За инцидента разказват от Нова телевизия.    „Докато хигиенистката почиства офисите, млад мъж се представя за нов служител. Пристига в 6:20, при което жената му казва, че не го познава и го запитва къде отива. При което той се насочва към стая, която тя не чисти, и ѝ обяснява, че идва, за да си доработи. Влиза с хъс и самочувствие и сяда, уж, за да работи”, обясни пред камерите Ирена Иванова, един от собствениците на фирмата.   „След като чистачката си тръгва мъжът остава в офиса. Тогава той прави проверка на всички стаи, подбира си неслучайни модели лаптопи, подготвени за клиенти. Стойността на откраднатите компютри е до 10 000 лв”, допълни Иванова.  

comment 0
visibility 577
кражба

Жена открадна пари от столично читалище

Екип от Трето РУ е задържал млада жена, която е откраднала пари. Сигналът е подаден в полицията от мъж на 32-години. Той обяснил, че е открил следи от влизане в помещение на читалище. От там е изчезнала личната му чанта с пари, съобщават от МВР. Униформените задържали 27-годишната извършителка. Вещите и сумата са намерени и иззети.  

Реклама
comment 0
visibility 1475
Полицейска пола, светофар, гонка

Познайник на полицията открадна автобус и се заби в Румънското

Криминално проявен мъж от столицата открадна автобус, но след гонка с полицията катастрофира до Румънското посолство. 44-годишният нарушител е задържан за 72 часа, съобщават от Софийска градска прокуратура. Човекът е осъждан много пъти, последният му престой зад решетките е в края на 2018 година. След излизането му на свобода той започва работа в сервиз за гуми в София. На паркинга му бил паркиран автобус. На 24 март, след употреба на алкохол, мъжът решил да открадне автобуса, за да се поразходи с него из града. Нарушителят подкарал возилото към Сточна гара, но попаднал на пътни полицаи. Не се подчинил на сигнала със "стоп палка". Започнала гонка из центъра на града.Човекът стигнал до кръстовището на Румънското посолство и там се забил в огражденията между платната. На това място бил задържан от властите.