Тема: отвори

comment 0
visibility 2479
наритан шофьор

Отново агресия на пътя: Мъж отвори врата на кола и нарита водача

За пореден път случай на агресия между шофьори в столицата. Екшънът този път се развива на булевард "Арсеналски". За инцидента разказват от Нова телевизия, на базата на видеокадри, които са получили от зрител. На тях се вижда как на булевард в София мъж отваря вратата на кола и започва да рита водача.     На 7 декември Петър Томов спира до търговски център на „Арсеналски”, за да изчака дъщеря си и да я прибере. С начина, по който спира обаче, той пречи на други две коли да преминат. Това вбесява шофьора на едната, той слиза и го напада.   „Първо спря един автомобил с една дама, която започна да ме ругае. Тогава разбрах, че й преча да мине. Видях, че зад мен има паркомясто и дадох назад. След което тя потегли. Веднага след това спря друг автомобил, един господин изскочи от него, дойде отвори ми вратата и започна да ме рита и удря в главата”, разказа Петър Томов пред камерите. Дъщеря му пристигнала и станала свидетел на случилото се. Томов е подал жалба в 4 РУП.   Жертва на агресия на пътя е била и психологът Александра Павлова.   „Стоейки на червен светофар в колона в задръстване, пропуснах водач от дясна пряка да навлезе. Водачът след мен агресира, дойде и се опита да ме вади от колата”, разказа Александра Павлова.  

comment 0
visibility 4109
метрото

Метровлак отвори врати към релсите на станция "Сердика"

Влак, спрял на столичната станция "Сердика", отвори вратите си към релсите, а не от страната на спирката. За това сигнализираха в социалната мрежа притеснени граждани. Екшънът се разигра малко преди осем часа тази сутрин. А посоката, в която пътува композицията, е Обеля. Въпреки извънредните обстоятелства нито един от пътниците не тръгна да слиза от неправилната страна. Заради това няма и паднали на релсите хора. Късмет в случая е, че на съседния коловоз няма минаващо насрещно влакче. Хората са доста стресирани от случката, пострадали няма. В метрото от доста време има предупреждение хората да не се опират на вратите. Но също така е и факт, че много пътуващи го правят от вътрешната страна на мотрисата.

comment 0
visibility 579
ваканция бусманци

Лятна школа "Забавно лято" отвори врати в село Бусманци

Лятна школа с пъстри и полезни занимания за децата отвори врати в село Бусманци, район "Искър". Тя се казва "Забавно лято". Участието в нея е безплатно, тя ще се провежда всяка сряда и всеки петък от 10.30 до 12.00 часа през този месец в библиотеката на читалище „Елин Пелин – 1926”. За малките има предвидени творчески работилници, занимания в школата по изкуства, образователни игри, прожекции, рисуване, забавно четене, запознаване с културата, културното наследство и фолклора ни, съобщават от администрацията на "Искър". От днес стартира и друга инициатива за деца в района- "Весела Ваканция". Тя се прави за пета поредна година заедно с Дом на културата "Искър" и "Булекопак" АД. Безплатните занимания на открито ще бъдат през юли и август. Всяка седмица темите във „Весела ваканция“ ще са различни - театър, танци, изобразително и приложно изкуство, игри.

Реклама
comment 0
visibility 2295
Нов магазин

В София отвори 51-ият магазин на "Билла" (СНИМКИ)

В столицата вече работи 51-ият магазин на "Билла". Марката е отдавна позната на жителите на града. Новият супермаркет се намира в един от големите столични молове The Mall. Той се намира на ниво -2 на най-новия търговски етаж в мола. Цялото ниво бе изцяло обновено и новите магазини вече отварят врати. Новият магазин на "Билла" се простира на 1911 кв.м., и е един от най-големите обекти на веригата в София до момента. Търговският бранд е лидер по брой магазини в големи търговски центрове в столицата. ''Супермаркетът в The Mall е ключова инвестиция за компанията. Това е един от най-големите обекти на веригата досега, като се отличава с изключително модерен интериор и много богат асортимент и акцент върху свежите продукти. Силно се надяваме именно този магазин да се превърне в любимо място за пазаруване на столичани'', коментира Норберт Мисбрандт, Управител на BILLA България. Съвсем скоро ще бъде отворен и 52-рият магазин на компанията в София. Той се намира на бул. „княз Александър Дондуков“ близо до Младежки театър "Николай Бинев".  

comment 0
visibility 856
дупка

Дупка с диаметър 3 метра се появи в „Редута”

Огромна дупка с диаметър 3 метраи дълбочина 2.50 - 3 метра зейна на оживена улица в столичния квартал „Редута”. За опасността съобщиха живеещи в района граждани пред Нова телевизия. Те са подали няколко сигнала на телефоните на общината за спешни и аварийни сигнали, но без успех. За да не стане беля доброволци сами обезопасяват дупката. Първи на място се отзовават представители на район Слатина. След което дълбокият трап е обезопасен и обграден с ограда и ленти на Софийска вода. Очаква се скоро дупката да бъде запълнена.

comment 0
visibility 754
авария до операта

Отклоняват тролеите от "Раковска" по "Васил Левски" заради авария на "Софийска вода"

Тролеите, които се движат по улица "Раковска", ще бъдат отклонени по бул. "Васил Левски" от 12 часа днес. Причината е авария на "Софийска вода". Дефектът се е появил на метри от сградата на Софийската опера и балет. Улица "Раковска" е затворена в участъка "Дондуков" - "Московска". Има струпана строителна техника, видя Столица.bg. Заради аварията ще бъде изключена контактната мрежа, което налага и промяна на маршрута на тролеите по бул."Левски". Районът с аварията ще бъде затворен и за автомобили.            

comment 0
visibility 962
зала

Зала за психомоторика отвори врати в 79 ДГ "Слънчице"

Психомоторна зала, намираща се в сградата на 79 ДГ "Слънчице", в район "Студентски", отвори врати. Тя работи по метода SIMPLE. Той е особено ефективен при децата със специални образователни потребности, обяснява психологът Виолета Андреева. Психомоториката използва удоволствието от играта и изследването за формиране на умения за лидерство и следване. Методът учи децата да бъдат толерантни и да се съобразяват с възможностите и орграниченията на другите.    

comment 0
visibility 584
школа за народни танци

Клуб за народни танци отвори нова зала в "Курило" (СНИМКИ)

Обичащите народните танци в квартал "Курило" на район "Нови Искър" имат огромен повод за радост. Клубът за народни хора́ "В шоплука"  с ръководители Илияна Петрова и Ивайло Георгиев отвори новата си зала. На събитието присъстваха куп деца, млади хора, танцьори, родители, учители и почитатели на хората и ръчениците. Тържественият водосвет бе отслужен от Йеромонах Нектарий. Талантливите танцьори от клуба показаха на всички какво са научили на репетициите и концертите.

comment 0
visibility 2254
Червеният апартамент

Червеният Апартамент отвори врати в София (СНИМКИ и ВИДЕО)

В София днес отвори врати Червеният Апартамент. Той не е музей, а изложба без срок. В него всеки ще може да се докосне до живота на семейство Петрови в комунистическа България през 80-те, съобщава Свободна Европа. Посетителите ще могат да видят стари уреди от 80-те като телевизор София 85, автентични мебели и посуда и дори бутилка кока кола от 85-та. Семейство Петрови са измислено семейство което е показано как живее в това жилище. Гостите ще имат възможност да чуят музика от грамофон или радио да чуят автентични истории от социализма. Те могат да седната в хола на семейство Петрови да прочетат книга да изпият едно кафе от 80-те или да хапнат автентичен шоколадов бонбон. Идеята на авторите е да се запазят следите от времето на комунизма, тъй като той е най-близкият ни план в историята. Няма как да бъде времето и за това е важно да се запазят автентични неща от тази епоха. Апаратаментът се намира на ул. Цар Асен 12 и работи всеки ден от 10:30 до 19:30 (последно влизане в 18:00).