Тема: пътна настилка

comment 0
visibility 776

Йорданка Фандъкова ще направи проверка на ул.“Резбарска“ в район „Подуяне“

На 14 август, от 11.30ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери как върви реконструкцията на ул.“Резбарска“ в район „Подуяне“.   В момента върви цялостна реконструкция на улицата, подменя се канализация,  изгражда се водопровод, предстои полагане на нова пътна настилка. В участъка по улицата от ул. „Градинарска“ до ул.“Първа българска армия“ се изпълняват земни работи и се полагат се нови пътни бордюри.   За журналистите е осигурен транспорт в 11.00  часа от площад „Свети Александър Невски“.

comment 0
visibility 550

Арх. Румен Русев направи проверка на ремонта на кръстовището на бул. „А. Малинов“ и ул. „Ф...

Арх. Румен Русев, временно изпълняващ длъжността кмет на район „Младост“, направи проверка ремонтните дейности на пътната настилка в района на кръстовището на бул. „А. Малинов“ и ул. „Филип Аврамов“. Русев констатира, че всичко е изрядно по документите и работата на служителите на фирмата, изпълняваща дейността, избрана с обществена поръчка от Столична община. Един милион и четиридесет хиляди лева е отпуснала Столична община за 2018г. на район "Младост" за реновиране на пътната настилка и тротоарите в квартала, в това число влизат Горубляне и Полигона. Ремонтните дейности по настилките са стартирали през март месец и към момента са реализирани около 20 000 кв. м преасфалтирани нарушени участъци от пътната настилка и тротоари на обща стойност 700 000 лв., споделя арх. Русев в социалната мрежа. Ремонтните дейности продължават. До края на седмицата ресорните колеги ще предоставят на арх. Русев план за ремонт на пътната и тротоарна настилка на база останалите средства. Планът се изготвя на база обстоен оглед и анализ на състоянието на настилките в района, както разбира се вземат под внимание сигналите за проблеми и на гражданите. 14 от ключовите булеварди и улици с висок трафик и от голяма обществена значимост са на абонамента поддръжка по сключен договор от Столична община. Всеки месец комисия от различни специалисти, в това число и инженери от района, проверяват работата на наетата фирма и дали има пропуски по отстраняването на проблеми.

comment 0
visibility 999

Евгени Крусев инспектира ремонта на ул.„Гюешево"

Днес Евгени Крусев, зам.-кмет по транспорт, инспектира ремонтните дейности при ул. „Гюешево", от бул. „Инж. Иван Иванов” до бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов”. В този участък се прави цялостен ремонт, който планира изграждането на нова пътна и тротоарна настилка. Вече е започнало и полагането на асфалтова настилка, като очакванията са обектът да бъде готов до 20 дни. Продължава дейността и по други обществено значими улици в жилищните райони. Ремонти текат по ул. „Феникс“ в Овча купел и ул. „Хемус“ в Слатина. От утре запова ремонт и по ул. „Резбарска“, като тя ще бъде затворена за движение в участъка от ул. „Градинарска“ до ул. „I-ва Българска армия“.

Реклама
comment 0
visibility 799

Започна работата по пътна връзка на ул. „Могилата“ с ул. „Сребърна“

Стартира строежът на пътна връзка на ул. „Могилата“ с ул. „Сребърна“. Изгражда се ново улично платно, както и тротоарни настилки и улично осветление. Планира се полагането на асфалтова настилка за тежко движение, става ясно от публикация на кмета на столицата, Йорданка Фандъкова, в социалната мрежа. По предварителни планове, ремонтните дейности трябва да свършат през август месец.