Тема: пазят

comment 0
visibility 3298
гледка

В "Люлин" се пазят със свирки и пръчки от бездомните кучета

Хората, които живеят в блокове 958 и 959 в квартал "Люлин", тръгват на работа, въоръжени със свирки или пръчки. Така те се пазят от глутница бездомни кучета, която тормози района. Атаката е основно нощно време. Стигало се е до нападения над стопани на домашни кучета, докато те разхождат любимците си. Хората искат спешна нощна акция от "Екоравновесие". За проблема им разказва Нова телевизия. Директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов обясни, че не могат да ловят през нощта животните, защото може да бъде уцелен човек. Освен това кучетата се крият много добре в тъмната част на денонощието. Заместник на Асенов- д-р Габриела Пенкова допълни, че мобилни екипи са идвали в района над 10 пъти. Но не е намерена глутница кучета през деня. Имало е само две четириноги с противопаразитни каишки, за които хората са казали,че се грижат.  

comment 0
visibility 831
паркиране

В "Дружба" пазят площадка от паркиране с цветни кашпи

Любопитен начин за предпазване от неправилното паркиране са намерили в "Дружба", блок 413. Детската площадка, която е в близост до кооперацията, винаги е атакувана от множество автомобили. Е, хората от района са наредили кашпи с цветя, с които се прекъсва влизането на машините на мястото за игра, разказват от Столичния инспекторат. От институцията апелират всички граждани да следват добрия пример на живеещите в "Дружба" като спазват установените правила.  

comment 0
visibility 709
художници

Деца от "Кумарица" показаха с рисунки как пазят природата (СНИМКИ)

Малчуганите от ДГ 121 в квартал "Кумарица" на район "Нови Искър" показаха с рисунки как пазят природата. Те отбелязаха с тържество успешното си участие в Националните детски номинации „Най-големият, малък приятел на природата и животните“. Категорията, в която дребосъчетата участваха, бе "Еко-художник", съобщават от детската градина. Грамота и предметна награда за достойно представяне в детските номинации получи Мартин Самоволски- на 6 години. Децата влизаха в различни роли от познати приказки. Така те се опитаха да разберат разликата между доброто и лошо поведение на героите от приказките.Организатор на събитието е актрисата Аксиния Боснева към фондация „АФА – България“  

Реклама
comment 0
visibility 573
ретро трамвай

Ретро трамвай напомни на хората да пазят околната среда

Ретро трамвай се разходи отново по софийските улици вчера. Но този път той бе не просто красив обект от музея, а начин да се напомни на хората да пазят околната среда. Вчера бе Световния ден на околната среда и трамваят бе част от отбелязването му в София. За това съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на столицата Дончо Барбалов. Бижуто на релси се движеше от 16 до 18 часа. А маршрутът му бе от площад „Възраждане” през булевард „Христо Ботев” - площад „Македония” - улица „Алабин” - „Мария Луиза” - Централна гара - булевард „Христо Ботев” и завърши пак на площад „Възраждане”. Игри с пътниците и куклени етюди представиха актьори от театър "Сириус", докато трамваят се движи. Изложение, което да привлече вниманието и да стимулира гражданите към опазване на околната среда и чистотата на въздуха, беше организирано от екоминистерството пред Музея за история на София - парк-градина "Централна баня".

comment 0
visibility 468
Полиция

Полиция и частни охранители ще осигуряват реда на мача "Ботев" и "Локомотив"- Пловдив

Екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигуряват реда преди, по време и след дербито за Купата на България на Националния стадион "Васил Левски". Ангажимент към охраната ще имат и частни гардове, които ще следят за реда на територията на стадиона, докато трае срещата между "Ботев" и "Локомотив"- Пловдив.Щателна проверка на всички посетители на мача ще има на специални пропускателни пунктове. Няма да бъдат пускани вътре в стадиона лица в нетрезво състояние, или такива, които имат съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще влизат на стадиона само с възрастен придружител и предварително попълнена декларация. Ще се следи за забранени предмети като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри. Входовете на стадиона ще бъдат отворени за граждани в 16.30 часа. В деня на срещата билети на касите на Националния стадион "Васил Левски" няма да се продават.

comment 0
visibility 2351
пристигане на Папата

Снайперисти и хеликоптери пазят Папата в София

Мерките за сигурност в София за посещението на папа Франциск са повече от железни. Над площадите и църквите, където ще е Папата, ще се облита с хеликоптери, а снайперисти ще бдят за безопасността му, съобщават от МВР. Освен родните служби, за живота на духовника ще се грижат и личните му охранители, които от месеци са във връзка с българските си колеги. Проверките на вярващите за всички събития, на които ще бъде папа Франциск, ще стартират три часа преди началото на всяка проява. Те ще стават на специално изградени пропускателни пунктове. Две от проявите ще са в София на 5 май. В 13 часа светият отец ще произнесе неделната молитва „Царица небесна“ на площад „Свети Александър Невски“. Органите ще следят за лица, които са употребили алкохол или дрога, за такива, които носят опасни предмети, както и за такива, които са поставени в някоя рискова група. За последните отговорност ще носи ДАНС. От службата вече са направили списък на лица, които не бива да се допускат в близост до Папата. Това са хора, за които има подозрения, че са във връзка с радикални или паравоенни организации. Цивилни агенти зорко ще следят подобни индивиди да не се доближават до местата, където ще е светият отец. Единствените вещи, които ще са позволени за пренасяне по време на литургиите, ще са чадърите. Но по-дългите и с по-твърди дръжки също ще бъдат конфискувани.

comment 0
visibility 529
Обучават деца как да се пазят като ходят на мачове

Обучават децата от "Връбница" как да се пазят по време на футболни мачове

Цветелина Кирилова от СДВР - отдела за "Масови безредици и спортни мероприятия", проведе лекция в 74 СУ "Гоце Делчев" в район "Връбница". Кирилова си поговори с учениците от 6 клас и им даде ценни съвети как да се пазят от наранявания и неприятни ситуции, когато ходят на футболни срещи и други спортни прояви. Младежите дискутираха теми като футболните агитки, как да не отвръщат на агресията по стадионите и защо не трябва да се носят бомбички на мачовете, съобщиха от администрацията на района.    Визитата на лице от Столичната дирекция на полицията в училището е инициатива на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в района.