Тема: питат

comment 0
visibility 1138
асфалт

От "Овча купел" търсят кой е махнал асфалта от улица "Роза" (СНИМКИ)

От "Овча купел" се обърнаха с необичайна молба към хората в района. В социалната мрежа бе публикуван апел от администрацията, касаещ жителите на кв. „Горна Баня“ и в частност живущите на ул. „Роза“. Търси се повече информация за фирмата/лицата, които на 11.07.2019г., са изрязали новоположена асфалтова настилка, и то в гаранция, по ул. „Роза“, в участъка на ул. „646“ и ул. „Каменица“.

comment 0
visibility 900
ремонтирана улица

В "Лозенец" питат кмета кога ще се оправи ул. "Константин Петканов"

Граждани от столичния квартал "Витоша" в район "Лозенец" публикуваха в социалната мрежа въпроси към кмета на общината Любомир Дреков. Хората искат да им бъдат дадени конкретни отговори със срокове за разрешаване на наболелите въпроси в района. Сред най-важният е кога ще бъде изяснена ситуацията с частната собственост по улица "Константин Петканов. Както Столица.bg съобщи преди време причината за неуредиците с улицата, започнала преди повече от 20 години, когато общината изгражда път, но не обезщетява собствениците. За това те решават да си заградят имота. На мястото ще бъде поставена бариера със символична такса от 20 ст. Освен разправии чия собственост е тази улица, там има и страхотни дупки, които трошат колите на живеещите от целия квартал. Хората имат желание сами да я ремонтират, тъй като нямат друг вариант, а трасето ежедневно се използва. За целта обаче те трябва да получат съгласието на собствениците на улицата, които до момента мълчат. А потърпевшите се жалват в социалната мрежа, че си изпочупили колите, а дупките ставали все по-големи и по-големи. Другите питания към кмета на "Лозенец" са, кой ще контролира продължаващото непрекъснато строителство. И кога обещаните от години детски градини, градинки и пространства за деца ще бъдат направени. И дали парите от данъци ще бъдат вложени в нещо, което те действително могат да ползват.

comment 0
visibility 634
Витоша

Хората от "Драгалевци" питат кмета на района за боклука и канализацията

Кметът на район "Витоша" - инж. Теодор Петков ще се срещне с жителите на квартал "Драгалевци" на 31 май. Събитието ще се проведе във физкултурния салон на 50 ОУ в "Драгалевци" от 18.30 часа. Сред нещата, които хората ще дискутирт с кмета, са проблемите, които те имат с канализацията. Вторият им голям проблем е сметоизвозването. Контейнерите с отпадъци често с дни стоят пред домовете им неприбрани от нито една фирма.    

Реклама
comment 0
visibility 589
среща с кмета

Жителите на "Симеоново" питат кмета на района за канализацията и отпадъците

Среща с кмета на район "Витоша" ще имат жителите на квартал "Симеоново". Тя ще се проведе на 8 май в салона на читалище "Отец Паисий" от 18.30 часа. Хората ще дискутират с инж. Теодор Петков проблемите, които най-много ги вълнуват. Това са направата на канализация до всички къщи и решаване на проблемите със сметосъбирането. Контейнерите за отпадъци понякога стоят препълнени пред домовете им със седмици.  

comment 0
visibility 2157
Промяна на движението, "Подуяне"

Питат хората в "Подуяне" дали искат еднопосочни улици

Проект за промяна на движението в столичния район "Подуяне" ще бъде представен утре в сградата на 49 ОУ "Бенито Хуарес" от 18 часа, съобщиха от администрацията на района.По време на обсъждането ще се дискутира дали да се направи еднопосочно движение на улиците, заключени между "Александър Екзарх", улица "Тодорини кукли" и бул. "Ботевградско шосе". Писмени становища по проекта за промяна на движението може да се подават до 23 април, адресирани до кмета на района. След като бъдат събрани всички писмени становища и препоръки по темата, на 23 април ще има обществено обсъждане от 18 часа в сградата на училище "Бенито Хуарес" на улица "Гаврил Кръстевич".