Тема: Пламен Георгиев

comment 0
visibility 722
бутане

Пламен Георгиев сам събаря барбекюто на терасата си

Два месеца след като от община "Слатина" се произнесоха, че навесите на терасата на Пламен Георгиев  са незаконни, той сам започва да ги събаря. Пред камерите на bTV началникът на отдел "Контрол по строителството" в "Слатина" Михаил Джурджин обясни, че те разбрали за събарянето от медиите.   Очакват, като свърши бутането, бившият шеф на Комисията "Антикорупция" да ги информира, за да отидат, да констатират и да приключат случая.     Георгиев искаше да обжалва решението за бутането на терасата. След настояване на премиера Борисов обаче оттегли тъжбата си.     

comment 0
visibility 336
махане тераса

Пламен Георгиев сам ще премахне незаконната си тераса

Бившият шеф на Комисията "Антикорупция" Пламен Георгиев няма да обжалва бутането на терасата си. Той е подал молба до Административен съд- София. С нея оттегля тъжбата си срещу заповедта на район "Слатина" за махането на двата навеса на терасата на апартамента му.    Според информация от район "Слатина" Георгиев е предложил сам да премахне незаконните постройки на тераса си, научи Столица.bg. По закон той има право да постави единствено плосък слънцезащитен елемент.    Становището на районната администрация бе, че построеното барбекю на вече изпратения във Валенсия консул е незаконно строителство. Заради "случая Георгиев" падна главата на арх. Калинов- Директор на "Строителен контрол" на НАГ към Столична община.       

comment 0
visibility 676
тераса

Пламен Георгиев отказва да събори незаконните обекти на терасата си

Сагата с терасата на бившия шеф на комисия "Антикорупция" Пламен Георгиев продължава. Той отказва да събори незаконните обекти на мястото и обжалва заповедта, съобщава bTV. От община "Слатина" два пъти трябваше да правят проверка след като първоначалните заключения, че близо 60 квадрата от навесите са незаконни, бяха обезсилени от заповед на  директора на строителния контрол на София Влади Калинов. Неговият довод бе, че строителството било направено преди акт 16.   Заради това решение Калинов се раздели с поста си. Повторната инспекция установи, че няма доказателства, че направата на два дървени навеса върху терасата са извършени преди пускане на сградата в експлоатация. И се издаде заповед двата дървени навеса да бъдат съборени.    Георгиев и жена му обжалват. Техният мотив е, че незаконно построеното било там преди акт 16, като представят декларация от строителя, коментират от общината.    

Реклама
comment 0
visibility 2008
Пламен Георгиев тераса в Слатина

"Наказаха" Пламен Георгиев за терасата в Слатина, изпращат го във Валенсия

Бившият шеф на Комисията за противодейстиве на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е назначен за генерален консул на България във Валенсия, Испания. Това е решил Министерски съвет на закрито заседание днес. Отлитането на прокурора е "наказание" за скандалната тераса на кооперацията му в район Слатина,  която стана повод, той да бъде отстранен от шефския пост на Антикорупционната комисия. В края на юли Георгиев подаде оставка и още същия ден тя бе приета от Народното събрание. Обяснението му бе, че напуска по лични причини, защото семейството му станало обект на атаки и замесване в "Апартаментгей". Проверка на НАП на имуществото на Георгиев не установи нарушение. Преди дни пък той подаде заявление да се върне на работа в Специализираната прокуратура и бе възстанове след решение на ВСС. Проверката на сочената за незаконна тереса с барбекю, която е към апартамента му в столичиня "Слатина" продължава. Очаква се да приключи до дни, а от Столична община правомощията са прехвърлени на районния кмет Наталия Стоянова. Заради тересата на Георгиев бе уволнен директорът на "Общински сторителен контрол" арх. Влади Калинов.    

comment 0
visibility 362
Терасата на Пламен Георгиев

Пламен Георгиев се връща като редови в Спецпрокуратурата

Доскорошният председател на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев отново става прокурор. Това реши днес на извънредно заседание Висшият съдебен съвет. С 8 гласа "за" Георгиев е пак на старото си работно място. Този път обаче той няма да е зам.-председател на Спецпрокуратурата, а редови магистрат. Миналата седмица Георгиев подаде оставка и тя бе гласувана в народното събрание. Причината бе проверка на имуществото му от НАП, в която не бяха открити нарушения.  Докато беше председател на КПКОНПИ Пламен Георгиев порлучи обвинения, че е злоупотребил със служебното си положение, като си е надсторил незаконно терасата на кооперацията, в която живее в кв. Слатина. Скандалът се разрази по време на "Апартаментгейт". Неговата тераса взе главата на арх. Влади Калинов, шеф на "Общински строителен контрол" в НАГ на Столична община. Проверката на район Слатина продължава, за да се установи дали има нарушение или не.  

comment 0
visibility 1209
проверки

Кметът на "Слатина" продължава с проверката за терасата на шефа на КПКОНПИ

Кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова е получила правомощия от столичния кмет Йорданка Фандъкова да продължи проверката за терасата на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев. Това е станало по предложение на главния архитект на София Здравко Здравков. Проверката продължава и тя трябва да установи в кой етап е построена терасата, което ще покаже дали тя е законна или незаконна. Кметът на "Слатина" вече разполага с пълната документация по изграждане на жилищната кооперация и въвеждането ѝ в експлоатация. Сред документите има и декларации на собственици, в които те посочват,че терасата е направена преди да бъде издаден акт 16, обясни главният архитект на София Здравко Здравков. Районният кмет ще направи среща с хората и ако се окаже, че терасата наистина е изградена преди издаването на акт 16, то тя бъде призната за законна. Заради скандалната постройка с барбекю Пламен Георгиев бе принуден да подаде оставка като шеф на КПКОНПИ. До края на август ще бъде избран новият директор на "Строителен контрол" в НАГ. От поста бе уволнен арх. Влади Калинов  а причината бе скандалната тераса. "Има пуснат конкурс за избор на директор, а докато се разбере кой ще бъде това аз изпълнявам тези функции по премахване на сгради", обясни арх. Здравков  

comment 0
visibility 1298
Пламен Георгиев

От "Слатина" пак ще проверяват терасата на Пламен Георгиев

Жилището на шефа на комисията за антикорупция Пламен Георгиев отново ще бъде проверявано. Има вероятност експерти от район "Слатина" да инспектират навесите на терасите в имота, съобщи пред bTV кметът на общината Наталия Стоянова. Администрацията на района постанови постройките да бъдат съборени, защото са незаконни. Решението им обаче бе обезсилено от началника на софийския строителен контрол арх. Влади Калинов. Заради това си действие той вчера подаде оставка. Стоянова каза, че заповедта на Калинов е била неочаквана. Тя си я обяснила с "грешен прочит на закона". Кметицата каза, че оставката на Калинов е личен акт и той може да даде обяснение за нея. Администрацията се интересува от едно- преписката да бъде доведена до края. В случая не можело да се говори за никаква допустимост, защото покривите са с около метър над допустимата кота. Кметицата смята, че в сагата с имотите на шефа на КПКОНПИ става дума за нищо повече от един незаконен строеж. Такива имало из цялата страна.    

comment 0
visibility 800
Терасата на Георгиев

Пламен Георгиев оспорва акта на район „Слатина“ за терасата

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев оспорва констатациите на район „Слатина“ относно незаконните обекти на терасата му. След проверка на общинските инспектори се оказа, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни, съобщава bTV. Вече цял месец районната община не успява да отрие строителя на сградата, на който трябва да се връчи констативния акт.  Тя е строена преди Георгиев да купи въпросният тризонет. Според кметът на „Слатина” Наталия Стоянова, документът с описаните незаконни навеси от 50 и от 6 квадрата, е бил връчен на Георгиев още на 7 май. Веднага след това той, е изпратил възражения оспорващи констатациите. Още в края на проверка Стоянова бе категорична, че двата навеса трябва да бъдат премахнати. В ролята на арбитър на спора ще се окаже Дирекцията общински строителен контрол. Тя ще трябва да прецени кой е прав и кой не.  

comment 0
visibility 831
Тризонета на Пламен Георгиев

Премахват два навеса от терасата на Пламен Георгиев

Два навеса от терасата на Пламен Георгиев трябва да бъдат премахнати. Това установи проверката на служителите от район „Слатина“.  При огледа на терасите те са установели, че има изградени два навеса, които са над разрешената кота "било" на сградата, съобщиха от районната администрация. За това тези елементи трябва да бъдат премахнати. За целта е съставен констативен акт и ще бъде издадена заповед за техният демонтаж. Те са правени преди последният собственик да придобие имота.

comment 0
visibility 1021
Пламен Георгиев

Кметът на "Слатина" Наталия Стоянова:Проверяваме кога е строена терасата на Пламен Георгие...

Проверява се кога са построени нещата върху терасата на Пламен Георгиев.На място се взимат и размери. Това съобщи кметът на район "Слатина" Наталия Стоянова, цитирана от Нова телевизия. Ще бъдат анализирани и документите, които са при проверяващите за спорния имот и тези, дадени от собственика. Екипът от район "Слатина" ще направи заснемане на целия терен и след това ще се сравнява с документите в кметството. На терасата се излиза през жилището на шефа на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Никой от проверяващите към момента не е изследвал дали има достъп от друго място. Стоянова подчерта,че Георгиев е купил апартамента в този му вид и не е променял нищо по имота. Ако се установи,че постройките на покрива са незаконни, те ще бъдат махнати за сметка на собственика. Може да се търси и вариант за узаконяване, допълни кметицата.

comment 0
visibility 862
Терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев

Проверяващите от "Слатина" имат достъп до имота на шефа на КПКОНПИ

Екипът на районната администрация на "Слатина", който трябва да извърши проверка на терасата на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев са получили неговото съдействие. Собственикът на имота ще им осигури достъп до т. нар. общи части на жилищната кооперация - терасата. Проверките ще се извършат до края на седмицата. Все още няма конкретни дати", заяви пред Столица.bg кметът на район Слатина Наталия Стоянова. Терасата със сауна, джакузи и барбекю стана скандална, след като по документи била към общите части от сградата, а в същото време е ипотекирана заедно с апартамента на Георгиев.  Проверките ще са няколко, тъй като не може да се разчита само на една. Екипът от район "Слатина" ще направи заснемане на целия имот и след това ще се сравнява с документите в кметството. Георгиев, за разлика от предишния собстевник ще пусне експертите в имота, за да си свършат работата. Пламен Георгиев изпълни перпоръката на премиера Бойко Борисов и от миналата седмица излезе в отпуск, докато продължават проверките.

comment 0
visibility 670
арх. Здравков

Арх. Здравков: Трябва да се провери дали е законна терасата на Пламен Георгиев

Трябва да се провери дали е законно изграждането на терасата на жилището на Пламен Георгиев, съобщи Арх. Здравко Здравков. Към момента там се извършва проверка. Според Закона за устройство на територията и по конкретно чл .185, трябва да има съгласие за тази тераса от всички собственици. "Необходимо е да се направи цялостна проверка на параметрите на имота като кота кота корниз и кота било. Важно е, защото това са параметри, които трябва да се проверят и да се състави нужния констативен акт. Трябва да се види имали действащ работен устройствен план, как и кога е одобрена цялата документация. Добре е да се знае, че думичката "узаконяване" от 2001 година липсва в Закона за устройство на територията", споделя още арх. Здравков. По-рано днес екип от район Слатина започна проверка на постройките на въпросната тераса. От общината имали информация още от 2012 г., че на терасата, която се води и покрив не е имало постройки без документи, но тогава старият собственик не е пуснал инспекторите на проверка. Документите от нея са прибрани и са отлежавали в архива. Районният кмет на „Слатина” коментира пред bTV, че очаква Пламен Георгиев да пусне компетентните лица в имота, а не както е направил предишният собственик. Въпросната проверка ще продължи не повече от 2 седмици. Скандалът с терасата се разгоря, защото Горанов не е декларирал въпросната площ като негова собственост. След това се оказа, че тя е част от ипотеката за целия апартамент.    

comment 0
visibility 875
Столична община

Район "Слатина" и Столична община проверяват терасата на Пламен Георгиев

Двуседмична обстойна проверка започва на терасата на Пламен Георгиев- председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ). Тя ще се прави от екипи на Столичната община и на район "Слатина",  съобщи bTV. Администрацията на "Слатина" още от 2012 година е била наясно, че на терасата има изградени неща без надлежните документи. Но инспекторите не могли да направят проверка, защото предишният собственик на имота не им дал достъп. И така папката с проверката и документите отлежавала в бюрата с години. Кметът на "Слатина" се надява Георгиев да не е като предшественика си по имот и да пусне инспекторите да си свършат работата.