Тема: подлези

comment 0
visibility 509
Дезинфекция  в "Красно село"

Дезинфекция на подлези и спирки в „Красно село“ и днес

И днес, 27 март, в район „Красно село“ е направена дезинфекция на пешеходните подлези, подходите към тях, спирките на градския транспорт и уличните кошчета, съобщават от Столичен инспекторат. Дезинфекцията с препарати е направена от фирмата-изпълнител, която отговаря за района. На място е осъществен контрол от екипи на инспекторите от район "Красно село".

comment 0
visibility 796
В София продължава продължава дезинфекция на подлези, контейнери и миене на

В София продължава дезинфекция на подлези, контейнери и миене на улици (СНИМКИ)

Продължава изпълнението на дейности за дезинфекция с цел предотвратяването на разпространението на COVID-19 в София. Извършва се ежедневна дезинфекция на пешеходните подлези на територията на Столична община, съобщиха от Московска 33. Миенето на улици и булеварди на територията на Столична община също продължава и се извършва като към използваната вода се добавя и дезинфекционен препарат. Днес екипите ще продължат дейности по миене в районите „Илинден“, „Изгрев“, „Подуяне“ и др. Дезинфекцират се и контейнерите за битови отпадъци, които са разположени в районите. Дейностите ще се извършват на всеки три дни. През последния ден това е направено в районите "Младост", "Лозенец", "Триадица", "Надежда","Панчарево", "Връбница", „Красно село“ и "Банкя". Сметосъбирането и сметоизвазването се извършва по установения за това график. Дезенфекцирни са и открити обществени пространства със специализирана техника в кв. „Христо Ботев“, район "Слатина", кв. „Филиповци“, район "Люлин" и в район "Красна поляна.

comment 0
visibility 942
Започва ежедневна дезинфекция на столичните подлези

Започва ежедневна дезинфекция на столичните подлези

Всички софийски подлези ще се дезинфекцират ежедневно от днес. Това съобщиха от Столичен инспекторат. На всеки три дни ще се обработват с препарати и контейнерите за битови отпадъци в районите на Красно село, Надежда, Триадиц, Панчарево, Банкя, Връбница, Младост и Лозенец. Сметоизвозването и сметосъбирането на територията на Столична община продължава по установения график. Противоепидиомологичните мерки за борбата с COVID-19 включват и миенето на булеварди и улици с автоцистерни, след като във водата се добави дезинфекционен препарат. От днес в район Слатина, квартал Филиповци, квартал Христо Ботев и Виетнамските общежития на Красна поляна екипите на почистващите фирми, обработиха със специална техника и с дезинфектанти спирките, уличните платна и публични пространства. Засилените мерки бяха приложени на улиците: "Рилска проход", "Братя Найденови", "Мими Балканска", "Суходолска4, "Вл. Минков –Лотков", Трети март, Земеделска и Източна тангента.

Реклама
comment 0
visibility 751
мерки за дезинфекция

Мерки срещу коронавируса: Дезинфекция на подлези и контейнери за смет в София (СНИМКИ)

По нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова се предприемат допълнителни мерки за почистване и дезинфекция заради коронавируса. Това съобщиха от Столична община.    Екипи на фирмите, ангажирани с почистването на града, започнаха миене и дезинфекция на съдовете за смет в цяла София като част от мерките за предотвратяване на разпространението на COBID- 19 . Съдовете са над 21 750 броя 1100 литра и дезинфекцията ще се извършва от фирмите – оператори  регулярно. Умоляват се гражданите да се информират за установения график за изхвърляне на различните потоци отпадъци с цел редовното и пълно събиране, без да застояват по територията на града. Графиците могат да бъдат намерени в районните администрации.   От вчера тече дезинфекция на 70 броя пешеходни подлези от страна на фирмите –оператори, мият се улици и булеварди. Подробна информация кога и кои улици са предвидени за миене през тази седмица може да бъдат намерени на сайта на Столичен инспекторат    От "Московска" 33 напомнят на гражданите да спазват знаците и да си преместват автомобилите в дните, които са определени за почистване на тяхната улица, за да бъдат измити качествено улиците.     

comment 0
visibility 698
Нови рисунки в подлезите на район Триадица

Космическа рисунка украси подлез в район Триадица (СНИМКИ)

Космически рисунки украсиха огромни стени в подлези в район Триадица. Красивото дело е на неправителствената организация "Подлезно". Днес представители се срещнаха с кмета на Триадица Димитър Божилов и заместника му Христо Вълчанов.  „Красотата ще спаси „Триадица“ бе мотото на работната среща. От двете страни бяха радменени идеи как подлезите, улиците, сградите, парапетите, пейките и всичко останало в района, особено зелените пространства да се превърнат в цветна градина. Космическата рисунка е в подлеза на бул. България и "Ив. Евст. Гешов", а другата е на подлеза на бул. България при Професионална гимназия по дизайн "Елисавета Вазова". Те са направени в миналия мандат, а амбицията на настоящият кмет да се разкрасят и останалите подлези на територията на район Триадица. И това е напълно възможно да се реализира благодарение на творчеството и въображението на талантливите членове на "Подлезно" и силата на багрите. От организацията вече напълно са перобразили два подлеза. единият е с красива и магнетична космическа рисунка на цялата стена, а другият подлез прилича на научна лаборатория. "За красотата няма време граници. Не липсват проекти и инициативи, които ще създадат съвсем нов облик на района, съвместно с младите хора, партньорите, гражданите и всички,готови да подадат ръка за добрто", коментира кметът Димитър Божилов.     на България и Гешов

comment 0
visibility 555
Ремонт на подлези в Триадица

Ремонтират подлезите в район Триадица (СНИМКИ)

Всички подлези на територията на район Триадица ще бъдат ремонтирани. Експерти на кметството са направили проверка и са установили, че обновяването е належащо, тъй като съоръженията са в лошо състояние, съобщават от районната община. Въз основа на констатираното ще бъде изготвено мотивирано предложение за план към Столична община за поддръжката им. Зам.-кметът по строителството Христо Вълчанов и неговият екип са установили, че четири години след основния ремонт на част от подлезите в район „Триадица“, състоянието им е незадоволително. В подлезите има опасни места, които са необезопасени и течове застрашават съоръжението. Също така липсват и санитарни помещения за ползване от гражданите. В момента в район Триадица се извършва ремонт на подлеза на бул."България", до Професионалната гимназия по текстил "Елисавета Вазова", който скоро трябва да стане готов. В лошо състояние е и един от най-натоварените подлези в района, този на бул. "България" и "Гоце Делчев".

comment 0
visibility 579
Подлез на бул. България

АПП и Столичен инспекторат провериха всички подлези в София

Столичен инспекторат и "Аварийна помощ и превенция" (АПП) провериха всички подлези в София. Общо те са 71 на територията на Столична община. Инспекцията е за чистотата в подземните съоръжения и системите за отводняване. Заради очакваните валежи и влошаване на времето се проверени линейните отводнители и проводимостта, съобщават от Столичен инспекторат. Не са открити нарушения. Хигиената в подлезите отговаря на изискванията. Подходите към подлезите и подовите настилки са почистени.  Продължават обаче проверките по подземните връзки за техническото им състояние. Поддържането на всеки подлез е ангажимент на районните кметства. Служители на "Аварийна помощ и превенция" ще инспектират подлезите и през следващите дни.  

comment 0
visibility 1975
столичен подлез

Проверяват столичните подлези по разпореждане на кмета

Проверка на всички подлези на територията на столицата е била разпоредена от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, съобщава Монитор. Това се наложи след инцидента с възрастна жена в подлеза на бул.“България“ на 14 август. Припомняме, че жената е стъпила на решетка в подлеза, която е поддала и е заклещила и наранила крака ѝ. Авариен екип веднага се е притекъл на помощ на пострадалата. Още вчера, 15 август, започна подмяна на решетките във въпросния подлез. Кметът на София сподели със съжаление, че подлезите са местата, които най-често стават жертва на вандализъм. Според нея, необходимо е тези съоръжение да бъдат проверявани всяка седмица, за да се избягват инциденти като този. По закон, поддръжката на подлезите е ангажимент на районните кметове.

comment 0
visibility 551
подлези

37 сигнала за боклуци и изгорели крушки в подлезите на София

За първите пет месеца на 2019 година в Столичния инспекторат са получени 37 сигнала за непочистени подлези, изгорели крушки, липса на такива и други проблеми с техническото състояние на съоръженията. Районните кметства веднага са уведомени и са взели мерки по въпроса. Столичната община следи общо 72 подлеза и 2 пасарелки. Толкова са регистрираните подземни пешеходни съоръжения на територията на столицата според данните на инспектората. Той контролира фирмите, които ги поддържат. Районните кметове всеки месец са длъжни да дават актуална информация в Столичната община за текущото състояние на подлезите, които са на територията на дадения район. Но и да предприемат мерки по осигуряване безопасността на хората при ползването им, съобщава "Монитор". Столичният инспекторат проверява качеството на изпълнение на дейностите по чистотата, заложени в Оперативните планове на фирмите изпълнители. А те са : ръчно метене – 30 пъти месечно, събиране и транспортиране на отпадъци от кошчетата - 2 пъти дневно. Миенето се прави в нощната смяна със специализирана техника, подходящи препарати и четки от юни до октомври.Последната официално регистрирана проверка на подлезите е преди 10 години.  

comment 0
visibility 399

"Безопасни детски площадки" стартира нова инициатива за осветяване на подлези и улици

Гражданската иницатива "За безопасни детски площадки" започва нова кампания. Идеята е местата в София, където има голям пътникопото да се осветят. Особено важно е там, където минават майки с деца и възрастни хора. За новата си кампания от сдружението събощиха в социалната мрежа. Съвсем скоро те приключиха успешно една друга кампания, да се освободят тротоарите от автомобили.  Тя получи голяма подкрепа от гражданите, районната община и Столична община. На всички подадени сигнали имаше бърза и адекватна реакция и 90% от тротоарите в кв. Стрелбище бяха изчистени от паркирали коли благодарение на инициативата. Започваме със сигнал за липса на осветление и определено мърляво състояние на подлеза, който свързва пазара в кв. "Иван Вазов" и кв. "Стрелбище", написаха в социалната мрежа "За безопасни детски площадки". Те напомнят, че със смяната на времето доста рано се стъмва, а децата още не са се прибрали от училище. От инициативата призовават всички да се огледат тъмно или осветено е мястото и пътя към училище, детската градина, яслите или в парка, градинката и детската площадка?  Светъл ли е подлеза или улицата, на която живеете? Подавайте сигнали на контактния център на Столична община, на мобилните приложения и на гражданските платформи, перпоръчват от гражданска инициатива "За безопасни детски площадки". При подаване на сигнала е добре да се каже номера на стълба на лампата, който е обозначен на около 3 м височина. Не оставяйте на тъмно!

comment 0
visibility 456

Повече от 1 млн. лв. се дават годишно в София за ремонт на щети от вандали

Голяма част от българите са свидетели на вандализъм. Само в столицата годишно се дават над 1 млн. лв. на година за ремонти на щети, които са били причинени от действията на вандали. Най-често обект на вандализъм са детските площадки. Жителите на столицата недоумяват с какво тези площадки  пречат на хулиганите. От Столична община споделят, че повече от половин млн. лв. на година се дават за възстановяване на счупени пейки, беседки, люлки, табели и чешми, а през изминалата седмица са почти унищожени 4 столични градинки, информира sofia.utre.bg. Арх. Димитър Данчев сподели, че апри повредено съоръжение от детска площадка, трябва да се направи поръчка за ново, да се произведе, да се монтира, а всичко това отнема много време. Големи поражения търпят и подлезите. Само за поправка на пораженоя от вандализъм за един от столичните подлези са дадени 190 000 лв. Цената на облицовката му е 80 000 лв, а вече е съсипана. Лятото е сезона на вандалските актове.