Тема: полицейска акция

comment 0
visibility 17263
Арести в столичния "Левски" заради убийството на Марангозова

Арести в столичния "Левски" заради убийството на Марангозова

Трима са арестувани при започналата рано тази сутрин полицейска акция в столичния квартал "Левски", район Подуяне, съобщи dnes.dir.bg. При операцията е разбита организирана престъпна група за извършване на убийства. Полицейските действия са под надзора на Специализираната прокуратура в София. От рано сутринта в "Левски" се извършват проверки на конкретни адреси и се извършват претърсвания и изземвания. На адрес на ул."Летоструй" до момента има трима задържани, съобщи dnes.dir.bg.  По първоначална информация операцията е във връзка с убийството на бизнес дамата Станка Марангозова, която бе застреляна през октомври 2019 г. в столичния "Младост". 46-годишната жена бе застреляна в главата от моторист, преминал покрай пракираната й кола, докато тя говорила по телефона. Тялото й бе открито от мъжа с когото живеела,  а до тялото й бе открита бяла роза. На местопрестъплението са открити три гилзи,  а проектилите бяха открити в колата на жертвата. Марангозова бе обвиняема за документни измами на стойност от 1,4 млн. лв. Тя е задържана през 2011 г. за измами, пране на пари и участие във финансови пирамиди за над 65 млн. лева. От СДВР съобщиха, че по-късно ще има информация за акцията.

comment 0
visibility 1920
Футболен фен от "Левски" и боксьор е един от задържаните за побоя над Слави

Футболен фен от "Левски" и боксьор е един от задържаните за побоя над Слави Ангелов

Фен от агитката на "Левски", който е боксьор е сред биячите на журналиста Слави Ангелов. Днес при полицейска акция бяха задържани седем лица от група за силови действия. Журналистът бе пребит на 17 март вечерта пред дома му на бул. Дондуков в столицата. 32-годишният бивш боксьор е известен на полицията. Той е бил задържан за футболно хулиганство, съобщи 24 часа. Журналистът бе нападнат от трима и докато двама ги налагали с метални пръти и проболи с нож, третият снимал видео. Днешната специализирана операция по залавянето на биячите бе под надзора на Специализираната прокуратура съвместно със СДВР. По първоначална информация сред арестуваните са и тримата нападатели на Ангелов.  

comment 0
visibility 6881
В София с пропусквателен режим във Факултета, Орландовци и "Христо Ботев"

В София с пропускателен режим във Факултета, Орландовци и "Христо Ботев"

Пропускателен режим е въведен вътре в София в кварталите Орландовци, Факултета, Христо Ботев и др. При полицейска акция на СДВР снощи бяха дислоцирани сили за вътрешни КПП- с цел да се спазят противопедимичните мерки за COVID-19 и запазване здравето и живота на гражданите. Четири пропускателни пункта има и в столичния Орландовци, район "Сердика". Два са за влизане в квартала и още два около църквата, научи Столица.bg. От СДВР са категорични, че въвеждането на входове и изходи не е за ограничаване правата на гражданите, а да бъдат запазени от заразяване. Няма напрежение, положението е спокойно и под контрол, съобщиха от "Сердика" пред Столица.bg КПП-тата са поставени на входовете и изходите на ромските квартали. През тях се пропускат само при неотложно пътуване и за работа и се прибират, като задължително трябва да покажад служебна бележка. Тази сутрин от "Христо Ботев" искаха да напуснат, около 8 часа, квартала предимно работещи във софийските фирми за чистота. По пунктовете са предимно служители от жандармерията.  Най-малко по четирима служители на МВР са по контролните пунктове. Пропускателен режим ще има и за допускане до църкви като задължително е носенето на маски, предупредиха от Националния оперативен щаб.