Тема: полиция

comment 0
visibility 1272
ЧЕЗ, полиция и община проверяват за кражба на ток в Сердика

ЧЕЗ, полиция и община проверяват за кражба на ток в Сердика (СНИМКИ)

Екипи на районната община, представители на ЧЕЗ и полиция тръгнаха на проверка за кражба на ток в столичния "Сердика". "Уважаеми съграждани, във връзка с множеството постъпили сигнали за незаконно ползване на електрическа енергия, Ви уведомяваме, че днес се извърши съвместна проверка", предупредиха в социалната  мрежа от район Сердика. В момента е прекъснато електроподаването на улиците "Христо Станишев", 258 и "Градините", на която живеят много ромски семейства.

comment 0
visibility 3268
Пияна следователка от СГС налетяла да дърпа полицай при проверка в "Света Т

Пияна следователка от СГС налетяла да дърпа полицай при проверка в "Света Троица"

Следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура е привлечен към наказателна отговорност за хулиганство и оказване на съпротива срещу орган на реда. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура. Софийска градска прокуратура днес е привлякла в към наказателна отговорност следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура за извършено престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК. След употреба на алкохол дамата е отменила нареждане на полицейски екип, повикан заради нарушаване на обществения ред. Вечерта на 20 май 2020 г. дежурен автопатрул бил изпратен на ул. "Пловдив" в столицата във връзка със сигнал за група хора, нарушаващи обществения ред пред входа на жилищен блок. На място било установено, че пред бл. 347 в ж.к. „Света Троица“ шумна компания употребява алкохол и слуша музика. Сред присъстващите имало възрастни хора и деца. Пристигналите служители на реда се представили и обяснили, че с действията си гражданите нарушават обществения ред в нощно време. Присъстващата Н.К.–Т. - следовател в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура, игнорирала разпорежданията на полицейските служители. Тя се държала арогантно, седнала на пейка и вдигнала чаша с водка. На лицата от събралата се група пред жилищния вход били поискани документи за самоличност. По време на проверката К.-Т. отправила обидни думи към служителите на реда. Последвало и агресивно поведение от нейна страна спрямо униформен – дърпане за ръка и удряне по рамото. Служителят на реда направил опит да я спре и да й сложи белезници. Един от мъжете от компанията - Б. Х. (46 години) напръскал със спрей полицейски служител и ударил друг в областта на лицето. Следователят - Н.К.-Т. и лицето Б. Х. са били задържани и закарани в Районно управление на МВР. В полицейския екип е имало жена, на която е разбита устата от удар на мъж от пияната компания, научи Столица.bg. Към настоящия момент, както служителят на Прокуратурата на Република България, така и другото лице са привлечени в качеството на обвиняеми. Определена им е мярка за неотклонение - гаранция в пари. Прокуратурата на Република България заявява, че няма да толерира подобни прояви и ще предприема действия по тяхното недопускане и санкциониране. Предстои да бъде образувано дисциплинарно производство спрямо Н.К.–Т. за нарушение на разпоредбите на Кодекса за етично поведение на българските магистрати.

comment 0
visibility 5918
Засилено присъствие на полиция в столични квартали, смятани за рискови

Засилено присъствие на полиция в столични квартали, смятани за рискови

Полицията в София засилва присъствието си в определени квартали, смятани за рискови. Рискови, защото се предполага, че там битовата престъпност ще се увеличи след отпадане на извънредното положение.   Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев уточни, че през последните две седмици се наблюдава леко завишаване на битовата престъпност в определени квартали на София. Именно там ще бъде насочен оперативният състав на СДВР, който до момента е бил по контролно-пропускателните пунктове, съобщават от БНР.   Освен оперативния състав на място ще бъдат изпращани и разследващи полицаи, които ще следят най-вече за битовата престъпност, домови кражби, кражби на автомобили и за улични грабежи.   Хаджиев съобщи, че общо четирима са задържаните след преследване в столичния кв. "Дружба" снощи. При опита си да избягат те са изхвърлили от лекия си автомобил не малко количество наркотици. Трима от тях са криминално проявени, единият от тях е с регистрация за нападение на полицай отпреди години.     

Реклама
comment 0
visibility 9320
Полиция

Открит е труп на млад мъж пред блок в кв. „Х. Димитър“

Тялото на млад мъж е открито в столичния квартал „Хаджи Димитър“ в събота сутринта около 9.30 ч. Жена от квартала се е натъкнала на безжизненото тяло пред блок 112А, сподели тя пред Столица.bg. От МВР потвърдиха за открития труп. „Не е установена самоличността на мъжа. Няма следи от насилие по тялото.“ Казаха пред Столица.bg. Направен е оглед на мястото от СДВР. Трупът е откаран за аутопсия. Причините за смъртта се изясняват. Жената, намерила трупа, разказва, че мъжът е бил на видима възраст 30-35 години. Подала е сигнал веднага на 112. На място са дошли екипи на полицията и криминалисти.

comment 0
visibility 2265
550 кг кокаин, хванат в София, е част от международен канал за трафик на на

550 кг кокаин, хванат в София, е част от международен канал за трафик на наркотици (СНИМКИ...

Залавеният 550 кг кокаин в София на борсата в Слатина през януари е част международен канал за трафик на наркотици и в столицата е трябвало да се открие лаборатория за извличането на дрогата от кашоните с плодове, съобщиха от Специализираната прокуратура.  На зеленчуковата борса в столицата дрогата, заловена на 31 януари т. г., бе импрегнирана в над 6600 кашона с плодове, внесени от Колумбия. При акцията, са задържани четирима, трима от тях са с повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на наркотици.  От Специализираната прокуратура днес съобщиха, че служители на ГДБОП са участвали в международна операция "TORTA AHOGADA". Акцията е продължила от 31 януари до 14 април т. г. на територията на Испания, България, Нидерландия и Колумбия. Хванаха голяма пратка дрога на борсата в СлатинаОбщо е иззето над 1 тон кокаин и са задържани 18 души. Престъпната организация, съставена от български, испански, колумбийски и нидерландски граждани e контролирала изграден и функциониращ канал за трафик на наркотични вещества. Трафикът се e осъществявал под прикритието на легални търговски сделки, превозвани с контейнери на големи фирми спедитори. А кокаинът е укриван в превозваната стока. Иззетото количество кокаин в София бе на стойност над 19 милиона евро. В хода на разследването е установено, че наркотикът е внесен от международна престъпна мрежа, чиято последваща цел е била да организира на българска територия лаборатория. В нея "химици" е трябвало да извлекат наркотичното вещество, импрегнирано в кашоните. Пратката впоследствиее трябвало да се достави в Кралство Испания и разпространено в държавите от Европейския съюз. Специализираният наказателен съд остави в ареста двама за кокаина в СлатинаЗадържането на колумбийския кокаин е резултат от участието на България в съвместно разследване срещу международна престъпна наркомрежа заедно с полицейските и прокурорски служби на Испания, Нидерландия, Колумбия и със съдействието на Интерпол и полицейски служби на САЩ, обясниха от Специализираната прокуратура. Разследването на международната наркомрежа е започнало от Националната полиция на Кралство Испания преди година и половина. Основание за това са били данни за готвен трафик на кокаин, укрит в кафе, от Колумбия през Гърция към България. След задържането в София на първата кокаинова пратка за Европа, разследването продължава на територията и на други държави. На 14 април 2020 г. полицията в Нидерландия задържа 1200 кг картонени кашони с импрегниран кокаин, също доставка на плодове от Колумбия. Разкрити са и две лаборатории с над 1000 литра химикал за извличане на наркотика. В действията по неутрализиране на групата са участвали повече от 300 полицейски служители от различни полицейски агенции в Испания (Национална полиция), България, Колумбия (DIRAN), Нидерландия и САЩ (DEA, HSI и CBP), и със съдействието на Интерпол.

comment 0
visibility 8502
Катастрофа с ламарини и бой в Люлин останаха безнаказани

Катастрофа с ламарини и бой в Люлин останаха безнаказани

Лека катастрофа, разминала се само с леки щети и ламарини, но пък гарнирана с обиди, псувни, бой и скубане на екстеншъни остана в шеста глуха, научи Столица.bg. От лекия удар отзад има момиче с травма, подутини и болки в гърба, но за полицията и това е незначително. Инцидентът е станал на в неделя, 3 май т. г. на пешеходна пътека при блок 027 на бул. Александър Станишев в Люлин.  За случилото се пред Столица.bg разказаха свидетели на катастрофата и последвалия бой. Майка, хванала детето си с едната ръка, а в другата с колело преминава на пешеходната пътека. Миг преди това тя се уверява, че може да мине, тъй като има спрял автомобил, който я изчаква. В момента, в който тя и детето стигат пред колата, друга кола не може да спре и се забива отзад в спрялата. За щастие жената и момченцето са невредими. Малкото започва да плаче и да пита какво стана, а майката веднага го отвежда вкъщи и се връща на местопроизшествието да свидетелства. От втората кола, ударила спрялата слиза нафукана млада дама и започва да обижда и ругае шофьорът на първата, защо е спрял рязко. Бруталният и циничен език с боклуци, некадърници и т. н довеждат до ексалиране на напрежението и жена от ударената кола излиза и я ошамарва. Хвърчат екстаншъни и се чуват крясъци.  Всичко това става, докато се чака полицията. След минути пристигат родителите на намаханата 20-годишна шофьорка, виновна за удара. Те също започват да обиждат и да защитават дъщеря си. Катастрофата става към 14 ч., а полицията идва около 15 ч, когато е извикана и линейка. След още няколко минути пристигат роднини на пишман шофьорката, при което лелята се нахвърля на жената от първата кола и започва да я бие. През това време момиче от пострадалата кола се оплаква от болки в гърба и на мястото е извикана линейка, за да я прегледат. В момента момичето не ходи на работа и е с отоци и синини по гърба от камшичния удар, причинен от втората кола. Пристигналите пътни полицаи, като виждат какъв ръкопашен бой се вихри, викат колеги за подкрепление. Случаят на пръв поглед е невинен, няколко ламарини, скубане не екстеншъни и шамари. Ударът обаче е същият като този, който уби Милен Цветков на Великден. Ударът е отзад, защото шофьорката на втората кола не успяла да спре. И само няколко километра по-висока скорост майката и детето можеше да са размазани на пешеходната пътека. От семейния скандал на място се разбира, че това не е първото ПТП на шофьорката Андриана. При идването на родителите й обаче тя не признава как е ругала и обиждала, а твърдяла, че хората от първия автомобил веднага я нападнали да я бият. Столица.bg провери случая в СДВР. Оказа се, че няма такъв случай и няма образувано проверка за побой на мястото на ПТП. В IX РПУ, под чийто район е инцидентът дори не си спомнят за катастрофа на 3 май т. г. Има много въпроси, на които от полицията трябва да отговорят. Направен ли е тест за алкохол и наркотици на шофьорката от автомобила, който блъска спрялата кола? Има ли 20-годишната шофьорка други провинение на пътя? Защо побоят не е отразен никъде, след като полицаи от Пътна полиция викат колеги за подкрепление? Направен ли е акт на виновният за катастрофата шофьор?

comment 0
visibility 1045
Учители от "Гниляне" доставиха маски на полицията в Нови Искър

Учители от "Гниляне" дариха маски на полицията в Нови Искър (СНИМКИ)

Днес бяха раздадени и последните маски, които група учители от 172 Обединено училище "Христо Ботев" в кв. "Гниляне" ушиха, за да дарят на хора, работещи на първа линия в борбата с COVID-19. Г-жа Мария Цветкова днес остави последните бройки в полицейския участък в Нови Искър.Това съобщиха във Фейсбук от администрацията на района. Добрина! Учители от 172 ОУ в "Гниляне" шият предпазни маски (СНИМКИ) По време на кампанията бяха направени над 300 маски, които бяха дарени на полиция, лекари, пощите, Столичен инспекторат, инвалиди, възрастни хора и социално-слаби жители на района.

comment 0
visibility 9922
20-годишен задържан на КПП в Божурище за неподчинение

20-годишен задържан на КПП в Божурище за неподчинение

Водач на 20 години от столицата е задържан за неподчинение на полицейско разпореждане. Вчера, на обособено КПП в Божурище за движещи се от и за столицата пътни превозни средства, служители на РУ- Сливница проверили товарен автомобил „Ивеко Дейли“, управляван от младежа.Това съобщиха от МВР. В представената от водача декларация за напускане на София в посока с. Златуша, като цел за пътуването било посочено „взимане на вещи и материали“. Полицаите се усъмнили в достоверността на декларираното. Разпоредили му да обърне автомобила. 20- годишният не се подчинил, започнал да се държи грубо и агресивно спрямо полицаите и направил опит да премине през контролния пункт. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство.

comment 0
visibility 3637
Арестуваха биячите на журналиста Слави Ангелов ри акция в София

Арестуваха биячите на журналиста Слави Ангелов при акция в София

Арестувани са биячите на журналиста Слави Ангелов, главен редактор на 168 часа, при спецоперация в София, съобщи Нова телевизия. На 17 март т. г. вечерта  журналистът бе пребит пред дома си на бул. Дондуков с метални пръти и прободен с нож в крака. Спецакция срещу организираната престъпност тече в София Акцията започна рано сутринта днес и е под надзора на Спецпрокуратурата. Засилено полицейско присъствие има в района на ул. Черковна №20. До момента няма официална информация за операцията и арестите. Преди минути е задържан и третият нападател. Всеки момент той ще бъде изведен от сграда на ул. Черковна. Намерен е мобилният телефон на журналиста. Очаква се извънреден брифинг на главния поркурор Иван Гешев и главния секретар на МВР Ивайло Иванов.

comment 0
visibility 8525
Роми пребиха собственик на автосервиз в Захарна фабрика (ВИДЕО)

Роми пребиха собственик на автосервиз в Захарна фабрика (ВИДЕО)

Група роми пребиха собственик на автосервиз в столичния квартал  Захарна фабрика" вчера. За инцидента разказаха пред Столица.bg живеещи в квартала.  Мъжът вижда ром, който ходи без маска и му прави забележка. Бабаитът се обръща и след борени минуте се връща с цяла орда цигани. Всички се нахвърлят върху майстора и започват да го бият. На помощ се притекъл само един минаващ човек, които станал неволен свидетел на боя. Инцидентът е записан на камерите на автосервиза и се вижда как побеснели роми се нахвърлят върху него. За късмет човекът няма тежки наранявания. Целият екшън се разиграва на ул. „Билянини извори” срещу кметството на "Илинден". За броени минути на мястото пристигат полицейски екипи и след адекватаната им намеса положението е овладяно и е под контрол. Със случая е запознат и кмета на "Илинден" Иван Божилов и заедно с полицията са предприети действия срещу биячите. Битият мъж е отказал да подаде жалба в III РПУ.

comment 0
visibility 15633
Отриха мъртъв мъж на "Проф. Цветан Лазаров" в Дружба

Отриха мъртъв мъж на "Проф. Цветан Лазаров" в Дружба

Тялото на мъртъв мъж е открито тази сутрин в София. Трупът е намерен в гора, в близост до бул. "Проф. Цветан Лазаров". Мястото е край борсата в Дружба 1. Сигналът е подаден около 7.40 часа в полицията. До момента самоличността на мъжа не е установена. След първоначалния оглед на криминалисти са открити следи от насилие по тялото - разкъсана риза. Назначена е съдебно–медицинска експертиза за установяване причината за смъртта на лицето, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

comment 0
visibility 7176
Четири акта в София за нарушители на забраната за излизане

Четири акта в София за нарушители на забраната за излизане

Четири акта са съставени в София на нарушители на забраната за разходки в паркове. Две от санкциите са за Южния парк и две за разходка на Витоша, съобщиха от Общинска полиция пред БНТ. След вчерашните проверки и предупреждения на насъбрали се хора в Южния парк, днес зеленото пространство е почти празно. Хората в парка твърдят, че са за магазина или отиват до аптеката. Повечето от тях били с предпазни маски и спазвали дистанцията. Полицейски екипи на СДВР имаше днес и в двата края на пешеходната част на бул. Витоша в столицата. Униформените предупреждаваха хората и ги разпитваха къде отиват,за какво  и проверяваха адресната им регистрация и лични документи, съобщи БГНЕС. По централния булевард имаше най-много хора от рисковата възрастова група над 60 г. В паркове и градини в столицата екипи на общинска полиция също постоянно обикалят и предупреждават хората да се приберат, ако не изпълнят се налагат глоби. В събота се правеха предупреждения, а днес вече се налагат санкции. За това предупреди и кметът на София. Изненадващо днес хора, които се разхождали в Южния парк признали, че нямат представа за забраната, защото не гледали телевизия и не смятали, че нарушават карантината. Карантината е за контактни лици или завърнали се от чужбина. Противоепидемичните мерките, наложени по време на извънредното положение от 13 март т. г.заради коронавирус, също забраняват излизане от домовете, разходки и събиране с хора.    

comment 0
visibility 3933
Полиция

Входовете към Витоша са блокирани

Със заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова подстъпите към Витоша бяха затворени. СДВР има ангажимента да следи за изпълнението на заповедта и да контролира достъпа на граждани до планината. Националният оперативен щаб за борба с коронавируса препоръча затварянето на подстъпите към Витоша заради вчерашното струпване на хора там. Проф. Мутафчийски подчерта, че ще се взимат по-строги мерки, ако се установи неспазване на вече разпоредените. Припомняме, че в петък беше спрян транспорта до Витоша, въпреки това, столичани в събота масово се изнесоха сред природата. Затворен беше и парк „Врана“. Тази сутрин Йорданка Фандъкова подчерта, че е привърженик на най-крутите мерки, за да се ограничи заразата.

comment 0
visibility 1678
От "Сердика" предотвратиха срутване на строителен обект

От "Сердика" предотвратиха срутване на строителен обект (СНИМКИ)

Поредният сакатлък на строителен обект предотвратиха от район Сердика. В кметството се получиха сигнали за строително-монтажни работи на обект, на ъгъла на ул. "Христо Батанджиев" и ул. "Свързочник", които застрашават живота и здравето на преминаващи граждани, а и на работниците, съобщават от "Сердика". Веднага са изпратени служители на районната администрация, Столичен инспекторат, от Контрол по строителство, от II РПУ и Дирекция на "Полицията". На място представители на институциите виждат, че се извършва сондаж на терена, а обезопасителната оградата не е укрепена според нормативните изисквания. Служителите на Столичен инспекторат са направили протокол  и са установени извършителите за съставяне на акт. Внезапната проверка е дала резултат и оградата е ремонтирана, укрепена и са изпълнени предписанията, дадени, за да не няма инциден, който ще застраши здравето и живота на гражданите. От район Сердика обещават редовно да проверяват строителния обект, както и дейностите ще се следят от "Незаконно строителство" и Столичен инспекторат.

comment 0
visibility 4626
нелегално помещение за покер

Полицията разкри нелегално помещение за покер в София

Нелегално помещение за покер е разкрито от полицаи в столицата, съобщават от МВР. На 17 март, около 22 часа, служители на Трето РУ предприели проверка на помещението. Там заварили 34-годишния наемател и още 13 мъже и жена, които играели покер.   При последвалите процесуално- следствени действия в обекта са открити две маси с подредени чипове и карти за игра върху тях, намерена и иззета е голяма сума пари. Събраните материали по образуваното досъдебно производство са докладвани в Софийска районна прокуратура, работата по документирането на случая продължава.  

comment 0
visibility 1226
избягал мъж от Пирогов

Мъж със съмнения за COVID-19 е избягал пиян от "Пирогов", полицията го е върнала

Случаят на съмнителен за коронавирус пациент, избягал от “Пирогов“ в нетрезво състояние, е потвърден. Късно снощи се появи информация, че пациент със съмнение за COVID-19, е избягал от столична болница. Твърди се, че той е на 52 години от Кюстендил. Бил е бил хванат от патрул на МВР в близост до Централна гара и върнат пак в болничното заведение, разказват от Нова телевизия.   „Лице, което се е явило за преглед, е намерено в безпомощно състояние с алкохолно опиянение. Закарано е в „Пирогов“. При прегледа в болницата е взета проба. Още преди да изчака резултата, пациентът е избягал. Не е бил настаняван в „Пирогов“. Извършени са издирвателни действия. Намерен на Централна гара и е върнат в болницата. Днес се очаква да стане ясно какъв е резултатът му. Тестван е с бърз тест, който е показал положителен резултат“, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски тази сутрин на брифинг на Националния оперативен щаб.    

comment 0
visibility 1648
ГДБОП разби група за трафик на жени за секс услуги

ГДБОП разби група за трафик на жени за секс услуги (СНИМКИ)

С поредната успешна съвместна акция на ГДБОП и полиция е разбита престъпна група за трафик на жени с цел сексуална есплоатация в Гърция. Специализираната полицейска акция е била на 12 март т. г. Участвали са служители на ГДБОП и колегите им от дирекциите в Плевен и Ловеч. Операцията е проведена под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура. Спецпрокуратурата е привлякла петима от членовете на престъпната група към наказателна отговорност. Определени са им мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер на по 20 000 лева. На единия от тях, трайно пребиваващ в Гърция, е наложена забрана да напуска страната Документи, пари, компютърни конфигурации са открити и иззети от проверените три адреса в Плевен и един в София. Проверени са и банкови сейфове, ползвани от членовете на престъпната група. Открити са и иззети са още мобилни телефони, над 320 000 лв. в различна валута - 50 000 евро, 40 000 долара и 170 000  лв., както и около 1 кг златни накити и други доказателства. Иззети са и 4 луксозни автомобила. Според първоначалните данни участниците в групата набирали и склонявали жени от България да проституират в Гърция, транспортирали ги до там и контролирали дейността им на място.

comment 0
visibility 3029
Автобус 404

Насилниците от автобус 404 са разпознати, МВР ги издирва

Нападателите на осмокласникът в автобус 404 са разпознати. Лицата им са запечатани от водиокамерите в рейса и полицията продължава издирването им, съобщи "Монитор". В петък вечерта 20-годишни съблякоха 14-годишния състезател по самбо, защото имал емблема на ЦСКА. Момчето остана голо, а нападателите сами са отворили вратите на автобуса, когато е спрял на червен свеветофар. Съблякоха голо и обраха момче в градски автобус в София Пътници поискали шофьорът да спре, а той отказал с думите: В България е така! Още в петък вечерта кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди проверка в Столичен автотранспорт. Взимат обяснения на шофьора на 404, където ограбиха и съблякоха момче "Водачът на автобус 404 е разговарял с диспечърския център. Паник-бутоните в градския транспорт се използват само за подаване на сигнал в случаи, в които водачът подава сигнал за възникнала извънредна ситуация или не може да използва телефона", обясниха от транспортното дружество. Днес водачът на автобус 404 е дал писмено своите обяснения за инцидента. Те ще бъдат разгледани от дисциплинарна комисия на общинския "Столичен автотранспорт".

comment 0
visibility 792
Полицейска акция в Самоков, петима задържани

Петима задържани при акция на полицията в Самоков, сред тях е и Таратора

Петима мъже са арестувани в Самоков при акция на полицията в града от рано тази сутрин. Сред задържаните е и звестния с разпространение на наркотици Таратора. Продължават обиските на адреси и се проверяват хора с криминална регистрация и висящи дела, съобщи bTV. От сутринта досега са проверени са стотици автомобили, включително и  за непуснати светлини. Акции на полицията се провеждат и във Враца, където преди два дни бе обран офис за плащане сметки., а също и в монтана.  "Повечето от задържаните лица от последните акции са с повдигнати обвинения и постоянни мерки за задържане под стража. Враца и Монтана са районите, които се открояват с битовата престъпност", каза сутринта пред Нова телевиция главният секретар на МВр Ивайло Йорданов. Акцията срещу битовата престъпност продължава в ромския квартал на Самоково, а също и в околни села. Полицийски екипи и жандармерия има и в Пазарджик като част от провеждащата се акция.

comment 0
visibility 3444
ресторантче

Много полицаи пред заведение на бул."Цар Освободител"

Много полицаи има в момента пред заведение на столичния бул. "Цар Освободител". Според очевидци вътре в момента се извършва проверка, научи Столица.bg.   Ресторантът е собственост на Александър Тумпаров- основател на "Еврофутбол" и един от най-старите съдружници на Васил Божков.   По здравословни причини Тумпаров в момента е в болница.   Очаквайте подробности  

comment 0
visibility 4635
търси се

Полицията издирва изчезналия в София студент Николай Митов

Столичната полиция издирва Николай Валентинов Митов, на 19 години, родом от Пазарджик. На 23 януари тази година Николай Митов е напуснала адреса, на който живее в ж.к. "Студентски град" в София, и оттогава е в неизвестност. Това съобщиха от МВР.    Николай е висок към 175 см, с нормално телосложение, кестенява коса, кафяви очи.   Умоляват се хората, които могат да дадат информация за издирвания Николай Митов, да се обадят на тел.: 112, 02/9828760, 02/9828727 или в най-близкото поделение на МВР.  

comment 1
visibility 26521
Насилник мъчи куче

Възрастен мъж насилва вързано куче в Дървеница (ВИДЕО)

Видео с възрастен мъж, който мъчи куче взриви социалната мрежа. Животното е вързано на каишка и не иска да ходи, а мъжът насила го дърпа, бие го с пръчка и влачи по земята. Бдителни граждани забелязват случващото се и се опитват да спасят кучето. Мъжът се държи арогантно и вулгарно, и продължава да тормози животното, като се опитва да го отведе. Четириногото е малко и е само на няколко месеца. Гражданите се обаждат няколко пъти на полиция и след 40 минути пристигат униформените. От видеото не става ясно каква е съдбата на беззащитното животинче. Нямате право да се държите така с живо същество, предупреждава го жена. "Кой ти каза, че нямам право така да се държа", брутално се държи възрастният насилник, който налита на бой на жените. Според коментарите полицията не е отнела кучето и то продължава да е при насилника.

comment 0
visibility 3969
протест

Протестиращи се сбиха с полицията пред МРРБ (СНИМКИ)

Протестиращи пред Министерството на регионалното развитие и благоустройство нападнаха полицаите, които ги охраняваха. По целия център на "Раковска" и "Дондуков" полетяха полицейски бусове и коли в подкрепа на колегите си и да обезопасят района, видя Столица.bg. Участници в протеста са счупили прозорец на сградата на МРРБ.   Дълъг протест от над 200 метра в мина по улица "Раковски" , охраняван от полицаи и предвождан от патрулна кола. Недоволстващите отиват към  МС. Хората носят знамена на Клуб "Възраждане", а в първите редици е и лидерът му  Костадин Костадинов.    От сбълсъците с полицията има 40 пострадали от обгазяване, съобщи Монитор. На мястото са изпратени 6 линейки. Причината за напрежението е счупен прозорец на сградата на МРРБ.   Участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали, след като са били ударени от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ, съобщиха от СДВР.Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство - лютив спрей. Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата.