Тема: пострада

comment 0
visibility 904
пиратки

3-годишно от Ихтиман пострада- родителите му палили пиротехника

Дете на 3 години от Ихтиман е с ушна травма, защото родителите му и техни близки са палили пиротехника в двора на къща. При гръмването малкото е било ранено. Ухото е със сериозна травма. Детето е прието в Клиниката по изгаряния на "Пирогов". Това съобщи пред журналисти д-р Сергей Илиев, дежурен през новогодишната нощ в Института за спешна медицинска помощ. Общо пострадалите от пиротехнически изделия в новогодишната нощ са 7.     "Общо преминалите са 730 души, а от тях децата са 240. На 31 декември през нощта и на 1 януари сутринта са преминали пациенти след употреба на алкохол, битови инциденти, след катастрофи и използване на пиротехнически изделия", каза още д-р Илиев. И допълни, че след алкохолно натравяне през "Пирогов" са преминали 5 момчета и 3 момичета - непълнолетни. Между 1,5-2 промила е била алкохолната им проба. 80 пациенти са приети с мозъчно-черпни травми. 11 души са оперирани – повечето от тях след преяждане", коментира дежурният от "Пирогов".   "250 болни са преминали през травматологичен кабинет. 150 души са преминали през детското отделение. Вечерта на 31 декември е оперирано 11-годишно дете с изключително рядко онкологично заболяване. Детето е прието в много тежко състояние, а болестта се установява след множество изследвания", завърши равносметката за празниците д-р Сергей Илиев.         

comment 0
visibility 3857
Линейка

Масов бой в "Орландовци", дете е в болница

Дете на около 7 години е пострадало при масов бой между няколко ромски семейства в столичния квартал "Орландовци" тази нощ. Кървавото меле е станало на ул. "Дан Колов", съобщават очевидци. В разгара на боя, между възрастните с подръчни средства, на мястото се е озовало дете което е пострадало. Веднага са извикани екипи на полицията, жандармерията и линейка. Детето е откарано в болница. Към момента не е ясно какво е състоянието му. Няма информация за арестувани. Причините за боя се изясняват.  

comment 0
visibility 299
Пожарникари

60-годишен мъж пострада при пожар на Стадион „Раковски“

60-годишен мъж е пострадал тежко при пожар в спортната зала на Стадион „Раковски“ в столицата. Веднага на място са изпратени екипи но пожарната и линейка. Пожарът е тръгнал от електрическо табло, съобщиха от МВР. Мъжът е транспортиран до Пирогов за лечение. Причината за пожара е техническа неизправност.  

Реклама
comment 0
visibility 1103
линейка и перки по Графа

Линейка пострада от ограничителите по "Графа"

След хората,които пострадаха от новите ограничители на "Граф Игнатиев", и линейка имаше неприятна среща с "перките" на улицата. В социалната мрежа се появи снимка на ограничителите, показваща солидна следа от моторно масло между тях и коментари, че този път не е пешеходец, а линейка. И какво още трябва да се случи, за да бъдат махнати. Според свидетели кола на Спешна помощ е направила по-рязка маневра по "Граф Игнатиев", отивайки към пациент в района. А разлятото масло най-вероятно е от разбит картер. Заедно с противниците на ограничителите обаче в социалната мрежа имаше и хора, които ги защитаваха. Анализирайки кадъра, те коментираха, че между "перките" спокойно може да маневрира дори влак. И просто шофьорът на линейката не е особено опитен.  

comment 0
visibility 597
Момче пострада с планински бегач до "Камбаните"

17-годишен пострада с велосипед до "Камбаните"

Момче на 17-години пострада, след като тръгна да покорява с планински велосипед трасето между "Камбаните" над София и село Бистрица. Младежът е попаднал в труднодостъпен участък и е получил наранявания на тазобедрената става. Екипи на Планинската спасителна служба са се отзовали на сигнала за инцидент и са оказали медицинска помощ на момчето. То е транспортирано до най-близкото шосе. От там е поето от лекарски екип.

comment 0
visibility 1730
Кола на ул.Граф Игнатиев

Къде са катаджиите, коли минават по пешеходната "Граф Игнатиев"

Нагъл шофьор си опита късмета и мина с автомобила си по ремонтиращата се столична улица "Граф Игнатиев" през нощта. Загражденията бяха премахнати по желание на гражданите, а не за да минават автомобили. На всичкото отгоре улицата е пешеходна зона. Това не е първият автомобил върху ремонтираната улица и е крайно време контролните органи за вземат мерки. Къде е полицията и катаджиите, за да санкционират шофьора? Снимката на движещия се автомобил е заснета от бдителен гражданин, който я публикува в социалната мрежа.  Преди дни блееща, бивша ватманка се спъна и падна. Това обаче не означава, че направеното до момента по "Графа" трябва да се премахне. Защото, ако ги нямаше тези предпазители можеше и трамвай да я удари. И тогава, тя нямаше да се покаже по телевизиите, за да каже колко много пречат "перките на акула". Столичани вече имат нетърпимост към нарушителите и е крайно време да се разбере, че трябва да се санкционират. "Графа" е пешеходна зона и движението на автомобили е забранено. Александра Никова