Тема: празниците

comment 0
visibility 263
ЧЕЗ

150 дежурни екипа на ЧЕЗ ще работят по празниците

С цел да осигури спокойствието и комфорта на клиентите по време на предстоящите коледни и новогодишни празници „ЧЕЗ Разпределение България“ АД ограничава планираните прекъсвания на електрозахранването от 08.00 часа на 20 декември 2019 г. до 08.00 часа на 07 януари 2020 г.   На Коледа и Нова година за сигурността на електрозахранването в Западна България ще се грижат 150 аварийни екипа. В случай на извънредни обстоятелства и тежки метеорологични условия компанията може да мобилизира общо 400 екипа. Те са снабдени с всички необходими материали и оборудване, както и с подходящо защитно работно облекло за работа при тежки зимни условия. На разположение е модерна специализирана техника в това число 300 проходими аварийни автомобила, 125 броя специализирана техника - кранове, багери и други, 12 броя АТВ машини с допълнителни вериги за сняг, 12 моторни шейни, 50 автовишки, 10 автокрана, 10 багера и уникална високопроходима верижна машина. Създадена е организация при необходимост да се наема специализирана техника и от външни фирми.   През предстоящите празнични дни служителите на "ЧЕЗ Разпределение България" АД ще отчитат електромерите по предварителен график, така че да бъде гарантирано спазването на законоустановения 31-дневен период на отчитане.   

comment 0
visibility 311
проверка по празниците

Проверки за скорост, пияни водачи и наркотици от КАТ по празниците

"Пътна полиция" ще прави масирани проверки по пътищата на София и страната през трите празнични дни около Съединението. Ще има контрол на максималната скорост за движение, дали има хора, които са зад волана пили или след употреба на наркотици, съобщиха от МВР. Ще се проверяват не само водачите на леки автомобили, но и тези с мотори, и с тротинетки. Екипите на "Пътна полиция" ще бъдат разположени не само по големите пътни артерии, но и по малките трасета. По време на празниците около 6 септември миналата година са регистрирани повече от 7600 нарушения на скоростта. От КАТ напомнят на всички, които ще пътуват през празниците, че носят отговорност не само за собствения си живот, но и на останалите хора на пътя.

comment 0
visibility 461
Автобуси

Пускат повече автобуси по линия 66 до Зоопарка за празничните дни

За трите почивни дни от 24 до 26 май, за удобство на гражданите ще бъдат увеличени колите по линия 66, който пътуват до Зоопарка. Номер 66 се движи по маршрут от Хотел Морени до входа на Зоопарка.  Специално за 24 май ще бъде пуснат и автобус 505 с маршрут от пл. „Орлов мост“ по бул. „Цариградско шосе“ до парк-музей „Врана“. Линията обслужва съществуващите си двупосочни спирки: „пл.Орлов мост” (в посока Национален стадион „Васил Левски“, разположена на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“); „Хотел Плиска”, „УМБАЛ Св. Анна”, „МС Цариградско шосе” и „Парк-музей Врана”, съобщават от ЦГМ.        

Реклама
comment 0
visibility 710
Празник на гара Лакатник

Предстоят празниците на Гара Лакатник (СНИМКИ и ВИДЕО)

Този месец предстоят празниците на Гара Лакатник. Те се организират от кметство с. Гара Лакатник, планинска спасителна служба при БЧК - отряд Лакатник, Народно читалище „Искърски пролом“. Откриването на празниците ще бъде на 11 май с празника на детската рисунка в 10 часа. Децата ще имат възможност да рисуват цветни картини върху платната при ЖП прелеза, информират от кметството в Лакатник. Спасителите от ПСС-Лакатник пък ще направят т алпийски тролей на Лакатнишките скали. Той ще е дълъг близо 100 метра и ще се спуска от ръба на Черната стена до заслона на Алпийска поляна. Всички смелчаци на възраст над 18 години, ще могат да се пуснат по него до 17 часа. Вечерта ще бъде направен и традиционният водосвет при Кръста на загиналите планинари и алпинисти от цялата страна. След което от Паметника на септемврийци ще тръгне факелно шествие. То ще се извие през стръмните пътеки в тъмнината, озарявайки скалите с празнични отблясъци. Всички деца ще бъдат допускани само с придружител. Като от ПСС съветват хората да бъдат с повишено внимание заради опасният терен. В 22 часа всички факлоносци трябва да бъдат на площада в Гара Лакатник. Където под звуците на българския химн, над огромен огън ще се развее националният трибагреник. Очаква всички гости да бъдат поздравени от кметът на селото Иван Михайлов. Празненството ще продължи с програма на самодейните състави от НЧ „Искърски пролом“ и гост-музиканти. Кулминацията на празника ще бъде в полунощ с традиционната заря. През втория ден от празненствата ще се проведе традиционният събор.

comment 0
visibility 417
Влакове

БДЖ пуска над 19 000 допълнителни места за празниците

БДЖ ще осигури над 19 000 допълнителни места за празниците във влаковете пътуващи по основните направления в страната. Увеличаването на капацитета се прави с цел да бъде осигурено пътуването на гражданите по време на Великден, Денят на труда (1-ви май) и Денят на Храбростта (Гергьовден) поради засиления интерес към пътуване през този период. До 6-и май включително, с по голям капацитет ще са влаковете по следните маршрути: София-Варна-София;София-Бургас-София;София-Пловдив-София;София-Свиленград-София;София-Стара Загора-София;София-Горна Оряховица-София;София-Лом-София;София-Видин-София;София-Благоевград-София;София-Кюстендил-София;София-Петрич-София;Варна-Пловдив-Варна;Септември-Добринище-Септември Пътуващите могат да закупят билети за отиване и връщане с отстъпка до 30%.