Тема: признание

comment 0
visibility 166
Да изчистим България заедно признание

"Да изчистим България заедно" със световно признание от Let’s Do It World (СНИМКИ)

Най-мащабната национална доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно“ беше отличена с приз от глобалното гражданско движение Let’s Do It World, съобщиха от bTV Media Group. Това се случи по време международна конференция в Талин, Естония, която събра представители от 100 държави. Наградата е за успешното обединяване на най-голям брой доброволци на глава от населението – 6,2%, в името на каузата за по-чиста околна среда. През 2019 г., под егидата на bTV Media Group, голямото почистване на България мотивира рекордните 433 683 доброволци да се включат в хиляди акции по чистене, облагородяване и залесяване и да премахнат от картата на страната 4338 тона отпадъци. На база на постигнатите резултати и добрия пример, инициативата получи престижното признание сред 180 държави, които обединиха усилията на над 20,7 млн. души в Световния ден на почистването. „Всички ние живеем в общ дом, в горяща къща. Всички имаме семейства, деца и в края на деня е важно не просто всички да оцелеем заедно, но и как ще продължим живота си занапред“, каза президентът на Let’s Do It World Хейди Солба, в обръщението си към участниците в международния форум. Естонският премиер Юри Ратас допълни, че освен възможността да направим нашата планета по-чиста, Световният ден на почистването дава възможност и за промяна на навиците на хората по света. В рамките на конференцията, посветена на добрите практики при провеждането на кампании за елиминиране на отпадъците в глобален мащаб, делегатите на bTV Media Group Мария Микова и Виктория Бързанова представиха рекордните резултати, постигнати от българските доброволци, които всяка година са сред най-активните в света. На фокус в българското участие бе и ролята и значението на медиите за постигането на успеха и устойчивостта на зелената идея. От началото на „Да изчистим България заедно“ досега близо 2 500 000 доброволци, въоръжени с ръкавици и чували, са чистили страната. По данни на екоминистерството, те са успели да съберат 94 338 тона отпадъци, което се равнява на над 200 напълно заредени самолета „Боинг 747”, и да премахнат над 18 800 сметища от лицето на България. През 2019 г. „Да изчистим България заедно“ успя да обедини социално отговорния бизнес в лицето на: Метрореклама, Paradise Center, Kaufland България, Shell, HomeMax, Евромастер Импорт-Експорт, Мегатрон, Системата на Кока-Кола, P&G, ЕСРИ България, DHL, Екопак България, EKO H20 и други партньори. Медийни партньори на инициативата са: сп. Мениджър, Manager News, 24 часа, сп. Story, Kmeta.bg, TheMayor.eu, Uspelite.bg, Cultinterview.com, сп. DIVA, Programata.bg, Stolica.bg, Flashnews.bg, Новите Родители, сп. 9 месеца, 19 минути, Mamaninja.bg, Vevesti.bg, сп. Кармичният кръг, сп. Жената днес, сп. Осем, BG VOICE, Българска илюстрация, Балканец Нюз, Несебър Нюз, Zonaburgas.bg и Botevgrad.NEWS.

comment 0
visibility 655
Таня, признание, плуване

Олимпийска шампионка с поредно признание

Таня Богомила - Дангалакова, олимпийска шампионка по плуването е тазгодишният носител на приза "Изявена личност на район Искър". Церемонията ще се състои на 16 октомври т.г. от 18,00 ч. в ОКИ-Дом на културата „Искър“. Входът е свободен. Определянето на „Изявена личност на годината“ датира от 2015 г. като израз на уважение към хора, живеещи в района, които са допринесли за неговото развитие или това на града и страната ни. Проявата е част от Календара на културните събития на Столична община. Таня Богомилова продължава да бъде близо до любимия си спорт. Тя е член на ИБ на Българския олимпийски комитет. На 30 юни навърши 55 години, а нейни идоли и досега са изключителните плувци Марк Шпиц и Корнелия Ендер.

comment 0
visibility 465

Мария, убиицата от „Люлин“, плаче пред съда

Днес СГС реши да остави в ареста Мария Велева, която е обвинена, че заедно със съпруга си Свилен, е убила баща си Стефан Янев. Престъплението беше извършено в софийския квартал „Люлин“ на 11 февруари. Тогава Велев бил извикал и екип на телевизията за разрешаване на спор за жилището, в което всички живеели. Велева през сълзи заявила пред съда, че не е убивала баща си. Поискала само да види дъщерите си, пише Днес. Адвокатът на Велева твърди, че съпругът Свилен е направил пълни самопризнания. Съседи, обаче, са чули как Велева вилакал на баща си, че ще го бие, докато го убие. Велева е оставена в ареста, но може да обжалва на 17 май.