Тема: пробив

comment 0
visibility 253
ремонти

Затварят улица "Дунав" заради пробив на топлопровод

Заради пробив на главен топлопровод утре 06.11.2019 г. се налагат изкопни работи на ул. „Дунав“. Заради аварията улицата ще бъде затворена в отсечката от  ул. „Московска“ до ул. „Врабча“, съобщават от Столична община.  Ще се работи до завършване на обекта.    В момента се извършват изкопни работи в централна градска част на ул. „Гурко“ в посока ул. „Раковски“.    

comment 0
visibility 11587
Пробив в Люлин 5 към Околовръстното

Кметовете на Банкя и Люлин провериха работата по новия пробив към Околовръстното (СНИМКИ)

Двама районни кмета и старият нов общински съветник Екатерина Йорданова бяха забелязани на проверка в Люлин 5. Новият кмет на Банкя Рангел Марков и колегата му от Люлин Милко Младенов, който в неделя е на балотаж провериха как върви разчистването на трасето, по което ще бъде изграден новият пробив от Люлин 5 към кръговото на Околовръстното.   Компанията се допълваше и от депутата Христо Гаджев. Този пробив се чака от много години, но ето, че се реализира през управлението на Младенов в Люлин. В момента се прави подготовката на трасето. Разчистването започна преди седмица, за което Столица.bg. Готови са строителните книжа и е въпрос на дни за започне изграждането.   Багерите влязоха по новото трасе и само за седмица вече е разчистено и подготвено за строителните дейности. Пробивът е отклонение от бул. "Д-р Петър Дретлиев" в Люлин 5. Това ще спести време и нерви на много шофьори, които директно ще излизат на Околовръстното, а също и ще улесни отдващите от Околовръстния път и Банкя.    С новото трасе ще се разтовари трафикът и ще се улесни пътуването до Банкя. В момента автомобилите слизат по "Добринова скала", за да стигнат до кръгово движение и след това трябва да се върнат нагоре, за да тръгнат към Банкя.    

comment 0
visibility 21173
Пробивът в Люлин по бул. Петър Дертлиев

Започна разчистване за строежа на пробив от Люлин 5 към Околовръстното

Багер започна разчистването и подготовката на терена за изграждането на пробив в столичния Люлин. Техниката работи от два дни там, забелязаха живеещи в квартала. Проект на Столична община предвижда изграждането на трасе, което да свърже квартала с Околовръстното (снимки 2). Готова е и строителната документация и съвсем скоро ще започнат строителните дейности. Пробивът е отклоненине по околовръстното трасе на Люлин - бул. Д-р Петър Дертлиев и ще стига до колелото на Околовръстното. Целта на новия път е да се разтовари вътрешнокварталния трафик и да се улеснят транзитно преминаващите. Живеещите в Люлин са доволни, че плануваният пробив скоро ще бъде реализиран и от Люлин 5 директно ще се излиза на Околовръстното. В момента трябва да се премине по цялата "Д-р Петър Дертлиев", по продължението "Добринов скала" и едва на кръстовището с "Царица Йоанна" може да се излезе към Околовръстното. След безкрайни дела, точещи се над 10 години, започва изключително важния за квартала пробив. Той ще поеме повечето трафик на двете кръгови. Целият квартал ще види малко спокойствие, коментираха люлинчани в социалната мрежа.