Тема: Променят

comment 0
visibility 508
стадион и мачове

Мачовете на националите с Парагвай и с Чехия променят движението около стадион "Васил Левс...

Промени в движението около стадион "Васил Левски" ще има на 14 и 17 ноември заради футболните срещи на националите с тимовете на Парагвай/14 ноември/ и с Чехия/17 ноември/. Това съобщават от  Столична община.      От 08.00 до 22.00 часа на 14 и 17 ноември 2019 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Национален стадион „Васил Левски”.   От 18.00 часа на 14 и 17 ноември 2019 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: - ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; - бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; - бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.    

comment 0
visibility 917
трамваи

Ремонт на релсите променя маршрута на трамваи 6, 11 и 12

Ремонт на релсовия път по бул. "Рожен" ще промени маршрута на три трамвайни линии в столицата. Това са 6,11 и 12. А изменението започва от 8 и ще трае до 16 часа на 19 октомври, съобщават от Столична община.    Ето и какво точно ще се промени в маршрутите по трите трамвайни линии:    От 04:30 часа до 16:00 часа на 19.10.2019 год. трамвайна линия № 11 ще се движи от кв. „Княжево“ до Хюндай България, а трамвайна линия № 12 ще се движи от площад „Журналист“ до Хюндай България.    На 20.10.2019 год. от 04:30 часа до 12:00 часа трамвайна линия № 6 ще се движи от ж.к. "Иван Вазов“ до метростанция “Хан Кубрат”.    От 04:30 часа до 16:00 часа трамвайна линия № 11 ще се движи от кв. „Княжево“ до транспортен надлез „Надежда“ (трамвайно депо „Банишора“).   От 04:30 часа до 16:00 часа трамвайна линия № 12 ще се движи от площад „Журналист“ до транспортен надлез „Надежда“ (трамвайно депо „Банишора“).    От 04:30 часа до 16:00 ще бъде разкрита временна автобусна линия № 12-ТМ с маршрут: автостанция „Илиянци“, ул. “Джерман”, бул. “Рожен”, ул. “Илиянско шосе”, бул. “Рожен”, транспортен надлез „Надежда“, бул. “Княгиня Мария-Луиза”, надясно по бул. “Христо Ботев”, надясно по бул. “Сливница”, надясно по ул. “Опълченска” и наляво по бул. “Княгиня Мария-Луиза” по маршрута, двупосочно.            

comment 0
visibility 1081
промяна

Променят маршрутите на автобуси 76 и 113

Гражданите, които пътуват често с автобуси 76 и 113, е добре за знаят,че маршрутите по двете линии ще имат промени. Те влизат в сила от 00:30 часа на 27.07.2019 г. и продължават до 24:00 часа на 29.07.2019 г, съобщават от Центъра за градска мобилност. Ето и измененията при всяка линия: Линия № 76 (в посока към ж.к. Младост 4): по маршрута от ж.к. „Гоце Делчев“ до кръстовище ул. „Филип Аврамов“ - ул. „Проф. Александър Танев“, надясно по ул. „Самара“, наляво по ул. „Д-р Атанас Москов“, надясно по ул. „Проф. Александър Танев“ до обръщателното колело в ж.к. Младост 4 двупосочно. Автобус 113: в посока към ж.к. Младост 4: след спирка с код 2395 „Бл. 480 ж.к. Младост-4“, маршрутът се удължава направо по ул. „Д-р Атанас Москов“, надясно по ул. „Проф. Александър Танев“ до обръщателното колело в ж.к. Младост 4 за автобусни линии № 76, 213 и N1;в посока към ж.к. Младост 1: от обръщателното колело в ж.к. Младост 4 по ул. „Проф. Александър Танев“, наляво по ул. „Д-р Атанас Москов“, надясно по ул. „Самара“, наляво по ул. „Филип Аврамов“ и по маршрута Автобусите от линии № 76 и 113 ще спират на всички съществуващи спирки в променените участъци на маршрутите. При промяната се закрива двупосочната спирка с кодове 0223 и 0224 „Бл. 465 ж.к. Младост-4” на ул. “Проф. Александър Танев”.  

Реклама
comment 0
visibility 637
измервания

Геодезисти променят трафика на "Тракия" в посока София

Работата на екип от геодезисти ще промени днес трафика по магистрала "Тракия" в посока София. От километър 27 до километър 28 движението на колите ще бъде само в изпреварващата лента заради геодезични измервания, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". От АПИ съветват шофьорите да се движат със съобразена скорост и с повишено внимание в участъците, където ще текат измервателните дейности.  

comment 0
visibility 2122
ремонти на България

Променят маршрутите на автобуси 76,204, 304 и 604 заради ремонта на "България"

Ремонтът на пътните платна по бул. "България" ще промени доста организацията на движението в София. От днес до 19 юли се забранява влизането на коли по южното платно на пътната артерия в участъка от бул. „Акад. Иван Гешов" до бул. „Черни връх". Трафикът ще бъде насочен двупосочно в северното платно на булеварда, съобщават от Столична община. Отново от днес до 19 юли има и частична промяна на маршрута на автобус 76 в посока към квартал "Гоце Делчев". А тя е : от бул. „България", по бул. „Пенчо Славейков", по бул. „Витоша", надясно по ул. „Бяла черква", по бул. „Петко Ю. Тодоров", като автобусите да спират на всички съществуващи автобусни и трамвайни спирки в променения участък от маршрута. Изменение, макар и частично, има на автобусни линии 76, 204, 304 и 604 в посока НДК. То ще бъде: от кръстовище бул. „България" – бул. „Акад. Иван Гешов" – бул. „Петко Ю. Тодоров" по северното пътно платно на бул. „България" до кръстовище бул. „България" – ул. „Проф. Фр. Нансен" – бул. „Черни връх" и по маршрута си. Временна спирка ще има на бул. „България" преди бул. „Петко Ю. Тодоров" в посока НДК за автобуси 204 и 304. Закриват се няколко стоянки на градския транспорт. Тези с код 0268 „Бул. "Акад. Гешов" на бул. „България" в посока НДК за автобуси 76, 204, 304 и 604 и с код 1736 ПГ „Текстил и моден дизайн" на бул. „България" в посока НДК за автобусни линии №№ 76, 204 и 604.    

comment 0
visibility 1256
детска градина

Променят летния график на детските градини в "Младост"

Промяна е настъпила в летния график на детските градини на територията на район "Младост". Става дума основно за детска градина 28 "Ян Бибиян". Директорът на градината Корнелия Танева е изпратила писмо до администрацията, в което обяснява, че се налага градината да откаже графика за дежурства пред юли и август. Причината- недоволство на родители, чиито деца са в "Ян Бибиян" заради отдалечеността между тази градина и ДГ 178 "Сребърно копитце". Двете детски заведения е трябвало да бъдат в режим на работа през юли и август. Заради това "Ян Бибиян" ще работи без прекъсване през посочения период.    

comment 0
visibility 2988
автобус 120

Автобус 120 с променен маршрут заради ремонт на "Черковна"

Частично се променя маршрутът на автобус 120 заради ремонт на моста на "Черковна" над "Данаил Николаев". Стартът на реновирането е утре, то ще продължи до 7 юли. Ще се ремонтират дилатационните фуги на моста, съобщиха от Столична община. Заради обновяването от утре до 7 юли се забранява влизането на коли по ул. „Черковна" в участъка от ул. „Марица" до ул. „Е. Симидчийска". А ето и как ще се промени маршрутът на автобус 120 по време на ремонта: от Зоопарка по маршрута си до кръстовище ул. "Черковна" - бул. "Мадрид", наляво по ул. "Мадрид", надясно по ул. "Проф. Милко Бичев", наляво по бул. "Ген. Данаил Николаев", наляво по ул. "Злетово" и наляво през моста "Чавдар" и по бул. "Владимир Вазов" по маршрута си – двупосочно.Рейсовете ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък.

comment 0
visibility 462
паркиране

Снимки на реклама променят движението по улица "Проф. Георги Брадистилов"

Заради снимки на рекламен клип ще има промени в организацията на движението в Студентски град. Забранява се престоят и паркирането на коли по ул. „Проф. Георги Брадистилов“ между ул. „Проф. Боян Каменов“ и ул. „Росарио“. Ограниченията не важат за колите на снимачния екип и местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент", съобщават от Столична община. В посочения участък е забранено и влизането на автомобили максимум от една до две минути за заснемане на кадър.

comment 0
visibility 393
магистрала Тракия

Променят движението по "Тракия" заради ремонт на настилката

Промени в движението по магистрала "Тракия" в посока София ще има днес заради ремонт на асфалтовата настилка, съобщават от АПИ. В активната лента ще бъде движението от километър 51 до километър 50 до 18 часа. До 17 часа пък колоната от коли при 56 километър в посока София ще може да минава в изпреварващата лента. От Агенцията съветват шофьорите да се движат с повишено внимание в изброените участъци и да спазват наложените ограничения на скоростта. За да се избегнат ненужни инциденти.

comment 0
visibility 709
нощни линии

Променят нощния транспорт в София заради визитата на папа Франциск

Промени в маршрутите на нощния транспорт в София ще има заради посещението на папа Франциск в града. Това съобщиха от Центъра за градска мобилност. Измененията влизат в сила от полунощ на 3 май и ще важат до 05.часа сутринта на 6 май. Промяна ще има в автобусна линия № N1 (в посока ж.к. Младост 4): Автобусът ще минава от бул. „Тодор Александров” през пл. „“Независимост”, после по бул. „Княз Александър Дондуков”, надясно по бул. „Васил Левски”,след това по бул. „Цар Освободител” по маршрута двупосочно; Ето и кои спирки по тази линия се закриват: двупосочна за прекачване с кодове 6435, 6436, 6455 и 6468 „Площад Княз Александър I”;с код 6457„Ул. Париж”;с код 6456„Ул. 6-ти септември”. Автобусна линия № N2, която отива към Студентски град ще се движи от бул. „Тодор Александров”, след това до площад „Независимост”, по бул. “Княз Александър Дондуков”, надясно по бул. “Васил Левски” и по маршрута двупосочно. Ето кои спирки по тази линия се закриват: двупосочна за прекачване с кодове 6435, 6436, 6455 и 6468 „Площад Княз Александър I”;с код 6457 „Ул. Париж”;с код 6456 „Ул. 6-ти септември”. Автобусна линия №N3 (в посока автостанция Изток) ще се движи от бул. „Тодор Александров” през пл. „Независимост”, по бул. „Княз Александър Дондуков” и след кръстовището с бул. „Васил Левски” направо по маршрута до автостанция Изток двупосочно. Ето кои спирки се закриват по тази линия: двупосочна за прекачване с кодове 6435, 6436, 6455 и 6468 „Площад Княз Александър I”;с код 6457 „Ул. Париж”;с код 6456 „Ул. 6-ти септември”двупосочна с кодове 6439 и 6440 „Площад Св. Александър Невски”;с код 1241 „Площад Паметник Левски”;с код 2012 „Ул. Кракра” Линия № N4, посока към Дружба 2, ще се движи от бул. „Тодор Александров” през пл.„Независимост”, по бул. „Княз Александър Дондуков”, надясно по бул. „Васил Левски” и наляво по бул. „Янко Сакъзов” по маршрута двупосочно. Закриват се средните спирки по тази линия: двупосочна за прекачване с кодове 6435, 6436, 6455 и 6468 „Площад Княз Александър I”;с код 6457 „Ул. Париж”;с код 6456 „Ул. 6-ти септември”двупосочна с кодове 6439 и 6440 „Площад Св. Александър Невски”. Разкрива се временна двупосочна спирка за прекачване на пътниците между 4-те линии на бул. „Княз Ал. Дондуков“ при ул. „Сердика“.  

comment 0
visibility 2630
Променят движението в  София заради папата

Идването на Папа Франциск променя движението в София

Визитата на папа Франциск в София през май ще донесе главоболия и на пешеходци, но и на шофьори. Ще има много улици затворени.Проверките на лични документи ще бъдат повече от чести. Специален щаб вече изпипва и най-малките дейтали по организирането на посещението, съобщават от МВР. Идването на главата на Римокатолическата църква в София се смята за много рисково и трябва да се помисли за всички мерки, с които да се избегне терористичен акт. От МВР молят столичани да приемат спокойно засилените мерки за сигурност и да прояват разбиране към важността на визитата.

comment 0
visibility 646
Център за градска мобилност

Променят за два дни маршрута на автобус 72 в посока "Западен парк"

За два дни-от 10.00 ч. днес до 24 часа на 30 март, временно се променя маршрута на автобус №72 в посока към жк."Западен парк". Новото трасе на рейса ще минава от ул. "Николай Коперник", надясно по булевард "Шипченски проход", наляво по улица "Иван Димитров- Куклата", след това наляво по булевард "Гео Милев", после надясно по улица "Атанас Узунов" и след това по старата си линия. Удържаването на маршрута на линия 72 еднопосочно е с 1540 метра, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Ето и къде ще има разкрити временни спирки: - улица „Николай Коперник“ преди булевард „Шипченски проход“ в посока къмж.к. „Западен парк“;- на улица „Гео Милев“ преди улица „Атанас Узунов“ в посока към ж.к. „Западен парк“- на улица „Гео Милев“ след улица „Атанас Узунов“ в посока към „Плиска“. В променения участък от маршрута автобусите ще спират на спирките:- с код 0719 и 0720 „НУ за Танцово изкуство“ – за ТМ линия № 20;- с код 0687 и 0689 „Ж.к. Слатина“ – автобусни;- с код 2006 и 2007 „Ул. Коста Лулчев“ – автобусни; Две спирки обаче се закриват:- 0402 „Бул. Шипченски проход“;- 1904 и 1905 „Ул. Гео Милев“.