Тема: работещи

comment 0
visibility 2656
доставени маски

МО предостави защитни маски за градския транспорт на София (СНИМКИ)

  Министерството на отбраната се е отзовало на искането на Столична община и е предоставило предпазни маски за работещите в градския транспорт на София, съобщи в социалната мрежа общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера. Той е и председател на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в СОС.   Днес защитните средства са били доставени на Столичен автотранспорт и Столичен електротранспорт с помощта на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и разпределени по гаражите. Предпазните средства ще бъдат раздадени в гаражите и депата с инструкции за поддържането и почистването им и срещу подпис.   Ето какво точно написа Контрера:    "Благодаря на Министерство на отбраната /специално на министър Каракачанов и на началника на кабинета му Налбантов/, които се отзоваха на искането на Столична община да бъдат предоставени предпазни маски за градския транспорт на Столична община. Днес маските бяха доставени на Столичен автотранспорт и Столичен електротранспорт с помощта на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и разпределени по гаражите. Предпазните средства ще бъдат раздадени в гаражите и депата с инструкции за поддържането и почистването им и срещу подпис. Продължаваме снабдяването на транспортните оператори с предпазни средства, продължаваме дезинфекцията на транспортните средства и пероните на метрото. Работещите в обществения транспорт са една от професионалните групи, които са на първа линия и трябва да оценяваме труда им. Отново благодаря на армията, че се отзова и оказа помощ на обществения транспорт в този напрегнат момент.    

comment 0
visibility 301
СДВР

СДВР към шофьорите: Не оставяйте работещите коли без надзор-дебнат крадци

Така наречените „кражби на ключ“ обикновено са хит през зимния период, предупреждават от СДВР. Често това се случва когато собствениците или ползвателите на моторни превозни средства оставят автомобилите си с работещ двигател докато ги почистват от натрупан сняг или скреж, докато слизат да си купят вестник, кафе или закуска. Без надзор, автомобилите стават примамлива плячка за противозаконно отнемане. За да не бъде всеки от нас поредната жертва на подобен вид престъпление от полицията призовават водачите да проявяват повече внимание и в никакъв случай да не оставят без надзор колата си, когато тя е в работен режим.    

comment 0
visibility 376
награди

55 награди за хора и събития, работещи за детската безопасност на пътя (СНИМКИ)

Идеи, събития и кампании, които работят за детската безопасност на пътя, получиха награди в Столична община. Това стана при закриването на Научно – практическата конференция „Иновации, предизвикателства и тенденции в обучението по безопасност на движението“. Призовете бяха 55, съобщи в социалната мрежа заместник- кметът на София Дончо Барбалов.   Сред отличените бяха не само образователни институции, но и районни кметове, държавни и неправителствени  организации, асоциирани и корпоративни партньори, както и приятели, които имат принос за популяризиране на каузата за безопасно движение по улиците на града.   За направеното през тази година отличия взеха 9 детски градини и 3 училища. Имаше статуетки - автомобили, грамоти и финансова награда. Наградите бяха връчени от Дончо Барбалов- председател на Съвета по безопасност на движението на децата в София към СО, Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието - София, Елеонора Лилова, председател на Държавната агенция за закрила на детето.  

Реклама
comment 0
visibility 455
София

Повече от 700 000 работещи има в София

В София се трудят повече от 700 000 човека според Владимир Данаилов, главният изпълнителен директор на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции. По време на семинара в правец за проект за бюджет на Столична община за 2019 година Данаиловсподели, че работещите са млади и високообразовани. Статистиката показва, че 21.6% от работната сила на страната се намира в столицата. В София се произвежда 40% от БВП на България, а ръста му за година в столицата е приблизително 5%. Факт е, че през 2018 безработицата в София е изключително нисък процент. Според данните от 2017 г. столицата е население 1,3 млн. души, а 52% от чуждите инвестиции в страната са съсредоточени в столицата. Софие е и сред шестте области в страната с нарастване на населението.

comment 0
visibility 923

Голямо текучество на кадри на "Летище София"

Голямо текучество има на "Летище София" сочат данни от справка на министерството за периода януари - септември 2018. В момента на "Летище София" работят над 2 300 души. Данните показват, че през януари общият брой на служителите е бил с 24 повече, като постепенно през следващите месеци от отчетния период работниците намаляват. През септември вече са били 2 316. Става ясно, че за периода са освободени общо 164 и са назначени 147 служители. Взаимното съгласие е най-често срещаното основание за освобождаване на служители  - 87 души са напуснали постовете си по този начин. Петдесет и двама са пенсионираните служители, а 12 са освободени поради изтичане на изпитателния им срок. Дисциплинарно са уволнени четирима души, а други 4 са починали. Петима служители са освободени поради липсва на необходимото образование и квалификация.